mani Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 ebay den US PSN kart aldım 1 saat kadar önce. sonra gene efkarlandım ulan elin PSN ine abone oluyoruz, paramızla rezil oluyorz neden halen türkiye de açmadı sony eurosia adam akıllı PSN. oyunlar satılsın, demolar, filmler diziler vs. netten bakınırken buldum yeni gelişmeyi. http://www.dtekno.com/playstation-network-turkiye-kesin-olarak-geliyor yetkili ağızdan bi açıklama tabi. umarım diğer yetkililerin söyledikleri ve gerçekleştiremedikleri gibi olmaz. US, UK PSN de yayınlanan demoları, addonları ıvırı zıvırı kendi ülkemin PSN inden makul fiyatlarla almak istiyorum ya artık. Oyunlarda bi zahmet 100tl e insin en azından collector's edition, special edition olmayanlar. istendiği zaman yapılıyor ve çokta güzel satılıyor. God of War la gözüktü bu. said: Madem playstation 3 bu kadar başarılı neden türkiye’de “playstation network türkiye” halen açılmadı? (Bu soruyu mail ile biz sorduk ve cevap geldi) Bu yaz bitmeden ps3 store türkiye açılacak ve kullanıcılar türkiye’ye getiremediğimiz bazı oyunlara ps store’dan ulaşabilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 1.5 sene önce sony türkiye başkanı yazın geliyor yaz geldi, kışın geliyor dedi kış geldi, bu yaz geliyor kesin yaz geldi, yine söylentiler çıktı yaz sonuna geliyor yaz sonu gelecek, kışa kesin geliyor kış gelecek, yaza kesin geliyor ... ... ...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Masrafı ne kadardır ki? Yani bunu kurmak çok mu masraflı da Türkiye'de o oyunları alan olmaz işte kar edemeyiz diyip yapmıyorlar? Yapsınlar işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 dunya iste senin kafandaki gibi islemiyor ne yazikki :p ole bi site aciyim, iki keliem turkce yaziyim yallah psn turkiye olmiyor bu, resmi olarak bri departman acmalari lazim guncellemeler, yeni icerik temini gak guk eklenicek misal hala EU psn US in baya baya gerisinde, US de cikan cogu seyin lisanslanmasi siteye eklenmesi filan uzadikca uzuyor ve en onemlisi burokratik engeller PSN de cop dahi satsa develte vergi odemesi lazim, bunun ustune psn den satilan addonlara KDV nin ve diger abuk subuk ithalattan sogutucu vergilerinde binmesi demek, PSN den alisveris yaparken US de atiyoru mmekan olarak satis vergisi uyguliyan bri eyalet verdiyseniz adresi catir catir vergiyi aliyor, vergi almiyan eyaletlerden aliyoruz biz sahsen ben cok iyi gelicegi goruyorum salliyorum street fighter HD mix 20$ ise US psn de, turk PSN de en az 30$-35$ civarina satilicak, amerikadaki cikis tarihinden 2-3 hafta sonra gelicek ve PSN kart atin aldiginizda hem kasada hem PSN de istediginzi seyi alirken cifte vergilendiriliceksiniz zerre kadar ilgilenmiyorum o yuzden bu haberle, heyecan duymaya gerek yok ehueheu pasa pasa gidip US psn den veya shoptodan PSN kart almaya devam edicez, tipki oyunlarida disardan aldigimiz gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 aynen viktor'un anlattığı gibi.. neden şu an kutulu oyunların çoğunu türkiye'de bulabiliyorken shopto'dan, sendit'ten, vs. alıyorsak, psn türkiye açıldığında da US/UK (hatta Japan =P) PSN kullanmaya devam edeceğiz.. tek faydalı yanı video store'un açılması olur ki onda da fiyatlar nasıl olacaktır.. bilemiyorum.. US PSN'e devam =).. Viktor said: misal hala EU psn US in baya baya gerisinde, US de cikan cogu seyin lisanslanmasi siteye eklenmesi filan uzadikca uzuyor bu, oyunların releaseine göre değişiyor viktor.. var örnekleri de şimdi aklıma gelen mesela heavy rain dlc'leri UK'e daha önce gelmişti.. adını unuttuğum bir iki addonu da UK'den bedavaya aldıktan iki hafta sonra US'te paralı olarak gördüğüm oldu ehueh.. ama evet.. her hafta US updateleri alsam da 2-3 haftada bir bakarım UK hesabıma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 sony eurasia fiyat politikası bakımından çok fazla uçurum yapmaz diye tahmin ediyorum. sonuçta öyle ya da böyle sony markasının türkiye temsilcisi. belli bi marka değerini korumak ve pazarı canlı tutmak zorunda yaptığı işlerle. bu tarz birşeye kalkışırlarsa illa kullanıcıları cezbedecek fiyat politikası uygularlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 3-4 dolarlık oyunları 20 liraya satmazlarsa iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 @viktor: aynı eyalette oturup o eyaletten alışveriş yapmadığın sürece vergilendirilmiyorsun amerika'da kişiler sadece gelir vergisi veriyor senede 1 kez devlete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 vermiyolar abi devlet zaten kendisi alıyo tıkır tıkır mayıştan. sorsala kimse vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Goering said: @viktor: aynı eyalette oturup o eyaletten alışveriş yapmadığın sürece vergilendirilmiyorsun amerika'da kişiler sadece gelir vergisi veriyor senede 1 kez devlete amazon catir catir kesiyo new yorka yolladigin her urunden vergiyi new jerseye yollatirsan almiyor sozde amazonun merkezide seattle da newegg war mesela o hade lan dedigi icin devlete vermiyor o sebeble amerikalilar cok daha fazla tercih ediyolar amazona gore elekronik olayinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 benim PSN oregon kayitli su anda, california ya alinca deve gibi SALES TAX cikiyor birsey almak istediginde gelir vergisi ayri, genellikle maas ustunden kayanginda kesilen bir vergidir o, para kazanan her adamdan alinir bu satis vergisi ise bizdeki kdv gibi, satin aldigin mal ve hizmet uzerinden devlete %5-20 arasi degisen bir oran verirsin, gelir vergisinden tamamen bagimsizdir bu ve o eyalet ustunde mali islem yapan herkezden alirlar genelde (ki bununda kisitlamalari var, bazi ulkeler kendi bunyesidne yerlesik olmiyan yabancidan aldigi satis vergisini iade edebilir filan), gelir vergisi veriyro olman satis vergisi vermene engel degidlir hicbir zaman, cifte vergilendirmenin sembolu gibidir bu ozellikle turkiyede gelri vergisi, KDV, ozel tuketim vergileri derken gercek kazancinizin %50 ye yakin kismini farkinda olmadan devlete birakiyorsunuz, cahil vatandasi gectim okumus insanlar bile bu sinsi vergilendirme semalarini konuyla ilgili degillerse farkedemiyorlar satis vergisi PSN e kayit yaparken gosterdigin eyaletin vergilendirme politikasian bagli tamamen, orada yazdigin adres ne ise oraya yerlesik kabul ediyor PSN seni (misal EU PSN de kredi karti gecmeme sebebinin 3D secure geyigi oldugunu gordum, shoptodan alisveris yaptigim icin almistim karta denedim ama 3D secure transactionda adresede bakildigindan PSN e yazdigim ingiliz adresi ile kartin fatura adresi tutmadigindan gene kabul etmedi) kimisi satis vergisi uygulasa biel onlien satislarda aramiyor bunu filan amerikan vergi sistemi gercekten su dunaydaki en karisik vergilendirme sistemlerinden biri hic girmiyelim bu konuya :p gelelim TR PSN e, mani said: sony eurasia fiyat politikası bakımından çok fazla uçurum yapmaz diye tahmin ediyorum. sonuçta öyle ya da böyle sony markasının türkiye temsilcisi. belli bi marka değerini korumak ve pazarı canlı tutmak zorunda yaptığı işlerle. bu tarz birşeye kalkışırlarsa illa kullanıcıları cezbedecek fiyat politikası uygularlar. cidden sony eurasia boyle dusunceli, plan program yapan bir sirket olsa, 170-180 liradan ps3 oyunlarini raflara dizermiydi? su anda turkiyede ps3 satislari sahane, oyun satislari kagit ustunde rezalet, herkez spotculardan veya yurt disindan aliyor, deli gibi 2. el ve takas piyasasi var spotcunun sansi su, vergi konusunda sorunu yok %18 kdv ustune %20 ekstra vergi birde bandrol parasi nakliye masrafi gumruk masrafi diyince deli gibi firliyor oyunun fiyati, sony eurasia da karini ekleyince 180 liraya cikiyor oyunlar eski is modelleriyle yurumuyor artik oyun endustrisi, kotick i goruyoruz hergun dahada nasil sorun cikartiyor, oyunculari kizdiriyor oyun endustrisi dunyadaki en dinamik sektorlerden biri ve gene diger sektorlerden coook degisik bunun temel nedeni televizyon satin alan adam manyak degilse, dur ben TV aldim bakiyim bu tv yi baska kullanan yoldaslar varmi tanisalim demez oyuncular birbirlerine muhtac, buda ister istemez global bir komunite olusturuyor, forumlar siteler 4chan sosyal aglar derken musterilerinin bu kadar birbirine kenetlendigi ve iletisi maraclarini bu kadar yogun kullandigi baska sektor yok eski is modelleri ile gitmeye calisan yoenticiler bunu goremiyor, sony eurasia nin aral in filan temel sorunu bu, oyuncuya dokunmuyorlar, bunun yaninda nortec en azindan nintendo gunleri, partiler, dergi filan derken oyuncuya inmeye en azindan caba gosteriyor, sony de aralda bu yok ve emin olun cogunuz sektoru bu adamlardan daha iyi taniyorsunuz, viral marketing icin milyonlar dokuldugu su dunyamizda bes kurus para vermeden mouth to mouth marketing in istemsiz en iyi yapildigi sektor oyun sektorudur, bugun internette sony yi kendi yoenticilerinden biel daha fanatik sekilde savunan fanboylar dolasiyor misal yemin ediyorum sony eurasia nin basinda olsam veya benim onerilerimi dinleseler adamalarin turkiyede ps3 ustunden kazandigi parayi en az ikiye katlarim, hayvan gibi potansiyel var ama kullanmayi beceremiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 bızım mılletımız 5 lıra daha ucuz dıye spot alır.adamlar ne yaparsa yapsın bıze yaranamazlar.bosverın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 hadi ya. :( vergi vermeyen eyalet olduğunu bilsem adresi empire state building göstermezdim. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Viktor said: benim PSN oregon kayitli su anda ahahaha cakal oregon'da sales tax yok tabi euhehue washington'da da income tax yok, washington oregon sinirinda yasayan insanlar parazit gibi yasiyorlar, alisverisi oregondan yapip washington'da calisiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 birde amerika'nın ilk şehri mi eyaleti mi ne var. ordada bi vergi yokmuydu çok mu düşüktü neydi. şirketlerin çoğu orada kuruluyormuş falan filan. ulan baya baya kulaktan dolma bilgilerle götümden sallıyorum gibi ama du bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 delaware Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 adı ustunde, dalavere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 psn tr acıldı dıye bır durum var dogrumu bu beyler ? herkes kayıt olmaya baslamıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Sonunda açıldı Türkiye PSN Store. Az önce kontrol ettim. Edit: http://www.gamersmint.com/playstations-15th-anniversary-brings-a-surprise-for-many-countries-without-a-store Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 evet, arkadaşım bakmış oyunlara biraz pahalı diyor. Shank mesela 25TL'miş, UK'den alırsan TL ile 17-18TL'ye falan geliyor, Ama 5-6TL fark edecek diye bir daha PSN Card'larla falan uğraşamam, bir ara TR Psn hesabı açıp birkaç oyun alacam zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 oooo süper ya... psn için daha iyi tabii :D ben şu kredi kartı ve psn card olayını hallemedğim için beni söğüşlüyemiyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 test aşamasında halen o yüzden kredi kartı falan kabul etmiyor. bütün DLC ler yok hatta çok az DLC var. dragon age witch hunt DLC var ama eskileri yok vs. ama olsun iyidir. fiyat farkı var ama ciddi ciddi. düşürseler biraz daha iyi olur. geçen shopto dan 50 pound luk PSN card aldım elimde patladı çalışmıyor. shopto a mail attım sony ile görüşün biz size geçerli code yolladık diyor. sony e mail attım 5 gün sonra cevap geldi sizi aradık bulamadık sorun devam ediyorsa tekrardan bizi arayın diyo. e tabi ulaşamazsın restorant adresi verdik orda lol. aramadım tabi soğuk su içtim üzerine. yanlış adres vermekten banlatmayalım accountu durup dururken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 tam sürüm oyunlar aslında şimdilik iyi fiyatta infamous ve little big planet 43TL mesela, ratchet and clank: quest for body 28TL uncharted 2 dlc'leri var mesela 10TL ikisi de battlefield 1943'te 25TL, iyi aslında bayağı alabilirim onu da şimdilik yeterli içerik yok evet, bakalım nasıl gelişecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 lbp game of the year edition ise gg hemen türkiye psn alıyorum şu vakit :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 yok normal versiyon galiba sadfsa ama packleri de listelemişler. Yakında GOTY'si de gelir onun ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar