Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi tam zamanı! Vakit daralıyor

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

MacLeod said:

hala kömür ile elektrik üreten bir ülkede, çevreye zarar vericek diye nükleer santrale karşı çıkmak bambaşka bir ileri zekalılık.

zaten yüzlerce konuşuldu edildi bu konu, çevre temizliğini falan geçtim bu kadar işsizliğin oldğu bir ülkede fahiş enerji fiyatları zaten az olan üreticileri ayağına zincir vurmaktan farksız.

güvenlik konusunda da çernobil nükleer santralindeki gibi su buhar kazanları sistemleri çoktan değiştirildi, insanın hata faktörü senelerce önce zaten ortadan kaldırıldı.

tek problem söylendiği gibi deprem gibi kontrol edilemeyen afetler olabilir ama zaten onu düşünüp kurulacak şehri de ona göre seçiliyor. gidipde fay hattı üzerine kurucak halleri yok adamların nükleer santrali.

Abi helal.. Bu kadar bilgisiz olunulabilir. Rekorları kırdın harbiden. Bu sene kömür dersi alıyorum. O kadar ileri teknolojide sera gazı salınımını engelleyen filtreler var ki.. Californiadaki termik santraller zehirli gaz çıkışını zararsız hale getirmiş durumda şu an. Türkiyeye termik santral yapılsa şu sistemler getirilse imba olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihte bilinen tek olay ÇErnobil ve hala etkileri devam ediyor Turkiye üzerindeki direk bize vurmamış etkisi bunlar. Fransada şu an 80den fazla nükleer santral var mesela ve henüz bi sızma vs olmadı veya Rusyada bildigin çernobil dısında yaşanan bir olay yok. Yani 1 olayı göstererek ülkenin enerji çıkışlarından birini engellemek biraz cahilce.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

nükleer cidd ibir güvenlik sorunudur, ufak hataların sonucu geri dönülemez etkilere neden olur

belirli bir kültür birikimi altındaki insanımızda iş ciddiyeti yok varsa yoksa lavukluk var, bu isnanlar belki ciddi ve önemli pozisyonalrda olmayacaklar ama o isnanların nükleer santralin 200m bile yanından geçmemesi lazım bence.. kaldı ki ucuz iş gücü olarak "ya ne oaliblir ki?" diye sokacaklar bunları o binalara

ben şidmi bu isnanlara nasıl güveneyim? mühendislere değil bu arada sözüm ara elemanlara, teknisyen, işçi, temzilikçi vs grubuna

zaten mühendis adam belirli bir birikimi almadan da böyle bir projenin başına getirilmez.. ama alttakiler? kendine sor bakalım sen mecidiyeköy motor meslek lisesi çıkışlı ara elemanın orada çalışamsını mı istersin? yoksa iş disipini ve iş ciddiyetine sahip başka bir mileltten birisinin mi?[/quote
]

Abi, profesyonel olundumu olunuyor.
Sana örnek vereyim,

Ben Hayatımda Turkcell kadar profesyonel, o kadar işini önemseyen ciddi yapan ve harcamadan kaçınmayan bir firma görmedim. Vodafone falan bok yesin mesela. Ciddiye alındımı yapılıyor.
Yarı askeri, yarı özel bir şirket'e verilebilir kontrol. Bunun güzel örnekleri var Aselsan, Havelsan gibi.
Ayrıca, meslek lisesi çıkışlı ara eleman bir mühendisten daha iyi kontrol vs yapabilir, hatta yapar. Sorun çıkma durumunda veya sorun çıkmaması için mühendise ihtiyaç duyarsın ki, bulunur oda. O kadar abartmaya gerek yok.
Meslek lisesi ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

MacLeod said:

hala kömür ile elektrik üreten bir ülkede, çevreye zarar vericek diye nükleer santrale karşı çıkmak bambaşka bir ileri zekalılık.

zaten yüzlerce konuşuldu edildi bu konu, çevre temizliğini falan geçtim bu kadar işsizliğin oldğu bir ülkede fahiş enerji fiyatları zaten az olan üreticileri ayağına zincir vurmaktan farksız.

güvenlik konusunda da çernobil nükleer santralindeki gibi su buhar kazanları sistemleri çoktan değiştirildi, insanın hata faktörü senelerce önce zaten ortadan kaldırıldı.

tek problem söylendiği gibi deprem gibi kontrol edilemeyen afetler olabilir ama zaten onu düşünüp kurulacak şehri de ona göre seçiliyor. gidipde fay hattı üzerine kurucak halleri yok adamların nükleer santrali.

Abi helal.. Bu kadar bilgisiz olunulabilir. Rekorları kırdın harbiden. Bu sene kömür dersi alıyorum. O kadar ileri teknolojide sera gazı salınımını engelleyen filtreler var ki.. Californiadaki termik santraller zehirli gaz çıkışını zararsız hale getirmiş durumda şu an. Türkiyeye termik santral yapılsa şu sistemler getirilse imba olur.

kömür dersi alıyorsunda acaba hayatında türkiyedeki hiçbir termik santralin yanından geçtin mi?türkiyede kaç tane termik santral hali hazırda çalışan var hiçbir fikrin var mı ? kaçının çalışır filtresi var hiçbir bilgin var mı ? türkiyedeki en büyük termik santrallerinden biri olan afşin-elbistanda 15-20 seneye yakın filtresiz çalıştığını biliyormuydun, açılan davaları çevredeki çifçilerin davalarınıda mı okumadın gazetelerde?

yeni termik santral kurma önerin ise beni benden aldı, en büyüklerine bile baskılar sonucu yeni filtreler takmaya daha yeni söz vermiş ve hali hazırdaki filtresiz termik santralleri olan bir ülkeye en çok gereken şey bence de. tebrik ediyorum bu önerinden ötürü

kömür dersinde gördüğün Californiadaki hi-tech filtreleri geçtim, Almanyada 20 sene önce kullanılan termik santrallerdeki filtre sistemi bile kullanılmıyor.

cidden iyi güldürüdn beni bugün.demek senin gibi 3-5 tane daha kömür dersi alan mühendismiz olsa bu ülkede neler değişicek haberimiz yokmuş. keşke bu nükleer santrali kurmaya uğraşan adamlar senin yüksek bilgi birikimine sahip olsalardı.

sana tavsiyem 1 orta büyüklükteki nükleer santralin, kaç tane büyük çaplı kömür ile çalışan termik santrale eş değer enerji üretebileceğini araştırman.Sonunda da toplam maliyetin ve toplam kirliliğin bir hesabını düşünmeye çalış. Bu nükleer santrali yapmaya çalışan adamlar sandığın kadar gerizekalı değil.

bilgisizlikte rekor kırdığımı söylemişsin ,hangi ünide hangi bölümde okduğunu bilmiyorum ama son sınıflarındaysan okulunun cidden yazık aldığın eğitime.itü makina müh okuyorum ve emin ol termik santrallerin nasıl çalıştığı hakkında yeterli bilgiden fazlasına sahibim.ikinci kez düşününce türkiyede yaşayıp nükleere karşı çıkıp yerine daha fazla kömür termik santrali kurulmasını öneren bir insan için şu an bu kadar yazı yazdığıma pişman oldum cidden. yaşadığınız ülkeden bir habersiniz cidden hayret ediyorum ya.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mumla kontrol ederiz, biz yapamayız patlar..

duyan da her bir şeyini biz yapıyoruz sanıcak... lol..

ha bi de nükleer şart. ama zamanın daraldığı gerçeği doğru bir vurgu.. şimdi çıksa 2017ye kadar yapılamaz bak o.. inşaatı durdurmaydı, politik sorunuydu.. galatasarayın stadına dönmezse ne olayım..
Sosyal ağlarda paylaş

Kamil ve Suleyman yeni yapilan nukleer santralin kontrol odasi gorevlileridir.

Suleyman : Kamil suyu kis azcikda reaktor iceriyi isitsin az biraz. Kapatti serefsizler kaloriferi donduk burda ya.

Kamil : Kistim abi. Yalniz turuncudan kirmiziya donerken acmak lazim aman takip et.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

MErak etmeyin ya gayet güzel muhendisleri teknisyenlerimiz var artık yani herkesten iyi işletiriz biz o santrali.

E var tabiki. Yukaridaki sadece geyik kismi. Kalifiye elemanin az olmasi hic olmadigi anlamina gelmiyor. Az derken 3-5 kisi de degiller. Bu tip isler icin gayet yeterliler.
Sosyal ağlarda paylaş

şurada bir kısım amerikada meydana gelmiş 2000 yılına kadar olan kayıtlar var ki 2000-2009 arası da çeşitli ölçeklerde kazalar var onları bulamadım

listedeki kazaların hepsi önemli kazalar değil arada düşüp kol kırma fln da var yanlış okumadıysam

http://www.lutins.org/nukes.html

şimdi benzer kazaların tükiyede olduğunu düşünün

ayrıca evet şu andaki filitreleme sistemler o kadar gelişti ki filitrelere takılan atılar geri dönüşümde bile değerlendirilebiliniyor özellikle seramik sanayiinde kullanılıyor filitrelerden çıkanlar (kaynak: 2. döküm ve çevre sempozyumu ekim 2007 YTÜ)

hani güvenlik meslesini hakllettik diyelim mügendisler türk japon rus karılık oldu teknik elemanları da japon yaptık herşey güllük gülistanlık

atıkları napacağız? uzaya gönderecek şansımız yok gömecek miyiz? yoksa diğer çok sevgili gelişmiş ülkeler gibi afrika kumsallarına yada üstüne beton dökülmüş olarak denizin dibine mi yollayacağız?

tabşi yapabiliriz ne de olsa biz yaşadık yaşayacağımızı gelecekte doğacak olanlar ne hali varsa görsünler

kaynaklari etkin kullanırsak işi kökünden çözeriz dşiyoruz ama işin kolayına kaçmayı tercih ediyoruz.. 1 değil 10 nükleer santral yapılsa bile bizi kurtaramaz bu zihniyetle
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar usendim ki insanlarin atip tutmasindan nukleer konusunda he canim he gulum diyorum
su forumda bi bilginiz var bisi biliyomusunuz gibi gelip greenpeacede ezberlettirilen 3 sayi ile tartisiyosunuz
bundan once 15 topige sayilari kanitlari koydum
acin bakin

al iste useniyorum tartismaya

http://forum.paticik.com/read.php?13,4723735,page=1

hazir burda tartisilmisi var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...