Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sibel Arna ve Modern Kölelik

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Friedman said:

bi sorun göremedim yazıda ben. nerde sorun bi deyiverin. herkesin kendi özel hayatı der geçerim. ha bunu niye yazı olarak yazmış o ayrı manyaklık o farklı.

ben bundan şiaketçiyim daha çok. magazin dergisine değil gazete köşesine yazıyorsun böyle dandik bir konulu köşe yazısı mı olur? Lisede kompozisyon ödevi olarak verilmeyecek kadar dandik bir yazı ile köşe yazarı olunabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insan dogasidir o direk

misal en guzel ornek yaya iken karsidan karsiya gecerken yol vermeyen arabaya kufur ederiz saygisiz yol ver diye, 10 dakiak sonra arabaya binincede onumuzden karsidan akrsiya gecmeye calisan yayaya kufurederiz ne cikiyorsun yola, bekle iki dakka diye

hak, esitlik, ozgurluk diyenler guc sahibi olduklarinda 180 derece donerler, atesli kominist olup parayi bulunca 180 donen yiginla unlu adam sayabiliriz misal

insan bencil varliktir, her durumda once kendisini ve kendi cikarlarini dusunur, hickimse kendinden feragat etmesi gereken dusunceleri benimsemez
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Friedman said:

bi sorun göremedim yazıda ben. nerde sorun bi deyiverin. herkesin kendi özel hayatı der geçerim. ha bunu niye yazı olarak yazmış o ayrı manyaklık o farklı.

ben bundan şiaketçiyim daha çok. magazin dergisine değil gazete köşesine yazıyorsun böyle dandik bir konulu köşe yazısı mı olur? Lisede kompozisyon ödevi olarak verilmeyecek kadar dandik bir yazı ile köşe yazarı olunabiliyor.

Ardeth haklısın ama hürriyet de nasıl bir gazete malum. Magazin gazetesi, gazetecilik yapmıyor ki hiçbiri. Böyle gazetenin böyle köşe yazarı olur, böyle köşe yazısı olur. Ertuğrıl Özkök diyorum başkada birşey demiyorum zaten.

Çoğu ne oldum budalası, kendi gerçekliğinde yaşayan. Bazen 5-10 bin kişiye yazı yazan yazarlar. Burdan beni alsınlar seni alsınlar bizde birşeyler karalar doldururuz o sütünları hiç sorun değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

insan dogasidir o direk

misal en guzel ornek yaya iken karsidan karsiya gecerken yol vermeyen arabaya kufur ederiz saygisiz yol ver diye, 10 dakiak sonra arabaya binincede onumuzden karsidan akrsiya gecmeye calisan yayaya kufurederiz ne cikiyorsun yola, bekle iki dakka diye

hak, esitlik, ozgurluk diyenler guc sahibi olduklarinda 180 derece donerler, atesli kominist olup parayi bulunca 180 donen yiginla unlu adam sayabiliriz misal

insan bencil varliktir, her durumda once kendisini ve kendi cikarlarini dusunur, hickimse kendinden feragat etmesi gereken dusunceleri benimsemez

bazıları hariç
Sosyal ağlarda paylaş

şekil yapmayın olm hepimiz hayvanlar aleminden, sırt iplikliler şubesinden, memeliler sınıfından, primatlar takımından, insansılar üst familyasından, büyük insansılar familyasından, homininae alt familyasından, hominini oymağından, hominina alt oymağından, homo cinsi, homo sapiens türünden, varlığında,varlığın var olmasının söz konusu olduğu bir varlık olarak var olan varlıklarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:

Viktor said:

insan dogasidir o direk

bazıları hariç

insan her zaman kendi çıkarlarına göre hareket eder
kiminin çıkarı para kazanmaktır kimininki mutluluktur.che için bu fanatikçe bağlı olduğu yolda ilerlemenin verdiği haz belki de her şeyden daha değerliydi onun için.
yani herkes bencildir menfaatçidir fırsatçı ve çıkarcıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadın bambaşkaymış ya. Kendi empati kurma özürlü beyniyle istediğini düşünebilir çalışanı hakkında ama bu salakça görüşlerini bir de gazeteye yazıp kadını halka şikayet etmesi falan şaka gibi. Yani gerçekten nasıl bir kafada olur insan da böyle bir yazıyı yayın için verir ve ne içmiştir o editör de bunu kabul edip baskıya gönderir? =/
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

insan her zaman kendi çıkarlarına göre hareket eder
kiminin çıkarı para kazanmaktır kimininki mutluluktur.che için bu fanatikçe bağlı olduğu yolda ilerlemenin verdiği haz belki de her şeyden daha değerliydi onun için.
yani herkes bencildir menfaatçidir fırsatçı ve çıkarcıdır.

bu baya tırt bir felsefe yalnız. Bu felsefenin sonu yaşayan her şey bencildire varıyor ki hatta totoloji noktasında bu noktaya varıyor yani yaşıyan şeyin tanımı haline geliyor ve oldukça manasız bir hal alıyor (kedi kedidir demek gibi). Bencillik için çok kesin olmasa da bir sınır tanımlamaya çalışmak nefes alan herşeyi bencil yapmaktan daha mantıklı ve derin bir bakış açısı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...