hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Yurtdışına yüksek lisans için gideceğim. Bu sebepten dolayı harçsız öğrenci pasaportu alma hakkım var mı? Alan varsa nasıl oluyor bu işler anlatabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 var(dı). hala var mı bilmiyorum. okuldan kabul edildigine dair belgeyi goturuyosun emniyete o kadar. baska bisiler de vardır belki websitelerinden ya da emniyetten ogren iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 İşim zor olucak galiba. Pdf şeklinde bir belge var imza, damga yok. Kesin terslik çıkarırlar. Tabi tercüme ettirmek lazım. Noter onaylı tercüme isterler mi acaba? İsterlerse hiç gerek yok zaten ya notere veririm parayı yada harç için pek farketmeyecek gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Uğraştırmışlardı bizim bir arkadaşı erasmus için çok. 50 TL ver pasaport al daha kolay derim. Sabahın köründe gidip sıraya girmen lazım ama, unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Pasaportum var. En az 2 yıllık uzatmam gerekecek. 2 yıllık pasaport harcı 155 lira, 3 yıllık pasaport harcı 220 lira. Noter onaylı tercüme istemiyorlarsa uğraşırım bu işle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Emniyet müdürlüğünden öğrendiklerimi yazayım. Kabul belgesinin yeminli tercüman tarafından Türkçeye çevrilmesi gerekiyor. Bu belge ile vergi dairesi müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor. Buradan harçsız pasaport belgesi almaya uygundur damgası alınacak. Bu belgelerle emniyet müdürlüğüne gidilip başvuru yapılacak. Şimdilik öğrendiklerim bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ben hali hazırda öğrenciyim ilk kez pasaport başvurusu yapacağım nedir durum? harç ödemeden alaibliyor muyuz? bir de harç dedikleri pasaport harcı mı vize harcı mı? pasaport harcıysa uğraşmiim vize harcıysa uğraşiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 benim bahsettiğim pasaportu aldıktan sonra geçerli olduğu süreyi uzatmak için ödenen para.6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık vb. Pasaport almak için benim bildiğim 50 lira vermen lazım. Onu ödemek zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 pasaport harcından muaf tutulabiliyorsunuz. defter ücretini herkes ödüyor. pasaport yeşil değilse vize başvuru ücretini de herkes ödüyor. yeşilse de bazı ülkeler için vizeye gerek yok, bazılarında yine aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 BabacumMostors said: ben hali hazırda öğrenciyim ilk kez pasaport başvurusu yapacağım nedir durum? harç ödemeden alaibliyor muyuz? bir de harç dedikleri pasaport harcı mı vize harcı mı? pasaport harcıysa uğraşmiim vize harcıysa uğraşiim yurtdışında egitim alacaksan yararlanabiliyorsun. turkiye'de hali hazırda ogrenci olana indirim yok. yurtdışından bir okuldan kabul aldıysan pasaport harcı yatırmıyorsun, sadece cuzdan ucreti veriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Para vermek istemiyorsan minimum al pasaport Türkiye'de, yurtdişında okuyanlar 1 sene ücretsiz uzatabilirler. İlgili konsolosluğun eğitim ateşeliğine gidip öğrenci dosyanı açtıracaksın ve her sene ben geldim pasaportumu uzatacağım diyip yine gerekli konsoloslukta 4 saat ızdırap çektiktan sonra pasaportunu ücretsiz olarak uzatacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 bence ver parayi azap cekme. 50tl kar etcem diye degmez zahmete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Vergi dairesine gittim. 10 dk da 2 yıllık harçsız uzatmak için damga imza ne varsa aldım. Emniyet müdürlüğüne gidicem birazdan. Şimdilik sıkıntı olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Bir de unutmadan soyliyim harcsiz pasaportun ustune uzatma yapamazsin unutma bunu. Ve pasaportun vizenden 3 ay uzun olmak zorunda. Ona dikkat etmediysen herturlu gene verirsin 3 senelik para bana oyle olmustu sende dusme ayni hataya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Ben Erasmus'a giderken okul bi belge vermişti, onunla uzatabiliyorduk sanırım 1 seneye kadar. Ama belge neydi hatırlamıyorum. Kullanmamıştım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Bu konu varken bende bişi sorayım Pasaportumu yeniletcem bugun, neler götürmem lazım yanımda ? Pasaportumu alcam, vesikalık çektircem peki nufus cuzdanı önlü arkalı fotokopisi falan lazımmı ? bide bir az araştırırken Adres beyanı falan yazıyordu o tam olarak nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 harçsız için okuldan onaylı bi yazı, vergi dairesinde tekrar onanacak ordan emniyete gideceksiniz 3-5 vesikalık kimlik fotokopisi ile; 2-3 güne de pasaportunuzu verirler. çok kolay bi iş. bazı okullar sosyal kültürel amaç adı altında herkese verebiliyorlar harçsız pasaport kağıdını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mascio Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 arkadaşlar bu konuyla ilgili bir fikri olan varsa bi yardımcı oluversin rica ediyorum. erasmus için okuldan harçsız pasaport belgesini aldım ama yarınki randevuya gitmeden önce kaç para yatıracağımı bulamıyorum. eminim ki bankaya gitsem bön bön suratıma bakacaklar neyden bahsediyosun sen diye ama son dönemlerde bunu uygulayan varsa bilgi verirse sevinirim. şöyle ki sanırım yalnızca defter bedeli ödemem gerekiyor. eğer öyleyse yarın yalnızca defter ücretini ödeyip gitsem sonra bana vay efendim nası ödemedin diyerek randevumu patlatmazlar değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 defter bedelini emniyete direkt elden ödemiştim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2012 emniyette vezne varsa oradan da yatırırsın yoksa bankaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 peki kaç senelik veriyolar bu pasaportu? sadece program süresi boyuncaysa yetmiyor bana şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 hoccemama said: Pasaportum var. En az 2 yıllık uzatmam gerekecek. 2 yıllık pasaport harcı 155 lira, 3 yıllık pasaport harcı 220 lira. Noter onaylı tercüme istemiyorlarsa uğraşırım bu işle. Erasmus ofisini ara herhangi bir yurdum üniversitesini, erasmus öğrencisiymiş gibi sor neler gerekiyor diye. En iyi onlar bilir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2012 Abi mezun oldum, kaç sene geçti üzerinden biraz geç geldi cevabın sdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Ha tarihe bakmadıydım. Hatta İsveç'te yüksek lisans yapıyorsun diye aklımda kalmış başka bir topic'te niye soruyor acaba diyorum ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 pasaportun süresini program süresi boyunca mı belirliyolar? benim okul bitiminden sonra 2 yıl geçerli pasaporta ihtiyacım var. ona göre salı günü 350 lira bayılıcam harç olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar