Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mideme kafam girsin.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

yıllar yılı huzur vermedi bana şerefsiz.

bi gün bi kalktım hayvanlar gibi bir ağrı. 3 gün hayattan koptum sonra iyileşti. ben de gitmedim doktora.
yıllar sonra bi daha aynı şey.

sonra bi sabah kalkıyorum deliler gibi bir gaz. okula falan gidemedim günlerce böyle ağrı olmaz. yine iyileştim. doktora gitmedim.

daha niceleri.

böyle ince ince ağrıta ağrıta sonra hemen iyileşe iyileşe benimle resmen oyun oynadı, doktora gitmedim ama acıları çektim. psikopat oldum.

2-3 gün önce. gırtlakta ve göğüste yanma şikayetleri. tam olarak reflünün baş belirtisi. augmentin isimli antibiyotik içtiğim zamanlar olur hatta hep bana. biliyorum şerefsizi. bu sefer durup dururken oldu.

bu sefer doktora gidiyorum. mide de iyileşen bişey diil ki ya. çok canım sıkılıyor lan.
Sosyal ağlarda paylaş

tam bir haftadır karnımda korkunç bir ağrı/acı var ve son bir kaç gün hariç bu acıyı kesintisiz yaşadım. hayatımın en berbat günleriydi belki de.

neyse sonuçta 3 hastane gezdim, sorunumu ona rağmen "tam" olarak saptayamadılar da.. olasılıklar vs.

bu sırada doktorların dediği; karın bölgesi insanı yanıltabilir. mide diye gidersin, çok farklı bir şey çıkabilir. şakaya da gelmez. sen kendine güvenip "mide" falan deme nitekim. doktora kesinlikle git. hatta ben de mide diye gittim. ve hatta bazı doktorlar gastrit deyip geçti ama değilmiş. mide bile değilmiş. çok alakasız hastalıkların belirtisi de karın bölgesinden başlayabiliyor.

aman dikkat. hafife alma sağlığını.
Sosyal ağlarda paylaş

Babamın kendini bildi bileli gastrit+ülseri vardı.

Ben de 15 yaşında apranax içince mideyi ele aldım. Diğer kardeşlerim sapa sağlam maşallah.

Gaviscon mutlaka el altında bulundur gerçekten kriz anlarını atlatmakta inanılmaz yardımcı oluyor.

Diyetine dikkat etmen lazım. Yememen gereken tonla şey var. Doktora gidince verir listesini, yiyecek çok şey de kalmıyor ama yapacak bişi yok.

Acı şeyler, turşu gibi zımbırtılar, fasulye nohut vs yasak.
Ekşili meyveler limondur, portakaldır, eriktir yasak.
Çay kahve yasak
Uzuyor gidiyor liste.

Reflüyse bir de yastığı kabart biraz, mümkünse çift yastıkla yat.

Doktora gözükmende tabi her zaman fayda var, en kısa zamanda git.
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

asit pompasi inhibitoru
LANSOR rulz

protein pompasi olmasin o ? bir de reflu'de mideden cok o mide asidinin yemek borusuna cikmasi ile alakali.

doktora gitmende fayda var. hatta soyle diyeyim; bu tip birsey iki kere basina geldikten sonra hala gitmemek buyuk salaklik oluyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

duymadıydım ben öyle bişi benim bildiğim proton pompa inhibitörü var bi işte
asit pompası heralde mideyi biran önce eline al da kurtul diye veriliyor :)

asit pompası değil ki, asit pompası inhibitörü. yani asit pompalarının faaliyetini zayıflatıyor. mideyi eline verirdi hakikaten asit pompalasa :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...