Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanoğlunun Soyu Tükenir mi?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Efrasiyab said:

Avrupa centric bakarsan o grafik çıkar tabi..

Emeviler, Endülüs devleti, Abbasiler Selçuklular gibi İslam kaynaklı medeniyetleri katmamışsın.

İslam medenietini geçtim, Çin, Japonya gibi uzakdoğu medeniyetleri de var.

abi allah askina japonlarin dunya medeniyetine tarihi surecte ne katkisi var ehueheu

adamlar sengoku periyodundan sonra 1800 lerin sonuna kadar ulkelerini kapatiyorlar, meiji 1867 de tahta ciktiginda japonya hala ortacagi yasiyor

islam medeniyeti reroro, astronomi konusunda alip baslarini gitmisler eyvallahta adamlarin astronomi kasma sebebi abuk hicri takvimi ve ibadet saatlerinu duzenliyebilmek, arada 800 tane filan gok cismi kesfediyorlar o ayri :p

cinlilerde bildigin wasted potential, o cografya o nufus baska ulkenin elinde olsa su an butun dunya cince konusuyor olurdu, nasil bugun su acinasi durumdalar ustune tez yazabilirim harbi
Sosyal ağlarda paylaş

mümkün değil tükenmez insanlar bol bol koloni kurcak vs. vs. evrenin en hakim ve güçlü imparatorluğu olacak (mecazen yoksa imparator olmayacak tabii insanlık senatosu flan olur) bizde çok ünlü olacağız dünyada yaşamış nesillerden biri olduğumuz için hele kitap mitap yazıp sonsuzluğa adımızı yazdırdık mı tamamdır iş
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Efrasiyab said:

Avrupa centric bakarsan o grafik çıkar tabi..

Emeviler, Endülüs devleti, Abbasiler Selçuklular gibi İslam kaynaklı medeniyetleri katmamışsın.

İslam medenietini geçtim, Çin, Japonya gibi uzakdoğu medeniyetleri de var.

adamlar sengoku periyodundan sonra 1800 lerin sonuna kadar ulkelerini kapatiyorlar, meiji 1867 de tahta ciktiginda japonya hala ortacagi yasiyor

islam medeniyeti reroro, astronomi konusunda alip baslarini gitmisler eyvallahta adamlarin astronomi kasma sebebi abuk hicri takvimi ve ibadet saatlerinu duzenliyebilmek, arada 800 tane filan gok cismi kesfediyorlar o ayri :p

Her medeniyetin yükselişi ve çöküşü vardır.

Avrupalılar 400 sene kadar sürünürken Doğu Medeniyetleri zirvedeydi. Romadan sonra batıdaki medeniyet dediğin gibi durakladı, onun yerine 1200lere kadar İslam, 1700lere kadarda Türk-islam medeniyeti yükselişe geçti ve yerni aldı

Doğu ile batı arasındaki farkın eşitlenmesi ancak 1700lerde mümkün olmuştur, 1800lerde ise Batının Doğuya açık ara fark atması başlamıştır.

Eğer İslam medeniyetinin katkısını sorarsan, Matematikten Astronomiye, Tıptan silah teknolojisine kadar pek çok alanda Avrupanın kendi medeniyetini üzerine kurduğu gelişmeleri örnek gösterebilirim. Ki benim göstermeme bile gerek yok, bizzat Almanya merkezli üniversitelerin pek çok çalışmaları var ki, biraz araştırmayla gayet rahat bulabilirsin.

Tamam Avrupa şu an güçlü, ama 1400lerde serf halinde yaşayan, ilkel mağara adamı hayatını muhafaza eden bir kıtayı sırf "Biz eziğiz, ne varsa batıda var" psikolojisiyle Doğunun üstüne çıkarabilmene şaşırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

nşye uzaya çıkmayacakmışız ya viktor, mind upload ya da yaşlanma konusunda denizanasının dna'yı naklettiler mi bitti olay. sac 2nd gig'deki gibi askeri gövde de taktırınca trafik kazasıyla vs ile ölünmez. değmeyin keyfime, 3000 yılbaşında kolbastı oynayarak girerim yeni binyıla.
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:

Zep said:

bizim değil ama ırzına geçiyoruz bigüzel.
biran önce tükensek bari lan sdfs yeni yaşam formları oluşur belki yine güllük gülüstanlık olur herşey

insan yaşamadıkça güllük olsa nolcak? biraz gezegenin adamı olun lan insanlığı temsil edin

ırzına geçmek diyorum sen insanlığı temsil etmekten bahsediyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Farinal said:

Zep said:

bizim değil ama ırzına geçiyoruz bigüzel.
biran önce tükensek bari lan sdfs yeni yaşam formları oluşur belki yine güllük gülüstanlık olur herşey

insan yaşamadıkça güllük olsa nolcak? biraz gezegenin adamı olun lan insanlığı temsil edin

ırzına geçmek diyorum sen insanlığı temsil etmekten bahsediyosun

insan dedin ırza geçer zaten yoksa soyu tükenir
Sosyal ağlarda paylaş

bence tükenir hacı. AMAAAAAA milyarlarca başka galaksi var.. ya allah oralara da insan koyduysaaaa ?? sadece dünyadaki insanlarla cennet cehennem olmazsa diye koymuştur bence. neden koymasın ki? evren benim. ben olsam koyarım. dünyaya 2 renkli koymuş bi siyahı var bi beyazı var, öbürlerinde mavisi, yeşili envai çeşidi vardır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...