axedice Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 1984 olur. 10 Temmuzda doğanları da kapsar dinimiz amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ne zaman kapanır bu topak acep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Remote askerlik yok mu ben kendi odamı temizlesem hihihi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Bir de werewolf un argumanlar çok iyi. (tu) Adam hiçbirşey bilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 8532 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hebe Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 yanlış 8533 oldu werewolf sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 seni mi kırıcam aga al bi tane daha artsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 başka yerlerede post atıyosundur bence sen 2 artmıştır sdfsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 post. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 hayır postlarım o kadar kaliteli ki ikişer ikişer sayılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 asker çocuğuyla bedelli askerliği tartışıyorsunuz. bekleyin içerden patlamış mısır alayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Askerliği kapıda olan herkes panik içinde prof. askerliği savunuyor sdfgh xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 çıkarsa 84 ü kesin kapsayacak arkadaşlar rahat olun, zira bülent arınç ın oglu da 84 lü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 bedelli çıkarsa.. 3000 tl ye kdar veririm bir kuruş da falza vermem.. gider paşa paşa yapıp gelirim en kötü anlatacak bol bol askerlik anım olur ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ohoo bedelli askerliği 1-2 seneyle mi kaçıracaz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Bedelli çıksın ya rahatlayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Evci izinde olan bir Mehmet Bey olarak(kısa dönem) bütün yazıyı malasef okuyamam.Ona yorumumu okursanız sevinirim. Bedelli askerlik iyi hoş güzeldir,ekonomiye katkısı olur,ordu zarar etmez bize bakmak için,işi gücü olan adam işine devam eder diye düşünebilirsiniz eyvallah ama bir yandan şu var açık öğretim olsun okuyor gibi gözükenler olsun bu haktan yararlanmasın,sadece işi gücü olan vergisi olan ve 2-3 senedir bu durumda olan adamlar kullansın. Yoksa yeni mezun işi gücü yok,deneyim yok olan adamların kesinlikle askere gitmelerini tavsiye ederim sonuçta ne iş yaparsanız yapın,kesinlikle askere gidilmeli,adam olma mevzusundan değil,insanları tanımak,kendinizi disipline etmek ,sabrı öğrenmek için kesinlikle yapılmalı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 la de get bu yaş sınırı ne. 84 ve öncesi mi gidicek yoksa 84 doğumlulardan sonralar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Redeagle said: Askerliği kapıda olan herkes panik içinde prof. askerliği savunuyor sdfgh xD ahaha aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Redeagle said: Askerliği kapıda olan herkes panik içinde prof. askerliği savunuyor sdfgh xD Valla ben yaptımda geldim hala savunuyorum. 6 ay ya, onu geçtim 15 ay. Hayatından çalınan sana hiçbirşey katmayan 15 ay. Ülkene külliyen zarar, vatanını azıcık seviyosa insan, kafasıda biraz çalışıyosa oturur biraz hesap yapar çıkan zararı görür. Komutanlarda bu durumdan rahatsız, onlarda 15 ay saçmalığının bitmesini istiyorlar, Zaten bilmeyenler için söyleyim, uzun dönem askerlik aslında 12 ay 15 değil. Gittiğinde sana bir kağıt imzalatıyorlar, 3 ay askerliğe gönüllü oldum ben diye. Bu kadar saçma bu kadar aptal bi mekan askeriye. Doğuya gidecek adam zaten komdando eğitimi alıyor geri hizmet değilse, kısa dönem adam zaten doğuya çatışmanın içine giremez geri hizmette kalır. TSK sadece komando eğitimi almış kişileri gönderiyor, çünkü o 3 aylık eğitimden sonra bile kekliksin, bunu komutanlar söylüyor. Ha ne yaptık askeriyede, kendi çapımızda ülkemize faydamız dokunsun, eğitimsiz insanların ufkunu açalım bir faydamız olsun dedik bişiler yaptık, askerlikle alakası olmayan eğitimler falan filan. Ben herhalde yapılabilecek en güzel askerliği yaptım ( mangal partileri, ankaranın en güzel yeri falan filan [ gerçi dolu şarjorler gezıoduk ] ) ama yine de, o 6 ay ah o 6 ay. Ot yolmak, tuvalet temizlemek birşey değil, gerizekalı insanların egosunu çekmekte birşey değil, sana koyan, vatan millet için dediğin kurumun şu vatana verdiği zararı gözlerinle görmen. Bildiğin bütün gün çay içim, işlerini bize yaptırıp sömürüyorlar ülkeyi. Güzel kısmı ne? Sağlığına kavuşuyorsun, ülkenin gerçeğini görüyorsun ve Silah kullanmayı öğreniyorsun, nispeten. Gerektiğinde yetecek kadar. Ve bunları yapmak için sadece 1 ay yeterli, fazlası hem sana hem vatana zarar. Ayrıca, pro askerlik için para gerek diyenlere. Hemen bi hesap yapalım Sen içeride 30 gün yemen içmen elektriğin suyun zartın zurtun, aldığın eğitim attığın mermi falan 700 tl yi bulur aylık. Bunun dışında, dışarı olsan, aylık kayıtlı gelirin ortalama 1500 tl olsa ( çok kazanan var az kazanan var ). Senin içeride durduğun her ay ülkene 2300tl giriyor demektir. 800000 asker X 2300 tl = aylık zarar demektir. 800 bin asker yerine, 200bin eğitimli asker olsa adamlara 5000tl versen aylık, bide yeme içme karşılasan fazladan paran artar, üstüne iyi malzeme bile alırsın. Not: TSK da istiyor epeydir pro askerlik, bu saçmalığın onlarda farkında. Denediler zamanında, verilen maaş'a bu eziyet çekilmez denilip girmek istemedi insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Viktor said: makina muhendisinden sosyoloji ogrenmiycem aga vergi ile askerlik hizmeti ayni seydir, odemek/yapmak istemiyorsan vatandasliktan cikarsin .... kamu hizmeti a.k.a. su anda herkeze zorunlu Sorun şu, neden? Zaten sorguladığımız bu. Vatana millete hayırlı olacak diye, çekip alıyorlar seni, herşeyin bir anda mahfoluyor. Lise'de Harp okulunda o kadar yıl çektikten sonra Memleketin her insanına "ben senden büyüğüm, bak sen kim olursan ol altımdasın" çekmekten başka birşey değil. Vatana millete hayırlı olacaksa, herkes herkesin mesleğini 6 ay yapsın o zaman? Gelsinler bakim o komutanlar yanıma 6 ay çıraklığımı yapsınlar benim, sonuçta onların eğitim aldığı kadar ben de kendi alanımda eğitim aldım ( kaldı ki, 1 hafta durup bişi öğrenseler, oturup çay içmek yerine faydalı bişiler yapacak şeyler öğrenmiş olurlar ). Hadi o zaman 6 ay terzilik yapalım, 6 ayda memur olalım sonra bi 6 ay futbolcu falan olalım. saçmalık, başka hiçbir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 valla nedenini bize degil napolyona soracan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 bedelli son çıktığında 27 mi 28 mi ne yaş üzeri için çıkmıştı sadece, haliyle çıksa da yaş sınırından dolayı büyük ihtimalle kaçırıcaz konu askerliğin genel olarak abesliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2010 Bülent Arınç'ın oğlu şu anda en büyük tesellimiz o konuda. Mısırcıkmış gemicikmiş hiç bişey sormam bedelli çıkarsa, hepsi helali hoş olsun sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar