Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektrik kesintisi ve pc (ÖNEMLİ)

Batuhan_BJK

Öne çıkan mesajlar

Desktop PC kullanıyorsan cok ciddi zarar verir PCne hatta data kaybı yanında PCnin board, HD ve bilimum hardware kaybına kadar yol acabilir. Bi tane 79TLlik UPS al en azından seni uzun sure açık tutturmaya yaramamasa bile kontrollu olarak PCyi kapatmana zaman kazandırır.
Bu arada evdeki açık olan her turlu elektronik aletin canına okur elektrik kesintisi yani plasma TV den buzdolabına kadar risk altında.
Sosyal ağlarda paylaş

O voltage denilen zımbırtının akımla bir ilgisi vardı. Nasıl hesapnlanır donanımhaberde yazıyordu.
Sonra ups dediğimiz şey yanar. Yani yanmaz diye birşey yok ama zor patlar. Sonra ağır olur. Artı kaliteli birşey alınki sadece elektrik kesintilerinde değil, voltaj dalgalanmasında(hani böyle lamba hafif kısılır sonra tekrar eskisi gibi yanar) ve en önemlisi saniyelik gidip gelmelerden sağlam çıksın. Zaten tahminimce anakartların, psuların patladıkları anlar elektriğin anlık gidip geldiği anlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün öglen açtım makinayı, bilgisayarın açılışı garipti, sonradan dondu, kendi kendine resetledi. sonra bir daha açıldı, kısaca işimi halledip kapattım. demin açmaya çalıştığımda ise windows yükleme ekranından sonra görüntü gitti(2 kez oldu), kasayı açtım bir baktım ki ekran kartı yuvasından azıcık çıkmış. yuvaya oturttum şu an bir problem yok makinada.

dünden beri yaşanan olay elektrigin gidip gelmesi(voltaj düşmesi de deniyor sanırım) degildi çok şükür. elektrik kesiliyordu, aşagıdan gidip şalteri kaldırıyorduk. bugün elektrikçi çagırdık sonuç alınamadı ama dün 2 saatte bir yaşanan olay bugün hiç yaşanmadı. bazı dairelerde hala sorun devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

UPS sizse allaha emanet calısıyorsunuz bence, bir sirket ortamı ise edinmeniz opsiyon degil zorunluluk bence,en son acık dosyaları kaybetmekten bilimum donanım sorunlarına kadar pek cok seye sebep olur, genelde elektrik git gelinin fazla oldugu yerlerde voltajda stabil degildir, 220 yerine 215 yada 225 imsi rakamlar geliyorsa soruna sebep olur, UPS bunuda module eder.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...