di Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Selamlar, Ben bayagi uzak kaldim, takip falan da etmedim. O yuzden kisa ve oz olarak sunu sormak istiyorum; biz bu referandumda evet deyince neyi, hayir deyince neyi savunmus/desteklemis oluyoruz ?
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Bir de anket eklenirse bu baslıga guzel olur. Acılmıstır belki de anket, ben gormemisimdr, aramadım da.
di Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Ekledim. Bu hali yeter heralde. Farkli konusu varsa benim de haberim yok.
PZero Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 vallah tek bildiğim ak parti neyi savunuyosa tam tersini savunmak
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 2 madde var o maddeleri çıkartırlarsa herkes evet diyecek ama ısrar ediyorlar :)
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 işte senin tam tersini aşşağılıyoruz sen gidip aynısını yapıyorsun http://www.akparti.org.tr/media/www/Anayasa%20de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi%20kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rmal%C4%B1%20teklif%20tablosu.pdf merak edip okuyacak varsa
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 GEd said: 2 madde var o maddeleri çıkartırlarsa herkes evet diyecek ama ısrar ediyorlar :) o 2 madde ne peki?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 partilerle anayasa değişikliğini kıyaslamayın. referandumda oyunuz anayasa değişikliğine, partilere değil. öncelikle; http://docdownload.mynet.com/Anayasa.pdf değişikliklerin ne olduğunu bilmek yetmeyebilir, biraz köşe yazısı vs. okuyun. değişikliklerin neleri doğurabileceğini daha iyi anlarsınız. referandumda paket değişikliği oylamak çok sakıncalı aslında. zira bazı şeyleri beğenip, bazı şeyleri beğenmeme şansı var (ki akp biraz bunu ittiriyor). yine de olumlu değişim teklifleri var. neyse ARAŞTIRIN, değerlendirin işte. umarım ikiye bölünüp, "aha bizimkiler evet/hayır diyor, ben de ondan diyeceğim" demezsiniz. kolay gele.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 HSYK ve anayası mahkemesi ile ilgili olanlar sanırım detay tam şu anda bilmiyorum. Az sonra birileri yazar.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Teker teker uygarca oylasaydık ya, darbe anayasasından ne farkı var böyle?
gleoddyn Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Koskoca anayasayı bir referandumla onaylatmaları biraz mide bulandırıcı, onun dışında güzel şeyler var tabi ama bunu parça parça yapsalardı ne olurdu?
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 hangileriydi hatırlamıyorum, şimdi de bakmaya üşendim ama yargıda kadrolaşma üzerine kurulu kısımları vardı. güçler ayrılığı bıdısı filan işin içine giriyo işte. /edit:ha, bi de işçiye nerf patrona buff maddeleri filan da vardı ama onu hiç hatırlamıyorum^^ //edit2: parça parça yapsalar asıl amaçları olan maddeleri geçirememe ihtimalleri var(evet, tayyip öl dese ölecek kitleye rağmen, çünkü açık açık absürd maddeler vardı) hatta o kısımlar haricinde geri kalanı neredeyse tamamen göstermelik, göz boyamalık maddeler demek abartı olmaz. bu şekilde yapınca "darbe anayasasını kaldırıyoruz biz" oluyo adı. öbür türlü yapsalar "darbe anayasasında işimize gelen kısımlara dokunmadık, geri kalanını kafamıza göre değiştiriyoruz işte" olduğu belli olucak.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 İşlerine gelmezdi. Demokrasileri bu kadar işte. İşlerine gelince demokrasi lazım bık bık bık, işlerine gelmeyince haydeee paket halinde oyluyoruz böylece ya beğendiklerinizi alamıyorsunuz yada beüendiğiniz %80'in yanında %20'lik bir kötü kısma sizi zorluyoruz ihihihi oluyor
gleoddyn Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Ya hatırladığım kadarı ile yargıda kadrolaşmanın önü açılacak ve atanan adamlar ölene kadar o mevkide kalacaktı. Yamuluyorsam hunharca uyarın.
di Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Ractamainus said: neyse ARAŞTIRIN, değerlendirin işte. umarım ikiye bölünüp, "aha bizimkiler evet/hayır diyor, ben de ondan diyeceğim" demezsiniz. kolay gele. Ben ofiste mesaideyim hala. Oturup uzun uzun okuyacak vaktim yok. Degil 12 Eylule kadar 12 Ocak 2011'e kadar boyle. Konuyu acarken de haberim yok nedir ne degildir ogrenme amaciyla actim. Hani hali hazirda arastirmissaniz oturup yazin iste. Kafamiza takilan bir yer olursa gider uzun halini okuruz sonradan.
balon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Asker, yargıtay, anayasa mahkemesi ve hakimler savcılar yüksek kurulu. Siyasetten mümkün olduğunca ellerini uzaklaştırmak. Sivil irade tarafından kolayca bunları yargılayabilmek. Hükümeti ve cumhurbaşkanını daha da aktifleştirmek. Bunun yanında 3-5 demokratik şey dava var, memurların toplu sözleşme hakkı kazanması gibi. Bir de siyasi parti kapatma tarihe karışacak gibi bir şey. Evet denirse devlet içindeki çöreklenme biticek. Hayır denirse biz bu kurumların bu hallerinden gayet memnunuz, kimse de bunlarla elleşmesin gibi bir neticeye varılacak. Genel olarak böyle.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Genel olarak öyle olmadığını biliyoruz en azından lol. Genel olarak öyle olsaydı tek tek oylatırlardı zaten.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 nileppezdel said: GEd said: 2 madde var o maddeleri çıkartırlarsa herkes evet diyecek ama ısrar ediyorlar :) o 2 madde ne peki? valla genelde belirli bir kesim hsyk ve anayasa mahkemesi değişiklikleri konusunda dertli. ben açıkçası o konuda teklifi daha tabana yayılmış ve demokratik buluyorum.. misal bir teklif var, yerindelik denetimini kaldıran. o biraz sakıncalı, zira şu anda devletin eşini dostunu beslediği ihalelerin çoğuna karşı açılan davaların temel dayanağı yerindelik. bu madde onanırsa, o ihalelere karşı açılan davalar iptal olacak.. bir daha da açılamayacak. sonra bir maddede hakim kararı olmadan, yurt dışına çıkma yasağını kaldıran hüküm var. vergi kaçakçıları falan yaşar bunla da.. bir de sendikal haklarla ilgili değişiklikte "uzlaştırma kurulu" diye bir kuruldan bahsediyor ve yetkilerinin kanunla belirleneceği yazıyor. bunun da biraz ucu açık, zira kanunu bilmiyoruz(?) beni rahatsız eden maddeler bu yukarıda saydıklarım.. olumlu maddeler de var ama üşengecim, yazamayacağım. işte paket olmasının sakıncası burda. ülkeyi ileri götüreceğine inandığım değişikliklerle, geri götüreceğine inandığım değişiklere hep birden "evet" demek de istemiyorum. o yüzden biraz kafam karışık benim hala.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Demokrasi adı altında her istedikleri yasayı geçirmenin önünü açmaya çalışıyorlar, ben baloncuğumun yazısından bunu anladım =D
balon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 GEd said: Genel olarak öyle olmadığını biliyoruz en azından lol. Genel olarak öyle olsaydı tek tek oylatırlardı zaten. buna bakarak böyle konuştum bilmiyorum ben de
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 ha bu arada asker uzaklaşsın mümkünse siyasetten.. ve evet, askerin önüne sivil yargıyı falan açıyor anayasa, bunu da bilesiniz. ben bunu olumlu gördüğüm için paylaşmadım. zira "bence" olumsuzları yazmıştım ben.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 memura toplu sözleşme ama grev hakkı yok, lafta sözleşme. bunu destekleyen sendikaları anlayamıyorum zaten.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 aha siyaset kilit kilit :P (hayır dedim cevabı)
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 di said: Ractamainus said: neyse ARAŞTIRIN, değerlendirin işte. umarım ikiye bölünüp, "aha bizimkiler evet/hayır diyor, ben de ondan diyeceğim" demezsiniz. kolay gele. Ben ofiste mesaideyim hala. Oturup uzun uzun okuyacak vaktim yok. Degil 12 Eylule kadar 12 Ocak 2011'e kadar boyle. Konuyu acarken de haberim yok nedir ne degildir ogrenme amaciyla actim. Hani hali hazirda arastirmissaniz oturup yazin iste. Kafamiza takilan bir yer olursa gider uzun halini okuruz sonradan. bu nasıl bahane tim? önünde bir ay var ve toplam 1-2 saatini bu konuya ayıramayacağını söyleme lütfen. hayır sizin gibi okuyan eden adamlar bu kadar ilgisiz kalırsa, toplumun büyük kesiminin "vay haline" zaten.
Öne çıkan mesajlar