dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 dur grinpiis gibi cevap vereyim. radyoaktif atıklar lösemi hastalarının tedavisinde bile kullanılıyor. http://en.wikipedia.org/wiki/Radioactive_waste#Medical dediğim yalan lan bu arada. inanmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 BabacumMostors said: şimdi evden çıkıyorum.. akşama dönüşte bunun cevabını bekliyorum gençler.. hani "rusyayla anlaşırız atıları bir yere doldurup güneşe yolalrız" denmesine bile bir nebze fitim frasaya yollucaz daha ufak boyutlu nukleer santrallerde kullanimi icin tekrar zenginlestirilmesini saglicaz bu bi opsiyon ikinciside normal diger bir cok ulke gibi topragi kazicaz betonu dokucez icine koyucaz durcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Peh, ben de vakit gazetesine bir şey oldu, pun yapılıyor sanmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 yurdumun 1 taneye değil birkaç taneye birden ihtiyacı var. atık filan bunları geçin.Türkiyede enerji kaynağı yok doğalgaz alıyorsun oda mecburen irandan ki sözleşme uyarınca iran parayı peşin alıp istediği kadar gaz veriyor.siz her yıl x miktar gaz alıcam diyip parayı peşin veriyorsunuz sonra o miktarı almazsanız üstüne ceza veriyorsunuz o miktardan fazla alınırsanızda ceza veriyorsunuz ayrıca iran kendi ihtiyacını karşılamak için istediği zaman herhangi bir cezai karşılık olmadan gaz akışını kesme hakkını elinde bulunduruyor.Farkında değilsiniz sanırım her sene Türkiyede şubat mayıs aralığında gaz sıkıntısı oluyor çünkü iran bu dönemde akışı kesiyor. Buna karşılık iran tarafından yollanan gaz da gaz değil içeriğinde buz,su ve çok fazla atık madde bulunduruyor bu durumda normal koşullarda yeterliden öte olan gaz istasyonu filitrelerinin çalışmamasına ve akışın gerçekleşmemesine neden oluyor. Sıkıntı çıkınca ver elini rusya,ee rusya salakmı eline düşmüşsün birde o vuruyor kafana 1 liralık gazı 3 liraya alıyorsun birde haberimiz olmayan kimbilr ne tavizler veriliyor. rusyada kesmeyince ver elini kardaşlarım azeriler.saolsunlar çok cana yakınlar BTC türkiyeden geçsin birlikte kalkınalım,ne güzel ama o da ne boru hattı biter yurdum görürki gazdan parasıyla bile alım yapamıyor. çernobil çernobil!!!! herkes ağzına bunu dolamış geziniyor.İyi güzelde ogünün şartlarıyla teknolojisiyle bugünün kü birmi bahsettiğiniz olay 40 senelik bir teknoloji bugün çernobil diye çığırtkanlık yapanları yarısı babasının yediği radyasyonlu portakalda vitamindi.İkinci bir hadise gösterebilen varmı çernobilden sonra mernobil mi olduda ben kaçırdım.Bir insanın küvetinde düşüp ölme olasılığı bir büyük beyaz köpek balığı tarafından öldürülme olasının tam 600 katı ama kimsenin küvetten korktuğunu görmedim. günümüz dünyasının gerçeği bu suyun olacak enerjin olacak yoksa sürünüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 BonePART said: ha unutmadna nukleer santrale karsiyim diyenlerin arka bahcesine termik santral insa edilsin diyorum bir kömür dersi alan arkadaş, kömür termik santralleri istedi zaten önceki sayfalarda nükleer santral yerine. california da 0 zararlı termik santral varmış çünkü. türkiyenin almanya-abd gibi bir ülke olmadığının farkında değil bazı arkadaşlar. acaba türkiyede bir termik santral civarındaki semtten geçti mi merak ediyorum arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 var olan termikleri de modernize etsinler tabii ama buradaki sorun türklerin işletmesinden filan ziyade inşaatı rusların yapacak olması. rus teknolojisine pek güvenim yok doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 turkiyede komuru daha gun yuzune cikarmadan insanlar olurken komurlu santral cok basarili bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Başlık da öyle bişey ki, OOOO ZAMANI GELDİ, HAYDİ ŞİMDİ ZAMANI GELDİ ÇALIŞTIRALIM REAKTÖRLERİİ TR İÇİN ZAMANI GELDİ diye slogan attırıyor. O değilde, şu gırinpizcilerin o formuna nükleeri destekleyici yazılar yazsak ulaşır mı yoksa bu denyolar filtre ederler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 abi yazsanda cogu anlamiyo ben adama kanit sunuyorum adam hala ayni seyde NUKLEER SANTRAL PATLIYOR anlatamiyosun ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 SANTRALDENGÜMHABERİMİVAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 GUNES 1 DAKIKADA DUNYANIN 1 SENELIK ENERJISINI SALIYOR NUKLEERE GEREK YOK YASASIN DYSON SPHERE YASASIN IGEDAS (INTER GALAKTIK ENERJI DAGITIM A.S) http://spacecollective.org/userdata/7m5OmaEG/1197571945/768px-Dyson_Sphere_Diagram.svg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 O değil de, şu gırinpiizci elemanlar böyle olaylarda yapımın engellenmesine enerji harcayacağına yapılmasını destekleyip denetiminin kaliteli olarak sağlanmasına enerji harcasalar. Daha mantıklı değil mi? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Peki, tehlikeninfarkındamısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 said: Buna karşılık iran tarafından yollanan gaz da gaz değil içeriğinde buz,su ve çok fazla atık madde bulunduruyor bu durumda normal koşullarda yeterliden öte olan gaz istasyonu filitrelerinin çalışmamasına ve akışın gerçekleşmemesine neden oluyor. bak bunu ilk defa duydum.. gazetelerde falan mı yazdı insider information mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Sam said: var olan termikleri de modernize etsinler tabii ama buradaki sorun türklerin işletmesinden filan ziyade inşaatı rusların yapacak olması. rus teknolojisine pek güvenim yok doğrusu. rus teknolojisi iyidir tupolev var bak dunyanin en cok dusen ucagi su cilgin sovyetler asfdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 MacLeod said: ohyeah said: MacLeod said: hala kömür ile elektrik üreten bir ülkede, çevreye zarar vericek diye nükleer santrale karşı çıkmak bambaşka bir ileri zekalılık. zaten yüzlerce konuşuldu edildi bu konu, çevre temizliğini falan geçtim bu kadar işsizliğin oldğu bir ülkede fahiş enerji fiyatları zaten az olan üreticileri ayağına zincir vurmaktan farksız. güvenlik konusunda da çernobil nükleer santralindeki gibi su buhar kazanları sistemleri çoktan değiştirildi, insanın hata faktörü senelerce önce zaten ortadan kaldırıldı. tek problem söylendiği gibi deprem gibi kontrol edilemeyen afetler olabilir ama zaten onu düşünüp kurulacak şehri de ona göre seçiliyor. gidipde fay hattı üzerine kurucak halleri yok adamların nükleer santrali. Abi helal.. Bu kadar bilgisiz olunulabilir. Rekorları kırdın harbiden. Bu sene kömür dersi alıyorum. O kadar ileri teknolojide sera gazı salınımını engelleyen filtreler var ki.. Californiadaki termik santraller zehirli gaz çıkışını zararsız hale getirmiş durumda şu an. Türkiyeye termik santral yapılsa şu sistemler getirilse imba olur. kömür dersi alıyorsunda acaba hayatında türkiyedeki hiçbir termik santralin yanından geçtin mi?türkiyede kaç tane termik santral hali hazırda çalışan var hiçbir fikrin var mı ? kaçının çalışır filtresi var hiçbir bilgin var mı ? türkiyedeki en büyük termik santrallerinden biri olan afşin-elbistanda 15-20 seneye yakın filtresiz çalıştığını biliyormuydun, açılan davaları çevredeki çifçilerin davalarınıda mı okumadın gazetelerde? yeni termik santral kurma önerin ise beni benden aldı, en büyüklerine bile baskılar sonucu yeni filtreler takmaya daha yeni söz vermiş ve hali hazırdaki filtresiz termik santralleri olan bir ülkeye en çok gereken şey bence de. tebrik ediyorum bu önerinden ötürü kömür dersinde gördüğün Californiadaki hi-tech filtreleri geçtim, Almanyada 20 sene önce kullanılan termik santrallerdeki filtre sistemi bile kullanılmıyor. cidden iyi güldürüdn beni bugün.demek senin gibi 3-5 tane daha kömür dersi alan mühendismiz olsa bu ülkede neler değişicek haberimiz yokmuş. keşke bu nükleer santrali kurmaya uğraşan adamlar senin yüksek bilgi birikimine sahip olsalardı. sana tavsiyem 1 orta büyüklükteki nükleer santralin, kaç tane büyük çaplı kömür ile çalışan termik santrale eş değer enerji üretebileceğini araştırman.Sonunda da toplam maliyetin ve toplam kirliliğin bir hesabını düşünmeye çalış. Bu nükleer santrali yapmaya çalışan adamlar sandığın kadar gerizekalı değil. bilgisizlikte rekor kırdığımı söylemişsin ,hangi ünide hangi bölümde okduğunu bilmiyorum ama son sınıflarındaysan okulunun cidden yazık aldığın eğitime.itü makina müh okuyorum ve emin ol termik santrallerin nasıl çalıştığı hakkında yeterli bilgiden fazlasına sahibim.ikinci kez düşününce türkiyede yaşayıp nükleere karşı çıkıp yerine daha fazla kömür termik santrali kurulmasını öneren bir insan için şu an bu kadar yazı yazdığıma pişman oldum cidden. yaşadığınız ülkeden bir habersiniz cidden hayret ediyorum ya. Vay arkadaş ya.. Arkalarda kalmış yeni gördüm cvp vereyim; 1- Yazdıgım cvpta nükleer santrale nerede karşı çıktığımı gösterirsen sevinirim.. 2- ITU'de herhalde ayar dersleri alıyorsunuz ama tavsiyem OKUMA BİLGİSİ 101 alman yönünde. 3- Cümlede ne demişim tekrar bakalım :Türkiyeye termik santral yapılsa şu sistemler getirilse imba olur demişim. Algıda eksiklik tavan yapmış durumda sanırım.. Termik santrali çevreye zarar vermeden de işletmek mümkün demeye çalışıyorum. 4- Hayatında görmediğin termik santrallere gittim canıms. Oradaki havayı vs de ÇOK ÇOK iyi bilirim. Termik santral doğaya zarar veriyor kankutlar!! demekten ziyade ''bak californiada da var ama zarar vermiyor. o zaman o teknolojiyi getirelim'' demeye çalıştım. 5- hala kömür ile elektrik üreten bir ülkede, çevreye zarar vericek diye nükleer santrale karşı çıkmak bambaşka bir ileri zekalılık. demişsin. Nükleer santral eğer termik santralden daha az zararlı diyorsan ITU'ye selam olsun boşu boşuna yetiştirmişler seni genco. Nükleer sızıntılar hakkında biraz araştırma yapmanı ayrıca yakın tarihte Fransız şaraplarının üretildiği bölgedeki radyasyon seviyesinin normal seviyeyi nasıl katladığını görmeni arzuluyorum. Ama dur ya.. ITU'ydu di mi.. OK KANKS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Nükleer sızıntı her gün olmamakta, hatta gerekli önlemlerle hiç olmamakta, ki bununla birlikte kömürden çıkan gazın her saniye doğaya karıştığını hatırlatırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 SeaGle said: Nükleer sızıntı her gün olmamakta, hatta gerekli önlemlerle hiç olmamakta, ki bununla birlikte kömürden çıkan gazın her saniye doğaya karıştığını hatırlatırım. Terisni söylüyor muyum? Termik santralden bahsediyoruz şekerleme dükkanı deil ki bu . Yeterli teknoloji ile yapılsa diorum.. Hala okumuyorsunuz ya helal.. Hiç olmamakta? Birzdan bikaç link koyayım http://www.nethaber.com/Dunya/69832/Fransada-nukleer-sizinti-100-kisiyi * 1952 Kanada deneme reaktörü infilak etti. * 1958 Yugoslavya: Ölümle sonuçlanan ilk nükleer kaza Vinca Nükleer Santralı'nda meydana geldi. Deneme reaktörü çekirdeğinin aşırı ısınması sonucu bir bilim adamı yaşamını yitirdi. * 3 Ocak 1961 ABD: Idaho Falls yakınlarındaki bir nükleer deneme reaktöründeki kazzada üç işçi öldü. * 11 Şubat 1981 ABD: Nükleer soğutma sisteminde kullanılan yaklaşık 100 bin galonluk sıvının dışarı sızması sonucunda 8 işçiye radyasyon bulaştı. **25 Nisan 1981 Japonya: Bir nükleer reaktörün onarımı sırasında 100 işçi radyasyondan etkilendi. ** 6 Ocak 1986 ABD: Bir silindir dolusu nükleer maddenin yanlış ısıtılması sonucu meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 100 işçi hastaneye kaldırıldı. Çernobil'den sonra meydana gelen kazalar ise şunlar: * 1987: İngiltere'de gaz patlaması. * 1989: İstanbul Büyükçekmece Araştırma Reaktörü'nde yangın. **1989: İspanya'da gaz soğutmalı reaktörde yangın. * 1991: Japonya'da bir boru hattının kopmasıyla oluşan radyoaktif buhar kaçağı. * 1992'de Rusya ve 1995'te Japonya'da nükleer kazalar. * 30 Eylül 1999: Japonya'daki Tokaimura uranyum işleme tesislerinde gerçekleşen sızıntı sonucu çok sayıda işçi ve bölge halkı yüksek derecede radyasyona maruz kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 termik santral ile nükleerdeki gaz sızıntısını karşılaştırmak... priceless bişiymiş ama.. kömür dersi alan arkadaşa katılıyorum.. aslında nükleer de yapılsın ama termik santraller de modernize edilip yenileri eklensin.. elentrik gerekli lan işte. bulun da en sağlıklı/verimli/temiz olarak nerden bulursanız bulun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 kabul etsinler canım nolcak altı üstü radyoaktivite üçüncü göz alınları yerine ............... çıkınca ........... ......... çay tabağında görürler fill in the blank time! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Çok başarılı olmuş bu post. Laorx said: aquila said: salak mısınız olm imzalamayın, EVET deyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Nükleer yapılsın, atıkları ildeniz yesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Black_Lupin said: kabul etsinler canım nolcak altı üstü radyoaktivite üçüncü göz alınları yerine ............... çıkınca ........... ......... çay tabağında görürler fill in the blank time!nükleer yapılınca radyoaktivite sizin eve mi geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Bide, beyler nükleer santral kurulunca 3. göz çıkmıyor. Ek olarak, imza gününde saçları bir anda dökülen sanatçılar da oluşmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 abi konuyu okudum da bir şey soracagım, BabacumMostors bilerek mi typo yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 bize gecen yarim kilo uranyum geldi, iki raunt sf4 atalim dedi almadim iceri son geldiginde koltugun icine etti, bembeyaz koltuk geceleri isildak gibi parliyor be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar