Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PES 2011

Red

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

pro olması 3 gün pes'te,

messi'yi, c ronaldo'yu ya da rooney'i al, kale yönüne doğru sadece depar at, sağa sola dönmene gerek yok zaten kendi buluyor kaleyi, vurup atıyorsun golü

simdi su yalan gecelim bunu, zamaninda defans yapmayi bilirsen gecirmezsin messiyi de ronaldayu da. millet bana gelince agliyor zaten sende messi guzel oynuyordu ben barcayi alinca kotu oldu diyorlar sdf

neyse bide dedigin gibi oyunu bilmek cok muhim, yani peste mesela x adamiyla surdan vursam gol olur diye bilirim atarim buyuk ihtimalle gol olur. iste peste cogu adamin dinamikleri farkli xavi ile korner kullandigin gibi beckham ile kullanamazsin. veya etoo'nun sutlari ile forlanin sutlari bir degildir. bunlari hep sindirmek lazim

paslar oyle yine, kimiyle hizli pas yaparsin tek top oynayabilirsin kimiyle once kontrol etmen gerekir vs.

iste bu isleri fifada yapmaya calissam iyice ozumseyene kadar 1 seneden fazla gecer.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet iki oyunu da hafife almayın, pro olmuş adam karşısında proyum sanarken ezilirsiniz. Ciddi tecrübe gerekiyor her ikisinde de pro olmak için. Her oyuncunun dinamikleri falan cidden önemli ki oyunun tüm dinamikleri 1 haftada öğrenilmez öyle. Rakip oyuncunun ne yapacağını önceden tahmin etmek yada rakibine senin istediğini yaptırmak için çok tecrübe kazanmak lazım mesela
Sosyal ağlarda paylaş

fifa' nın kalecilerine pesten daha iyi diyen adam ne fifa ne de pes oynamıştır 2010 senesinde.

fifa oyun tarihinin en kötü kalecilik sistemine sahip diyebilirim hatta gönül rahatlığıyla. en büyük eksisi zaten kaleciler ve yediği mal mal goller. 40 metreden de atarım 1 santimden de o kadar iddialıyım. çünkü kaleciler her pozisyonda aşırtsanızda dümdüz vursanızda yiyecfek şekilde açıyorlar kaleyi. hep bir adım öndeler garip bir şekilde öyle fantastik aşırtmalar atıyorum ki kalbim duracak gibi oluyor bazen. gel gör ki ben alıştım kalecilere napalım diyorum ama yeni oynayan birisi 10 15 maç yaptıktan sonra eeh sokarım böyle kaleciye demeye başlıyor direk. çünkü pes' in kalecileri kat kat iyi, inanılmaz kurtarışlar yapıyorlar ve gayet akıllılar. pes 2011 den de çok büyük beklentiler içerisine girmesin kimse, 2008 den beri değişiyor fifa ve 2010 senesinde ancak adam olabildi. pesin de 2-3 oyunu daha var birşeyleri oturtabilmek için. şutu pası ayarlı atınca birşey olmuyor eskiden de vardı zaten onların hepsi. komple oyun mekaniklerini değiştirmedikleri sürece zaten hiç şansları yok 3 5 hareket ekleyip göz boyamasınlar oturup adam gibi oyun yapsınlar.

fifa 2011 ne tür yenilikler getirir bilinmez ama muhtemelen aşmış ötesi olacak oyun, pesin şansı çok az ama insanlar hala kamil gibi kafelerde pes oynamaya devam ediyor. anlam veremiyorum. pes fifanın yanında futbol oyunu gibi değil. beyzbol gibi birşey yani.
Sosyal ağlarda paylaş

@mascio

evet, fifa'nın kalecilik sistemi tam dediğin gibi. Gerçi World cup oyununda büyük aşama kaydetmişler kalecilerde o aşırtma goller vs. engellenmiş lakin bu seferde defanstaki oyun açıkları diyelim, bir şekilde artmış.

World Cup biraz daha basit üstelik vs. FIFA 11 iyi olacak cidden

yeni pes'te bana umut vaat etmiyor, hatta daha fazla arcade gibi gözüküyor
Sosyal ağlarda paylaş

Mal aşırtma yiyorlar mal açılıyorlar tamam da PES'i benim kadar oynamış olsan şunu diyemezsin işte. Karşı karşıya kaldın mı plaseyi bırakınca her türlü yiyordu PES kalecileri, FIFA kalecileri kurtarıyorlar, 3. lig takımının kalecisi uçup 90'dan fantastik kurtarışlar yapıyor. Deget denir buna yani. Benim için önemli olan karşı karşıya performansı, karşı karşıya normal vursan zaten çoğunlukla adamın göbeğini hedef alıp abanıyo adamlar, plase bıraksan da ne hikmetse yemiyorlar. Ha ben de gol atmayı beceremeiyorum eyvallah da kalenin bir tarafına doğru analogu ittirip plase tuşuna basmak dışında ne yapmam lazım karşı karşıyada kalecinin yanındna plase bırakmak için? FIFA kalecileri 2-3 klasik FIFA bug'ı dışında PES kalecilerini ezer. FIFA'ları en çok eleştirdiğim nokta 2-3 tane belli gol olması ve o golü ezberlersen sırf ondan atarak çok rahat gol atabilmekti. Hala aşamamışlar bunu. Ama o klasik FIFA bug'ı, onun dışında oyundaki hiçbir kalecinin adam gibi karşı karşıya gol yememesi çok sinir bozucu. 3. lig takımlarının kalecilerinin imba kurtarışlarına başlamıyorum bile :)

Ayrıca FIFA oynamayıp PES oynayanlara anlam veremeyenlere anlam veremiyorum. Dünyayı bilemem de Türk halkının çoğunluğu arkadaşına karşı oynayacakken arcade olmasını tercih eder. Fantastik goller, ardarda çalımlar ve 8-7 bitebilen bol gollü maçlar cezbeder insanı. FIFA çok daha gerçekçi evet ama insanlar vs. oynarken gerçekçilikten çok arcade'i tercih ediyorlar. Ben de artık FIFA oynuyorum da PES oynayanlara çok rahat anlam veriyorum yani
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu kadar fifayi ovuyorsunuz iyi guzelde, abi ogrenci evinde yasiyorum ps3 var, eve haliyle bircok kisi misafir oluyor. simdiye kadar bir allahin kuluda tuh ya sizde fifa yokmus demedi, ilk gelen pes varmi pes diyor.

bu saatten sonra da fifa istedigi kadar guzel olsun gecmem yani. millet pes atarken tek basima fifa oynarim yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kusura bakmasın ama pes zeka gerektiren bi oyun değil. ilk çıktığında pes 2010 oynadım. yavan geldi. sonraki gün fifa 2010 oynadım fark inanılmaz. demin gittim kafeye fifa yokmuş iyi dedik pes oynayalım dedim. fifadan sonra mario oynuyomuş hissine kapıldım. 0 yaratıcılık, 0 gerçekçilik pes. sadece çıkarmış olmak için oyun çıkarmışlar
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ya bu kadar fifayi ovuyorsunuz iyi guzelde, abi ogrenci evinde yasiyorum ps3 var, eve haliyle bircok kisi misafir oluyor. simdiye kadar bir allahin kuluda tuh ya sizde fifa yokmus demedi, ilk gelen pes varmi pes diyor.

bu saatten sonra da fifa istedigi kadar guzel olsun gecmem yani. millet pes atarken tek basima fifa oynarim yoksa.

o yüzden pes 2008 veya en fazla 2009 alıyoruz mutlu mesut takılıyoruz. 2010a hiç bulaşmıyoz. verdiğin geri pasın 3 defansın ayağında pinball gibi sekerek kendi kalemize gol olmasını hayretle seyretmiyoruz. :D mutluyuz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...