Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Saeros said: ya açıkçası ilk girdiğim closed beta weekend'den sonra kesin alırım lan ben bu oyunu diyodum ama aradan zaman geçti, son closed beta weekend'de görüşlerim değişti yani oyun iyi güzel hoş da, quest al quest yap quest ver, yeni questi al şeklinde ilerliyor oyun ve eskisi gibi çekici gelmiyor bu sistem malesef yani wow'a ilk başladığımda mesela tüm questleri okurdum (gerçi instant quest text filan yoktu o zamanlar sdf) vay baboy falan derdim. tera'da farkettim ki questleri bile okumadan O NE, VER şeklinde quest alıp ünlem işaretli piçleri bulup veriyorum kafalarına kılıcı sonra geri dönüyorum ödülümü alıyorum. bunu farkedince "napıyos ki bis" dedim ve çıktım oyundan end game nasıl olur, pvpsi nasıldır bilmem ama benim artık 1000 tane quest yapıp char kasıcak halim kalmamış bunu farkettim euh Bende tek bir closed beta da oynadım, aynen dediğin gibi. SWTOR'daki interaktif questingden sonra bu oyun beni aşırı baydı. PVP'side videolardan izlediğim kadarıyla çok vasat geldi. F2P olunca oynanır. Max 6 ayı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qahlel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 said: Tera bugün itibariyle Avrupa ve Amerika'da resmi olarak oynanmaya başladı. TERA'yı oynayanlar için her zaman ziyaret edebilecekleri siteleri aşağıda derledim. Resmi Site TERA Europe: TERA Avrupa resmi sitesi. TERA Europe Community: TERA Avrupa resmi sitesi'nin güncel haberler bölümü. TERA Europe Forum: TERA Avrupa resmi forumu. Fan Siteleri TERA Fans: En büyük ingilizce fan sitesi. Kendine ait bir forumu da var. Dulfy - Tera: Çoğu MMO için blog tutan Dulfy'nin Tera sayfası. Bilgibankaları Tera Tome: Wowhead'de hazırlayan takım tarafından hazırlanan -henüz beta aşamasında olan- geniş bilgi bankası. TERA Codex: Kore'de oynayan ingilizce konuşan oyuncular için hazırlanan rehberlerde içeren bir bilgi bankası. Glyph Builder: Oyundaki Glyph sistemini (bir çeşit spec yapma) deneyip, kendi glyph buildinizi yaratabileceğiniz bir araç. Rehberler TERA Game Guide: Tera Amerika resmi sitesinin hazırladığı oyun hakkındaki detaylı genel rehber. Atra Astrum Guides: Atra Astrum guild'inin kendi üyelerine yardım için hazırladığı tüm rehberler. Guild vs Guild: Yeni eklenen Guild vs Guild PvP sistemi hakkında bilinmesi gerekenler. kaynak: http://www.avalonauxilium.com/index.php/mmo/tera/item/27-tera-siteleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 bu konmuşmuydu: http://www.youtube.com/watch?v=dfaCo6NOiEQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Ben merak ediyordum 1 yildir, grafik ve artworku baya "yok artik mumkun degil." dedirtmisti. Grafikler net olarak tartismasiz butun MMO lardan 5 adim onde..unreal engine halen borusunu otturuyor...ayni anda 20v20 guild savasinda hicbir sorun yasamadim., lagden sizlanan da olmadi...ama dusuk seviye bir sistem varsa uzak durun oyunun grafikleri rezalete donuyor..orta seviye sistemlerde kalite toparlaniyor (oynanabilir fpslerden bahsediyorum)...oyun 25gb+ yer tutarak basliyor zaten. Skill based combat, enteresan, baya baya iskalarsan yanbasarsin mantigi, ama karsiliginda "ben bu boss'u sololiCAM" diyenler icin acik kapi var, karsiliginda xpside dengeli etc. Sick Japan Pr0n durumu dipten dibe mevcut tartismasi yok, ama ellin ve yavsak sincap turu popori sinifi %5 falan, cok gozukmuyor, ki bir noktadan sonra kayniyor, gnome, goblin gibi geliyor...buyuk resme disaridan bakarsak female goblin acan adamla ellin'e /dance spamleyen adam arasinda piskolojik hicbirfark gormuyorum sahsen. onun disinda "koreliler geliyor grind var kacin" korkusu kadar degil, ama net olarak grind var, questlerin %75i 4-10 adet sundan oldur gel durumunda. neyseki ayni zone icinde cok kosturmuyorsun, ha tabi combat action oldugu icin "tab tusu ile kitle 112121 durumu baya daha az. PvP de flag acip kendinden 5 lvl ve altindaki insanlari katliama ugratmaya calisana Infamy puani geliyor..perma olarak flagli geziyorsun o puan soguyana kadar..haliyle kendi lvlinda quest yaparken sen fena ganklenir oluyorsun o puanlar sifirlanana dek. Rated battlegroundlar bir sonraki expansion sanirim, ama oyun net bir sekilde GvG ustune tasarlanmis. noob zonelar dahil politik sistem mevcut, orada borusunu otturen guild o kasabayi elegecirip guard, PvP questi falan ekleyebiliyor. normalde net karar verebilirim " bu oyun f2p olsa yada subs hakediyor diye". Tera icin %50 aradayim..yani grind biraz daha az olsa subs kesin hakeder diyecegim.. instance, boss mekanikleri tanidik seyleride kullaniyor, yeni seylerde sunuyor, ama hepsi grafik+action combat ile unutuluyor, bide japan actiondan bahsediyorum..baya tatmin edici rakamlar havada ucuyor. Lag sorunu cekmedim haliyle (ingilteredeyim), ama partyde lagden olen daha 2 kisiye denk geldim...Oyunda ileriki bosslar affetmiyor, ama affetmeden once 1 saniyelik falan bir ara birakiyor ve siritarak uyariyor (tank icin)..gameplay baya baya iyi. action combat olmasindan dolayi hatta baya baya baya iyi..oturttunuzmu oturuyor + body block mevcut (pvp ve pve de de). Bug olarak henuz hicbirseye rastlamadim (lvl38). Enchanting ve crafting baya para istiyor ama fena degil bence.Cross server instancing mevcut. Tank(lancer) ve Sorcerer haric, diger classlar alistigimiz classlarin hybrid(kirma) versyonlari..falan filan. valla mmo mmantiginda swtorun guclu yani single player (eheh) contenti ise, ben Tera ya sirf artwork/grafik/gameplayden dolayi 8/10 veririm..battlegroundlar acilinca su hali ile 8.5, grindi azaltirlarsa 9/10 verirdim herhalde..baya mmo durumunda cunku..hele hele piyasada yeni cikanlarla kiyaslayinca...GW2 yi tokatlayamamasinin tek sebebi monthly subs istemesi olur buyuk ihtimal. (ikisininda artilari eksileri ortaya konuldugunda.) bi iki screen shot uploadliyim..optimizasyon/grafikler ve zirh tasarimi cesitliligi hakkinda diyecek baska birseyim yok (swtor allah belani versin emi)hepsi ingame 40+fps, guzel bir sistem ile ultra ayarlarda. (i5, 560ti 8gb) buda gerizekali popori karakterim http://i.imgur.com/NeZmL.jpg buda lvl 36-40 instancedan. ayni instance giris buda gene benim PvP troll salak poporim. (karakteriniz ne kadar buyukse (buyuk hitbox), action combatta hedef almasi o kadar kolay mantigi..(tam tersi icin bkz UO+ Llama :) ) buda grafik ayarlarinin cesitliligi. hani makinenin durumuna gore ne kadar kisarsan ne alirsin olaylari...benim onerim golgeleri kapayip niyetiniz varsa oynamaya kafadan 3cu seviye ve sonrasi icin bir makinaniz olmasi...benim sistemim dunyanin en iyisi degil, ama ultra ciakrtiyor iste hesap edin. (tekrardan intel i5, nvidia 560 ayari kart, 8 ram, birbaska degisle skyrim/bf3 ultra falan filan vesaire) gozlemlerim boyle. takiliyorum bakalim. son edit: Typo ve swtora "bold" ile laf etmek icin editledim heh..salaklar ya indie game engine ile AAA release yaptilar ya...neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Bende bişeyler ekliyim. Guild Warsa kadar Diabloyla eş zamanlı sürdürebilirim diye aldım. Oynadığım MMO'lar arasında (Tamamına yakınını en azından denemişimdir) bukadar iyi bir grafik yapısına sahip olan bir oyun görmedim ki güzel yapmışlar optimizasyonunuda. Oyuna her girdiğimde üzülüyorum oyun adına. Çünkü bu oyun bukadar kötü bir zamanda release edilmemeliydi. Diğer arkadaşa katılmıyorum Guild Wars 2 yle tek farkı subs olayı olur vs. Guild wars 2 yapı olarak daha iyi bir oyun beta bittikten sonra 3 gün bilgisayarımı açıp oyun oynamak geçmedi içimden. Ama gerçekten Tera geçmişte ki fail mmo'ların tamamından daha başarılı bence. İmkanınız varsa tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sanguinaire Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Yok mu lae oynayan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Bu oyun adamı duştan çıkarmaz sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sanguinaire Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Oyunu duşakabinolanyerlerdeoynuyoruzzaten.Aaaa karekterimin donu yırtılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paticikten oynayan kimse yok mu bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 ben oynuyorum simdilik.. lvl45 oldu sorcerer, 48 de butun oyun sorcerer icin degisiyor diyorlar bakalim...yalniz millet aglamaya basladi..lvl50 instancelar cidden zorlasiyormus..bakalim nolacak. Essenia-Pvp serverindeyim, nick " oi ". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 mono said: yalniz millet aglamaya basladi..lvl50 instancelar cidden zorlasiyormus..bakalim nolacak. Diğer mmo'larda da kolay diye ağlıyorlar. Merak etme bişi olmuyo. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qahlel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 şunu konfirme edebilirim instance'lar giderek zorlaşmaşa başlıyor. yani boss'lar hiç hata affetmez bir şekilde direkt 1-shot çekiyor kaçmaz/bloklamazsanız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 quick question aylık ödeme varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 gw2den üstünlüğü nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 meme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qahlel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 gw2'den üstünlükleri: combat. open world pvp. genel olarak pvp. end-game. grafik. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Open world PvP ve genel olarak PvP GW2'den iyi demek? Suuuuuuuuure Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Bu üstteki arkadaş, gw2 blogunda neredeyse her şeyi yanlış yazan değil miydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qahlel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 said: Tera'daki her ırkın kendine ait özel ırksal pasif ve aktif skilleri var. Oyunun dengesini bozmasın diye gereğinden fazla güçlü sayılabilecek aktif skillerin cooldownları genelde uzun tutulmuş. Aşağıda tüm pasif-aktif ırksal skillerin listesi mevcut. Karakter açmadan önce bir bakın: Aman Last Aman Standing (aktif): knockdown (yere düşürülme) & immobilizationa (hareketsizleştirme, sabitleştirme) karşı 30 saniye boyunca direnç kazandırır. Anında aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Blood Of Dragons (pasif): DOT'lara karşı 10 puan direnç verir. No Stranger to Pain (pasif): HP'niz %30'un altına düştüğünde aldığınız zararı %30 azaltır. Prospector (pasif): Yerden toplama hızını arttırır. Kaiator's Drums (teleport): Kaiator'a ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Baraka Ancient Wellspring (aktif): Anında tüm canınızı geri doldurur. Anında aktif edilir. 2 saat cooldownu var. Gather No Moss (pasif): Immobilizationa karşı 10 puan direniş verir. Indefatigable (pasif): Minimum staminanızı %0'dan %20'ye çıkarır Time-Lost Techniques (pasif): Focuscraftingin craft hızını %10 arttırır. Core's Resonance (teleport): Allemantheia'ya ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Castanic Skirmish Running (aktif): Kavga sırasında hareket hızınızı 30 puan arttırır ama knockdownlara karşı direnişinizi %20 azaltır. Eğer knockdown edilirseniz etkisi iptal olur. Anında aktif edilir. 3 dakika üzerinizde kalır. 30 dakika cooldownu var. Dirty Fighting (pasif): Hedefinize arkadan vurduğunuzda krit vurma şansınızı %1 arttırır. LightLanding (pasif): Düşerken aldığınız zararı %50 azaltır. Weaponforger (pasif): Weaponsmithingin craft hızını %10 arttırır. Kaiator's Drums (teleport): Kaiator'a ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Elin & Popori Horizon Run (aktif): Hareket hızınızı 20 puan arttırır. Kavga başlarsa etkisi kaybolur. Anında aktif edilir. 3 dakika üzerinizde kalır. 3 dakika cooldownu var Soothing Presence (aktif): Tüm düşmanlar kullanıcıya düşman olmayacak şekilde gözükür. Hareket hızını %40 azaltır. Bir madde veya skill kullanımında veya kavga başladığında etkisi biter. 1 dakika üzerinizde kalır. 1 saat cooldownu var. Botanist (pasif): Yerden bitki toplama hızını arttırır. Friendly Current (pasif): Yüzme hızınızı arttırı. Velik's Horn (teleport): Velika'ya ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Elin ve Popori ırkları lore'a göre aynı ırk oldukları için aktif-pasifleri aynıdır. High Elf Core Infusion (aktif): Tüm mananızı hemen geri doldurur. Anında aktif edilir. 2 saat cooldownu var. Coalescene (pasif): Özlerin toplanma hızını arttırır. Resilience of Mind (pasif): Diriltildiğinizde mananızın bir kısmını hemen geri verir. Core's Resonance (teleport): Allemantheia'ya ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. Human Deft Footwork (aktif): PvP'de knockdown & immobilizationa karşı direnişi büyük ölçüde arttırır. Anında aktif edilir. Etkisi 3 dakika boyunca aktif kalır. 1 saat cooldownu var. Indomitable Spirit (pasif): PvP'de canınız %30un altındayken aldığınız zararı %10 azaltır. Nomadic Crafter (pasif): Leatherworking hızını %10 arttırır. Resilience of Body (pasif): Diriltildiğinizde sağlığınızın bir kısmını hemen geri verir. Velik's Horn (teleport): Velika'ya ışınlanma. 5.5 saniyede aktif edilir. 1 saat cooldownu var. PvP için en iyi 3 ırk verdikleri aktif ve pasiflere göre: Baraka, Castanic ve Human'dır. PvE için en iyi 3 ırk verdikleri aktif ve pasiflere göre: Aman, Baraka ve Castanic'dir. kaynak: http://www.avalonauxilium.com/index.php/mmo/tera/item/28-irksal-aktif-pasif-skiller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qahlel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 @Gangren PvP sadece WvWvW'den ve BG'lerden oluşmuyor. Insta-gib yok. Stun-lock-kill (%100'den %0'a 1 stun'da öldürülme) yok. Open world PvP var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Saymışsın hoş güzel de, PvP anlamında hiç baktın mı Guild Wars 2'ye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 cikmamis oyunla cikmisimi karsilastiriyorsunuz , delirdinizmi bosaltin burayi, oynayanlar keyfine baksin. dagilin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slaither Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 oyunu birkaç gündür oynuyorum. Lvl 16 lancer olarak oynuyorum ama lvl 12 ye kadar warrior , az biraz da diger classlardan denedim. izlenimlerin şu şekilde, -Oyunun en zevkli yanı combat, gerçekten bir ilk ve point and click sisteminden uzak, oyuncunun yetenegine kalıyor. birkaç kez open world pvp denedim, ufak tefek bir race olan Elin lere vurmak için bile yetenek gerekiyor. bunun yanında birbirine bağlı skiller var, ikinci skill ekranda cıkıyor ve space tuşuyla combata devam.. -her class ın combat sistemi farklı, mesela archer ın bir skiline tıkladıgınızda her yaratığı ayrı ayrı işaretleyip tekrar skill tuşuna basıp skili yapiyorsunuz..bunun gibi farklı skillerin farklı şekilde kullanımı mevcut, bu da oynanabilirligi arttırıyor. -grafikler muhteşem ve oyun kesinlikle cpu dependant. core2duo gtx260amp ile 15-30fps arası 1680x1050 de gezinirken, i5 3570k 3.4ghz e geçtigimde gtx260 ile yine fps lerim 50-70 arasına fırladı aklınızda olsun. -daha yeni release oldugundan buglar mevcut ama düzeltiliyor. -ilk defa bir mmorpg de tank oynuyorum ve gerçekten çok zevkli. -pvp benim için senelerce oynadıgım daoc demek, bu oyunda pvp sistemini deneme şansım olmadı ama duydugum kadarıyla henüz pvp gelişmiş degil , ileriki patchlerde gelişecek. -gw2 yi bilmiyorum denemedim ama gw2 gelene kadar kesinlikle tek alternatif, mutlaka denenmesi gerekir. sorularınız varsa yardımcı olmaya calisirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 Guild wars ile bu oyunu neden kiyaslar oldunuz. Tera puffed generic MMORPG, Gw 1-2 heavily instanced MMO. Business logic leri farkli, content leri apayri ve nerdeyse tek ortak yanlari persistent world barindirmalari. Cikis sirasina gore 'MMO' genre olmalari itibari ile onlu arkali olmalari disinda herhangi bir ortak yanlari yok. Yada ben mi yanlis biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar