Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Feamer said: Daesu said: iyide kendin kalıplaştırıyorsun "erkek" gibi hareket etmesin derken varolan bir dinamigi erkekleştiren sensin. motoko ne kadar erkek mesela ? cok sert, cesür hareketleri var (maskülen diyesim geliyor işte-dil ama) kadına yakıştırmamak olsa olsa bizim algımız olur o tırnak oraya neden konmuş? acaba hmmm sen koydun cünki bir önceki mesajında Feamer said: kadınlar "erkek" işi yaparken "erkekçe" davranmaya çalışmasınlar. "erkek" işini kadın gibi yapsınlar ps:bu spam muhabbeti ne ya kırıldımı forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 axedice said: axedice said: Feamer said: kadın karakterleri "kadın" gibi yapsınlar, erkeklere öykünen karakterler olmasınlar Onun yerine farklı kişiliklere sahip karakter oynatmaya izin verse de oyunlara RPG diyebilsek? Feamer said: niye kadınların toplum işinde özgürce var olmasına karşının? http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/288/648/776.gif ja ja ja, klasik aşın kendinizi biraz, bilinç altına in bakalım ne çıkacak içinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 @Daesu tırnağı o yüzden koydum oraya ya yapmayın şunu, erkek işi diyorlar ama ne kadar erkek işidir veya demek doğrumu dur diye "erkek" diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ben onu diyorumda sen verdigin örneklerle kendin çelişiyosun ben napim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ayrıca beyler ne kadar sevseniz de veya nefret etseniz de yeni trend ve bence olması gerek, bu noktaya geliyor, kadın atıcılar tüfeklerini pembe veya çıkartmalı olarak kullanıyor, airsoft oyunlarında kadınlar benzer davranışlara gidiyor, sporcu kadınlar benzer davranışları sergiliyorlar velhasıl kelam böyle bir gelişme oluyor, modern dünyada, oyunlarda da bu es geçilmesin diyorum buna itiraz edenler biraz kendilerini sorgulasın ne diyorum acaba ben diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Daesu said: ben onu diyorumda sen verdigin örneklerle kendin çelişiyosun ben napim mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 @feamer ya bazı şeyleri yanlış düşünüyorsun ya da düşüncelerini yanlış anlatıyorsun. iki durumda da hata sende çünkü ne söylediğin kadar nasıl söylediğin de önemli malum. kimseye anlatamadıktan/kimse anlamadıktan sonra ne düşündüğünün pek bir önemi kalmıyor. son bir iki sayfadan çıkması gereken tozluk giyip saçını kısa kestirip futbol oynayan kadın -> okay. "erkeklere atfedilen davranışlarda bulunması" onu daha az kadın yapmıyor. setenay aktaş - okay (bu her ne demekse) aşağıdaki iki söylem cinsiyetten bağımsızdır. kadınlara yakıştırılan traitleri/deneyimlerini kullanarak güç/otorite kurmak - okay erkeklere yakıştırılan traitleri/deneyimlerini kullanarak güç/otorite kurmak - okay "kadın" cinsiyetine sahip bir "kişi" karakter traitlerine bağlı olarak yapmak istediği bir task i istediği şekilde yapabilmeli. aynı şey erkekler için de geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 BonePART said: Komutan said: Bir fark yok. Zerg ve Tyranid arasında da aynı düzeyde bir benzerlik var. Kaldı ki her ikisinin de temeli Alien. Zerg tyranişdede eey benzerlik var ama aliende olmayan ya. Psychic hive mind var UZayda biolojik uzay gemileri ile gezmek var Diğer ırkların genlerini çalıp ona göre mutasyon olmak var zergler ağır cakma zaten. ama sonrasında tyranidler tır vırı bayık i ırkken olarak mehleşti, zerg şekil oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 zerg oynayan godoştur ılıktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 darkwingduck said: @feamer ya bazı şeyleri yanlış düşünüyorsun ya da düşüncelerini yanlış anlatıyorsun. iki durumda da hata sende çünkü ne söylediğin kadar nasıl söylediğin de önemli malum. kimseye anlatamadıktan/kimse anlamadıktan sonra ne düşündüğünün pek bir önemi kalmıyor. son bir iki sayfadan çıkması gereken tozluk giyip saçını kısa kestirip futbol oynayan kadın -> okay. "erkeklere atfedilen davranışlarda bulunması" onu daha az kadın yapmıyor. setenay aktaş - okay (bu her ne demekse) aşağıdaki iki söylem cinsiyetten bağımsızdır. kadınlara yakıştırılan traitleri/deneyimlerini kullanarak güç/otorite kurmak - okay erkeklere yakıştırılan traitleri/deneyimlerini kullanarak güç/otorite kurmak - okay "kadın" cinsiyetine sahip bir "kişi" karakter traitlerine bağlı olarak yapmak istediği bir task i istediği şekilde yapabilmeli. aynı şey erkekler için de geçerli. biraz daha açıklayıcı olursa, zira anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Feamer said: kadın atıcılar tüfeklerini pembe veya çıkartmalı olarak kullanıyor, airsoft oyunlarında kadınlar benzer davranışlara gidiyor, sporcu kadınlar benzer davranışları sergiliyorlar buna itiraz edenler biraz kendilerini sorgulasın Koca topikte buna itiraz eden bi tek sen varsın. Sen de sanırım biri itiraz etse de düşüncelerimi yazabilsem diye hazırda beklediğin için baktın kimse etmiyor kendi kendine itiraz edip yine kendi kendine cevapladın asds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Rewendor said: Aynı düzeyde değil çok daha fazla benzerlik. Öyle ki iş dava konusu oldu, dava sonucu da "evet benzerlik var" dendi. Ne zaman oldu bu? Bildiğim kadarıyla Blizzard ile Games Workshop arasında herhangi bir yasal sorun yaşanmadı. İki taraf da durumdan memnun gözüküyor. Ama bir dava olsun olmasın, Blizzard'ın başka kaynaklardan alıntı yapmak konusunda Games Workshop'dan daha fazla suçlanamayacağı kesin. İlla Blizzard'ı suçlamak isteyenler ancak hırsızın malını çaldı türü bir şey söyleyebilirler. Ama ben her iki firmanın yaptığını da hırsızlık olarak görmüyorum. Esinlenilen fikre yeni bir şeyler katılıp geliştirildiği sürece sorun yok. Başlığa dönersek, kadın karakterlere bir itirazım yok ama savaşçı kadın karakterlerden hoşlanmıyorum. İşin kötüsü oyunlar genelde vurma kırma üzerine olduğundan savaşçı kadın karakter çok sık karşımıza çıkıyor. Tabii aslında erkekler için yapıldıkları için genelde seksi de oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 axedice said: Feamer said: kadın atıcılar tüfeklerini pembe veya çıkartmalı olarak kullanıyor, airsoft oyunlarında kadınlar benzer davranışlara gidiyor, sporcu kadınlar benzer davranışları sergiliyorlar buna itiraz edenler biraz kendilerini sorgulasın Koca topikte buna itiraz eden bi tek sen varsın. Sen de sanırım biri itiraz etse de düşüncelerimi yazabilsem diye hazırda beklediğin için baktın kimse etmiyor kendi kendine itiraz edip yine kendi kendine cevapladın asds neye itiraz etmişim mesela? veya sen bunun neyine itiraz ediyorsun? ve niye ediyorusun feamer said: konuya dönmek için o zaman smiling smiley kadın karakterleri "kadın" gibi yapsınlar, erkeklere öykünen karakterler olmasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 şurada anlaşamıyoruz, normal bir kadının toplumda yer bulması için erkek gibi davranması sağlıklı bir davranış değil diyorum, sizin aklınıza direk seks kölesi falan geliyor galiba, aynı şekilde fazla "kız" gibi davranmasının veya anime tarzı dolaşmasını da doğru bulmuyorum bi tabi, karakter ve düşünce tarzı olarak böyle davranan bireyler olacaktır, ama genel kabulün, artık değişmesi gerektiğini söylüyor bunun bence doğru olduğunu belirtiyorum. bu kanıya ise, modern dünya ve ülkelerde toplum baskısından kurtulmaya başlayan kadınların davranışlarını kısıtlı olarak gözlemlemem den çıkarım yaparak belirtiyorum. şurada anlaşamadığımız nokta olduğunu düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 genel konuşuyorsun erkek gibi davranmak ney bi kere onu acıkla. güce kuvvete dayalı konusuyorsan baştan yanlış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 işte buna hastayım, anlamadıysan niye fikir yürütüyorsun? alıntı yaparsın sorarsın, burada ne demek istiyorsun diye bu yüzden hiç bir tartışma bir yere varamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 söylediklerinden bir bok anlaşılmıyor cünki ya sus ya adam gibi açıkla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Hayır hayır feamer kendini çok güzel ifade ediyor, sorun biz geri kalanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 "kadın gibi davransınlar" burada anlaşılamayan taraf ne mesela? bence bir sorun yok, gayet net ama atladığım nokta, hitap etiğim kişilerin "kadın gibi davranmak" cümlesinin den, anladıklarının, benim anladığımdan farklı olması evet bu noktada hatalıyım, haklısınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 bir prensibim var, basit adamlarla basitleşme diye. adam, okuyor, anlamıyor, anlamadığı yerden -çok zekiyiz ya- yargıda bulunuyor, ve bunu doğru kabul ederek cevap veriyor. ne kadar seviyesiz bir tartışma başında anlaşılmıyorsa eğer yazılanlar, başında dersin "bir bok anlaşılmıyor" diye niye 3 sayfa tartışmaya giriyorsun? nereden baksan tutarsılık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 bi umut işte, saçmalarken aradan mantıklı birşey sallarda ordan tutarız diyoruz ama hamurunda yok demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 "Kadın gibi davransınlar" tam bir clusterfuck hocam üzgünüm o ifadenin kurtarılabilir bir tarafı yok gender konusurken. Onu sen açmazsan okuyan adamın sormadan ilk anladıgı şeye cevap vermesi yanlış değil. Ki ilk anlaşılan şey zaten o ifadede %99 olarak kast edilen şey zati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Çünkü bir insanın davranışını cinsiyetine göre kalıplamak saçma ve gereksiz bir şey? İstediği gibi davransın. Verdiğin örneklerdeki davranışları erkeklere atfetmen de yanlış, bunu yapan kadınları kadın gibi davranmamakla suçlaman da yanlış. Spor yaparken -veya herhangi başka bir sebeple- uzun saç rahatsız ediyorsa keser, kısa saçı seviyorsa yine keser, kendi hayatını istediği gibi şekillendirir. Sırf kadın diye saç uzatmak zorunda değil. Bunun erkeklere özenmekle bağdaştırılması da saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Asla aptallarla tartışma. Seni önce kendi seviyelerine çekerler, sonra da tecrübeleriyle yenerler. Feamer said: axedice said: Feamer said: kadın atıcılar tüfeklerini pembe veya çıkartmalı olarak kullanıyor, airsoft oyunlarında kadınlar benzer davranışlara gidiyor, sporcu kadınlar benzer davranışları sergiliyorlar buna itiraz edenler biraz kendilerini sorgulasın Koca topikte buna itiraz eden bi tek sen varsın. Sen de sanırım biri itiraz etse de düşüncelerimi yazabilsem diye hazırda beklediğin için baktın kimse etmiyor kendi kendine itiraz edip yine kendi kendine cevapladın asds neye itiraz etmişim mesela? ------------------------- Feamer said: kadın karakterleri "kadın" gibi yapsınlar, erkeklere öykünen karakterler olmasınlar darkwingduck said: yukarda feamer in söylediği bile faul. "kadın" gibi "kadın" bir karakter nasıl oluyor arkadaşlar? kim belirliyor bu "kadın"ların nasıl "kadın" olması gerektiğini? "kadın" bir karakter "kadın"ların "yapması" gereken hareketlerin dışına çıktığında neden "erkeğe öykünen" damgası yiyor? Feamer said: işte böyle yanlış anlayacak birini bekliyordum :) -------------------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar