Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harçsız öğrenci pasaportu

hoccemama

Öne çıkan mesajlar

Emniyet müdürlüğünden öğrendiklerimi yazayım. Kabul belgesinin yeminli tercüman tarafından Türkçeye çevrilmesi gerekiyor. Bu belge ile vergi dairesi müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor. Buradan harçsız pasaport belgesi almaya uygundur damgası alınacak. Bu belgelerle emniyet müdürlüğüne gidilip başvuru yapılacak. Şimdilik öğrendiklerim bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

ben hali hazırda öğrenciyim ilk kez pasaport başvurusu yapacağım nedir durum? harç ödemeden alaibliyor muyuz? bir de harç dedikleri pasaport harcı mı vize harcı mı? pasaport harcıysa uğraşmiim vize harcıysa uğraşiim

yurtdışında egitim alacaksan yararlanabiliyorsun. turkiye'de hali hazırda ogrenci olana indirim yok. yurtdışından bir okuldan kabul aldıysan pasaport harcı yatırmıyorsun, sadece cuzdan ucreti veriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Para vermek istemiyorsan minimum al pasaport Türkiye'de, yurtdişında okuyanlar 1 sene ücretsiz uzatabilirler. İlgili konsolosluğun eğitim ateşeliğine gidip öğrenci dosyanı açtıracaksın ve her sene ben geldim pasaportumu uzatacağım diyip yine gerekli konsoloslukta 4 saat ızdırap çektiktan sonra pasaportunu ücretsiz olarak uzatacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
arkadaşlar bu konuyla ilgili bir fikri olan varsa bi yardımcı oluversin rica ediyorum. erasmus için okuldan harçsız pasaport belgesini aldım ama yarınki randevuya gitmeden önce kaç para yatıracağımı bulamıyorum.

eminim ki bankaya gitsem bön bön suratıma bakacaklar neyden bahsediyosun sen diye ama son dönemlerde bunu uygulayan varsa bilgi verirse sevinirim.

şöyle ki sanırım yalnızca defter bedeli ödemem gerekiyor. eğer öyleyse yarın yalnızca defter ücretini ödeyip gitsem sonra bana vay efendim nası ödemedin diyerek randevumu patlatmazlar değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

hoccemama said:

Pasaportum var. En az 2 yıllık uzatmam gerekecek. 2 yıllık pasaport harcı 155 lira, 3 yıllık pasaport harcı 220 lira. Noter onaylı tercüme istemiyorlarsa uğraşırım bu işle.

Erasmus ofisini ara herhangi bir yurdum üniversitesini, erasmus öğrencisiymiş gibi sor neler gerekiyor diye. En iyi onlar bilir :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...