Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cataclysm Başlığı

Gangren

Öne çıkan mesajlar

oyun kotulesti bazı noktalarda ki bu noktalar az sayıda degil.

mesela direk aklıma gelen av ornegi benim de. ben 6-7 saat boyunca av de savasıp da hala daha ortadaki geniş alanın geçilmediği zamanlar hatırlıyorum. çok çok epic savaşlar dönüyordu. şimdi nasıl. iki taraf da yanyana koşuyor. bossu öldür. hızlı olan azcık da akıllı olan taraf oyunu 10dk da kazanıyor. ya da 20dk de işte. kill sayısı 10 u geçemeyenler yarıdan fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

rezalet class mechaniclerine, anlamsiz set bonus ve statlara, 40 kisinin agiz kokusunu cekmeye, sonsuz farm'a ve bilimum zaman calan gereksiz detaylara (hunter'in q item icin 3 saat boyunca elite sololamasi) ragmen her seyi goze alip, hayvan gibi kasanlari odullendiren bi sistemi vardi vanillanin.

akli basinda olan kimse vanlilla'ya iyi demez

sevenler de ilk goz agridisir, iyi zamanlarim oldu der, gecer

ornek: ah cocukluguma donsem diye zirlayan tipler.lan agzimiz burnumuz sumuklu top pesinde kosturup kafamizi gozumuzu yariyoduk

iyi bi bok yemedigimiz kesin cocukken ama gecmise ozlem duyariz ne kadar sacma seyler yapmis olsak da

oyun vanilla zamaninad iyi oldugu icin degil, sen orda oldugun icin guzeldi diyosun

ayrica sizi bilmem ama ben character sheet'i acip klavyeye attirmiyorum o yuzden benden baska 100 kiside ayni gearin olmasi beni uzmuyor acikcasi

benim oyundan zevk aldigim sey ventten ona buna bagirmak ve progress yapmak

umrumda diil kimde ne gear var

ne guzel herkes zevk aliyo iste oyundan

buna uyuz olmak cok sacma
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat herkes zevk alsın ona bisi dedigimiz yok ki zaten mantıklısı da odur. bu oyun alt tarafı. ama iyi ve ugrasan oyuncu ille kotu oyuncu arasında fark olması lazım.

sekiden iyi pvpciler, iyi pveciler herkes tarafından tanınırdı. ben de serverın tanınan adamlarından degildim. ama demek istedigim olay bu degil.

mesela suan benim serverım ravencrestte her dakka pug vs donuyor. sorsan herkes de muthis oyuncu. classını en iyi oynayan oyuncular. gerçek öyle degil ama iste. sarth + 3 drake 10 men icin raid kurdum bi sure. gorsen nasıl kotu adamlar. gearına, achievmentlarına bakıyorsun, benden cok daha iyi olması lazım bu adamın. ama alakası yok. en sonunda buldum duzgun adamlar da kestim. su an iyi oyuncu ile kotu oyuncuyu ayırt edemiyorsun cunku herkes birbirinin aynısı. gear, talent, ach olarak. (gercekten zor ach lar haric tabiki)
Sosyal ağlarda paylaş

oha harbi mi. public enemies ravencrestin en iyi guildiydi vanilla zamanı. demon filan diye guild masterları vardı. cok tasaklı sozu gecen filan. o gidince dagılmıstı. benim arkadas da orda heralde ama oynamıyo o da. eski elit zamanlarından torpili var. ondan duruyo hala heralde hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

tomkat herkes zevk alsın ona bisi dedigimiz yok ki zaten mantıklısı da odur. bu oyun alt tarafı. ama iyi ve ugrasan oyuncu ille kotu oyuncu arasında fark olması lazım.

sekiden iyi pvpciler, iyi pveciler herkes tarafından tanınırdı. ben de serverın tanınan adamlarından degildim. ama demek istedigim olay bu degil.

mesela suan benim serverım ravencrestte her dakka pug vs donuyor. sorsan herkes de muthis oyuncu. classını en iyi oynayan oyuncular. gerçek öyle degil ama iste. sarth + 3 drake 10 men icin raid kurdum bi sure. gorsen nasıl kotu adamlar. gearına, achievmentlarına bakıyorsun, benden cok daha iyi olması lazım bu adamın. ama alakası yok. en sonunda buldum duzgun adamlar da kestim. su an iyi oyuncu ile kotu oyuncuyu ayırt edemiyorsun cunku herkes birbirinin aynısı. gear, talent, ach olarak. (gercekten zor ach lar haric tabiki)

iyiyi kotuden ayirma diyosun da o zaten oyunun basindan beri olan bi sey

ayrica iyi olanin zaten guildi vardir, pug yapmaz

pug sorunu her yerde var zaten, cozulmesi imkansiz onun

bu sokaktan 20 kisi toplayip cift kale mac yapmak gibi, kimseden maradona olmasini bekleyemezsin
Sosyal ağlarda paylaş

valla eskiden iste. atiyorum pvp premade yapılıcaksa belirli adamlar alınıyordu o raide. ya da anatheması olan priest iyi priest idi. veya veya rank 14 adamlar gercekten pvp de iyilerdi. hani tamam issiz gucsuz adamlar rank 14 oluyordu elestirisi yapılabilir ve haklı bir elestiri bu ama artık o kadar cok pvp yapmıs oluyolar ki. essek bile olsalar gelistiriyolardı kendlerini.

iyi adamın guildi olur olayı da benim dedigimle alakasız. guildi olup da pug kurulan cok sey oluyordu eskiden de. o hafta raidini kacırmıs filan adamlar mesela.

fakat dediginiz seyler de eksik yonleriydi. classlar arası denge yoktu. ben mesela shamandım ve pvp de anormal rahattım. sonradan dengelicez diye nerf yiye yiye abartı kotulestirdiler filan gerci.

ama benim demek istedigim oyunda eskiden oldugu gibi sadece iyi adamların yapabildigi raidler olması gerekli. heroicler var diceksiniz ama aynısı degil gercekten. hani ben lich king gordum heroic lich king gorsem ne gormesem ne diyen cok sayıda adam var. ama ben molten core yapan bir guilddeyim mesela bwl yapamıyorum. o zaman bwl yi de gorebilmek icin kasarım. ona cabalarım.

classlar arası denge, birbirine benzetmeden kurulup, bir de eskiden oldugu gibi herkesin gidemedigi raidler, herkesin alamadıgı itemlar olsaydı (tip olarak farklı olsa efsane olur) cok iyi olurdu suan.
Sosyal ağlarda paylaş

nameless said:

her zaman dediğimi kanıtlıyor blizz. wow bildiğiniz leş bir oyun ama daha iyisi yok

şunu kabullenin millet, 1.8 patchden beri oynuyorum(dum) ama kıta mıta expansion yalan hepsi. ha levelling olayı çok zevkli wowda, ama onun dışında 435353 kıta yapsa ne fayda max levele gelince city centrelardan dışarı çıkmadan zıplaya zıplaya "summon me" falan.. pff bayıyo insanı yazıktır günahtır verilen paralara.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abi ben anlamiyorum
contenti gorememekten ne zevk aliyosunuz
abi herifler 6 ay urasibo bi instance yapiyo
%3 u goruyo nufusun
ne anlami war ki
zorluk eyvallahda
herkes arthasi kesemedikce bi anlamiyo yok arthasi modellemenin

%100 dogru
3-5 kisi gral olsun serverda isim yapsin millet özensin diye yapmiyo heralde adamlar onca content'i
Sosyal ağlarda paylaş

Eh iyide bu kadar bebe oyunu olunmaz ki kardeşim. Oyun dediğin ileri safalarında kötü oyuncuları elemeye başlar. Madem bu kadar basit item almak ve doğru olan bu o zaman hiç kasmasınlar fun serverlardaki gibi direk versinler itemları.

Tamam bende para verdiğim bir oyunda bir kaç hardcore guildin peşinden yarış atı gibi sürüklenmekten hoşlanmıyorum ama genede bir ayarı olmalı. Onca senedir bir tutturamadılar şu ayarı gitti.

Bununda iki nedeni var. Birincisi ve en önemlisi, çok ama çok tembeller.

ikinciside forumlarda bunca zaman o kadar harika fikir verilmesine rağmen her seferinde ağlayan 17 swe'ların dediklerini yaptılar ki buda aslında birincisi ile alakalı.

Valla oynıcak olmamın iki nedeni var. Biri şu 10 man olayı iki de azeroth'un yeni hali.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanilla çok unfairdi, dengesizdi, player databasein %5inin naxx yapabilmiş olması, kafayı yediren loot table'lar falan.

Tbcde gayet iyiydi, zaten yeni content geldikçe de öncekinin attunementlarını kaldırıyorlardı, casual mutluydu hardcore mutluydu.

Şu anki durumu dengeli-iyi dediğimiz tbcye uyarlayarak bakarsak; 80e vuran adam shattrath citydeki vendordan 3-4 saat içerisinde t5 alıyor, 1,5 haftada da t6. Black Temple devrinde 80e vurmuş adam Karazhanı Gruulu SSCyi bir kenara bırak, Hyjal TK yapmadan, BTye girmeden Sunwelle gidiyor bugün, hem de PuGlarla.

Daha ne denir, daha hala %10-%15-%20ye çıkarılan zone buffın hikmeti nedir...
Sosyal ağlarda paylaş

TBC sistemini çok hafif yumuşatarak geri getirmeliler. Mesela attune kalksın yine, okey ama ding 80 diyen adam önce bir girsin 2 hafta naxx ile questing gearını replace etsin, 213 lvl item atan dungeondan 251 level item veren badge düşmesin mesela. sonra gidip ulduar & toc yapsın 3-5 hafta falan. mesele content göstermekse sıra ile göster herkese. 80 olan adam ne diye zıplıyor ki black temple'a. e ne oldu ulduar? öldü. mevcut sistemde yeni bir content patch gelince eski raidler ölüyor resmen. anca spesifik itemlar için koşuluyordu best on slot trinket (death choice vs) gibi şeyler işte. blizz işin kolayına kaçıp her patchle yeni badge gear koyup işin içinden çıkıyor, ağlayan swekidlerin yüzünden de her patch classlar ile oynuyorlar zırt pırt.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

abi ben anlamiyorum
contenti gorememekten ne zevk aliyosunuz
abi herifler 6 ay urasibo bi instance yapiyo
%3 u goruyo nufusun
ne anlami war ki
zorluk eyvallahda
herkes arthasi kesemedikce bi anlamiyo yok arthasi modellemenin

abi cok zor olunca cok az adamda oluyor super eşya
bu yuzden benım pvp de kapısmam ıcın 3432523523532 saat pve yapmam gerekmiyor :)
O yuzden guzel, yoksa arthas neymiş
rolelol bi oyun zaten wow.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...