Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 http://knowyourmeme.com/i/000/038/732/original/633673088039538329-nukethemfromorbit.jpg orbital bombardment gogo
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Çok ikna edici. Yarın öbür gün de biri bana sorarsa aynı cevabı veriyim bare. Resmi de tarif ederim artık.
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 PKK'ya karşı herhangi bir tepki, kınama ya da karşıt eylemi ırkçılık olarak nitelendiren bi adamla niye tartışıyorsunuz ki? Öyle kardeşlik türküsü söyleyerek çözülecek mesele değil bunlar. Arada yüzlerce yılın politikası satranç oyunu iktidar mücadelesi, dağ bayır savaşı var. Kaldı ki bir terör örgütüne, şehirlerde bomba patlatan, karakol tershane basan, köylere baskın düzenleyip haraç toplayan, karayollarına mayın döşeyip sivil askeri demeden araçları patlatan bir gruba karşı şiddet eylemini kınıyormuş arkadaş. Oldu. Kusra bakma sir, mesajlarının ne barışla ne kardeşlikle falan hiçbir alakası yok. Düpedüz çaktırmadan adam şapmaya çalışıyorsun sen. DTP kapatıldı falan diyorsun, DTP aylardır yıllardır kapatlmadı da niye bir anda kapatıldı? Yaptıkları söz ve eylemleri ortada değil mi? PKK barış gurubu göndermişmiş. Haa oldu. Yıllarca çiçek veriyordu öpücük yolluyordu zaten o grup dağda di mi gelene geçene? Kusra bakmayın da PKK'ya karşı herhangi bir pozitif tutum sergileyip sonra da barış marış demek nedir? Doğudaki kürdüyle ermenisiyle veya şikayetçi hangi kesim varsa onunla oturur konuşursun, ona göre yönetimde ayarlamalar falan yapar rahat ettirirsin falan orası ayrı. Evet orada karşılıklı hoşgörüyle düzgün bir şekilde ortamı yumuşatırsın. Ama elinde bazuka sağda solda köy basan karakol patlatan adamla yapılacak iş değil bu. İnsanlık insan olana yapılır, ama dağa çıkmış top tüfek savaş ilan etmiş güruha yapılacak en iyi şey napalmi basmaktır. şu an tüm dünyanın gerek kaynak kısıtlaması gerek ekonomik çöküntü gerek iç savaş tehlike sınırları gerekse artan suç oranları neredeyse tüm sorunlarının sebebidir bu arada gereksiz ve aşırı hümanizmcilik. Ha bunun farkında olmak için biraz daha geniş çerçeveden bakabilmek ve üniversite solculuğunun getirisi pembe gözlükleri çıkartmak gerekir o ayrı.
Beyt Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 @sir Birincisi dengin olmayan kim? Kime göre neye göre dengin olmayan?. İkincisi bazı şeyleri konuşurken biraz analiz etmek lazım söylediğini veya söylemek istediğini. Üçüncü olarak Wotlardan alıntılarla bıdı bıdı yapmaktan bahsetmişsin. Karşındakinin söylediğini anlayarak okumadığına eminim niye diye soracak olursan okumuş olsan o yazılanları "bıdı bıdı" diye tabir etmezsin. Geleyim yazına dengin olduğum kadar(?) birkaç şey söyleyeyim said: elbette terörist devlet diyen, türkler düşmanımızdır diyen kürtler var, nesine şaşırdığınızı anlayabilmiş değilim. evet öğretmenleri, doktorları katleden, yardım kamyonlarını ateşe veren pkk. hiçbir mesajımda şiddeti meşrulaştırmadım, mazur görmedim, desteklemedim. ama bu sorunun çözümünün sizin zihniyetinizle olmayacağını (kafalarına vuralım, taviz vermeyelim, zorla eğitelim) adım gibi biliyorum. dünyanın hiçbi yerinde böyle çözülmüş bir sorun yok zaten. 80 küsur yıldır bu yöntemle herhangi bir ilerleme olmadığını göremediniz mi? Ben burada kimsenin tartıştığı kesimin orada "Ben Türkiye Cumhuriyet vatandaşıyım" diyen yurttaşlarımız olduğunu sanmıyorum zaten asıl sıkıntı pkk ve pkkya desten veren topluluktur.Şiddet gerektiği yerde kullanılır tarihte hiçbir zaman çiçekle böcekle devlet yönetilmemiştir yönetilecek bir devlette olmayacaktır. Pkknın eğitilecek bir tarafı falan yok zaten o yüzden zorla eğitelim falan filan laflarına gülüp geçiyorum. Pkk bir urdur kesilip atılması gereken bir terör örgütüdür. Doğunun kalkınmasında ise eğitim kesin ve kez gereklidir.+ Dünyada bütün milletler eğitimle kalkınmıştır kalkınmaya devam etmektedir. Cahil insan en tehlikeli insan olmuştur her zaman, Türk tarihinde de bu böyle olmuştur(Bkz: Şeyh Sait isyanı,Menemen Olayı). 80 yıl diye birşey okudum orada hangi 80 yıl? said: tanıklıklar önemlidir arkadaşlar, bir insanın yaşadığı bir olayı anlatışından anlarsınız sallıyo mu yoksa hakiki bir travma mı geçirdiğini. oralara gidip görmüş olsam bu düşüncelerim, bu tanıklıklar, kürtlerin gördüğü baskıya olan bakış açım değişir mi? hiç sanmıyorum. olsa olsa pekişir. Evet tanıklıklar önemlidir. Tanıklıkları subjektif analiz eden işine geldiği gibi dinleyen senin gibi insanlar tarafından düşünceler anca pekişir zaten. said: çünkü zannettiğinizin aksine, bir idealleştirme yapmıyorum kürtlerden bahsederken. türklerden bahsederken de keza. her türlü insan var. belki hakkariye gitsem sırf türk olduğum için beni öldürmek isteyecek kürt de vardır. tıpkı istanbulda bütün kürtleri bi kaşık suda boğmak isteyenler olduğu gibi. çaresi yok, bütün milliyetçilikler, öteki'nin milliyetçiliğinin aşırılığa kaçmasından beslenir. o yüzden mücadele etmemiz gereken şey, milliyetçiliğin kendisidir. Türkiyedeki milliyetçiliğin tanımını öğrenmeni tavsiye ederim. Türkçülük ve Kürtçülük birbirinden beslenir doğrudur. Milliyetçilik gibi Türkiye'nin varolmasında çok çok çok etkili olmuş bir ilkeyi mücadele etmemiz gereken bir etmen olarak görüyorsun ki bu acınacak birşeydir. said: evet türkler de travma yaşadı/yaşıyor. bunu yadsıyan yok. ama hep "benim acım, benim travmam, bana çektirilen acılar" diyerek de bir yere varılmaz ki? o yüzden benim en çok istediğim şey, kürtlerden de bir özeleştiri hareketinin çıkması, pkk ile, şiddetin her türlüsü ile çekinmeden arasına bir mesafe koyabilen ama haklarından feragat etmeyen bir hareket. ama işte kürtlerin pkk ile ilişkisi malesef biz türklerin tsk ile olan ilişkisi gibi; çok yoğun duygusal ve zihinsel bir bütünleşme söz konusu. o yüzden ben burda da, aile ve arkadaş ortamında da "azınlıkta" kalıyorum bu düşüncelerimle. halbuki şunu bi anlasak: demokrasinin meşruluğu, öteki üzerinden gerçekleşir. öteki'nin acısını paylaşabiliyo musun, onun yaralarını sarabiliyo musun. ve bunu, karşılık beklemeden yaparsan bir anlamı var, "ben şunu şunu yaptım o hiçbişey yapmadı" diye ağlıcaksan zaten en başta kendi çıkarın için demokrat davranmışsındır, vicdani değildir o hareket. ama gerçekten hakkaniyetli, vicdani bir harekette bulunursan, anca o zaman zor durumda bırakırsın işte şiddeti savunanları, karşılıklı adımlar böyle atılmaya başlanabilir. İnsanların canından can giderken tutupta dağdaki üç beş İTe üzülmesini beklemen ilginç kaldı ki biz verdiğimiz şehitler için benim acım benim travmam demişiz şimdiye kadar. Ne hikmetse ezilen halkız bize çektirilen acılar lafları hep kürt tebaasının azındadır. Ha ayrıca artık yemiyor be canım acıların çocuğu kürt halkı imajı. ARKADAŞIM zaten bu ülkenin vatandaşlarına tanığı haklar aynıdır. Hangi haklardan feragat etmemekten bahsediyorsun sen Allah aşkına? Pkk ile TSK yı aynı kefeye koyman apayrı bir olay ben senin dengin olmadığım için aynı kefeye koyamıyorum. Kusuruma bakmayacaksın artık. Düşüncelerinle azınlıkta kalmaya mahkumsun çünkü akla mantığa yatkın değil düşüncelerin. Dağa çıkartılıp kandırılan insanlardan farksız senin şu anki düşüncen o yüzden düşüncelerinin kabul göreceği tek yer o dağlardaki kamplardır. Bu ülkede demokrasi elbet olmalıdır ama kimse kusura bakmasın ben gidipte dağdaki it için, kundaktaki bebeği vuranlar gencecik insanların canını alanlar için, empati yapamam. Ona da demokrasi demem. Terör örgütü bu devletin insanı değildir benim gözümde ve devletimin hiçbir niteliğinden faydalanmasıda gerekmemektedir. said: kck operasyonu olmasaydı, kürt çocukları taş attı diye hapse atılmasalardı, dtp kapatılmasaydı, ahmet türk'e yumruk atan adam serbest kalmasaydı, dağdan gelen barış grubu yargılanmaya başlamasaydı, pkk şiddeti böyle fütursuzca tırmandırabilir miydi? asla. ama sırf şu yukarda saydıklarım, ortada herhangi bir taviz veya açılım olmadığını, akpnin de kendi tabanının ve kurumların baskısından çekinerek geçmişteki diğer iktidarlar gibi davrandığının apaçık göstergesi.. Şu kısım o kadar cahilce ki boşlukta kalıp saçma sapan fikirlere sığınak ararcasına yazılmış o yüzden hiç sallamıyorum bile geçiyorum. -007- said: sir said: sonuçta kürtlerin yaşadığı travma hiç algılanmadı, yok sayıldı, hatta baskı yok tam tersine el üstünde tutuluyolar diyen bile var. savaş bu yüzden devam ediyo işte, bu sürekli ikrar ve aşağılama yüzünden. onların acılarının tanınmaması yüzünden. kendi ölülerimizi kutsarken, onların ölülerini ailelerine bile teslim etmemekten, çarşaf çarşaf ölü pkklı resimleri yayınlamaktan hiç hicap duymamaktan.. isterseniz 3 milyon kürt öldürün, isterseniz ne mutlu türküm diyene demeyen herkesi hapse atın, bu sorun tam anlamıyla bir zihniyet dönüşümü yaşanmadan bitmeyecek. bi kere önce orda savaş yok, tek taraflı terör saldırısı var biz savaşan değil ülke toprağını köylüsünü savunan tarafız bunu unutma. kürtlerin yaşadığı travma muhabbetleri karın doyurmuyor sen sadede gel, bak hergün insan ölüyor istekleri karşılandıkça. Sen burda istediğin kadar travma yaşıyolar de travma yaşayan falan yok adamlar rahat! ekmek elden su gölden geçinip gidiyolar. çocuğuna dersleri zor gelince devlete 2 taş atıyo yeni sistem yeni devlet istiyo rahatlığa özgürlüğe bak!! batıdaki insanda güneydoğudaki terör destekçisinin rahatlığı yok, emekli maaşı için bile sıktırıp hakkını arayamıyor geçtim o bedava faturaları! o yüzden bana sakın gelip eşitlik adalet yara falan deme! Yara alan taraf 4 kadından 40 çocuk yapıp 2 tanesini terör örgütüne gönderen taş atan çocukların rahat babası değil, tek üniversite mezunu evladını nöbette kaybeden türk kadını! işte bu yüzden leş fotoğrafları yayınlanıyor haberlerde, şehit olmuyor leşler. Çünkü insan olan bebek/22 yaşında ev kadını öldürmez bak böyle de bi bakış açısı var. Dönüşmesi gereken zihniyet belli. Tabii ki karşılıklı değişim önemli ama tek taraflı platonik aşk da yürümüyor gördüğün gibi! Değişmesi gereken güneydoğudaki 40 çocuklu ilkokul terk adam ve onun bilumum sülalesi... Şu kısımda 007ye kelimesi kelimesine katılıyorum. Son olarak kendi birkaç düşüncemi daha ekleyeyim: Dağdaki aldığı nefes bile zarar olan terör örgütü üyeleri ve onların destekçilerini temizlemek gereklidir. Öyle yok vurulmasın yazık gariplere diye birşey yok! Eğitmek topluma kazandırmak falan demiyorum bak dikkat edersen direk infazlarından bahsediyorum. Ha sana göre şimdi bu dediklerim ırkçılık olacak değil mi? Eyvallah gurur duyarım ben bu tür ırkçılıktan. Yanarım yanarım bunları okuduktan sonra sende hiçbirşeyin değişmeyeceğini bilmeme yanarım.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Ulan yine bu taraf okuyan , türklere laf edince itibar kazanan çakma enteller çıktı di mi piyasaya? Sir bu arada yazdıkların arasında biraz mantıklı şeyler yok değil ama arada çok saçmalıyorsun abi. Kusura bakma ama göte göt demek gerek artık. Rapor okudum geldim deyip ondan sonra insanlara dengim değil demeler, biri senin yazdılarına karşı birşey söyleyince hemen ırkçılık demeler falan seni kendinle çeliştiriyor. Bu konulara biraz daha dikkat edersen eğer kapasiten varsa daha mantıklı ve sağlam şeyler yazabileceğini düşünüyorum.
HoeZ Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 iem'nün online ihbar şeyside çalışmıyor neyse yarın bakarım artık.
HoeZ Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 hayır paticiği niye şikayet edeyim t.c. ve tsk hakkında imalı konusanları.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 @sir e cevap vermeye çalışan bütün arkadaşlara. klasik bi laf olucak ama Aptallarla tartışmayın diğerleri aranızdaki farkı anlamayabilir.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Olm ne yaptın, Sir'e aptal dedin.. mass liboş swarm yaşayacaksın şimdi, zerg rush yapacaklar sana.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Bişi olmaz ignore tuşuna sahibim....
Zep Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 çirkinleşmeyin abi adam gibi argümanın varsa gel yaz tartış söyleyecek bişeyin yoksa gelip sırf aynı düşünceleri paylaşmıyosunuz diye hakeret edip cahil öfkesi göstermenin anlamı yok.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Yoo cahil öfkesi diil yanlızca bütün topic boyunca aynı şeyleri dedi arkadaş. bende diğer arkadaşlara yazdıklarının boşuna olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Dennis Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Bence söylediğin söz doğru dostum, o yüzden seninle tartışmaya girmeyeceğim.
Zep Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 UrsusMaritimus said: Yoo cahil öfkesi diil yanlızca bütün topic boyunca aynı şeyleri dedi arkadaş. bende diğer arkadaşlara yazdıklarının boşuna olduğunu anlatmaya çalışıyorum. bende onu diyorum işte ne anlatıcaksan anlat,hakaret etmeden anlatabiliyosan ama...
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 http://img.photobucket.com/albums/1103/LudaMan1/yallasari.png
sir Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 genellemeden şikayetçi olan rewendor hızını alamayıp benim yazdıklarımı da genellemişsin. pkkyı kınamakla, lanetlemekle "bombalayalım, kafalarını ezelim, kürtlere döve döve öğretelim" demek aynı şeyler mi? "ülkede bütün suçların altından kürtler çıkıyo" demekle "kahrolsun pkk" sloganı aynı şeyler mi? kahrolsun pkk'yı anlarım gayet, keşke kendiliğinden kahrolsalar. da olmuyo, olmayacak, çünkü pkk bizim gördüğümüzden veya zannettiğimizden çok çok daha fazlası işte. dünyadaki sorunların aşırı hümanizmden kaynaklandığını savunmak da bambaşkaymış. nerede var bu aşırı hümanizm, bana gösterebilir misin? abd'nin sayısız işgallerinde mi var? somalide mi var? sudan'da mı var? kırgızistanda mı var? gazzede mi var? hakkaride mi var? çok hümanistiz canım maşallah, bütün dünya hümanizm hümanizm diye ağlıyo adeta.. senelerce aynı ülkede farklı kültürlerle birarada yaşamayı başarmış olan toplumlarda hümanizm eksikliği mi vardır, yoksa fazlalığı mı? bi durup düşünelim yazmadan evvel. bütün mesele, sizlerin bu devleti mutlaklaştırmış ve ilahlaştırmış olmanızdan kaynaklanıyo. devlet öyle bir aygıt ki uğruna adam öldürmek sooon derece doğal. devlete karşı çıkan leş oluyo işte, devlet için ölense kahraman. siz burada bi yanlışlık göremiyosanız anlatabileceğim hiçbişey yok gerçekten. bu bir vicdan meselesidir, sayfalarca karşılıklı tartışsak da size yeni bir vicdan kazandırmam mümkün olmayacak, o yüzden epey boşa bir çaba bu. aranızda kendini solcu olarak bile gören vardır. dünyanın hiçbir yerinde hiçbir solcu kendi devletinin güçlenmesi için çalışmaz, aksine, zayıflaması, iktidar alanının daralması için çalışır. türkiye öyle acaip bi yer ki, devleti ve kurucu ideolojiyi korumak solculuk sanılıyo. bu uğurda insan öldürmekse mübah sayılıyo. normal bir devletin görevi, suçluları "imha" etmek değildir. yakalayıp adalete teslim etmektir. bombalamalarla öldürülen her pkklı, yargısız infaz edilmiştir, bu kadar basit. bakın çatışmalardan bahsetmiyorum, gelip bize silah atana çiçek mi verelim falan gibi saçmalamayın. direk saldırıdan, sınırötesi operasyondan bahsediyorum. sokak ortasında vurulan kürtlerden bahsediyorum. işkenceden geçirilenlerden bahsediyorum. bu, pkknın yaptığıyla aynı şey işte, ve bunu devlet yapınca adına OHAL deniyo, operasyon deniyo, pkk yapınca da terör. esas mesele, kim yaparsa yapsın bu zulmün, doğrudan tehdit oluşturmayan insanların katledilmesinin veya işkenceden geçirilmesinin net bir biçimde terör olarak adlandırılmasıdır. o dağlarda hiçbir silahlı eyleme girişmemiş insanlar da yaşıyo, bombalamak düpedüz katliam yani. ama akıllarda öyle bir tereddüt dahi yok. ölüler leş olduğuna göre dağdakiler sadece birer hayvandır. destekçileri de "temizlenmelidir" (ki bu kabaca bikaç milyon kürt demek) bombalayın ama siz, sadece bölünme hızını arttırmış olursunuz, birkaç bin kürdü daha bu ülkeye düşman edersiniz. ölenlerin yerini de hemen başka dağlarda başka örgütler alır. bizler de şehitlerimize üzülmeye devam ederiz seneler boyu. kısacası, bu söylemle nah çözersiniz. hiçbir ülkenin terör sorunu "daha fazla şiddet" veya "daha fazla milliyetçilik"le çözülmedi, çözülemez. hala mı anlamadınız bunu? 8 yıl önce terör durma noktasına gelmişti diyenler, dağdan gelen grubu (ki hiçbiri silahlı bir eylemde bulunmamıştı, ve devlet bu insanları tutuklamayacağına söz vermişti) unutuyo sanırım. pkknın içinden bir grup, bu 25 yıllık tarihte ilk kez habur kapısından girdi, ve büyük coşkuyla, sevinçle karşılandılar. bu, hayvan olmadıkları, birilerinin eşi, dostu veya akrabası oldukları için olabilir mi? ama devlet de millet de bunu sindiremedi. onlar insan olamazdı, dağa çıkanlar ilk defa tabutta geri dönmedi diye sevinemezlerdi, bayram edemezlerdi. bu ülke o gün o manzarayı sindirebilseydi ve açılım devam etseydi, belki bugün bambaşka haberlerle kalkardık, en azından şiddet böyle tırmanmazdı. barışa hiç o günkü kadar yakın olmamıştık çünkü. hiçbir devlet, hiçbir ülke mutlak, tek ve ilahi değildir. hepsi değişir, kimisi yıkılır, kimisi bölünür, kimisi birleşir. tarih normal seyrine devam eder. ama şu bir gerçek ki hiçbir ülke bu denli şiddetli bir çatışmayı uzun süre kaldıramaz. ya bir şekilde birarada yaşamanın yolu bulunacak, ya da eninde sonunda ayrılmak zorunda kalıcaz. keşke çek cumhuriyeti gibi bunu barışçıl yollarla yapabilseydik. keşke siyasetin yolları kapatılmasaydı, bu ülkede kürtlerin kurduğu istisnasız her parti bir kılıfına uydurulup kapatıldı-ve bu kapatma kararlarının tamamı yüzünden AİHM'de mahkum olduk. insan haklarına aykırıydı bu ve bunun gibi binlerce uygulama. hiçbirimizin umrunda olmadı. canımız gerçekten yanana kadar kürtlerin başına gelenlere şöyle bir dönüp bakmadık bile. şimdiyse haklılığımızı kanıtlamaya, kürtlerin yaşadıkları herşeyin, baskıların, işkencelerin, cinayetlerin, boşaltılan köylerin, dil-kültür yasaklarının birer yalandan ibaret olduğuna kendimizi ve etrafımızdakileri inandırmaya çalışıyoruz. etrafta bunca acı, yıllardır süren bunca çatışma, bunca tanıklık, bunca travma yokmuş gibi yapmak kolayımıza geliyor. bunun değişmesi için bişeyler yapmamış olduğumuzu kabul etmeyi yediremeyiz çünkü kendimize. artık iş işten geçti. kimseyi buna ikna edemeyeceksiniz, bunun farkına varın. pkk'nın kürt sorununun sebebi değil sonucu olduğunu anlayın. ve kürtleri kazanmadan, devletle barıştırmadan bu acının dinmeyeceğini görün artık.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 tl; dr demesem olmazdı ki ama! Sir kusura bakma ama en başta bir forumda böyle uzun bir yazıyı üşenmeden yazan birinin kesinlikle ajitasyon yapmaya çalıştığını söyleyerek sana bir yargısız infaz yapıyorum. İstesen çok daha kısa yazabilirdin ama ajitasyon olmadan dediklerinin havada kalacağının farkındasın sen de sanırım. Geç artık bu Kürtleri anlama çabalarını falan, ister ırkçı de ister cahil de ama bu millet artık Kürtleri anlamak falan istemiyor. Kürt sorunu dediğin şeyin temelinde Kürtlerin dış ülkeler gazı ile saçmalamaya başlaması yattığı için öyle bir soruna neden bizim yapıcı bir çözüm getirmemiz gerektiğini göremiyorum. Ha bak eğer zamanında Şeyh Sait İngilizler tarafında kullanılıp yeni kurulmuş Türkiye'nin başına büyük sorunlar açmasaydı ve devlet yine de Güneydoğuyu ihmal etseydi o zaman haklı olurdun. Bana kalsa benim Kürtlerle beraber yaşama konusunda bir derdim yok. Tabi bu dağdan inenleri sevgi gösterileri ile karşılamaya gitseydim keşke demek anlamında değil. Tonla kurunun yanında yanan yaş Kürt'te var etrafta. said: 8 yıl önce terör durma noktasına gelmişti diyenler, dağdan gelen grubu (ki hiçbiri silahlı bir eylemde bulunmamıştı, ve devlet bu insanları tutuklamayacağına söz vermişti) unutuyo sanırım. pkknın içinden bir grup, bu 25 yıllık tarihte ilk kez habur kapısından girdi, ve büyük coşkuyla, sevinçle karşılandılar. bu, hayvan olmadıkları, birilerinin eşi, dostu veya akrabası oldukları için olabilir mi? ama devlet de millet de bunu sindiremedi. onlar insan olamazdı, dağa çıkanlar ilk defa tabutta geri dönmedi diye sevinemezlerdi, bayram edemezlerdi. bu ülke o gün o manzarayı sindirebilseydi ve açılım devam etseydi, belki bugün bambaşka haberlerle kalkardık, en azından şiddet böyle tırmanmazdı. barışa hiç o günkü kadar yakın olmamıştık çünkü. Sen o inenlerin samimiyetine güveniyor olabilirsin, ben güvenmiyorum. Hatta yargılanmalarını da oldukça yerinde buluyorum. Bana onların samimiyetine inanmak için tek bir neden göster, hatta bana taviz veren tarafın biz olmamız tek bir neden göster sadece. Ayrıca sen suçlamadan önce belirtiyorum ki bu yazıyı yazarken herhangi ırkçı bir havam yoktu. Ayrıca yazımdaki yer yer ukalaca gelen üslubu okuduğum raporlara dayanarak kullandım.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Boşver ai hapisaneleride açalım piskopatlarıda boşaltalım herkes barışçıl yaşayabilir nasılsa... Çoook tozpembe çooook biraz gece vakti varoşlarda dolaş hayatı öğren.
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Kürt sorunu demokrasiyle, insanlıkla biter evet. Ama PKK sorunu tüm PKK'lıların canına okumadan bitez. İkisi ne kadar bağlantılı olsa da bir değil.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 http://skeptisys.files.wordpress.com/2008/01/war_has_never_solved_anything_1.jpg
mani Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 http://verydemotivational.files.wordpress.com/2010/03/129143038520010067.jpg
afal Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 keşke yazının başına hürriyet yazsaydın
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 BEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİYİM VE BUNDAN PİŞMAN DEĞİLİM diyen bir adam nasıl barış grubu oluyor ve direk salınmasını bekliyorsun, şunu bi açıkla eyvallah diyim zihniyet farklılığından "düşman" olarak gösterdiğiniz kimseler 2 senedir suçu sabit bile değilken tutuklu yatıyorken "TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ" kimselerin salınmasını mı bekliyorsun?
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Bazı yorumlardan utandım resmen *püh diye tükürür*
Öne çıkan mesajlar