Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kumarhaneler Neden Kapatıldı ?

White Wolf

Öne çıkan mesajlar

o dönemleri hatırlarsanız mafya başbakan bile yumrukatıyor, banka ihalelerine karışıyor, memleketi kafasına göre yönetiyordu. susurluk sonrası derin devlet+mafya kombosunun bir çok kumarhane sahibiyle hareket ettiği, kara para aklama, antin kuntin işlerin finansmanının kumarhaneler üzerinden yapıldığı anlaşıldı.

kumarhaneleri yeniden düzenlemek yerine hepsinin tasfiyesine karar verildi, işin kolayına kaçıldı. kumarhaneleri denetlemek baya zor devlet açısından. ufak miktarlarda çok fazla para alışverişi olduğu için karanlık işleri gizlemekte büyük faydası oluyor. kapatılması bence de aşırı bir tepkiydi; ama belki de o günler için iyi olmuştur. çok boktan zamanlardı türkiye için.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi olmuştu kapatıldıkları açıkçası. hatırlıyorum bu ataköy de falan vardı kumarhane benzincinin orda sahilde. baya bi silahlı çatışmalar oluyordu. ölümle sonuçlanan saldırılar olmuştu. intiharlar ayyuka çıkmıştı diye hatırlıyorum kumarhane olayları yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ağustos 96'da kaldırıldı. erbakan dönemindeydi, sebep ideolojik bence tabi ama bahane olarka cinayetler gösteriliyordu.

binlerce kişinin o dönem işsiz kaldığı falan söyleniyordu, ama tabi ben de çok büyük değildim.

Daha çok teftiş edilemediği, vergilendirilemediği, kontrol altında tutulamadığı için kapatıldı bence. Madem biz kar payı alamıyoruz kapatalım dediler. İdeolojinin de etkisi vardır tabii.

Ama gösterilen sebep cinayetler ve mafyalaşmaydı evet.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir fark var, 123123 kumarhanın 1'inde değil 123123'ündede aynı sorun yasanıyordu. Üstüne türkiyede bütün mafya kumarhane üstüne kurulmustu, gelir kaynakları, üstüne vurustukları hep kumarhanelerdi.

bende o zaman ufaktımda sonradan okudum ettiğim bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten o aralar kumarhaneler sözleşmeyle, anlaşmayla el değiştirmiyordu. bir mafya gidiyor diğer mafyanın kumarhaneyi basıyordu alıyordu. teksas gibiydi ben öyle yarım yamalak hatırlıyorum. bu dediğim gibi ataköy sahilinde mavi marmara lokantasının ordaki kumarhanede öyle olaylar olmuştu. zaten mekan süperdi orda. yanda devletten tokatlanmış tesislerde fuhuş dönerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

bence genel ülke üzerinde diilde hakikaten las vegas gibi bi yer yapılabilir ya. ne bilim hani marmarada uygun bi ada varsa mesela,veya atıyorum istanbul'da kocoman duvarlarla çevrilmiş oteller ve kumarhanelerle dolu bi alan olabilir.

hani sonuçta kumarhaneler ciddi döviz girdisi sağlıyor,bu aşikar. ama kontrolsüz şekilde açılınca da devlet otoritesi bi süre sora ister istemez sallanıyor.

Kıbrıs'ı saymayın abi bizim toprakta olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...