Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğuda görev yapan bir doktorun Mektubu..

Karasakal

Öne çıkan mesajlar

Red said:

yarı kürt sayılırım.kucuklugumden beri hem gezi hemde iş için bütün türkiyeyi günübirlik yada kalmak için gezmişimdir.karadeniz bölgesi hariç.son 1 senedir gitmedim sadece.

ben merak ettim burda hani benim adamım böyle dedi senin adamın böyle demiş diyenler kaç defa gittiler vana diyarbakıra.yada kürt dolu istanbulda hiç muabbet ettiler mi bir tanesiyle.kürt garson dolu mekanlarda.heryerde diyaloga girebilirsiniz.

türkiye nufusu 70 milyon.gerçi 80 olmustur da biz 70 diyelim.2-3 tane terorü destekleyen mahallenin cocukları polisi taşladı diye bütün kürtlere sövmek iyiymiş gerçekten.

kaçak elektriğin doğusu batısı olmaz.verginin doğusu batısı olmaz.bütün memleket pırlanta bir tek diyarbakır van hakkari şeytanmış muamelesi yapmak bana göre mallıktır.

2-3 kömüre oyunu alabildiğiniz halkın doğuda dtpye oy vermeside pek anormal birşey değil.güneydoğu güzeldir.gidin gezin insanıyla kaynaşın yemeklerini yiyin.

guneydoğu hep fakirdi hep eğitimsizdi.terörisy eylemler ve ölümler hukumet hatasıdır bana göre.artık iş eğitimsizlikmiş okul yokmuş orda sinema yokmuşu geçti gibi sanki.

ben şimdi benim tanıdıgım böyle dedi şöyle dedi demicem.ama emin olun çoğu savaş istemiyor terörü desteklemiyor

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

evet yine tahmin ettiğime gelmiş, "ırkçı değiliz ama belli bir halk da çok tırıvırı" söylevi başlamış. :p

ırkçılık denen olayı "rengini sevmiyorum" diyerek yapan olmaz ki zaten, her daim "bunlar bizi sömürüyor" ve türevi iddiaalar kanıtlanmaya çalışılır. mein kampf'ı iki cümleyle "abi siz seviyorsunuz tamam da ben sevmiyorum işte budur" der bitirirdi yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu cümlenin tersini yazdığı için ceza alan insanlar var. Oturdugun yerden milleti faşist diye damgalamak, arkasına çok demokratik, süper humanist, inanılmaz ilerici, çok cümleden oluşan hiç birşey anlatmayan cümleler yazmaktan başka bir numaran yok zaten.

Faşizm alası bugün yargıya, orduya uygulanıyor. Üstelik her fırsatta değnek olmaya çalıştığınız zihiniyet tarafından ve siz tatlı su liboları bunlara alkış tutuyorsunuz.

Bir insana devlet bakmak zorunda değil. Çalışsın kazansın. Bana kimse çalışmadan 1 lira vermiyor. 26 yıllık hayatımın, 17-18 yılını okuyarak geçirdim, bir meslek sahibi oldum çalışıyorum. Çok ezilmiş kürt halkına aynısı tavsiye ediyorum.

Yalnızca kendi doğdukları yerde kalsalar dışarı çıkmasalar çok fifi, ama Türkiyen'nin neresine gidersen git hırsızlık, gasp vs çoğunlukla bu adamlarda.

Sana başka birşey daha öğreteyim, Türkler olmasaydı Kürtler numelik sayıda kalırlardı bu coğrafyada. Araplardan koruyan biziz.

sir said:

tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine..

Bak ben dolandırmadan açık açık yazdım, faşik düşüncelerimi. Hadi şimdi tahmini 30 cümleden oluşan ve içi boş bir wall of taxt hazırla.
Sosyal ağlarda paylaş

valla sir'ün bir mesajı çoğu 10 sayfalık başlıktan daha bilgilendirici ve düşünceye sevkedici. bunu da objektif olarak söylüyorum zira onun son seçimde oy verdiği adama 1000 oyum olsa 1 tanesini vermem. :p

tam tersine statükoyu, mevcut oluşumu savunmak son derece kolay zira arkasında hem devlet, hem onun güdümündeki kamuoyu, hem medyanın çoğunluğu, hem de şu tartışılan ortamdaki insanların çoğu bulunuyor. o bakımdan içi boş yazarak zaten bunlara karşı durabilmek mümkün olmaz.

elinde silahı tutan adam yapabilir faşizm, tersi olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha tabi şunu eklemek istiyorum, burada kürt halkını savunduğunu zanneden arkadaşların çoğundan çok daha fazla Kürt arkadaşım var. Ortaokuldan beri en samimi dostum da bir Kürt. Ve bu tanıdıklarımın çoğu benimle aynı şeyleri düşünüyor. Tabi bu söylediğim gayet havada kalacak ama bütün kürtler böyledir diye bir tavrım yok onu belirtmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilk yazıyı yazan doktor bir iki olay üzerine gaza gelip öyle bir şey yazmış. Yani biri gerçekten gelip ben pkk'lıyım işimi halletmezsen seni vurdururum demiş adam da onu ''ben pkk'lıyım işimi halletmezsen seni vurdururum diye tehdit alıyoruz'' şeklinde yuvarlak bir söyleme çevirmiş herkes de bunu kafasına göre yorumlamış.

Böyle olaylar olmaz demiyorum zira ''çeşitli'' mitinglerinde görülebiliyor terörü tehdit aracı olarak kullanan insanlar ve hatta angut milletvekilleri. Ama o kadar kürt var o kadar doğulu var bu olayları hepsine mal etmek gibi bir eğilim var insanlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Bir insana devlet bakmak zorunda değil. Çalışsın kazansın. Bana kimse çalışmadan 1 lira vermiyor. 26 yıllık hayatımın, 17-18 yılını okuyarak geçirdim, bir meslek sahibi oldum çalışıyorum. Çok ezilmiş kürt halkına aynısı tavsiye ediyorum.

Yalnızca kendi doğdukları yerde kalsalar dışarı çıkmasalar çok fifi, ama Türkiyen'nin neresine gidersen git hırsızlık, gasp vs çoğunlukla bu adamlarda. Sana başka birşey daha öğreteyim, Türkler olmasaydı Kürtler numelik sayıda kalırlardı bu coğrafyada. Araplardan koruyan biziz.

sir said:

tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine..

Bak ben dolandırmadan açık açık yazdım, faşik düşüncelerimiHadi şimdi tahmini 30 cümleden oluşan ve içi boş bir wall of taxt hazırla.

Kimse dolandırarak yazdığınızı iddia etmiyor zaten. Kimileriniz dolandırabildiğini sanıyor yalnızca. Evet, şap gibi, ayan beyan ortada senin deyiminle ''faşik düşünceleriniz''...de bunun için alkış beklemeyin bir de...

Vay be! Olay tam çalışkan, dürüst Türk'ler, tembel, hırsız Kürt'ler e getirilmiş. Bu kadar düz çıkarımlar yapabilme yeteneğine! sahip insanlar, bir de çok müthiş birikimleri varmış gibi tartışmalara katılıyorlar, ''fikir'' beyan ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

faşizmin anlamını kapsamını bilmeden karşı tarafa faşist falan diye girişen ateşli tırt gençlik gibisi yok yahu.

(lafım sir'e değil, görüşleri paylaşmasam da sözlerinin altını doldurabilen, replik okumak yerine kendi sözünü söyleyen çok sayılı kişilerden, hatta galiba tek örnek burada sağa sola faşist diyenler arasında, ki yine de faşist genellemesine karşı çıktığımı söylemiştim.)

bakın bikaç sayfa geride uzun uzun açıkladık bir okuyun hele önünüze geleni ırkçı faşist falan damgalamadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bir tartisan sen degilsin ki rew

diyelim ki senin cikarimin icin gerekcelerin cok hakli, irkcilikla hic alakasi olmayan, son derece rasyonel dusunceler. gelgelelim sadece duz irkci olan adam da seninle ayni sonuca ulasmis iste. belki onlari kastediyorlardi, sen niye aliniyorsun ki?

ciddi soyluyroum, dalga gecmiyorum. hatta ornekleyeyim:

cikarim 1 - doguda pek cok sorun var
gerekce 1 - uzun yillardir izlenen yanlis politikalar sonucu egitimsizlik, gelir duzeyinin dusuk olmasi, bolgedeki insanlarin devlete guveninin sarsilmis olmasi vs.. problem yasanmasina yol aciyor

cikarim 2 - doguda pek cok sorun var
gerekce 2 - orada kurtlerin yogun olmasi problem yaratiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Doğudaki sorunlardan dolayı tüm doğuyu komple suçlamamayı öğrenmek kadar, doğudaki problemleri dile getirip bu konuda tartışanları ırkçı faşist diye damgalamamayı da öğrenmek gerekiyor, en az ilki kadar büyük bir problem çünkü bu.

evet, böyle demişsin, ama boldladığım bölümdeki olguyu öğrenememiş insanlara da tepki göstermen gerekir. Yalnızca onlara tepki gösterenlere değil. Böyle yaptığın sürece çelişmiş oluyorsun kendinle bilinçli ya da bilinçsiz...
Sosyal ağlarda paylaş

gasp vs. çoğunlukla yazdım dikkatli okursan, mesajımda bir etnik yapının tümünü suçlamamaya özen gösterdim. Hatta anlamamazlığa vurup IRÇCI diyeceğinizi bildiğim için, bir tane daha mesaj atıp kendimi daha net ifade etmeye çalıştım.

Benim cebimden çıkan vergiyle yatarak yaşayan herkese aynı tepkiyi koyarım. İster Kürt olsun ister Laz fark etmez.

Tabi siz vergi toplanılması ve kullanılmasından memnun, sistem böyle devam etsin istiyor olabilirsiniz. Ben istemiyorum, kimseye bakmak zorunda değilim. Hele yeşil kartına sahte ilaç yazdırıp bunu dağdaki teröriste yollayan insanlara hiç değilim.

Teröriste sığınak sağlayan, kışın yemek veren, alo buradan uçaklar geçiyor diye kandili arayan adamlara bakmak zoruma gidiyor.

Sizin gitmeyebilir ama giden insanlara vay faşik Sen IRÇCISIn diye saldırmak gayet komik.

Bu konunun ana fikri budur.
Sosyal ağlarda paylaş

forumun yarısı görmeden bilmeden ahkam kesmiş ya komik.

daha dün ığdır da ki sınıf arkadaşım aradı da bu doktorun yaşadıklarından cok farklı şeyler yaşamıyor
ben şanslıyım mecburi hizmetimi tokatta yapıyorum buranın bile bir kaç ilçesinde durum doktorun yazdıgına benzer .
cok tartısılcak bir durum yok yaşamadıgınız görmediğiniz yerler hakkında yorum yapmayın komik duruma düşüyorsunuz .
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

iyi de bir tartisan sen degilsin ki rew

diyelim ki senin cikarimin icin gerekcelerin cok hakli, irkcilikla hic alakasi olmayan, son derece rasyonel dusunceler. gelgelelim sadece duz irkci olan adam da seninle ayni sonuca ulasmis iste. belki onlari kastediyorlardi, sen niye aliniyorsun ki?

ciddi soyluyroum, dalga gecmiyorum. hatta ornekleyeyim:

cikarim 1 - doguda pek cok sorun var
gerekce 1 - uzun yillardir izlenen yanlis politikalar sonucu egitimsizlik, gelir duzeyinin dusuk olmasi, bolgedeki insanlarin devlete guveninin sarsilmis olmasi vs.. problem yasanmasina yol aciyor

cikarim 2 - doguda pek cok sorun var
gerekce 2 - orada kurtlerin yogun olmasi problem yaratiyor

abi "onu kastetmeleri" değil sorun, karşıt görüşteki herkesi ben o şu bu aynı kefeye koymaları. Yani ilk gerekçeyi ya da başka gerekçeleri sunanları da ırkçı diye yaftalamaya geliyor durum.

Daha da ötesi gerekçeyi falan da umursamıyo adamlar, "doğuda sorun var" cümlesini kurduğun anda sözün devamına bakılmıyor bile ırkçı ilan ediliyorsun, son 10 sayfadır olan o, ırkçı olmamak için doğuda sorun olduğunu kabul etmemek gerekiyor, yoksa ırkçısın. hele bir de bu suçtan doğululara az ya da çok farketmez en ufak bir pay çıkartırsan (hani en kötü sorun var ama tamamen devlet suçu falan dersen ırkçılıktan yırtıyosun galiba) vay haline
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yüzdende herkes boşuna konuşuyor. Biz burda geyik yapıp üste çıkmaya çalışıp iftira hatta bazen hakaretlerle birbirimizi suçluyoruz. Ama insanlar ölmeye devam ediyor. Bunun tek sorumlusu var içimizdeki öfke nefret ve boşluklarımızı doldurduğumu ideolojiler. Bunlar bizi o kadar kör ettiki ulan İNSAN ölüyor bırakın tartışmayın KİMSE ÖLMESİN diyemiyoruz. O kadar zor yani bu. Bir arkadaş sanat tartışması yapmıyoruz dedi. Evet bir o kadar saçma bir tartışma yapıyorsunuz. Counter Strke değil bu. Siyasi ve askeri güçlerle terörün prestij savaşı. Bizide ne güzel alet etmişler :) Bizde burda birbirimizi yiyoruz. Aynen devam :) Forum bunun için var değilmi insanlar ölsün yada ölmesin bizim can sıkıntımızı gidermek için sidik yarıştırmamız gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kültür diye birşey vardır, bir grup insanın davranışını sadece koşullarla açıklayamazsınız. Doğru-yanlış Naziler'e göre belirlenmez. "Bu adamlar çalışmayı sevmiyor" diyince ırkçı olunmaz, ben bilmiyorum Kürtler tembel mi değil mi, sadece yazılanları okuyorum sadece ama Yunanlar tembeldir mesela onu biliyorum. Günde 4 saat çalışa çalışa battılar zaten. Bu nasıl ırkçı bir tespit değilse Kürtler üstünde tespit yapanlar da sırf bu yüzden ırkçı olmaz. Ayrımcılığın negatifi de pozitifi de kötüdür.
Sosyal ağlarda paylaş

@Quiternoob:

Ahahaha yunanlılar tembelmiş demek. Arkadaşım hoşunuza gitse de gitmese de ırkçısınız işte, herhangi bir ırka (aslında ırklarda yok ama hadi lafın gelişi) dair pozitif ya da negatif herhangi bir genelleme yaparsanız gayet ırkçılık olur. Nereden biliyorsun 7/24 canına dişe takarak çalışan yunanlı olmadığını?
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

Ahahaha yunanlılar tembelmiş demek. Arkadaşım hoşunuza gitse de gitmese de ırkçısınız işte, herhangi bir ırka (aslında ırklarda yok ama hadi lafın gelişi) dair pozitif ya da negatif herhangi bir genelleme yaparsanız gayet ırkçılık olur. Nereden biliyorsun 7/24 canına dişe takarak çalışan yunanlı olmadığını?

ilkokul kafasıyla ırkçılık olur evet.

biraz kafanı kullanırsan ırkçılık değildir genellemeler.

insanlar birbirinden farklıdır

kültürler birbirinden farklıdır

karakterler birbirinden farklıdır

milli kimlikler birbirinden farklıdır

şunu artık sokun kafanıza. uzun süre ortak zaman geçirmiş her insan topluluğunun (ister ırsi topluluk olsun ister coğrafi ister futbol takımı ister siyasi topluluk) belli bir profili vardır, bu profiller de birbirine göre avantajlara ve dezavantajlara sahip. Zamanla kültürle vs beslenerek de bunlar ayrılır.

Evet yunanlılar göreceli olarak daha tembeldir (git yunanistana bak, bankalar yarım gün çalışır, akşam saat 5ten sonra açık market ya da alışveriş merkezi bulamazsın, haftasonu kimse çalışmaz vs vs) kültürü böyledir. 7/24 çalışan yunan da var, ama genellemeye karşı deil bu, istisna diyoruz işte.

Genelleme yapmanın da ırkçılıkla falan alakası yok. Varolan bir durumun dışavurumu ve belirtilmesi değildir ırkçılık.

Şu yaşa gelmişsiniz açın 2 kitap okuyun, elinizin altında internet var girin biraz araştırın, ne bileyim biraz kafanızı çalıştıracak aktiviteler yapın ilkokul kafasıyla yorum yapmayın hala yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışkan Yunan da vardır (ki Türkiye Rumları çok çalışkan ve dürüst insanlardır, Yunanistanlılar'ın aksine) tembel Çinli de vardır, çirkin Rus da vardır. Yunanistan'ın geneli tembel bu bir gerçek. Siesta diye 2 saatlik bir öğlen tatilleri var, zaten adamlar akşam 4e kadar çalışıyor. "Medeniyeti icad ettik şimdi biz yatalım onlar vefalarını ödesinler" şeklinde bir mantaliteleri var.

Canını dişine takıp çalışanları da vardır elbet, ben "Yunanistan insanının 100%ü tembeldir" diye aptalca bir beyanda bulunmadığım sürece dediğimi buna yormanız gerekiyor zaten, insanların yüzeyselliğine şaşıyorum.

Ki 100% bile desem ırkçı olmazdı çünkü Yunanlar'ı ezen ya da insan haklarına aykırı hiçbirşey söylemedim. Toplumlar birbirinden farklıdır sonuç olarak, kimi çölde yaşar tarımı icad eder kimi ekilebilir arazide yaşar yamyam yamyam dolaşır. Bunun analizini yapmak ırkçılık değildir, aksini söyleyener fikirlerini oluşturuken "aman malum kesimle ağız birliğine girmeyeyim" diyen insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bİr milletin iyi özelliklerini söyleyince ırkçı olmuyorsunda karakteristik özelliklerini söyleyince mi ırkçı oluyorsun?

Yunanlılar tembeldir.
Atinaya gittiğimizde sat 12de yemek yemek için açık yer zor bulmuştuk, zira beyfendiler 2 saatlik öğle tatilindeymişler, hem özel hem devlet çalışanları.

Yunanistanın zengin, armatör kesimi Rumlardan oluşur, Osmanlı kökenli olanlardır, veya mübadelede yer değiştirenlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

sözünü ettiğiniz 12.30-16.30 arası dinlenme olayı, yalnızca yunanistan değil, ispanya orijinli ve italya dahil sıcak iklimleri nedeniyle pek çok ülkede yaygın olan bir uygulama. adı da ''siesta''. 16.30 dan sonra iş yerleri yeniden açılıyor ve geç saatlere kadar da açık kalıyor bildiğim kadarıyla. yani tembellik değil, zorunluluk nedeniyle ortaya çıkmış ve sadece sıcak yaz ayları için geçerli. yunanistan'ın siesta nedeniyle ekonomik kriz yaşadığı görüşü komik olmuş.

http://en.wikipedia.org/wiki/Siesta
Sosyal ağlarda paylaş

peki çok merak ediyorum ben onlara tembel dedim diye ırkçı oluyorsam hitler falan ne oluyor? ya da türkiye'deki rumların hakkını verince neden nötrlenmedi peki ırkçılığım? ırkla toplum arasındaki farkı bir zahmet görün.

siesta bütün akdeniz avrupasında vardır evet ama yunanlar kadar abartanı yok. 4'ten sonra açık yer bulamazsınız. adamların batmasında bunun etkisi var tabi, çalışıp birşey üretmezsen batarsın bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...