Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parmakizi ATM

riglous

Öne çıkan mesajlar

mani said:

damar izi olayı varsa kopyalanamıyor şuanın teknolojisi ile. sırf parmak izine bakmıyorsa yeterince güvenli. rahat rahat dokanın.

ehehe büyük yanılgı, 2000 filandı sanırım bi firmada parmak izli sistemler kodluyordum(işyerlerinde var ya sürekli lütfen tekrar deneyin diyen o işin sorumlusu benim :)), o sistemlerin defalarca kırıldıgını gördüm, o lazerler eğer ki bi de dışarıdan okuyorsa çay bardağının üzerindeki parmak iziyle okutulduğunu gördüm

1-1 aynı parmak izi algılanan iki kişiyi gördüm..

kesinlikle %100 güvenli değil, ha retina ayrı o çok daha fena bi sistem yanılgı payı çok daha düşük..
Sosyal ağlarda paylaş

damar diyorum abi damar. damarlı parmak. damarlı iz. parmak izin değil yani. dışardan çok yakından fotoğrafını bile çeksen parmağın istediğin kadar çalışma yap orjinal fotoğrafın üzerinden yeterli olacak şekilde damar izi haritasını oluşturamıyorsun. parmağı veya avucu direk okuyucunun üzerine koyman lazım. yani sen istemeden yapılması imkansız. anca zorla.
Sosyal ağlarda paylaş

e tabi bugünün şartlarıyla imkansız gibi. 5 sene sonra ne olur bilinmez. infra red le damar izine baktığı için dokunmayada gerek yok. çok kısa bir mesafeden avucu veya parmağı göstermek yetiyor. tabi iş bankasının kullandığı nasıl bilmiyorum. eften püften birşey olabilir ilerde güvenlik sorunlarına neden olabilir o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

mani said:

damar izi olayı varsa kopyalanamıyor şuanın teknolojisi ile. sırf parmak izine bakmıyorsa yeterince güvenli. rahat rahat dokanın.

ehehe büyük yanılgı, 2000 filandı sanırım bi firmada parmak izli sistemler kodluyordum(işyerlerinde var ya sürekli lütfen tekrar deneyin diyen o işin sorumlusu benim :)), o sistemlerin defalarca kırıldıgını gördüm, o lazerler eğer ki bi de dışarıdan okuyorsa çay bardağının üzerindeki parmak iziyle okutulduğunu gördüm

1-1 aynı parmak izi algılanan iki kişiyi gördüm..

kesinlikle %100 güvenli değil, ha retina ayrı o çok daha fena bi sistem yanılgı payı çok daha düşük..

2000 den bu yana baya şey değişmiştir. Mühendisler boş durmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

2000 den bu yana baya şey değişmiştir. Mühendisler boş durmuyor

elbette gelistirmislerdirde, eldeki datayla zamanla yapabilceğinin sınırları var.

hadi desekki opticler gelisti, matchig icin kullanacağı detayı isleyecek hardware gelisti, daha kısa zamanda daha cok detay görebiliyoruz. e diger tarafta gelisti. yanı dusting falanı gectim, baya fotoraf cekerek parmak izi alırım ben nolcakki.
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:

çok güvenli denen abd rfid pasaportlarını kırmalarını 1 gün sürmemişti.

yup.. bu ikisi farklı ama. ben sadece barnah diye koydum mythbustersı bunlar damar üzerinden çalışmışlar.. hitachi yapmış caponlara 2005yılında. o zamanlar kışın soğuktan dolayı milletin accountlara ulaşamama durumu olmuş. -sooğuktan ellerin, barnahların, damarların iyice büzüşmesi ve hatta kuruyup düşmesi swh hedesi-

ama millet parmaklarını keselim de alalım paracıklarını diye düşünebilir..

tabii giderek artan bir oranla sık sık fişlenmek de ayrı bir dert..

defconların birisinde biometric iz kullanarak açılan giriş kapılarına sızıyorlardı elemanlar. sizin parmak ve damar izinizi kopyalıyorlardı.. bunu henüz bir şeyi açmak için kullanabildiler mi bilemiyorum. ama kopyalanabiliyor olması lazım.. -tabii bulunduğunuz yerde çok dikkat edilmeyen bir biometric tarayıcı kullanıyorsanız-

isteğe bağlı olan durumlar için şifreye devam etmeyi düşünüyorum yinede.. en azından bir kaç sene daha.. sonra zorunlu hale gelmesi muhtemel gibi duruyor bana..

ama güvenlikten çok kardeşim falan ihtiyaç olduğunda benim bıraktığım kartla para çekebilsin isterim.. budur ağır basan sebei..
Sosyal ağlarda paylaş

bankamatik her zaman kart sistemi ile olmali

size 2 sifre verilmeli

ikiside en az 8 haneli olmali,

bunlardan biri guvenli sifre digeri polise haber veren sifre,

egerki ilkini girerseniz bi sorun yok, ama ikincisini girerseniz o zaman atm hem parayi verecek hemde o bolgeye polis cagiracak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...