Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PES 2011

Red

Öne çıkan mesajlar

mascio said:

Bonjo said:

Çok geliştirmişler oyunu ,bi kaç maç yaptım hoşuma gitti baya 2010'a göre çok yenilik var harbi , pas sistemi süper olmuş wide kamerayla oynamışlar biraz oda çok iyi olmuş , 2011'de de ps3 cafelerin %90nında gene pes açık olacak bu gidişle :)

cahilce yorumlar.com

Sene 1997'de raflardaki tek winning eleven 3 ü çıkartıp alırken , yakahoma marinoslarla , urawa redslerle japon ligi oynarkende cahil demişlerdi bana çünkü dünyada fifa97 den başka bir futbol oyunu oynanmıyordu üstüne seneler geçti şimdi tüm türkiye pesci oldu , istediğiniz kadar beyenmeyin çamur atın ama artık pes bir klasikdir , arkadaşlarınızla toplanıp hadi cafeye gidelimde bir pes atalım diyebilirsiniz ama fifa atacak 2 adamı yan yana zor bulursunuz..ya sessiz sessiz onlineden fifa oynamaya dewam edeceksiniz yada pese bok atmayı bırakıp konamidahaiyisiniyapanakadareniyisibu.com a üye olacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla tartışmanın anlamı yok pes in popülerliğinin fifaya geçilmesinin imkanı yok bu vakitten sonra anca yeni bir firma yeni bir futbol oyunu çıkartacak öyle olur , zamanında konami nasıl ea yi geçtiyse , konamide öyle geçilebilir , neticede bir oyunun yüzyıllarca en popüler oyun olmasının imkanı yok.Ama 2011 yılındada nereye gitseniz pes gene en çok oynanan oyun olacak , yanlız şöyle bir şey demiyorum pes fifadan iyidir veya fifa pesten iyidir bu zevk meselesi , zevkler ve renkler tartışılmaz , kim neyi iyi oynuyorsa neyden daha çok zevk alıyorsa onu oynasın.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız pesin populerliği çok büyük bir yalan 3 senedir

pesten fifaya geçenler gayet büyük bir oran.bizlerde pesçiydik ona bakarsan

hala pes oynamaya devam edenler ya hiç fifa oynamamıs olanlar yada fifanın dha iyi oldugunu kabul edip fakat alıskın oldukları için pes oynıyanlar
Sosyal ağlarda paylaş

ikisinide bol bol oynadım ben. ikisininde artıları var eksileri var bir çok. ama öyle biri diğerinden çok üstün bir oyun değil. Ama bir rüzgar var pesi kötüleyip fifa'yı yüceltmek için.

mesela nba2010a kötü nba2k10a çok iyi diyebilirsiniz gönül rahatlığıyla. ama objektif bakıpta pes çok kötü fifa çok iyi demek yanlış oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl yanlış abi yapmayın gözünüzü seviyim :)

yani benim fifaya başlamam tamamen aldıgım ps3 ün içinden cıkmasıyla başladı.yoksa pes 2009 alıcaktım hiç düşünmeden.

fifa oynamamıs olanlarla doğal olarak pes oynadıgım için peste oynadım çok.ve resmen fifadan sonra 0-3 yaş cocuk oyunu gibi geliyor.

yani şuan ps2 de winingi ver oynarım.ama ps3te pes çok kötü baya kötü.hiç öyle ikisininde ayrı ayrı iyi oldukları birşey yok.direk fifa her yonuyle daha iyi bir oyun.

laf olsun diye pese bok atılmıyorki.doğru olanları soyluyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

2 maç yaptım demoda.bunun demosu fifa gibi 3 dakkada değil gayet uzundu :)

neyse kısaca şöyle özetlemek gerekirse.fifanın varlıgından haberdar bir ps3 sahibi bu oyuna para verirse aklından suphe ederim.

bu alıskanlık falan meselesini geçmiş.pes 2008 2009 ve 2010dan daha kötü olmus 2011

nefret ettim resmen
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

2 maç yaptım demoda.bunun demosu fifa gibi 3 dakkada değil gayet uzundu :)

neyse kısaca şöyle özetlemek gerekirse.fifanın varlıgından haberdar bir ps3 sahibi bu oyuna para verirse aklından suphe ederim.

bu alıskanlık falan meselesini geçmiş.pes 2008 2009 ve 2010dan daha kötü olmus 2011

nefret ettim resmen

2009 bunların arasındaki en iyisiydi aslında, yine kötüydü de
Sosyal ağlarda paylaş

yazılanları okuyunca acaba ben farklı bir demo mu oynadım diye kendimden şüphe ettim resmen. çünkü pes gerçekten aşmış bu sefer kendisini.
iki demoyu da bugün indirdim arka arkaya oynadım 2 senedir fifa oynayan birisi olarak karşılaştırması aşağıda.
[list]
[*] Fifa'da her zamanki gibi takım lisansları eksiksiz olcak büyük ihtimalle. Pesin demosunda göremiyruz hepsini ama şampiyonlar ligi ve avrupa liginin yanına süper kupayı eklemişler ama takımlarda ümidim yok
[*] Müzikler yine inanılmaz gorillaz - plastic beache rastladım yetti bana, pes de geçen sene iyi müzikler vardı kapışamasa da ama demoya japon işi tıngırdak bişey koymuş bu senede geçebileceğini zannetmiyorum bu konuda
[*] Fifanın renkleri bana çok doygun geliyo çizgi film gibi adeta, pes de bu daha gerçekçi çimlerın arasındaki toprak dokusu olsun, gün ışığı ve gölgeler başarılı
[*] Fifanın oyun içi animasyonları bu sefer daha yalan geldi pese göre. Adamlar kabız gibi koşuyo ve hepsi aynı. Pesde bu daha dinamik ve daha gerçekçi
[*] Fifada paslaşmalar daha kasık ve yavaş kaldı.Mesela pas şiddetini sonuna kadar doldurduğun zaman bile selçuk(fb'li) gibi pas veriyo. pesde verkaçlar, ara paslar çok daha hızlı ve kontrol edilebiliyo artık ve her türlü vuruşun şiddetleri artık gözüküyo. özellikle ara pasları istediğin yere atabiliyosun artık, arada adam varsa topun üstünden atlıyo otomatik olarak (yıl olmuş 2011 amk)
[*] Pesdeki en dikkat çekici değişiklik, ekrandaki oyuncu ismi, şiddetler vs gösterge kısmı oyunculara linkli. bence bu çok iyi olmuş. Fifada klasik devam ediyo bu arayüz ve demode geldi gözüme.
[*] Pesin team management bölümü süper olmuş. Çok daha kolay bir arayüzü var artık ve özellikle teknik traktörün taktiklerini geliştirmişler. Saatlerimi harcayabilirim o menüde. Fifada bu özellik de çok demode ve karışık kalmış.
[*] Fifada çalım haraketleri aynı güzellikte devam ediyo, sağ analogla şovunu yapıyosun ama adam geçmek zor oluyodu buna başlayınca. Pes bu konuda da yetişmiş sağ analogdaki manual pası kaldırmış ve çalım hareketleri koymuş ve custimize edebiliyosun istediğin zaman. hızlı koşarkende biraz daha farklı hareketler yapılabiliyo ve adam geçmek daha kolay fifaya göre bu hareketlerle vücut çalımlarını yedirebiliyosun savunmaya
[*] ikiside savunmayada eklemeler yapmış fifa fena değildi zaten yan yan koşarak adamın önünü kapatma özelliği koymuşlar L2 ye falan basarak zor geldi açıkçası bana. pesde önceki oyunlarda savunma adamın arkasına kitleniyodu resmen topa müdahele edemiyodun. bunu da düzeltmişler sonunda daha dinamik ve gerçekçi olmuş fifaya göre topun önüne müdahele etmen, önünü kapaman daha kolay.
[*] İkiside oyuncu, takım ve stadyum oluşturma özellikleri geliştirmiş. Demoda yok tabiki ama pes çocuklara hitap eden fantastik şeyler eklemiş balkabağı kafalı adamlardan, fıçıdan topa kadar saçma sapan şeyler
[*] pesin demosundaki videolarından anladığım kadarıyla legend kısmını da geliştirmiş. soyunma odasında diğer oyuncuların ve traktörün nasihatlerini falan dinleyip ona göre özelliklerini geliştirebiliyosun. Fifayı bilmiyorum.
[*] fifadaki gol sevinci tarzı bişey pesde yine yok
[/list]
Benim aklımda kalan farkettiğim farklar bunlar.
Pes fifaya göre her nekadar eksileri olsa da daha gerçekçi, hızlı ve keyifli geldi bana. Ama kesinlikle çok kötü değil. Bugüne kadarki en kötü versiyonu 2008'di 2011 ona göre devrim niteliğinde kalıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

ben fifayı beğendim ama defans yapmayı neden o kadar kolay yapmışlar anlayamadım. yani ekstra bir şey yapmaya gerek kalmadan en yetenekli oyunculardan topu kapabiliyorsun kolayca, iyi defans yapabilmek için pesteki gibi çok çaba sarfetmene gerek yok. yığ 5 defans 2 ön liberoyu maç fiks 0-0 bitsin yani.

pes demosunu oynamadım henüz, yorum yapamayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

ben fifayı beğendim ama defans yapmayı neden o kadar kolay yapmışlar anlayamadım. yani ekstra bir şey yapmaya gerek kalmadan en yetenekli oyunculardan topu kapabiliyorsun kolayca, iyi defans yapabilmek için pesteki gibi çok çaba sarfetmene gerek yok. yığ 5 defans 2 ön liberoyu maç fiks 0-0 bitsin yani.

pes demosunu oynamadım henüz, yorum yapamayacağım.

fifa kompütüre karşı oynanıcak bir oyun değil.ne kadar yapay zekayı geliştirselerde biraz alısınca komputurun şansı olmuyor.

onlineda istersen 10 defans koy sonuçta karşında düşünebilen bir varlık oldugundan fifanın tadı o zaman alınıyor

yukardaki uzun yazıda arkadaş pesi övmüş.fakat dediğim gibi peste şu şöyle fifada şu böyle diye detaylandırmamak lzm.genel olarak herşeyile fifa daha iyi

pes şuan fifanın 2001 den sonrası gibi.yani pes 2011 resmen fifa 2003-2004 gibi birşey.açın oynayın fifa 2003-2004 falan.direk aynısı

çimleri güzelmiş grafikler daha canlıymış yalan.yıllardır fifada öyle yapıodu.daya grafiği oynanabilirlik 0

peste şuan o durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
fifa kompütüre karşı oynanıcak bir oyun değil.ne kadar yapay zekayı geliştirselerde biraz alısınca komputurun şansı olmuyor.

onlineda istersen 10 defans koy sonuçta karşında düşünebilen bir varlık oldugundan fifanın tadı o zaman alınıyor

evet abi pesin tadı single çıkıyor tüm pesçiler single oynuyor ahaha bu ne abi
Sosyal ağlarda paylaş

yok red, kardeşimle karşılıklı oynadıktan sonra bu sonucu çıkardım zaten. yani peste arkadaki adamı alıp kademeye geçirip alanı daraltarak baskı yaptıktan sonra pozisyonu bozup topu kapmak falan, aşa yukarı 5-6 saniye sonrasını düşünmek zorundasın hep, yoksa tehlikeli bir atak yaşanma şansı çok yüksek.

fifada ise top kapmak çok çok kolay, hiç ekstra düşünmeye gerek yok. bu sefer atak yapanın çok hızlı düşünmesi gerekiyor yani defans yapan adam hata yapmadıkça gol şansı yakalamak çok zor, karşıdaki ne kadar iyi oynasa da.

bir de pes single modda hiç eğlenceli değil çünkü ai hiç iyi oynayamıyor oyunu. en son galatasarayla barçaya içerde dışarda 6 attıktan sonra bi daha single oynamamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

hedegog said:

yazılanları okuyunca acaba ben farklı bir demo mu oynadım diye kendimden şüphe ettim resmen. çünkü pes gerçekten aşmış bu sefer kendisini.
iki demoyu da bugün indirdim arka arkaya oynadım 2 senedir fifa oynayan birisi olarak karşılaştırması aşağıda.
[list]
[*] Fifa'da her zamanki gibi takım lisansları eksiksiz olcak büyük ihtimalle. Pesin demosunda göremiyruz hepsini ama şampiyonlar ligi ve avrupa liginin yanına süper kupayı eklemişler ama takımlarda ümidim yok
[*] Müzikler yine inanılmaz gorillaz - plastic beache rastladım yetti bana, pes de geçen sene iyi müzikler vardı kapışamasa da ama demoya japon işi tıngırdak bişey koymuş bu senede geçebileceğini zannetmiyorum bu konuda
[*] Fifanın renkleri bana çok doygun geliyo çizgi film gibi adeta, pes de bu daha gerçekçi çimlerın arasındaki toprak dokusu olsun, gün ışığı ve gölgeler başarılı
[*] Fifanın oyun içi animasyonları bu sefer daha yalan geldi pese göre. Adamlar kabız gibi koşuyo ve hepsi aynı. Pesde bu daha dinamik ve daha gerçekçi
[*] Fifada paslaşmalar daha kasık ve yavaş kaldı.Mesela pas şiddetini sonuna kadar doldurduğun zaman bile selçuk(fb'li) gibi pas veriyo. pesde verkaçlar, ara paslar çok daha hızlı ve kontrol edilebiliyo artık ve her türlü vuruşun şiddetleri artık gözüküyo. özellikle ara pasları istediğin yere atabiliyosun artık, arada adam varsa topun üstünden atlıyo otomatik olarak (yıl olmuş 2011 amk)
[*] Pesdeki en dikkat çekici değişiklik, ekrandaki oyuncu ismi, şiddetler vs gösterge kısmı oyunculara linkli. bence bu çok iyi olmuş. Fifada klasik devam ediyo bu arayüz ve demode geldi gözüme.
[*] Pesin team management bölümü süper olmuş. Çok daha kolay bir arayüzü var artık ve özellikle teknik traktörün taktiklerini geliştirmişler. Saatlerimi harcayabilirim o menüde. Fifada bu özellik de çok demode ve karışık kalmış.
[*] Fifada çalım haraketleri aynı güzellikte devam ediyo, sağ analogla şovunu yapıyosun ama adam geçmek zor oluyodu buna başlayınca. Pes bu konuda da yetişmiş sağ analogdaki manual pası kaldırmış ve çalım hareketleri koymuş ve custimize edebiliyosun istediğin zaman. hızlı koşarkende biraz daha farklı hareketler yapılabiliyo ve adam geçmek daha kolay fifaya göre bu hareketlerle vücut çalımlarını yedirebiliyosun savunmaya
[*] ikiside savunmayada eklemeler yapmış fifa fena değildi zaten yan yan koşarak adamın önünü kapatma özelliği koymuşlar L2 ye falan basarak zor geldi açıkçası bana. pesde önceki oyunlarda savunma adamın arkasına kitleniyodu resmen topa müdahele edemiyodun. bunu da düzeltmişler sonunda daha dinamik ve gerçekçi olmuş fifaya göre topun önüne müdahele etmen, önünü kapaman daha kolay.
[*] İkiside oyuncu, takım ve stadyum oluşturma özellikleri geliştirmiş. Demoda yok tabiki ama pes çocuklara hitap eden fantastik şeyler eklemiş balkabağı kafalı adamlardan, fıçıdan topa kadar saçma sapan şeyler
[*] pesin demosundaki videolarından anladığım kadarıyla legend kısmını da geliştirmiş. soyunma odasında diğer oyuncuların ve traktörün nasihatlerini falan dinleyip ona göre özelliklerini geliştirebiliyosun. Fifayı bilmiyorum.
[*] fifadaki gol sevinci tarzı bişey pesde yine yok
[/list]
Benim aklımda kalan farkettiğim farklar bunlar.
Pes fifaya göre her nekadar eksileri olsa da daha gerçekçi, hızlı ve keyifli geldi bana. Ama kesinlikle çok kötü değil. Bugüne kadarki en kötü versiyonu 2008'di 2011 ona göre devrim niteliğinde kalıyo.

budur
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

Red said:

evet abi pesin tadı single çıkıyor tüm pesçiler single oynuyor ahaha bu ne abi

bunu anlamadım ne alaka ?.ben fifadan bahsediyorum pesin singleyla alakalı birşey söylemedim.cunku pesin kötü bir futbol oyunu oldugunu savunuyorum.ister online olsun ister 4 kişi cafede ister tek başına.

ki onlineı gayet sıkıntılı bir oyun.ea altyapısı yok.belki bu sene düzeltmişlerdir

ayrıca sırf pes 2010daki penaltı meselesi bile rezilliktir bana göre :).öyle bir penaltı sistemi yapan futbol oyunundan ne hayır gelirki

@doruk: abi 3dk süren demo için fazla iddalı bir yorum olmus.ne oldugunu anlamadan maç bitiyor

fifayı daha once online oynadın mı bilmiyorum fifa 09 fifa 10

ayrıca defans konusunda abartmışsın biraz.kardeşiini çözmüşsün muhtemelen yada sana hafif kaçıyor.

bide demoda custom tactics yok.custom tactics fifada herşey diyebilirim.oyun içindeki defensive attacking olayıda çok önemli.yani oyunda bir çok etken var çeşit var.defans kolay demek oyuna küfür gibi :)

@hedegog:fifada yan yan koşarak defans yaparsanız tabi anlamazsınız :)

o defans sistemi top adamın ayagındayken hamle yapmak yada pas attıgı zaman şut çektiği zaman kıçını bacagını uzatmak için :).yan yan gitmiosun önünde :).l2 ye devamlı basılı tutarsan adam koşar gider yanından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...