Polgara Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 copry said: 1 hafta 10 gun agri olabilir , dikisleri aldirmaya gittiginde iyilesmenin normal olup olmadigina doktorun net cevap verir dikiş yok bende sanki ama pazartesi öbür dişimi teslim etmeye gideceğim, sorayım o zaman teşekkürler. Saeros said: eheh şu dediklerini aynen yaşadım yazın, aynen copry'nin dediği gibi 7-10 gün arası bişey sürmüştü ağrısı, baya da yoruyordu hatta. o su toplamış gibi olan kabarcık da çıktı aynı şekilde, iyileşme tamamlandığında bi daha çıkmadı sana da teşekkürler ya, vallahi içim rahatladı su topunun normal olduğunu duyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 forgiver said: copry said: forgiver said: çürük ufak ve 2 diş arasında diye dolgu yapmadılar mantıklı mı ufak derken 0,5 kalem ucu Rontgende de bakmak lazim bazen nokta kadar gorunen curukler iceride baya buyuk olabiliyor aslında o dişime dolgu yapılmıştı daha önceden normal görünen yüeyden çürümüştü aslında ortodontik tedavi için metal bir halka geçirmişlerdi hep ondan çürüdü dolgulu dişin çürümesi normal mi röntgen mi diyorsun normal , diğer dişlerin kadar çürüme ihtimali var o dişinin de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 şu an korku filmi yaşıyorum :S geçenlerde kendi kendime lan ne güzel bayadır dişlerimle sıkıntı yaşamıyorum dedim, demez olaydım. bi akşamüstü yemek yerken birden sağ üst azı dişime ağrı girdi hassaslaştı. 5 6 dk ya geçer dedim arada oluyordu çünkü. ağrı geçmedi aksine arttı gece uyuyamaz oldum. bi şekil geceyi atlattım sabah kalktığımda hala ağrıyordu. iş çıkışı dişçiye gittim doktor baktı kanal tedavisi dedi :S daha önce hiç yaptırmamıştım "sıçtık" dedim. ağrı kesiciler fln fayda etken kanallardan birinde çok ağrım oluyordu ağzımda yorulmuştu. doktor dişi kapatıp 1 hafta sora gelmemi söyledi. 1 hafta sora gittim gene aynı kanalda ağrı kesici aldığım halde ağrım oldu. doktor "enfeksiyon kapmış" dedi. diş dinlensin 1 hafta sora gel dedi ilaçla doldurup kapattı kanalı. geçen cuma günü gittim tekrar aynı işlemi yaptık bu sefer ağrım olmadı kurtuldum dedim. demez olaydım. dün sabah kahvaltı yaparken çat diye bi ses geldi ağzımdan dilimi attım kocaman bir parça geldi. dilimle yokladım nereden geldi bu diye :S kanal tedavisi yapılan dişim kırılmış :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 copry said: forgiver said: copry said: forgiver said: çürük ufak ve 2 diş arasında diye dolgu yapmadılar mantıklı mı ufak derken 0,5 kalem ucu Rontgende de bakmak lazim bazen nokta kadar gorunen curukler iceride baya buyuk olabiliyor aslında o dişime dolgu yapılmıştı daha önceden normal görünen yüeyden çürümüştü aslında ortodontik tedavi için metal bir halka geçirmişlerdi hep ondan çürüdü dolgulu dişin çürümesi normal mi röntgen mi diyorsun normal , diğer dişlerin kadar çürüme ihtimali var o dişinin de. film çektirmeyi önerir misin bir de 2 diş arayüzeyinde çürük diğer sağlam dişe extra bir zararı olur mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Ya bu burksizm olayı var bende. Gün içinde farkedersem dilimi koyuyorum araya da, gece için de plak yaptırıcam sanırım. Devlet hastanelerinde yapıyolar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 @ forgiver Röntgen çektir tabi, ayrıçca muhtemelen yandaki dişinde de başlamıştır çürüme genelde 2 diş de etkileniyor @ seagle Yapıyorlar ama sert plak yapılıyor mu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 nasıl tedavi uygulanıyor peki nerden giriyorlar dişe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 bende çok feci bakteri plak sorunu var yanımda kimse duramaz oldu özellikle ön alt dişlerin aralarında renk belli ediyo hatta bulunduğum odanın bile kokusu değişiyo 15-20 dk da, arada kağıt parçasıyla yokluyorum allam nası bi kokudur bu bildiğin LAĞIM o derece yani son zamanlarda ağzımı açmaya korkuyorum (td) ya aslında herşey dişçi fobim yüzünden ağzımda diş de kalmadı bu yüzden üst 6 dişim çekildi zamanında hepsi basit tedaviyle halledilebilicekken işte, nasıl atlatırım ben bu durumu çözüm bulamıyorum narkoz olucam sonunda komple halletsinler çeksinler hepsini diyorum anca öyle. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Koku sadece diş kaynaklı olmayabiliyor. Bende kronik sinüzit var, bir de reflü var, kapakçık tam kapanmıyor sanırım. Fırça + ağız suyu kullanmama rağmen geçmiyor koku sabahları özellikle. Reflü ilaçları kullanınca biraz azalıyor, sinüzite de dikkat edersem iyice azalıyor ama bitmiyor kesinlikle. Ağzıdan değil nefesten geliyor benim koku zaten. Bi ara ciğerimde mi sorun var diye düşündüm hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 abi benide tarif etmişsin bende de böyle maalesef :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Sabahları insanlarla konuşmak işkence mesela. Ağzımı hangi pozisyonda tutsam da nefesim başka yöne aksa diye düşünmekten akışkanlar mekaniği yüksek lisansı yaptım =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 icinin cirkinliginin kokusudur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 içindeki imansızlığın kokusu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 aquila said: icinin cirkinliginin kokusudur o. İçim fesat olabilir di mi? goldbären said: içindeki imansızlığın kokusu... Tövbe @ it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 kronik Sinüzit bende de var hatta doktor beni görünce direk kendi teşhis koymuştu ben başağrısından gitmiştim halbuki, burun yapısından anlaşılıyormuş, zamanında baya ilaç kullanmıştım antibio, kortizon içerikli filan, sinüs problemi olanların sağlıklı diş lere sahip olmaları zor demişti son gittiğim dişçi, allahtan reflü yok demekki oda olsa yürüyen kokarca olucam tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Reflü zaten başlı başına dert. En sevdiğim yiyecekler de reflü artırıcı yiyecekler aksine. Engelleyemeiyorum o yüzden. Bide kapakçıkla ilgili problem olunca, kokunun çıkışı daha çok oluyor. Sabahları geçtim, bazen yediğim şeyin kokusu fln çıkıyor yani, o derece. Sinüzit dişleri bozmadı benim allahtan. Şu koku muhabbetine senelerdir yaptığım bakım sayesinde. Ama reflü boğazı berbat ediyor, kulaklarıma kadar etkisi oluyor artık. Lan biz harbi radyasyon nesliyiz ha, eskilerin böyle problemleri yok hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Sol alt 7 ve 8 in yan taraflarina dolgu yapti bugun. Bi de gece plagi olcusu aldi. Dolguyu isinla misinla bisiler yapti o ne sertlestiriyo mu? Bi de uyusukluk kac saat surecek, yemekte doner var lan =( Sag tarafla yesem nolur = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 SeaGle said: Sol alt 7 ve 8 in yan taraflarina dolgu yapti bugun. Bi de gece plagi olcusu aldi. Dolguyu isinla misinla bisiler yapti o ne sertlestiriyo mu? Bi de uyusukluk kac saat surecek, yemekte doner var lan =( Sag tarafla yesem nolur = Uyusukluk 3 saat falan suruyor , isik dolgunun polimerize olmasini yani sertlesmesini sagliyor , gecmis olsun ohh kurtuldun bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Ama yemekte doner var ve ben yiyemeyecegim ofsfsgsv Yesem bogulur muyum yoksa dolgu mu bozulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 yarın 11 yıl aradan sonra ilk defa dişçiye gidiyorum. 11 sene önce tel takmıştım, tel çıktığından beri de çok bir ihtiyacım olmadı, bir iki kere kontrole gitmiştim sadece. şimdi benim teller çıkmıştı çıkmasına da, dişçi dişlerimin arkasındaki telleri (üst ve alt) çıkarmamıştı vakti zamanında. gittiğim kontrollerde de hep 'kalsın kalsın' demişti. tabi artık orda tel olduğunu bile hissetmiyorum, fakat sonuçta duruyorlar. onları artık bir çıkarttırayım diyorum, herhalde bir sorun olmaz değil mi ? bu aralar diş etlerimin farklı yerleri kabarıyor nedense 10 - 12 saatlik süreler boyunca, çok bir acı olmuyor ama. tellerle ve ağzımın yaşa bağlı olarak genişlemesi ile vs. alakalı olabilir mi ? danke copry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 SeaGle said: Ama yemekte doner var ve ben yiyemeyecegim ofsfsgsv Yesem bogulur muyum yoksa dolgu mu bozulur. Yanagini dikini dudagini isirma diye uyusukluk gecene kadar yeme diyoruz, dolguya birsey olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 -Deno- said: yarın 11 yıl aradan sonra ilk defa dişçiye gidiyorum. 11 sene önce tel takmıştım, tel çıktığından beri de çok bir ihtiyacım olmadı, bir iki kere kontrole gitmiştim sadece. şimdi benim teller çıkmıştı çıkmasına da, dişçi dişlerimin arkasındaki telleri (üst ve alt) çıkarmamıştı vakti zamanında. gittiğim kontrollerde de hep 'kalsın kalsın' demişti. tabi artık orda tel olduğunu bile hissetmiyorum, fakat sonuçta duruyorlar. onları artık bir çıkarttırayım diyorum, herhalde bir sorun olmaz değil mi ? bu aralar diş etlerimin farklı yerleri kabarıyor nedense 10 - 12 saatlik süreler boyunca, çok bir acı olmuyor ama. tellerle ve ağzımın yaşa bağlı olarak genişlemesi ile vs. alakalı olabilir mi ? danke copry Tellerin cikip cikmiycagina ortodontistin karar verir, retansiyonu ne kadar uzun tutarsak geri donusumu o kadar az olur ortodontik probleminin . Kabariklik hijyen bozuklugundan olabilir o dislerin arkasindaki telin iyi temizlenememesinden falan, ama gormek lazim tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Isirmam yea, sag taraf calisiyo zaten. Insallah isirmam Cok acim valla Doner bide thx corpican (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 said: -Deno- yarın 11 yıl aradan sonra ilk defa dişçiye gidiyorum. 11 sene önce tel takmıştım, tel çıktığından beri de çok bir ihtiyacım olmadı, bir iki kere kontrole gitmiştim sadece. şimdi benim teller çıkmıştı çıkmasına da, dişçi dişlerimin arkasındaki telleri (üst ve alt) çıkarmamıştı vakti zamanında. gittiğim kontrollerde de hep 'kalsın kalsın' demişti. tabi artık orda tel olduğunu bile hissetmiyorum, fakat sonuçta duruyorlar. onları artık bir çıkarttırayım diyorum, herhalde bir sorun olmaz değil mi ? bu aralar diş etlerimin farklı yerleri kabarıyor nedense 10 - 12 saatlik süreler boyunca, çok bir acı olmuyor ama. tellerle ve ağzımın yaşa bağlı olarak genişlemesi ile vs. alakalı olabilir mi ? dişçi razmik mi? üstü çıkart alt kalsın çene kapanınca üst dişler alt dişlere göre şekil alıyormuş alttaki destek çıkınca, alttaki bozulma üst dişlere de yansırmış bence bir şey olmaz ama benim de çıkartmıyorlar tedaviye başlamadan önce alt dişlerim de yamukluk da yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 SeaGle said: Isirmam yea, sag taraf calisiyo zaten. Insallah isirmam Cok acim valla Doner bide thx corpican (tu) ahaha np sealge-san :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar