Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kac Cocuk.

Seele

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Ardeth said:

2

bi kız bi erkek ya da iki kız

Kız babası olmak dünyanın en büyük laneti yalnız. Ergenliği ayrı, erkek arkadaşları ayrı, tripleri ayrı, ooy oy yani :)

bana farkmaz 12 yaşından sonra kız da olsa erkek de olsa fizik matematik başlayacak bizzat kendim öğreteceğim sdf

<= kötü baba
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Almanlar istemiyo mesela genelde.

edit :içimizde 7 Alaman ve 1 adet de ekmek var!

çocuk olmadan, eş olmadan hayat mı olur allasen.. ömrü boşa harcıyorlar vallahi.. (bu dediim rew'in dediği alamanlara)

almanlar istemediği için biz de istemiyor sayıldık (bu espiri de eksik kalmasın almanların geçtiği yerde)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bahsettiğin durum Avrupa ülkeleri, yani dediğin gibi gelişmiş dünya için geçerli bizim için değil.

Şu anda Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de tam tersine orantısız nüfus artışı.

türkiye o noktadan çok uzak değil ve zaten bir kere düşmeye başladı mı insanlara para versen bile çocuk yaptıramıyorsun. dünyanın her yerinde gelir ve eğitim yükseldikçe çocuk yapma düşüyor ters orantıda, biz o noktaya tam gelince oturup diz dövmek yerine başkasının yaşadığı tecrübeden faydalanmalıyız.

çin bile yakında sıkıntıya girecek ki tam anlamıyla gelişmiş sayılamayacak oldukları halde.
Sosyal ağlarda paylaş

Düşsün zaten biraz, düşmesi problem değil. Zaten nüfus biraz azaldı diye illa başaşağı gidecek diye bir şey yok, Avrupa'nın özgürlükçü ve bireysel karakteristiği yüzünden orada öyle, ancak Türk kültüründe daha fazla sosyallik ve daha geniş bir aile yapısı var. Ama esas problem düşen kesimin senin bahsettiğin gibi eğitimli, bilgili kesim olması. Idiocracy diye bir film vardı, orada çok güzel açıklanıyor bu durum.
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi de Türkiye'de şu anda ortalama yaş 22 mi ne o civardaydı, hani 70 sene ortalama yaşam süresi desen 35 yaş civarı ortalama olması lazım. Hadi biraz daha indir 30 olsun.Bu gidişle 100 milyonu bulup iyice kendi kendimizi tüketecez. Özellikle daha kırsal kesimlerde plansız doğumlar ve aile yaşamı çok ciddi problem yaratıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor haklı. Türkiye'de nüfus artışı büyük bir sorun. Aile planlaması şart. Nüfus artışının kesinlikle önüne geçilmesi gerek. En çok bu nedenle bana kalırsa ideal çocuk sayısı 1 olmalı.
Sam, senin dediğin olay çok ütopik görünüyor şu anda. Nüfus artışı sorun olmaktan çıkacak ta, nüfus azalıp, ideal düzeye gelecek te, sonrasında iyice azalıp sorun haline gelecek te...peh...
Bizim ülkemizde nüfus azlığının sorun haline gelmesi olsa olsa (ki hiç sanmıyorum), -dünya var olursa eğer- ancak 22. y.y. da gerçekleşir.
RTE dolduruşuna gelmeyelim lütfen. Tam tersine insanları nüfus planlaması konusunda eğitme çalışmalarına katkı sağlamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek cocuklar ileriki yaşamlarında sıkıntı yaşayabiliyorlar bence. Tek cocuk olarak aileden gördüğü ilgiyi sosyal yaşamlarında göremeyince huzursuzluk yasiyorlar, belki fazla genelledim ama etrafımda gördügüm bu sekilde zira ben de tek cocuk gibi büyüdüm. Ablamla 10 yas fark oldugu icin ben kendimi bildigim zamanlarda ücüncü bir ebeveyn durumunda olmustu benim icin.

Kac cocuk ideal konusuna gelince de, ailenin maddi ve manevi yeterliligi dogrultusunda olmalı; optimum ilgi alaka ve kaliteli yaşam standardı sunulabilecek kadar cocuk en iyisidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

E iyi de Türkiye'de şu anda ortalama yaş 22 mi ne o civardaydı, hani 70 sene ortalama yaşam süresi desen 35 yaş civarı ortalama olması lazım. Hadi biraz daha indir 30 olsun.Bu gidişle 100 milyonu bulup iyice kendi kendimizi tüketecez. Özellikle daha kırsal kesimlerde plansız doğumlar ve aile yaşamı çok ciddi problem yaratıyor.

herkes 3 çocuk yapsa zaten sorun olmaz, kimisi 0 çocuk kimisi 14 çocuk olayı devam etsin diyen yok. bir emekliye kaç çalışan düşüyor gibi olaylar önemli, o nedenle avrupa şimdi tabutta emekliliğe çeviriyor sistemini.
BonePART said:

abi 2 cocuk olunca nufus niye dusuyo abi
2 kisi evlenip 2 tane cocuk uretiyo
nufus ayni kalir

huun'un dediği gibi, her aile başına 2 çocuk kayıpları telafi edemiyor. 2,5 gibi olması lazım en az.
aquatik said:

Rewendor haklı. Türkiye'de nüfus artışı büyük bir sorun. Aile planlaması şart. Nüfus artışının kesinlikle önüne geçilmesi gerek. En çok bu nedenle bana kalırsa ideal çocuk sayısı 1 olmalı.
Sam, senin dediğin olay çok ütopik görünüyor şu anda. Nüfus artışı sorun olmaktan çıkacak ta, nüfus azalıp, ideal düzeye gelecek te, sonrasında iyice azalıp sorun haline gelecek te...peh...
Bizim ülkemizde nüfus azlığının sorun haline gelmesi olsa olsa (ki hiç sanmıyorum), -dünya var olursa eğer- ancak 22. y.y. da gerçekleşir.
RTE dolduruşuna gelmeyelim lütfen. Tam tersine insanları nüfus planlaması konusunda eğitme çalışmalarına katkı sağlamak gerek.

hiç ütopik değil, çin tek çocuk olayını bırakacak önümüzdeki yıllarda. 80'lerde daha az doğanların kaymağını yiyorlar bugün ama 2020'lerden sonra sıkıntısını hissetmeye başlayacaklar.

esas "rte dedi, kesin yanlıştır" diye aldanmamak lazım, kendi kafasından düşünüp uydurmadı zaten adam. o demeden önce bu hesaplar yapılmıştı çoktan batıda, danışmanlarından biri söylemiştir.

olay şu ki "öyle olacak da filan ohooo" diye düşünmemek lazım, olunca zaten "hadi çocuk yapalım" deyince düzelecek bir sorun değil. ki zaten insanlar bunu yapmayacak da o sorun belirdiğinde, bkz batı ülkeleri ve japonya.
Sosyal ağlarda paylaş

nüfus fazlası var da bi işimize mi yarıyo? tam tersine negatif etkisi var, işsizlik had safhada. ayrıca sosyal hizmetler de, altyapı da bu nüfusu kaldırmaktan aciz. ufacık istanbulun neresine sokuşturuyolar onyüzbinmilyon insanı ya?

eğitimlilerin az çocuk yapıp cahillerin tavşan gibi üremesi de işin tuzu biberi. bu işsizlikte, bu şartlarda bu kadar çok nüfus ancak ülkeyi geriletir, durumu kötü olanın durumunu daha kötüleştirir. yani o durumdaki bi çocuk, öyle çok "imkansızlıklara rağmen öss birincisi oldu!!!" gibi uç noktadaki örnekler haricinde ne yapabilir ki? şansı varsa vasıfsız işçi olarak iş bulabilir, aksi takdirde doğudan yollarlar istanbula mendilci olsun gaspçı olsun yankesici olsun diye. iş bulamayan, kendini geliştirme imkanı bulamayan insan da çapulcu olur, ya kahvede pinekler, ya %99 topluma zararlı bir birey olur çıkar.

eaaa... pek toparlayamadım sanırım.

toparlamaya çalışırsak:
nüfusu yetiştirecek, iş imkanı sunacak bir düzeni oturtmadığın sürece nüfus fazlasının kimseye yararı yok. genç nüfusu bi işe yönlendiremiyosan, daha da kötüsü yönlendirecek imkanın bile yoksa, MOAR!!! diye bağırmak resmen moronluk.
türkiyenin şu şartlarında daha fazla çocuk yapın demekte iyi niyet kırıntısı bile görmek imkansız. amaç tamamen kendilerine oy deposu olan cahil tabanın sayısını arttırmak.
ülkenin gelişmesi zerg rushla, vasıfsız işçi sürüsüyle olmaz. okumuş, eğitimli insanlar, kalifiye elemanlar yetiştirmekle olur.
tabii o da işlerine gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

dasaaa said:

çocuk istemeyenleri merak ediyorum ben..

Almanlar istemiyo mesela genelde. Tamamen kendi hayatlarını düşünerek. Zaten bir garip orada, herkes kendi özgürlüğüne inanılmaz düşkün, kimseyi kendine layık görmüyor, herkes single geziyor. Evliler de işi matematiğe vurmuş durumda. "Bir çocuk yapsam yıllık masrafı bu kadar, benim sosyal hayatımı kısıtlayıcılığı şu kadar, oysa o parayla tatil seyahat şu kadar, istediğim araba bu kadar" falan diyip kendi sosyal imkanlarını geliştirmeyi genişletmeyi tercih ediyorlar.

yanlız bu direk benim alman değilim ama sdf.

sene 2010 hala evlilik kurumunu övenler var
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Rewendor said:

dasaaa said:

çocuk istemeyenleri merak ediyorum ben..

Almanlar istemiyo mesela genelde. Tamamen kendi hayatlarını düşünerek. Zaten bir garip orada, herkes kendi özgürlüğüne inanılmaz düşkün, kimseyi kendine layık görmüyor, herkes single geziyor. Evliler de işi matematiğe vurmuş durumda. "Bir çocuk yapsam yıllık masrafı bu kadar, benim sosyal hayatımı kısıtlayıcılığı şu kadar, oysa o parayla tatil seyahat şu kadar, istediğim araba bu kadar" falan diyip kendi sosyal imkanlarını geliştirmeyi genişletmeyi tercih ediyorlar.

yanlız bu direk benim alman değilim ama sdf.

sene 2010 hala evlilik kurumunu övenler var

ha bide

almanlarla falan alakası yok tabi aslında bunların.
diğerlerine göre sanat,bilim,teknoloji alanında önde olan toplumlarda bireysel gelişim,kendini gerçekleştirme hissiyatının daha belirgin olduğu bir gerçek.bunun sonucunda da toplumun individualizme yönelmesi gayet normal çünkü bu gelişim için gerekli olan gerekli ortamı,özgürlüğü o sağlıyor.ikisi birbirinin sonucu gibi.

nitekim
3 çocuk sahibi ebeveynlerin kendi gelişimleri,ilgi alanları ya da hayatta gerçekleştirmek istedikleri şeyler için zaman/imkan bulması pekte olası değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...