Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Amon

İlk olarak cyborg teorilerine katılmıyorum, o kadar da olmaz heralde. Ayrıca kolu bacağı robot olsa bloodbending yediği zaman bariz bir şekilde zorlanmazdı, robot değilse de sonradan resistlemezdi zaten. Bloodbendingin olayı kanın içerisindeki suyu kontrol etmek; Katara ya öğreten cadı kadın da çiçeklerden, havadan, ağaçlardan filan su çekip kullanmayı anlattıktan sonra bloodbendinge geçmişti zaten(Toph un metalbendingi keşfettiği durumun aynısı aslında, o da metalin içerisindeki mineralleri bükerek metalleri kontrol ediyodu işte). Robot olsa niye az da olsa bloodbending yesin, termostattaki suyu mu bükücek Tarrlok:P
Gövdesi insan kolları bacakları makine desek bile geride tutmayı başarırdı en azından(suyu büküp havada tutar gibi insanları da kaldırıp fırlatabiliyo mesela, kolunun bacağının insan olmaması gövdesini yere yapıştırmasını, geri itmesini, kaldırıp fırlatmasını engellemez)

Bence o resist sahnesi Amon un energybender olduğu fikrini desteklemek için koyuldu. Aslan kaplumbağa energybendingi anlatırken biz eskiden element bükmezdik içimizdeki enerjiyi bükerdik diyodu, aynı şekilde kendisine energybending uygulayarak içindeki suyun bükülmesini engellemiştir diye tahmin ediyorum.
Bloodbender da olabilir gerçi, o şekilde de resistlenebiliyordu.

Sosyal ağlarda paylaş

amon ful arti ful teori

aklima sey geldi
energybend millete bir seyler ogretmek icin de kullaniliyordu

aang birine ogretti diyelim cok ozel sebepten oturu*
bu kisi ya amondu ya da baskasiydi sorun o degil
amon bir sekilde evil degilken ogrendi bunu bir energybenderdan

(ek : tenzin korradan bendingi muhurleyebildigini duyunca kas goz oynatmisti biraz maksat animasyon olsun diye yapilmadiysa

belki de energybendinge dair bir olaylar dondugunu biliyor ama soylemedi korra'ya, sonradan ya aslinda mumkun diye kacamak cevap verdi

zira bu meseleyi amon kendisi cozmeye baslayinca sorun kalmadi herhalde diye biraktilar, kendisi de hazirliksiz yakalandi)

bunu takiben amon buldugu en klas benderlara/gurulara/dovus teknikcilerine ben sana energybend ogretecegim sen de karsiliginda beni bukerek ve gostererek kendi tekniklerini ogret demistir, evasion acmaya yetecek kadar tanimistir tum bukusleri

teknigin otesinde direk bending verebiliyor da olabilir, "ogretme"nin limitine dair bisey yoktu seride

bloodbendinge resist cakabilmesinin sebebi de waterbender olmasi ; avatar state ile energy shield acmak veya su bukebilip karsi koyabilmek gerekiyor

bu sebepten oturu de biraz sendeledi komple resistlemek yerine, katarayi hatirlayin

ote yandan suni avatarlar meydana geldi bir noktada, energybenderlar birbirlerine ogretti tekniklerini

* : aang havabukuculerin soyunun tukenmemesi icin ekstradan birilerine hava bukmeyi de ogretmis olabilir
dostlugumuz pekissin tiriviri ayagina bu kisi (amon) de zukonun ailesinden yeni dogan bir cocuktu belki de
babami orklar oldurdu muhabbetini de kendi babasindan arakliyor olabilir amon

bir sekilde amonun basi yandi bundan (kelime manasiyla belki de hakkaten)
buna ben yol actim ben duzelticem derken idealleri yozlasti, komple bendingde gordu sorunu, bugune geldi

senaryoyu yazdim nikolodyin hadi gel
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

toph veya kızı da kan içersindeki demiri kontrol etsin o zaman ya madem hehe

Metalbending demir bükmek demek değil yalnız, metalin içindeki mineralleri(veya toprak elementini işte) bükerek metali kontrol etmek için kullanılıyor. Bu yüzden gizli fabrikadaki kapıyı ve mechalarda kullandıkları saflaştırılmış metali bükemediler mesela.
Toph metalbendingi bulurken göstermişlerdi.

http://www.musogato.com/avatar/pics/bametal.jpg

Kanda mineral değil pigment olarak bulunduğundan aynı mantık geçerli değildir muhtemelen eheh (Kemik bükmek için kullanılabilir mi emin değilim ama. Eğer bloodbendingle aynı mantık geçerliyse kemik bükebilmesi lazım aslında...)

Sparkcaster said:

peki toph un kızının soyadı niye beifong, kendi başına mı yapmış çocuğu

Topraktan çıkarmıştır direkt. Allah gibi hatun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Amon

Amon su bükücü, baska türlü aciklama getiremiyorum resistleme olayina. Ayni zamanda waterbender'larin iyilestirme özellikleri var. Acaba enerji bending adi altinda waterbending'in farkli bi teknigiyle mi karsi karsiyayiz gene... Ah katara nerelerdesin. Sen yokken bunlarin hali nice...

Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Mortis said:

toph veya kızı da kan içersindeki demiri kontrol etsin o zaman ya madem hehe

Metalbending demir bükmek demek değil yalnız, metalin içindeki mineralleri(veya toprak elementini işte) bükerek metali kontrol etmek için kullanılıyor. Bu yüzden gizli fabrikadaki kapıyı ve mechalarda kullandıkları saflaştırılmış metali bükemediler mesela.
Toph metalbendingi bulurken göstermişlerdi.

http://www.musogato.com/avatar/pics/bametal.jpg

Kanda mineral değil pigment olarak bulunduğundan aynı mantık geçerli değildir muhtemelen eheh (Kemik bükmek için kullanılabilir mi emin değilim ama. Eğer bloodbendingle aynı mantık geçerliyse kemik bükebilmesi lazım aslında...)

Sparkcaster said:

peki toph un kızının soyadı niye beifong, kendi başına mı yapmış çocuğu

Topraktan çıkarmıştır direkt. Allah gibi hatun zaten.

abi bide açıklamışın agdfgdf mantık aramaya girceksek çok saçmaydı o kısım metali bükemediği yok metalin içindeki minerali büküyomuş bıdıbıdı bıdı mineral nedir, hangi elementleri bükebiliyolar mesela, karbonu mu döküyolar, hadi karbon desek toph ün büktüğü metallerin max %6-7 si karbon felan gsdhsdg
Sosyal ağlarda paylaş

promo

izlemeyim diodum promoyu izledim şimdi
pek bişi belli deil aslında gene rüya olabilir, yalnız aangin kafasına amon maskesi takmışlar :p.

eğer böle gemielr uçaklar geliosa, arkasına fire nation'u almış olabilir bu adam.

ya şey olmasın hiç düşünmüos bunu,
bizim sirkçi hatun vardı bitane azulanın kankası sonra kaçtı falan.
onunla zukonun oğlu olmasın nan. chi block atıodu, lol tabi efsane karakter toph bu chi blocka başlayınca etrafını taşla örmüştü ahahahh

Sosyal ağlarda paylaş

ulan amma çok teori ürettiniz amon için be.

babam nick'in ceo'su, sordurtucam sizin için. tamam, onu da yapıcam.

bu arada son bölüm çok iyiydi, adam akıllı bending kullanmaya başladı artık herkes. amon bana göre de vader tarzı bir eleman. tarrlok'un gg oluşu da çok erken oldu, bender kalmayacak ortalıkta yakında.

korra'dan daha güzel kombolar da bekliyoruz. aang, toph ve sokka da çok karizma olmuşlar yanınca, hele toph'u ısırırım. yalnız aang daha bir ağır abi takılsa güzel olurmuş, çok toy kalmış yaşına göre.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...