Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 @wispy Kusura bakma ama gayet işe yaramış gibi gözüküyor. Çillerin sağlam tutumu, ecevit-bahçeli-yılmazın kararlılığı. Eline silah alıp dağa çıkmış adam, ya ölecek ya ölmemek için teslim olacak. Adam o kararlılıkta, o adama her türlü terörü uygulaman lazım. Ben de isterim hayat bayram olsun,çiçeklik böceklik.Ama olmuyor karşında terörist var. Buna göre davranmalısın.Yoksa boşuna kürek çekersin. Ayrıca pkknın silahlı kadrosunun çoğunun suriyeli,iranlı,ıraklı olduğu biliniyor. Başka bir ülkenin vatandaşı sana savaş açmış, buna nasıl karşılık verileceği bellidir. said: 2000 - 22 ŞEHİT 2001 - 20 ŞEHİT 2002 - 6 ŞEHİT 2003 - 21 ŞEHİT 2004 - 73 ŞEHİT 2005 - 92 ŞEHİT 2006 - 121 ŞEHİT 2007 yılında 118 şehit 2008 yılında 150 şehit 2009 yılında 135 şehit Her mesajınızda yıllardır öyle yapıldı böyle yapıldı ne oldu tarzı yaklaşımlar, burada sıradan akepe tabanı insanı zor bulursunuz, okuyan sorgulayan insanlar çoğu. Siyasi derinliklerini kurtlar vadisi izleyerek sağlayan adamlar değiliz. Yemiyoruz bunları. Apo yakalandığında o kırılma noktasında işleri gevşetmeselerdi olay çok çok aza inecekti, o zaman demokratikleşme yapılır pkk zamanla unutulurdu. Ama tam tersi yapıldı, pkknın yeniden yapılanmasına izin verildi. Apo devlet tarafından korunarak, örgütü yönetir duruma geldi. Yeni yasalar ile ordunun eli kolu bağlandı. ithal davalarla, terörle mücadeleye hayatını vermiş insanlar suçlandı. Dağdaki teröriste moral verecek süreçler sağlandı. En son yapılan ana muhalefetin başına, istenilen bir insanın geçirilmesi oldu. Terörle mücadele yöntemleri bellidir. Karakol inşa ederek yapılmaz. Teröristlerin yöntemlerini kullanacak, onlar gibi gece hareket edecek özel eğitimli askerlerle yapılır. Buna teröre terörle karşılık verme denir. 20000 özel harekatçı, bordo bereli sal dağlara, uyarmadan ateşi serbest bırak 1 yılda silahlı terörist sayısı 10'da 1'ne düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Hani kabul ettiler ya terör örgütü biz yardıma hazırız falan da demişlerdi o yüzden diyorum böyle ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Habertürk'ün yayın yönetmeniydi sanırım, demin çok doğru şeyler söyledi kendi kanalında; "Hükümetin acilen tüm basın yayın organlarıyla bir toplantı yapıp, ortak bir karara varması gerekmetedir" dedi ki cidden şu an için tüm tv kanalları kafalarına göre yayın yapıyor. Bazıları direk reyting uğruna halkın moralini bozacak, onları kışkırtacak şeyler yayınlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 kışkırsın halk artık kışkırmadığı suç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Wispy said: Arada bir Irak savaşı ve onun sonunda oluşan bir otonom kürt devleti var onu atladın ama çok önemli değil. Bitmek üzere olan PKK'nın hortlamasıyla da hiç alakası yok zaten. saddam savaşıyordu zaten pkk'yla, di mi? ırak'ın kuzeyi, hep ırak'ın kuzeyiydi, saddam kendi sınırları içindeki köye kimyasal gaz sıkacak kadar uzaktı orada istikrarı sağlamaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 saddam evet pkk ile savaşıyordu hatta haklarından da geliyordu. ama saddam da o kadar masum değil. cok masum insanı öldürdü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 hükümetin hatası olduğuna inanmıyorum. ŞEhit sayısı en çok hükümeti etkiliyor çünkü. Terör arttı diyenlere verdiğim linki yine ekliyorum. Yıllar1 TeröristSivil Asker Polis Köy korucusu 1984 11 20 24 - - 1985 100 82 67 - - 1986 64 74 40 3 - 1987 107 237 49 3 10 1988 103 81 36 6 7 1989 165 136 111 8 34 1990 350 178 92 11 56 1991 356 170 213 20 41 1992 1055 761 444 144 167 1993 1699 1218 487 28 156 1994 4114 1082 794 43 256 1995 2292 1085 450 47 87, Altı aylık http://tr.wikipedia.org/wiki/PKK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 İç savaş çıkacaksa çıksın artık. Öyle de insan ölüyor böyle de, hiç olmazsa sorun biter o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 bi de bunlara cevap vermeyelim diyenler var ülke elden gitse humanist takılacak pezevenkler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Saddam 91den sonra kuzeye elini süremedi. Barzani talabani palazlandı, PKK cirit atmaya başladı serbestçe bölgede. körfez krizinden önce Saddamın sınıra sürdüğü milyonlarca kürde karşılık Saddam sadcesınırı kapatmamızı istedi ki, ordusuyla sıkıştırıp tam bir katliam yapabilsin. Türkiye reddetti. Saddam gene katliam yaptı Halepçe vs ama planladığından çok daha azını yapabildi TR işbirliği yapmayıp sınırı kapatmadığı ve mülteci aldığı için. Sonra o mülteciler, saddamın yokedemediği aşiretler vs TRnin başına bela oldu, PKKnın palazlanmasında yerleşmesinde filan hep bu olayların katkısı oldu. Enteresanki Türkiyenin kurtardığı halk Türkiyeye karşı kullanılmaya ve saldırmaya başladı. Zamanında Özal açıklama yapmıştı, Pkk kamplarında hep ABD kaynaklı silahlar, yardım sandıkları buluyoruz diye. Çekiç Gücün kaldırılmasındaki sebeblerden biri de odur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Dennis said: neyse ya... Bencede :) Ama bişey belirtmek istiyorum. Adamın çocuğu ölmüş, şehit verdiğim için çok mutluyum diyor. TV'ye bakmıyorum bile artık. Basına eğlence çıktı. Yine millete gaz veriliyor. TV'Yi kapadım, ne halleri varsa görsünler. Şu ülkenin %90'ıyla aynı fikirde olmadığım için gelip bana bulaşmasınlar yeter. Oğlum olsa yukardan vahi gelse askere göndermem. Alır yurt dışına çıkarım. İnsan canının bir önemi yok. Önemli olan türk kürt olmak. Bahçelinin Tayyibin Baykal'ın falan elini öpmek. TSK'ya ibadet etmek. Ne mutlu oğlum askerde öldü diyene! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Penthesilea said: abi halk nasi duruyo evinde su an turkiye'de? ben kafami duvarlara vuruyorum burada, bu kadar mi ucuz asker hayati, bihter intihar edecek mi haberinin yaninda "bi de 3 sehit var iste" gibi haber cikiyor, bi gun fotograflari cikiyor ertesi gun yoklar, olan ailelerine ve o zavallilara oluyor. bu sekilde bikac gun daha devam ederse bu olaylar hukumetin cokmesi lazim eger bu kadar uyusuklasmadiysa bu halk. abi her gün birkaç asker şehit veriyorsun, "yeter artık saldırıya geçelim" diyorsun, sivil insanlar ölüyor, "can güvenliğimiz tehlikede" diyorsun, buna karşın adamlar diyor ki, "sen kana susamışsın, o yüzden itiraz ediyorsun, bak pkk'lar aslında çiçek çocuk, sen saldırdığın için onlar karşılık veriyor, bak amerika olsa beyaz bayrak çekerdi, sen uygar değilsin, avrupalıdan örnek al, bu savaş bitsin, analar ağlamasın, kan ile beslenmeyi bırak" gibi saydırmaya başlıyor. bugün başbakan çıkmış açıklama yapmış, "madem çok iyi biliyorsun, sen 2002'de neden terörü bitirmedin? bu terör bitmez, uğraşsak da bitmez. sen ordan lak lak konuşuyorsun, gidip gördün mü orayı hiç? ben gidip gördüm. oturduğunuz yerden konuşmak kolay, ordaki askerlerin ne kadar çile çektiğini biliyor musunuz? bilmiyorsanız ötmeyin, bizim sistemi bozuyorsunuz." aynen başbakanın bu dediklerini birkaç gündür bir sürü internet sitesinde gördüm. millet bu şekilde konuşuyor. yahu amerika 11 eylülde bir tane binası yıkıldı diye cıngar çıkardı, gitti önce afganistanı, sonra ırakı işgal etti. biz yıllardır terör ile uğraşıyoruz, sadece askerimiz değil sivil vatandaşlarımız ölüp duruyor. oluk oluk kan akıtıyorlar. "saldıralım, pkk'ların hepsini öldürelim" dediğimiz zaman "siz kan ile beslenensiniz, siz uygarlık nedir bilmezsiniz" diye karşılanıyoruz. hayır 8 yıldır teröre destek veren bir başbakanımız var, 2002'de durma noktasına gelen terörün 2010'da bu hale gelmesine en büyük neden o, utanmadan son olaylardan sonra çıkıp yüzsüz yüzsüz açıklamalar yapıyor, bırak istifa etmeyi, idam edilmeyi hakediyor. ekonomiye, eğitime, insan güvenliğine en büyük zarar bu terör olayları. ülke perişan oldu. sokağa çıktığımızda "acaba ölür müyüz" korkusuyla dolaşıyoruz. ama halen biz "ordu evleri ultra lüks, çok para harcanıyor, o yüzden orda onlarca şehit veriyoruz" olayında takılıp kalmışız. aa aferin helal olsun ne diyim. işte bu yüzdendir penth senin sorunun cevabı. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Biz saldırmıyoruz diyemi saldırıyorlar. Yoksa açılım açılım diyip umut verip hiçbişey yapılmadığı için mi herifler azıtıyorlar. 2 yol var ya siyasi yoldan silahı bırakın istediğiniz demokrasiyse bunu yapacağız diyip yapacaksın. Belki başbakanın gidip muhattab olmayacak ama bu tip durumlar için her ülkenin gizli örgütleri var bunu gizlide sürdürebilirsin. Sen doğrudan muhattab olmazsın. Yada büün orduyla taaruza geçeceksin. Peki eski genelkurmay başkanı ne diyor? Büyükanıt Sen bütün orduyu alıp girsende terör bitmez! Bu siyasi yollarla bitirilmelidir. diyor. Hadi ben bilmiyorum sen bilmiyorsun başbakan bilmiyor. Eski genelkurmay başkanıdamı bilmiyor. Ki emekli bazı üst düzey askerlerde böyle konuşmaya başladı. Arkadaşlar madem bu kadar güzel konuşuyoruz. Gönüllü asker olalalım. Sanki başbakan haktı oturduğun yeri ısıtıp klavyede yazmak yada Tv'de kahve içip nutuk atmak kolay. Ve tarihe bakın 30 yıldır bu tekrarlanıyor. Ama TV istediği kadar kendini yırtsın siz böyle konuşun. İnsanlar ilallah etti. Deney faresi ölmüyor birilerinin çocukları ölüyor. Ve bunun farkına varan insan sayısı geçte olsa artmaya başladı. Türkünden kürdüne doğusundan batısına kadar millet bıktı artık. Nutuk atmaya gerek yok, isteyen gider tekrar gönüllü asker olur. Siz teröristlerden korkuyorsunuz içiniz rahat olsun diye sizin gibi korkmayan insanlar artık ölmek istemiyor. Bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Bazılarının korkuları veya nefretleri yüzünden başkaları ölüyor. Ondan sonrada şehit oldu grur duyuyoruz. Hadi be ordan. Sırf senin ödlekliğin yüzünden sırf daha rahat uyu diye öldü. Yemezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 nutuk atıldığı yok. umuttan bahsetmişsin. hangi umut? Çok biliyorsanız askere gidin ne demek? Herkes sırası gelince gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Herkes hakkari'ye gitmiyor. Ve böyle konuşan 100 kişiden en fazla 1i hakkariye gitmek ister. Laf salatasına gerek yok diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 laf salatası yapan yok. Devlet nereye uygun görürse oraya gidersin. gönüllü olmakla olmuyor bu işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Emredersiniz komutanım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Askere gitmeme fazla yok ve gönüllü olarak doğuya gideceğim. Birşey farketmeyecek, çünkü askerin kazanamasının sebebi benim orada olmayışım değil bitirmek için birşey yapmamaları. Terörü engellemek için barışçıl bir zemin hazırlansın ama zaten teröre bulaşmış itler de öldürülsün. Aksi taktirde Türkiye sadece taiz vermiş, savaşı kaybetmiş olur. Çok merak ediyorum bu pkk koruduğunu zannettiği halkın daha çok nefret edilmesini sağladığını bile bile mi yapıyor bunları? Birinin canına tak edip eye for an eye derse terörist saldırılarda ölenler için şehirlerde Kürtler ölmeye başlarsa işlerine mi gelir güçlerine mi? Madem bir halkın haklarını korumak için oradasın, niye başka bir ülkede saklanarak yaptığın şerefsizliklerle onları ateşe atarsın? Birşey olsa sanki koruyabilecek onları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 PKK'nın kimseyi korduğu yok. Tamamen kürt milliyetçiliği. Hiçbirinin umrunda değil halk insan kürt yada türk. Milliyetçilik gibi hastalıklar çok fenadır. Uğruna canlı bomba bile olabilirsin. Aşırı dincilikten bir farkı yoktur. Fakat düşünmek lazım kendi halinde bu kürtler milliyetçiliği yada aşırı milliyetçiliği kimlerden öğrendi. Bu terörü ne yarattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 bone senelerdir şu tarz topiklerde doğru düzgün bi argüman yazmayı beceremedin, üzülüyorum. ne yani sana göre abd'nin ırak'ı veya afganistan'ı işgali meşru muydu 11 eylül yüzünden? dahası, abd'nin gerçek sebebi bu muydu o işgaller için? öyle bi örnek veriyosun ki yani şaşırıp kalıyo insan. devlet olmak astım-kestim'le olmuyo. terörle mücadele, yalnızca silaha indirgendiğinde herhangi bir başarı elde edilmiyo. bunu görmek bu kadar mı zor? evet sokaklara dökülmek lazım, ona katılıyorum. ama bu dökülmenin sebebi hem hükümeti, hem devleti hem de pkkyı barışa zorlamak için olmalı, silahların kayıtsız şartsız susması için olmalı. bugün bu hükumet gitti, yerine kim gelecek? chp mi? mhp mi? onlar mı sağlayacak barışı? bu ülkede terör bitirilecekse bu çabanın hangi aktörler tarafından verileceği ortada. chp-mhp söylemiyle mümkün değil bitmez; 25 yıldır bu söylem var zaten. şu da ayrı bir noktadır ki; pkk'nın bitmesi demek bu ülkenin gerçekten demokratikleşmesi-askeri vesayetten kurtulması gerek. pkk'nın yeniden yapılanmasına izin verildi diyenler biraz bunun üzerinde de düşünse güzel olur, hoş olur. vesayetin yegane meşruiyet kaynağı zaten "türkiyenin içinde bulunduğu özel koşullar" teranesi, yani kısacası terör. TMK bu sayede hala yürürlükte, hala adil olmayan bir biçimde insanlar hapse atılıyor, işkence görüyor, tecrit ediliyor, çocuklar terör suçuyla yargılanıyor vs. devletin terör uygulamak, pkknın yöntemlerini birebir kullanmak gibi bir lüksü olamaz/olmamalı. olursa zaten pkkdan bir farkı kalmaz. kürtler devletle neden sorunlu zannediyosunuz ve neden pkk bu kadar destek görüyo diye düşünüyosunuz? arada yöntem açısından bi fark yok, biri onları eziyo, diğerleri ise (güya) onlara sahip çıkıyo. yoksa, devlet devletliğini yapsa, vatandaş da vatandaşlığını yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Buddha said: Bazılarının korkuları veya nefretleri yüzünden başkaları ölüyor. Ondan sonrada şehit oldu grur duyuyoruz. Hadi be ordan. Sırf senin ödlekliğin yüzünden sırf daha rahat uyu diye öldü. Yemezler. Buddha said: Herkes hakkari'ye gitmiyor. Ve böyle konuşan 100 kişiden en fazla 1i hakkariye gitmek ister. Laf salatasına gerek yok diyorum. bilmeden konuşuyorsun, çok güzel aferin de, sırf hakkari de insanlar ölmüyor. türkiye'nin her yerinde insanlar ölüyor. sırf şu klişeyi söylememen için hakkariye gitmemiz şartsa, giderim arkadaşım. giderim orda teröristlerle de savaşırım da, senin bir işine yarıycak mı? yoo, sırf laf olsun diye söylüyorsun böyle şeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 ya kusura bakmayın da ben şunu merak ediyorum.. "bu terör olayları açılım pakedinin içi doldurulmadığından dolayı rahatsızlık duyan kürt özgürlük savaşçılarının tepkisidir" diye düşünen var mı? gerçekten merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Üzüm üzüme baka baka kararır. Bilmem anlatabildim mi? Bu terörün bu kürt milliyetçiliğinin tek sebebi aşırı türk milliyetçiliği oldu. Şimdi bir insan çıkıpta ben böyle aptallar yüzünden askere gidip neden öleyim dediğinde neden ortam geriliyor. Devlet sıran geldiğinde senide Hakkari'ye yada başka yere gönderir. Tabi o zaman terör zıvanadan çıkıp hakkariyle kalmayıp her yere yayılmadıysa. O zaman devlet sıran geldiğinde kendi boş emelleri için seni savaşa gönderecek! Emredersiniz komutanım diyip gideceğiz :) Ne mutlu türkiye'de yaşıyorum diyene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Bone said: Buddha said: Bazılarının korkuları veya nefretleri yüzünden başkaları ölüyor. Ondan sonrada şehit oldu grur duyuyoruz. Hadi be ordan. Sırf senin ödlekliğin yüzünden sırf daha rahat uyu diye öldü. Yemezler. Buddha said: Herkes hakkari'ye gitmiyor. Ve böyle konuşan 100 kişiden en fazla 1i hakkariye gitmek ister. Laf salatasına gerek yok diyorum. bilmeden konuşuyorsun, çok güzel aferin de, sırf hakkari de insanlar ölmüyor. türkiye'nin her yerinde insanlar ölüyor. sırf şu klişeyi söylememen için hakkariye gitmemiz şartsa, giderim arkadaşım. giderim orda teröristlerle de savaşırım da, senin bir işine yarıycak mı? yoo, sırf laf olsun diye söylüyorsun böyle şeyleri. Abi zaten herkes birbirine salak. Herkes kendisi biliyor. Yanlış anlama ama 30 yıldır söylediklerin bozuk plak gibi tekrarlanıyor. Şimdi klişeden mi bahsediyoruz pardon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar