Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok pas mı az pas mı?

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

çok pas ama yeterli değil, pas atıp pas alacağın yere kaçma.sürekli. barcelonanın yaptığı sadece pas vermek değil, pas atıp pas alacağın ve müsait olabileceğin yere kaçma.

bi 4-5 yıl türkiyeyi sen de böyle oynatmaya çalış emin ol İspanya'ya kafa da tutar bu derece de açık bu mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

çok pas ama yeterli değil, pas atıp pas alacağın yere kaçma.sürekli. barcelonanın yaptığı sadece pas vermek değil, pas atıp pas alacağın ve müsait olabileceğin yere kaçma.

bi 4-5 yıl türkiyeyi sen de böyle oynatmaya çalış emin ol İspanya'ya kafa da tutar bu derece de açık bu mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

Futbol güzel bir oyun arkadaşlar, topu kendi yarısahanda bile gezdirerek maçın %90'ında dikine oynamak yerine paralel oynayarak rakibe oynatmamak çirkin bir taktiktir. Böyle düşünüyorum yani. Keşke bütün takımlar futbolu dikine oynasa, hedefleri rakibe oynatmamak değil "oynamak" olsa, işte o zaman aşık olduğumuz bu güzel oyunun hakkını vermiş olurlar
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi ya? Canım Premier Lig'de nasıl top oynanıyor? Böyle sıkıcı sıkıcı top çevrilmiyor orada. Adamlar genelde dikine oynuyorlar. Dinlenmesinler demiyorum, arada olur da maçın çoğunluğunda dikine oynamaları lazım, en az %65 falan, yoksa güzel oyunun hakkını vermezler. Neyse kısaca futbolu futbol oynbamak için oynayan ve futbolu gerçekten sevenleri seviyorum, kaznaayım da rezil de oynasam sorun yok yeter ki kazanayım mantığıyla oynayıp çirkin futbolla başarılı olanları da sevmiyorum. Karnım çok aç yemeğe gidiyorum. Hadi sağlıcakla kalın :D
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Futbol güzel bir oyun arkadaşlar, topu kendi yarısahanda bile gezdirerek maçın %90'ında dikine oynamak yerine paralel oynayarak rakibe oynatmamak çirkin bir taktiktir. Böyle düşünüyorum yani. Keşke bütün takımlar futbolu dikine oynasa, hedefleri rakibe oynatmamak değil "oynamak" olsa, işte o zaman aşık olduğumuz bu güzel oyunun hakkını vermiş olurlar

futbolda mevkide durmak esastır. Hem mevki hem de hücum da etkinlik gösteren oyuncu büyük oyuncudur zaten. Yani atıyorum orta üclüde 2 dmf ve cmf oyuncuları sürekli dikine oynayamaz, oynamaları icin holy nin dedigi gibi 20 km kosmaları gerekir. Ama mesela robben gibi kanat degistiren hücumda çok etkili olan ama pas alısverisinde mevkisinde durarak oyunu acan, yani okuyan adama büyük oyuncu diyoz iste. Yani bahsettigin gibi bir futbolu oynayan takım olması suan ki futbolla imkansız, iste ancak 1-2 kulüp dedigin futbolu oynamaya calısıyor dünyada, onların da kadroları belli zaten, ki o kadrolar dahi 20-30 dk tam saha press ve üst düzey performans göstererek beceriyorlar. 90 dk ya yaymak mümkün değil, tabi karsıda elle tutulur bir kademe oldugu sürece.

Premier de dikine falan oynanmıyor, sen sürekli ayağa pas yerine kosu yolu paslarını veya vücutla alınan pasları, yani 2li mücadelenin fazla oldugu oyunu dikine futbol olarak yorumluyosun.
Öyle orta sahadan 2 oyuncunun dikine oynayalım abi diye alan bosaltıp ataga gecmesi, karsı tarafın tek uzun topuyla kontradan eline vermesiyle sonuclanır. Dedigim gibi elle tutulur kademe ve futbolu oynayabilen bir ortalama rakip yapar bunu.
Artık futbolda mevkiden 1 oyuncu düsürebilen, yani adam eksiltebilen futbolcular 40+ milyon euro ediyor, sen düsün gerisini.
Sosyal ağlarda paylaş

Suan en makbulu yan toplarla, iste son cizgiye inerek kesilen ortalarla skor yapmak. Mevcut düzen her sekilde korunuyor.
Ve her zaman karsı defans ve kaleci icin yetenek sıralamasında en zoru bunlara karsı koyabilmektir.
Cok ekstrem ara paslar dısında bak ispanyaya falan mac basına 20 den fazladır ceza yayı hizasından açılan ortalar.
Nilep brezilya ligini takip et aga, istedigin gibi.
Orta saha diye bir anlayıs yok hepsi forvette, yani 4-1-5 gibi oynuyorlar ciddiyim. 1 kisi falan kalıyor, ama cidden izlemesi de zevkli.
Sosyal ağlarda paylaş

önermeler ne sacma olmus yine.

defans hattındaki oyuncular yan pas yapıyorsa, elbette saçma. ama oyunu açmak için yan pas yapmak durumundasın. ha al gülüm ver gülüm diye 10 sn'de bir pas atarak yapmayacaksın bunu, daha hızlı yapacaksın.

dikine pas her yerde atılıyor bu arada, sadece paralel paslarla futbol oynanıyor olsa langırt olurdu oyunun adı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...