Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fenerbahçeye suç duyurusu

hozceri

Öne çıkan mesajlar

Kasımpaşa GS maçını da 120 tl'den satmıştı, hatta Adnan Polat da protesto için protokol değil normal tribünde izlemişti maçı, gollerde ayağa fırlayıp yumak olmuştu taraftarlarla falan. İlginçtir bir tek Beşiktaş maçını 50 liradan sattılar, GS FB 120.

Valla FB'nin yaptığının yasal bir yanı var mı bilmiyorum, hani karaborsaya girebilir sonuçta (fiyat normalden düşük olduğu için emin olamadım. Ancak gerçekten takdir ettim ben bu yapılanı. Kendi taraftarını düşünüyor, kendini de düşünüyor, gelecek desteği (özellikle puan durumları bu kadar kritikken) düşünüyor. Yaptığı çok klas bir durum.

Ha, Aziz Yıldırım ligin en büyük trolüdür, kişiliğini karakterini sevmem, ukaladır kendini herkesten ve diğer kulüp başkanlarından üstün görür, diğerlerine emir vermeye kalktığı bile var, ayrıca tüm "centilmenlik fırsatları"nı, davetler, yemekleri vs elinin tersiyle iter. Ama takdir edilecek bir yanı var, kendi kulübü için son noktaya kadar savaşıyor, ezdirmiyor, gerekirse elini taşın altına koyup kendisini parasını feda ediyor ama bi şekilde kulübünün maduriyetini engelliyor. Ha, bunda çirkeflikte sınır tanımadığı zamanlar da oluyor (GS derbisi öncesi Emre'nin kırmızı görmesini engellemek için hakemi oyalaması vs gibi) ama savunmak için her şeyi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

blazkowicz said:

mokoko said:

sora neden aziz yıldırım kötü adam oluyo. lan adam taraftarına cok guzel bi hizmet yapıo. daha naapsın bu adam?? bole bişi yapan var mı herhangi bi takımda. kasımpaşanın yaptığı saçmalığa guzel bi cevap verio. ayrıca kasımpaşanın cebine giren para aynı. ayrıca bursalı taraftara giren çıkan ne ben anlamadım. adamın parası mı azalıo nedir?

Illegal aga.

Sorry.

Benim de canım burda küfretmek istiyor, ama bir cezası var di mi?

senin etmek istediğin kufurle bi alakasını kuramadım bu durumun. sen burda kufur edersen siteye zarar ve kullanıcılara saygısızlık. burda yapılan olayın kimseye bi zararı yok hatta faydası var.

Spor müsabakalarında her ne suretle olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde müsabaka biletinin temini, dağıtımı

her ne suretle olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde müsabaka biletinin temini, dağıtımı

her ne suretle olursa olsun

toplu veya organize biçimde

rayiç bedelin altında veya üstünde

müsabaka biletinin temini, dağıtımı

l2read

kanunlar uymak icindir, delmek icin degil.
kisi veya kurumlara fayda saglaması kanunu delmeye müsade etmez.
bu yüzden buna kanun deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

yahu sen demişsinki teşvik primi olayı olur. bende onu açıklamaya çalışıorm orda ama anlamamak için çok baya uğraştığınız için bole oluyo. neyse takılın boşverin. haydi cimbom okey lets go. kartagogogo

Azcık oturup düşünseydin 120den alıcak taraftarların zaten staddan alıcağını, fbnin aracılığına ihtiyaç duymayacağını akıl ederdin. Ama adam saçmalığını yüzüne vurduktan sonra bile savunuyosun dediğini :D
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

aziz yıldırım'ın masa başı başarısına güvenim sonsuz, gerekirse ankaraspor maçını oynatır valla bursa'nın.

ahahaha katılmamak elde değil

2 basın toplantısı düzenleyip sağa solla bağırır, 2 maç sonra herşey fenerden yana olur

seviyorum bu yönüyle aziz yıldırım'ı
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:

mokoko said:

sora neden aziz yıldırım kötü adam oluyo. lan adam taraftarına cok guzel bi hizmet yapıo. daha naapsın bu adam?? bole bişi yapan var mı herhangi bi takımda. kasımpaşanın yaptığı saçmalığa guzel bi cevap verio. ayrıca kasımpaşanın cebine giren para aynı. ayrıca bursalı taraftara giren çıkan ne ben anlamadım. adamın parası mı azalıo nedir?

Yasadışı kardeşim.
Yasadışı değil bütün biletleri Fenerbahçe Spor Kulübü parasını vererek aldı artık kendi malı ve sadece kulüp üylerine satıldı yani Ferbahçe Kart Fenerell ve Kongre üyelerine o yüzden yasa dışı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

Farinal said:

mokoko said:

Yasadışı kardeşim.
Yasadışı değil bütün biletleri Fenerbahçe Spor Kulübü parasını vererek aldı artık kendi malı ve sadece kulüp üylerine satıldı yani Ferbahçe Kart Fenerell ve Kongre üyelerine o yüzden yasa dışı değil.

Bileti alıp daha çok veya daha az fiyata satmak yasak.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun bir daha anlatıyorum.

Tek tek...

Olay son derece açık bir şekilde hukusuzlukdur, kanuna aykırıdır ve suçtur. Fenerbahçe kulubünün bu kadar pervasızca bu tür eylemlere girişebilmesi de ayrıca üzerinde düşünmeye gerek. Kanun maddesi son derece açık buna rağmen göz göre adeta "biz Kanun manun anlamayız, istediğimizi yaparız, kimse bize dokunamaz" diye meydan okumuşlardır.

Olayın hukuki yönüne bakarsak. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14. maddesi hükmü şu:

"Madde 14-Spor müsabakalarında her ne surette olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde, müsabaka biletinin temini, dağıtımı, bilette yazılı bedelin üstünde satılması ve kapasitenin üstünde seyirci alınması veya bu yerlere biletsiz seyirci kabul edilmesi yasaktır."

Fenerbahçe Kulünün resmi sitesindeki açıklama da şu şekilde:

"Turkcell Süper Lig'de Pazar günü saat 15:00'da İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda Kasımpaşa ile oynayacağımız karşılaşmanın biletleri çok özel fiyatlarla kulübümüz tarafından satışa sunuluyor. Kasımpaşa yönetimi tarafından 120 TL olarak açıklanan biletler kulübümüz tarafından 50 ve 80 TL fiyatla taraftarımıza satışa sunulacak."

Şimdi adım adım gidersek

1- 14. maddedeki suçun oluşması için yasak eylemin toplu veya organize şekilde gerçekleştirilmiş olması gerekir, bu şart sağlanmış mı evet organizasyon Klubün resmi sitesinden duyurulmuş.

2- Yasak fillerden biri işlenmiş mi? evet nedir o "rayiç bedelin altında veya üstünde, müsabaka biletinin dağıtımı" burda aklı evvel Fenerliler burada dağıtım yok biletlerin satışı var diye savunma yapmaya, yani bu dağıtım kelimesini satışı içermeyen bir fiil olarak kabul etmeye çalışıyor, ancak bu yorumun isabetli bir yönü yok çünkü cümlede rayiç bedelin altında veya üstünde dağıtımı diyor, rayiç bedelin altı veya üstünde olma durumu ancak söz konusu biletin parasal bir değer karşılığı dağıtılması durumunda başka bir değişle satılması durumunda anlam kazanabilir. Dolayısıyla rayiç bedelin altında dağıtılması fiilinin işlendiği konusunda da bir şüphe yok.

Gelelim yasak fiilin işlenmesi durumunda verilecek cezaya o da aynı Kanunun 20. maddesinde belirtilmiş:

"Madde 20-Fiilleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde; 14 üncü maddede öngörülen yasaklara uymayanlar ...., altı aydan iki yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...