Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğuda görev yapan bir doktorun Mektubu..

Karasakal

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

ben de sonuçların düzeltilmesindense sebeplerin azaltılması gerektiğinin daha öncemli olduğunu söylüyorum ama sonuçları da bi yana bırakamayız. Benim desteklediğim mantık şu ana kadar o bölgede uygulanmadı. Olay açılım yapmakla düzelmez.

Ben nasıl düzeleceğini yada o konudaki fikrimi söyledim. Açılım konusunda aynı fikirdeyiz. (Edit= Açılım dışında şuana kadar uygulanan yada gündemde tartışılan diğer çözüm çalışmaları çözüm değil bana göre) Gerçi zaten sen beni anladın o konuda boşuna açıklama yapıyorum tekrardan.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

sen de doğuda pkklıların veya faili meçhule kurban gidenlerin akrabaları tarafından linç edilirsin o zaman? senin ölülerin doğudaki ölüleri döver mi? şimdi de ölüleri mi kıyaslıcaz burda?

ayrıca daha önce de dedim, şırnağın verdiği şehit sayısı, istanbuldan fazla. buna da güneydoğu bizi geri bırakıyo mu diceksin?

dediğim gibi laf bulamayınca yanan 2-3 köye getiriyosun olayı, temelleri şeyh sait isyankarlığına gider, ingiltere bölücü emperyalizmine gider. Öyle çakma kürt tarihleri yazmakla sadece hayal kurulmuş olunur yani. :)

Şırnaktan şehit çıktıysa her şehirden çıktı. Ölen 1 kişi 1000 kişiye eşittir. İnsan ölüyor sayısıyla mı ölçüyorsun şehir önemini. Şırnaktan en çok ölen var diye şırnakta terör engellenmeyecek mi?

Olay sadece şehit de değil teröre ciddi bir bütçe gitti. PKK tarafından yakılmış köyleri de unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

e siz kaçak elektrik kullanım oranıyla ölçerken bi sorun yok, şehit sayısını o yüzden gündeme getirdim. yoksa dağda ölen de karakolda ölen de aynı derecede üzücü benim için, ben kıyaslama yapamam bu konuda.

çakma kürt tarihi nedir acaba, çok enteresan bişey olsa gerek. sen kendi kendine anlat o tarihi olur mu, afferin.
Sosyal ağlarda paylaş

bak ilk mesaja git, biz onu konuşuyoruz burda ok?

onun dışında yazdıklarına cevap verecek olursam da dediğim gibi bir şehirden şu kadar şehit çıkmış şundan şu kadar çıkmış bunun bir anlamı yok bir veri göstermez yani, insan insandır.

Burda konuşulan konu kürt ırkı değil. Güneydoğudaki sistem ve insan bozuklukları. Dolayısıyla kürt ırkının geçmişi ayrı bir başlık, ha terörün sebepleri de ayrı bir başlık ama dediğim gibi faili meçhul klişeleriyle terörizmi haklı gösteremez ve 30 yıllık olaylara kaynak tutamazsın. Onunla sınırlı değil çünkü. Öyle keyfen baskılanan ırk muhabbeti yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine..

bu ülkede 1984'ten beri teröre şehit veren illerin başında şırnak, diyarbakır, hakkari, mardin ve van geliyor. şırnağın nüfusu nedir, istanbulun nüfusu nedir? ve buna rağmen şırnak nasıl daha fazla şehit vermiş acaba?

bir başka haritaya bakın isterseniz, yaşam kalitesi ve insanların mutluluk oranlarına bakın. en düşük, en yaşanılmayacak iller hangileri sizce? İzmir mi? Antalya mı? yoksa hakkari, diyarbakır ve şırnak mı yine?

şimdi o kaçak elektrik haritasıyla bu haritaları bi kıyaslayın bakalım, tabi utanmazsanız.

anlamadığınız şey, bu devlet her bölgeye, her kesime eşit davranmıyor. buna rağmen, siz her bölge ve her vatandaştan "eşit itaat" bekliyosunuz. sorun, devletin ayrımcı yapısında, bu yapı ortadan kalkmadan kürtlerin sizler gibi "tertemiz" vatandaşlar olmalarını bekleme hakkınız yok. ha ne zaman ki diyarbakır istanbul gibi, şırnak izmir gibi bir şehir olur; ne zaman ki bu ülkede kürtler yalnızca kürt oldukları için baskıya maruz kalmaz; o zaman konuşuruz şu kürtler de çok reröre diye..

O yıllardan beri dağa çıkıp askere kurşun sıkan illeride bir eklesene haritaya. Ne çıkacak acep?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

al işte abi nato kafa nato mermer, gelişmemizi güneydoğu engelliyomuş. sonra ırkçı diyince kızıyolar ya, yok valla yasak olsun siyaset, çok sıkıldım bu bağnaz faşistlerden.

söyliceklerimi söyledim zaten, amma değerli elektriğiniz varmış ..koskoca bir kimliğin, dilin bastırılmasıyla, yıllar boyu OHAL'lerle, yakılan köylerle, zorunlu göçle, işkenceyle sindirilmiş bir topluma "ama kaçak elektrik tüketiyorlaarrr bi de çok cahillerrr bi de bize ayakbağı oluyolarrr" diye yaygara koparıyosunuz, utanmanız arlanmanız yok resmen. hem zulmet, hem şikayet et, tereyağı gibi üste çık. cillop türk mantalitesi.

Ahaha dur dur bunada yazıcam bir şey.

Klasik köyler, ohal, işkence, dil bla bla bla bildiğiniz başka bir şey yok zaten.

Her konuda aynı şey, sanki hepsi o zamanları yaşamış, sanki hepsinin yanan bir köyü, işkenceye uğrayan bi dayısı var. Sanki hepsi birinci dereceden olayların içinde.

Bu adamlar gecenin 3 ünde sınırda kaçakcılık yaparken atını askerin üstüne sürüp kolunu kıran ardından kafasına darp eden, buna müteakip vurulup gebertilen adamı "dağda koyun otlatırken türk askerlerinin vurduğu masum çoban" olarak lanse ederler sizde atlarsınız hemen "ama biz onlara çok kötü davrandık :("
tabi canım size göre dağdaki pkk lı haklı asker haksız zaten bahane de hazır oh mis.

Terörist öldürüldü diye "şehitler ölmez" diye slogan atanlar, karakol taşlayanlar masum ama teröristi öldüren devlet suçlu.

Valla sizin gibileri görünce dağdamı şehirdemi daha çok terörist var düşünmeden edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

sir said:

al işte abi nato kafa nato mermer, gelişmemizi güneydoğu engelliyomuş. sonra ırkçı diyince kızıyolar ya, yok valla yasak olsun siyaset, çok sıkıldım bu bağnaz faşistlerden....

Ahaha dur dur bunada yazıcam bir şey.

Klasik köyler, ohal, işkence, dil bla bla bla bildiğiniz başka bir şey yok zaten.

Her konuda aynı şey, sanki hepsi o zamanları yaşamış, sanki hepsinin yanan bir köyü, işkenceye uğrayan bi dayısı var. Sanki hepsi birinci dereceden olayların içinde.

Bu adamlar gecenin 3 ünde sınırda kaçakcılık yaparken atını askerin üstüne sürüp kolunu kıran ardından kafasına darp eden, buna müteakip vurulup gebertilen adamı "dağda koyun otlatırken türk askerlerinin vurduğu masum çoban" olarak lanse ederler sizde atlarsınız hemen "ama biz onlara çok kötü davrandık :("
tabi canım size göre dağdaki pkk lı haklı asker haksız zaten bahane de hazır oh mis.

Terörist öldürüldü diye "şehitler ölmez" diye slogan atanlar, karakol taşlayanlar masum ama teröristi öldüren devlet suçlu.

Valla sizin gibileri görünce dağdamı şehirdemi daha çok terörist var düşünmeden edemiyorum.

sir'in bu yazdıklarından bunları çıkarıp, bir de ona "terorist" damgası vuruyorsan, bence zaten düşünme kısmında sorunun var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu olaylar hakkında yeteri kadar tanıklık gördüm, yeteri kadar kitap ve rapor okudum, o bölgede bu dediklerimi yaşamış olan insanlar tanıdım, tanıyorum ve konuşuyorum.

sen napıyosun?

aferin vur gebert sen zaten, anca ondan anlarsın. dünyaya senin gibi bakmaktansa terörist olmayı yeğlerim.

quiternoob ona da sen cevap ver bi zahmet =)
Sosyal ağlarda paylaş

birşey bulamadım ama diyelim ki senin dediğin gibi;

istanbul neden onlar kadar şehit vermemiş diye sorarsan bunun iki açıklaması olabilir; istanbullular ya kendilerini çok iyi koruyorlar ya da oraya çok az istanbullu gönderiliyor.
şırnağın hakkarinin şehitleri dediklerin oranın korucuları.
oranın köylüsüne silah verip al burayı koru dersen tabi daha çok kayıp verirler.

bahsettiğin yerlerde dtp'ye verilen oylar 50%yi geçiyor sonuçta. demek ki teröristlere destek veren kesim ağır basıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

keyfen dağa çıkan da yok, keyif meselesi değil sanırım bu

Keyfen çıkmadıkları ortada zaten, bir sorun olmasa kimse bunu yapmaz. Ama nolursa olsun dağa çıkıp askere ateş açmayı haklı olarak göstermiyor bu, hele bunların ölümüyle karakolda ölen askerin ölümünü aynı kefeye koyarak zaten bitirdin olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

keyfen dağa çıkan da yok, keyif meselesi değil sanırım bu

tamam demek ki saçma sapan 30-40 sene öncesinin 1-2 olayıyla sınırlı değil mevzu. Savunan tarafa suç atıp sıyrılmaya çalışmak, hele hele bu başlıkta bu yaklaşımı göstermek saçmalık ötesi.

sir said:

ben bu olaylar hakkında yeteri kadar tanıklık gördüm, yeteri kadar kitap ve rapor okudum, o bölgede bu dediklerimi yaşamış olan insanlar tanıdım, tanıyorum ve konuşuyorum.

lütfen kafanı okuduğunu iddia ettiğin raporlardan kaldır da 2-3 gazete oku, kürt ırkı bugün türk halklarından üstün tutuluyor. Ülkede belli bir ırka pozitif ayrımcılık yapılıyor açılım adı altında, bak bunlar senin raporlarında yazmaz, haberlerde var.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

sen napıyosun?

aferin vur gebert sen zaten, anca ondan anlarsın. dünyaya senin gibi bakmaktansa terörist olmayı yeğlerim.

quiternoob ona da sen cevap ver bi zahmet =)

Allesen ne okudun?
Kimi dinledin.
Ooo baby birde rapor okumuş. Bak sen.

Benim yukarda örnekleme babında verdiğim olay bizzat gördüğüm yaşadığım şey. Askere kurşun sıkan adamların "masum köylü" olarak lanse edildiğinide gördüm.
Birilerinden DUYMADIM, bir yerlerden OKUMADIM, ben olayın TANIĞIYIM diyenlerden DİNLEMEDİM.

Yüzüme karşı "Hepinizi öldüreceğiz Türk Kürt kardeş değildir" diyenide gördüm. "Terörist devlet" diyeni de gördüm. Üstümüze saldıranıda gördüm.

Sen ne gördün? Ne yaptın?

Hiç bir özel harekatçı ile konuştunmu?
Bizzat 90 başlarında operasyon yapan askerlerle?
O adamların kardeş gördüğü insanların YARDIM etmek için gittikleri köylerde, YARDIM etmek istedikleri insanlar tarafından kurşunlandığını anlattıklarına şahit oldun mu?
Karakollarına roket yağarken ne yaptıklarını dinledin mi?

Ama yok tabi ki, bizim lanet devletimiz orda MASUM (tabiki masum şüpheniz mi var!) insanları katletti. Teröristler öyle diyor. Yalanmı sölücekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Tırtlık yapmayın. İnternette kürt sorununu tartışarak anca kendi vicdanınızı rahatlatırsınız.

Sayfalarca yazın, okuduğunuz raporlardan alıntılar yapın karşı taraf "abi pardon sen haklıymışsın demeyecek" sonuçta. Forumda kimin ne düşündüğünü az buçuk herkes biliyor zaten. Bir kere daha o kendi herkesten çok üstün düşüncelerinizi raporlara , gözlemlere, anılara falana filana dayandırarak yazmanızın anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ben isterim şahsen vericeksin kürtlere yaşadıkları yerleri, madem tc'yi beğenmiyolar, siz savaştıysanız zamanında burda, alın toprak napıyosanız yapın bize ilişmeyin diyeceksin.

televizyon mu kuruyorlar krt diye, radyo mu açıyorlar "kürtçe pop yeah, kürtçe pop ahh poweer küürt" diye ne isterlerse yapsınlar.

ama onlar bunu kabul etmez. bir anda memleketçi, devletçi olurlar. nedenini siz biliyorsunuz çok kez de yazılmış bu başlıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben açıkçası burda yazılanların burda kaldığını düşünmüyorum. Şu ana kadar nasıl oluyor bilmiyorum ama biçok kez politika konuları konuşulabildiği dönemde her gündem olayında zaman zaman o kadar birikimli ve düşünce dolu tartışmalar yapıldı ki olaylardan bikaç gün sonra forumdaki üretilmiş düşünceleri aynı üsluplarla sanki birebir alınmış gibi bikaç gün sonra devlet adamlarının ağzından dinledim bazı zamanlarda. Hani nasıl oluyor bilmiyorum, büyük ihtimalle tesadüf de olabilir ama hiç zannetmiyorum bu yazılanların sadece kişisel tatminle sınırlı olduğunu. İlla ki okuyan/etkilenen/öğrenen bir sürü insan var ve belki de bir şekilde yayılıyor insanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

ascraeus said:

ben isterim şahsen vericeksin kürtlere yaşadıkları yerleri, madem tc'yi beğenmiyolar, siz savaştıysanız zamanında burda, alın toprak napıyosanız yapın bize ilişmeyin diyeceksin.

televizyon mu kuruyorlar krt diye, radyo mu açıyorlar "kürtçe pop yeah, kürtçe pop ahh poweer küürt" diye ne isterlerse yapsınlar.

ama onlar bunu kabul etmez. bir anda memleketçi, devletçi olurlar. nedenini siz biliyorsunuz çok kez de yazılmış bu başlıkta.

Şu mantık çok yanlış. Çevremde de birkaç kişiden bu sözleri işittim. Orasının bir ata mirası olduğunu düşünmüyorsunuz sanırım. Ha ama düz mantık düşünerek şöyle birşey belki diyorum ben kendi adıma:

Bir halk oylamasına gidilip, akabinde kürt devleti istiyoruz diyen bütün kürtleri toplayıp Kuzey Irak'a techirlerini sağlayacaksın. Taşınamaz mallarının ederinden biraz daha fazla olacak şekilde para vereceksin. Pılını pırtısını toplayıp geçecek Kuzey Irak'a. Techir işleminden sonra Kuzey Irak'ta zaten kurulması muhtemel olan kürt devletinin başını çekeceksin Türkiye olarak. Bizim sınırlarımıza dokunmadan devletlerini kuracaklar. Zaten devlet kurulduktan sonra başka bir devlete heleki birçok barış organizasyonunun içerisinde olan Türkiye'ye saldırmak biraz toto ister. Ama daha önceki yaşanan techirden sonra nasıl ki "Vay efendim bize işkence edildi bilmem kaç milyonumuzu katlettiler" yaşandıysa yüksek ihtimal aynı haltı onlarda yiyecek. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık modunda bir olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

yarı kürt sayılırım.kucuklugumden beri hem gezi hemde iş için bütün türkiyeyi günübirlik yada kalmak için gezmişimdir.karadeniz bölgesi hariç.son 1 senedir gitmedim sadece.

ben merak ettim burda hani benim adamım böyle dedi senin adamın böyle demiş diyenler kaç defa gittiler vana diyarbakıra.yada kürt dolu istanbulda hiç muabbet ettiler mi bir tanesiyle.kürt garson dolu mekanlarda.heryerde diyaloga girebilirsiniz.

türkiye nufusu 70 milyon.gerçi 80 olmustur da biz 70 diyelim.2-3 tane terorü destekleyen mahallenin cocukları polisi taşladı diye bütün kürtlere sövmek iyiymiş gerçekten.

kaçak elektriğin doğusu batısı olmaz.verginin doğusu batısı olmaz.bütün memleket pırlanta bir tek diyarbakır van hakkari şeytanmış muamelesi yapmak bana göre mallıktır.

2-3 kömüre oyunu alabildiğiniz halkın doğuda dtpye oy vermeside pek anormal birşey değil.güneydoğu güzeldir.gidin gezin insanıyla kaynaşın yemeklerini yiyin.

guneydoğu hep fakirdi hep eğitimsizdi.terörisy eylemler ve ölümler hukumet hatasıdır bana göre.artık iş eğitimsizlikmiş okul yokmuş orda sinema yokmuşu geçti gibi sanki.

ben şimdi benim tanıdıgım böyle dedi şöyle dedi demicem.ama emin olun çoğu savaş istemiyor terörü desteklemiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

2-3 tane terorü destekleyen mahallenin cocukları polisi taşladı diye bütün kürtlere sövmek iyiymiş gerçekten.

kaçak elektriğin doğusu batısı olmaz.verginin doğusu batısı olmaz.bütün memleket pırlanta bir tek diyarbakır van hakkari şeytanmış muamelesi yapmak bana göre mallıktır.

2-3 kömüre oyunu alabildiğiniz halkın doğuda dtpye oy vermeside pek anormal birşey değil.

İnsan ve mekanlar hakkında söylediklerine bir şey demiyorum ama şu kısımda yanlışın var.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...