Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aile arabasi 4 cekerse super olur.. olmazsa kismet :)


LuNiZ

Öne çıkan mesajlar

simdi ikiz babasi olma ihtimalimi ogrendigim gunden beri deli gibi nasil sigcaz biz bu arabaya diye dusunmeye basladim (sirket araci var su anda 2009 astra tiptronic dizel)

bole aile araci olsun, SUV falan tadinda bisey olursa super olur, tiptronic, otomatik biseyler olsun..

sorun su ki, ben aracin tamamini kredi ile almak istiorum..
varmi bole bir yer.?

mesela fordfinans yapiyormus, kuga lar falan super 72.000 tl falan.. ama fordla konusmadim bilmiorum..

herhalde bir 5-6000 tl bulabilirim, ama bulamiyacakmisim gibi dusunerek hareket etmek istiorum.

nasil olur bu is?
ne dersiniz varmi boyle bir araba?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Renault Scenic... İmkânın varsa Grand Scenic.

Cam tavan olup da ön taraftaki camı açılan bir tek o diye biliyorum. 5 haftalık Eren'in babası olarak Grand Scenic'in çok mükemmel bir seçim olduğuna karar verdim :) Arka bagaja beşiğini, bavulunu, püskülünü tıkabilme avantajı mükemmel.

4 değil 2 çeker ama ESP ve ASR işini kolaylaştırıyor. Etrafta bolca göz de annelere avantaj sağlıyor.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorun su, scenic sevmiyorum, ikinci sorun da dag tepe cok cikiyoruz biz ozellikle kisin..
o zaman icinde alip bir seferlik rahat etme derdindeyiz.

edit: grandscenic e baktim otomatik vites secenegi yok..

ben sanirim ufaktan ikinci el e yonelicem 5 yasini gecmemis..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.el bagajı büyük arka koltuk mesefesi geniş (bebe koltuları takılınca cocuların ayakları arka koltuga değmesin) bir araba almanı tavsiye ederim. Muhtemelen heryere 2 bebek arabası ile gideceksin yani bagaj çok çok çok önemli.. Araba olarak passat veya A6yı tavsiye ederim. 4 çeker çok lazım değil bence.
Eğer deneme şansın oluyorsa bir bebek arabasını bagaja sığdırmaya çalış alacağın arabanın yani diklemesine 2 tanesi sığıyormu falan diye.
Ayrıca severmisin bilemem ama Steyşın vagon (1 saat hatırlayamadım nasılyazılıyor SW) cidden life saver olabilir sizin için. 2.el geniş büyük bir SW araç ile rahat rahat bebekler 2-3 yaşına kadar idare edersiniz sonra onu satıp daha ufak bir araca geçersiniz.
Henüz erken ama bebek arabasının tekelekleri ufak olanlarını seçin yoksa bagaja sığdırıcam derken fıtık olursun her seferinde.
Kısacası tecrubelerime göre öncelikle orta halli motorlu SW bakın. Eşimin SW arabasını geçen hafta sattık ve mini bir araba aldık kızlar artık büyüdü bagaja eskisi kadar ihtiyaç yok diye mesela. Yok Sw ne be ben kullanmam SW derseniz de alacağın arabanın bagajı devasa olmalı ki bebek arabaları üzmesin seni. Bebek koltukları için isofix varmı yokmu diyede bak istersen ama o biraz opsiyonel yani olsada olur olmasada olur olması pozitif elbette.
2 sene kadar dağa mapa kayaga gitmetyi unutun ayrıca bebeler büyüdümü gidersiniz. bebesiz gideceksenizde otur zincir tak derim 3 dakka :P
Subarunun4 çeker turbolu arazi araçımsı bişeyi vardı 180beygir falan belki o tam senlik olabilir ama yakıtını fiyatını falan bilemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kabaca 2004-2010 yılları arası model 30000-75000TL arası 4 cekerSW arabalar hakkında fiyatlar :P
www.sahibinden.com/search.php?c=3530&c2=3530&b[rtype]=&b[detay_5_min]=2004&b[detay_5_max]=2010&b[detay_4_min]=0&b[detay_4_max]=140000&b[detay_3][]=&b[detay_1864][]=&b[detay_2320][]=&b[detay_17][]=&b[detay_6][]=&b[detay_9213][]=136271&b[detay_8][]=19&b[detay_4054]=&b[detay_9620][]=143038&b[detay_706]=&b[minprice]=30.000&b[maxprice]=75.000&b[pricecurr]=1&b[product_condition]=0&b[exchange]=&b[lrt]=1&b[country_id]=1&b[city_id]=0&b[location_data]=&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[search_text]=&b[whole_word]=1&b[date_type]=date_first_activated

Audiler harikaymış ama cok cok cok cok iyi incelemen lazım aleti.

Bu tam senlik eğer benzin istasyonun varsa :P Al beni abi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a4-firat-otomotiv-den-2004-model-a4-2-5-tdi-quttro-avant/detay

bende fiyat performans olarak bunu begendim abi..
bu tarz biseye yonelmek lazim..
a4 de var aradigim demektir..
o zaman tirmaliyip bulcaz..

bu arabaya da film falan yapicaksin ne guzel durur yaw.. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Audi topiğinde de bahsettim. Audinin KMsi ile çok kolay oynama yapılabilyor yani servislerden falan baya sağlam araştırtman lazım kendi ustanın incelemesi dışında. Bu arada A4 baldızımda var çok geniş bir araç degil passat veya A6ya göre ama SW olması o sıkınyı kaldırabilir. Almadan evvel kesinlikle içine arka koltuğa falan bi . Mumkun olurmu bilmiyorum ama bebek koltuklarını bağladıktan sonra ortayaya biri oturması gerekir ise (bizde bakıcı kız oturuyor mesela) onu dikkate al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün hepsinde yapıyorlar aslında ama ben audi aldıgımdan onun oynanmasını gordum çok fazla.
Passat SW cidden devasa bir araç yani ondan sonra hiçbir başka araç kesmez seni diyebilirim aşık olursun tek kelime ile. Ama motoru birazcık guclu olmalı yani 1.6sı varsa falan kesmez o arabayı.


www.sahibinden.com/search.php?c2=23689&b[special_type]=&b[promo_hpva]=&b[promo_fdva]=&b[promo_chva]=&b[promo_hpsa]=&b[promo_spva]=&b[all]=&b[search_text]=&c=23689&search_result_page_limit=20&b[detay_5_min]=2005&b[detay_5_max]=2010&b[detay_4_min]=50000&b[detay_4_max]=130000&b[detay_3][]=&b[detay_1864][]=&b[detay_2320][]=74346&b[detay_17][]=&b[detay_6][]=&b[detay_9213][]=&b[detay_8][]=19&b[detay_4054]=&b[detay_9620][]=&b[detay_706]=&b[product_condition]=&b[exchange]=&b[country_id]=1&b[city_id]=0&b[lrt]=1&b[location_data]=&b[region_id]=0&b[uncompleted]=0&b[minprice]=&b[maxprice]=&b[pricecurr]=1&b[ilantarih]=&b[date_type]=&dpage=
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LuNiZ said:

banka kredisi de %100 verirmi ya..
benim bildigim banka da teminat istiyor bir kismini..


rehin sistemiyle falan aliniyor sanirim ama onu da hic bilmiyorum.


tabiyki teminat isticek yahu alıp ödeyemezsen adamlar canını mı alıcak? afhasd teminat vermeden hiç biryerden kredi alamazsın ki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aşağıdaki araçların tamamına, arka koltuklara 2 bebek koltuğu taktıktan sonra ortaya ancak 45-50 kiloluk bi bayan kollarını kıpırdatmadan oturabiliyor;

passat, passat variant( genişlik aynı zaten, variantda fazladan station bagaj var)
vw tiguan
audi a4 ve türevleri
reno megane, scenic ve türevleri(megane arka omuz genişliği 1417, grandscenic 1433. yani aralarında 1,5-2 cm bi fark var. kurtarmıyor)
psa gurubu (pejo,citroen) grand picasso, 5008. Bunlardan 5008 biraz daha büyük gibi.

Kısaca compact ve alt orta hiç bi arabanın arka tarafına 2 puset + anne "rahat" olaraka sığmıyor. ( Benimde 2. çocuk yolda. 1 aydır bakmadığım, daha doğrusu denemediğim araç kalmadı.Bizzat 2 velet koltuğu koyup arasına rahatlıkla sığıp sığamadığımıza baktık)

En son bulduğum çözüm vw caddy life. 3 "tam" arka koltuk ve bebeklerin ıvır zıvırları için arka koltukların arkasında bi kamyon boş yer. Tavan yüksek, iniş biniş rahat. kapılar sürgülü vs vs. 40 lira manuel, 42 lira dsg otomatik şanzıman. Yani kısaca 2 çocuk + 2 ebeveyn + bir sürü çocuk zımbırtısı = ticari. Yada orta - orta üst bir araç olabilir ( a6 gibi)

P.S : Bu arada herkesin kullandığı arabayı övmesi priceless :)Hele yılların audi fanı paranın reno tavsiye etmesi bir başka :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...