reyou Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 www.NASILDONANDIRILDIM.com olsa daha iyi olur. hani donanim fln iyi is yapar.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Uzunkulak said: hakkını arayan tüketici kadar sevdiğim ikinci bir şey yok. +1 çok iyi yapmışsın.
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 iyi yapmışsın dostum baya iyi yapmışsın hem de =)
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 aynı laptop bende var pili bozmamak için nasıl ayrı bi efor sarf ettin?
matama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 chemical en buyuk sarj oldurucu sarj full olduktan sonra sarja devam edip aleti calistirmak, bu konuda herkes hem fikir bunun disinda pil tam bitmeden sarj inda bayag etkisi var her ne olursa olsun bir senede bu olmamaliydi
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 pilsiz kullanıcaksın evdeyken thats all
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 evde pilsiz kullanmak pil ömrü açısından iyi ama laptopun geri kalanı için aynı şeyi söyleyemem
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 1980lerden kalan bataryalara uyguladığınız şeyleri günüzdeki bataryalara uygularsanız bozulurlar pil tam bitmeden şarj olayı vs memory effect, günümüzde günlük aletlerde memory effect diye bişey yok, var diyen gösterge sorunu yaşıyordur. Örneğin elektronik bir cihazın bataryasını sürekli %50'e kadar discharge edip kullanırsanız, aletin üzerindeki batarya göstergesi %50'e yaklaştığında bataryanın bitmeye başladığını söylemeye başlıyacaktır, kendisini cycle'lara göre kalibre ettiğinden. Ama bu bataryanın kapasitesinin azaldığı anlamına gelmiyor. Bunu gören "oha memory effect" diyip, bataryayı habire tam discharge ettiği zaman iste hakkaten kapasite kaybediyorsun. bir de laptop bataryasını takılı bırakma olayı. bu hem doğru hem yanlış yorumlanıyor. Laptop kadar komplike şarj devrelere sahip olan, kendi balancing sistemi, batarya ısı takibi vs olan bir şeyi overcharge yapamazsınız tasarımda mal bir sorun yoksa. Ama çalışan bir laptop, özellikle kucakta falan kullanılıyorsa hayvan gibi ısınır. Sadece bataryayı ısıtarak ömrünün yarısından fazlasını silebilirsin, yani laptop kullanırken şarja takılıyken bataryayı çıkararak ısınmasını engellemek iyi bişey. Ama tamam şarj olmuş diye şarjdan çekip, zaten ısınmış bataryadan bir de enerji çekerek daha da ısıtarak 6 ayda %80 kapasitenin altına düşürebilirsin bataryayı. ömür kısaltan en önemli şeylerden birisi de laptopu uzun süre kullanmıyacak iken bataryanın doluluk miktarı. Laptopun bataryasını bitirdikten sonra (örneğin okulda bitti eve döndün ama takmadın) şarja takmak yerine olduğu gibi bırakırsanız ya da laptopu sıcak bi yere bırakırsanız, oturduğu yerden batarya ölür. kısacası laptop kullanırken şarjını bitirmeden kullanın, priz buldunuz mu hemen takın hiç acımayın, baktınız ve siz orada durucaksınız ve etrafta şarj aletine takılıp kabloyu çıkarıcak mal yok, pili de çıkarın koyun gölgeye, 1 ay da kullanmıcaksanız şarj edip bırakın, hatta bataryayı çıkartıp bırakmak laptopta sorun yaratmıyorsa öyle bırakın, ayda bir de şarj edin en azından.
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 pillerin ömrü de 2 yıl, tanıdık manıdık geliyorsa yurtdışından baskı yapın getirsinler malum servis süüyor
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 İşte bu pillerinin çabuk bozulması ve makine 3 yıl garantiliyken 1 yıl garantili olması nedeniyle HP'den kaçıyorum artık. Hani belki hepsinde vardır da HP göze batıyodur diycem de, kendimin ve arkadaşlarımın laptopları dahil 1-1.5 sene içinde pili bozulan toplam 5 tane HP laptop biliyorum. Geçmiş olsun ama bu aşamada kanunen yapılabilcek pek bi şey yok gibi. Laptopun kutusundaki garanti belgelerinde veya varsa şartnameler üzerinde yazan garanti süreleri geçerli olur her şekilde. Bi itiraz anında adamlar "e ama bu maddeler açıkça belirtilmiştir ve ürün alınınca kabul edildi sayılır" vs diye savunabilirler kendilerini. Sen her halükarda tükoderle falan bi görüş istersen. Belki bi şeyler çıkar; garanti süresi belirtilmemiştir ya da tüketiciyi yanıltmaya yönelik reklam yapmışlardır, gibi. P.S.: Ben makine 3 yıl, pil 1 yıl garantili diye biliyorum ama garanti kapsamı dışında da olabilir tabi.
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 piller sadece üretim hatalarına karşı garantili
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Pillerin üretimi pahalı olduğu için değiştirmemek için ellerin geleni yapmaları normal sayılabilir. Hoş bir şey değil ama sadece HP yapmıyor bunu. Mesela benim cep telefonumda iki kez ufacık bir hata olmuştu. Bir keresinde bir tuş tutukluk yapıyordu. Bir keresinde de ekranda ufak, ciddi olmayan bir sorun vardı. İkisinde de adamlar en ufak kem küm etmeden yeni telefon ısmarladı ve değiştirdi. Tamire göndermeye bile kasmadılar. Ama pili değiştirmediler ikisinde de. Sadece telefon gövdesi ısmarlıyorlar bu durumlarda. Sonrasında aynı telefonda pilde sorun çıktı. Böyle bazen %50-60'tan bir anda bitiyordu. Şarj olması 10 saat falan sürüyordu. Şarj ederken tam doldu derken tekrar boşalıyordu falan. Adamlara iki saat dil döktüm ama değiştirmediler. İşin kötü tarafı, telefonu denemek için onlarda bıraktığımda 2 saatte şarj oldu telefon. Zaten 2 yıllık ucuz bi telefon olduğu için kasmamıştım ama pil konusunda çoğu firma sorun çıkartıyor tecrübelerime ve duyduklarıma göre. Bu arada bu yukarda yazdıklarımı yapan Vodafone Almanya.
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 apple teknik serviş,müşteri memnuniyeti açısından cok iyimiş o zaman(bunları duydukça...)Harddisk'im bozuldu 80 yerine 120 verdiler. Sonra battery %5 kaldı (son 5 dakika yazıyor) dedikten 1 dakika sonra bitiyordu götürdüm dedim bu bozulmuş, yenisini aldim :D
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 apple çok başarılı o konuda zaten, onu direkt ayrı tutmak lazım. ayfondört fiyaskosu ayrı tabi sdaf
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 fede said: neden zorunlu. garantili olunca daha pahalı olur, garantisiz daha ucuz olur ona göre alırsın cunku musteri memnuniyeti ve musteri haklari sebebiyle
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 matama said: chemical en buyuk sarj oldurucu sarj full olduktan sonra sarja devam edip aleti calistirmak, bu konuda herkes hem fikir bunun disinda pil tam bitmeden sarj inda bayag etkisi var her ne olursa olsun bir senede bu olmamaliydi SEHIR EFSANELERI DEVAM EDIYOR. Alet sarj olmusken eger AC adaptore takiliysa pil sarj etmes. Dunyanin en basit yontemiylede bu kontrol edilir.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 kertenkel said: pilsiz kullanıcaksın evdeyken thats all Elektrik gitcek HD nin kafasi vurcak HD de bad sector olcak mukemmel fikir bencede.
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 hd nin kafasına giden elektiriği pil mi tutuyodu? öyle değildir bence.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Abi genel olarak pil tutmuyosada elektrigin cart diye gitmesi hic bi urun icin deil ki. Neyse ama pile garanti yok garip bi bakis acisi sartlari okudun mu peki? Pilin omrunun bitmesi tadinda bi aciklama var mi?
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Bence üründe kusur yok, kullanıma bağlı olarak 8 ayda pil ömrü bitebilir. Ama esas mesele şu. Avrupa ya da Amerika'da olsa anında yenisi ile değiştirilir bu batarya ama biz Türkiye'de 35. sınıf insan olduğumuz için bu muamele yapılıyor. @matama: Bence paralı reklaam gerek yok. donanımhaber, darkhardware, hardwaremania, thgtr, gibi donanım sitelerinin forumlarına girip birer topic aç hepsinde yeterli etkiyi bırakır.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Pil ömrü ile ilgili olarak herhangi bir garanti taahhüt ediyorlar mı?
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 abso nun soyledigi onemli bu arada.. gerci kimse boyle bir taahutde bulunmaz ama olsun.. valla ben ya mac kullanirim parayi bayilip, param yoksa da asus alirim :) seviorum ben asus u.. kafam rahat oluyor.. toshiba dan nefret ediyorum, hp dende nefret ediyorum. bir laptop bence ya aldigi parayi haketmeli cok para oduyorsam, yada icindeki malzemenin gercek fiyatini odemeliyim.. marka ya para vermek istemem yani.. sonuc olarak, gecmis olsun.. ve site guzel olmus.. reklama kasma bence forumlarda topic acmak iyi fikir.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 toshiba turkiyede pahali ayni sekilde hpde ole yurt disinda toshiba ve hp performans fiyat olarak en uygun urunlerden
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 abi yurt disinda mac de sony de ucuz hemde asiri kaliteli urunleri var.. yurt disini kiyaslamayalim bence..
Öne çıkan mesajlar