PublicEnemy Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 isim vermedim sözümü söyleyip geri çekildim nileppezdel ve axedice dışında da umursayan olmadı. arkadaşlar her şey bir yana herkesin özgürlüğü kendine ama açık alanda yapılabilecek şeyler vardır siz kafanızda çok farklı bir yapıda olabilirsiniz ama yaşadığınız ülkeninde kendi içerisinde gerçeklikleri var. sanal ortamda herkesin bir fikri vardır ama gerçek hayattada uyguluyor mu acaba? sonuçta kişinin söylediği neyse birazda özü öyledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 yaşadığın ülkenin gerçekliği dediğin şey subjektif bir şey, zaman içerisinde değişen, gelişen, biçim değiştiren bir şey. En basidinden 100 sene önce fes takmak gayet doğalken, 40 sene önce şapkasız dışarı çıkmak anormalken bugün uzun saçlı erkek var piyasada bir sürü. 1940'larda mini etekli kız göremezsin mesela, ya da bugün film endüstrimiz 70ler kadar serbest değil o dönemin filmleri şimdilerde ancak erotik film sektöründe olacak kadar açık vs vs. İmaj, bakış açısı, serbestlik ve toplumsal değerler zamanla değişen alttan alta muhafazakar kesimin itirazına rağmen iyi olsun kötü olsun her yöne gidebilecek şeyler. O yüzden herhangi bir bağlılık ya da zorunluluk gerektirmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 PublicEnemy said: isim vermedim sözümü söyleyip geri çekildim nileppezdel ve axedice dışında da umursayan olmadı. arkadaşlar her şey bir yana herkesin özgürlüğü kendine ama açık alanda yapılabilecek şeyler vardır siz kafanızda çok farklı bir yapıda olabilirsiniz ama yaşadığınız ülkeninde kendi içerisinde gerçeklikleri var. sanal ortamda herkesin bir fikri vardır ama gerçek hayattada uyguluyor mu acaba? sonuçta kişinin söylediği neyse birazda özü öyledir. nişantaşı-fatih, fatih-nişantaşı. ikisi de aynı ülke, aynı şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 PublicEnemy said: sanal ortamda herkesin bir fikri vardır ama gerçek hayattada uyguluyor mu acaba? sonuçta kişinin söylediği neyse birazda özü öyledir. Uyguluyorum publicenemy. Kendi cinsel eğilimlerimi ve başkalarının cinsel eğilimlerini toplum baskısına karşı savunuyor ve kimsenin özgürlüğüne engel olmadan gönlümden geldiğince yaşıyorum. Ülke gerçekleri dediğin zaten bizim tarafımızdan şekillendirilen bi olgu. Heteroseksüeller ülke gerçekleri bahanesinin arkasına saklanmak yerine herkesin hakkını savunursa, ülke gerçekleri buna ayak uydurur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PublicEnemy Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 "kendi cinsel eğilimim" dediğin gaylik ve türevleri ise hak veririm sana sonuçta duyguların o yöndedir ve bunu savunmandan normal bir şey olamaz ama diğer türlü boş popülist söylemler geliyor bana, laf yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Loxias said: Sene 2010 hala faşist insanlar buralarda. Afedersinizde sokakta öpüşen iki adamın size ne zararı var? Sizin bir tarafınıza mı yapışıyor bunlar? Nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz ben çocuğumun bunları görmesini istemiyorum diyebiliyorsunuz? Dünyada binlerce yıldır olan bir şeyi gizleyerek çocuğunuzu koruduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bir erkeğin "off mis gibi kadın vücudu varken erkek vücudunu ne yapıyorlar" diye düşünmesi normal mi? O zaman tüm kadınlar da lezbiyen olsun. Ben bu kadar sığ düşünen üniversiteliyi bir arada gördüğüme utanıyorum. Cahil adama anlatamıyorsun belki de, üniversiteye giden, muhtemelen lezbiyen ve gayleri görmüş olan kişilerin bunları bilmemesi beni utandırıyor. Hiç bir demokratik devlet, azınlıkların ezilmesine ve dışlanmasına izin vermez. Sizin ticaret yaptığınız bir yer varsa bu devletin kurallarına uymak zorundasınız. O ülkedeki her bireye eşit davranmak zorundasınız. Doğal değil diyenler araştırmıyorsa bile otursun belgesel vs izlesin. Doğadaki hayvanların hemen hepsinde eşcinsellik görülüyor. Bazı orangutan türleri penisini vajina şekline sokup ilişkiye bile girebiliyor. Doğayı ne kadar biliyorsunuz da doğal değil diyorsunuz? Ayrıca zencileri savunmak için zenci, gayleri savunmak için gay olmaya gerek yok. Bir gün sizde sırf kişiliğinizin bir parçası olan bir şeyden dolayı ayrımcılığa uğrarsanız o zaman anlarsınız içinde bulunduğunuz faşizanlığın. Bu yabancı ülkede olan bir Türk, Müslüman olmanız olabilir mesela. Ben bir gay olmasam da bu ülkede azınlık olmanın nasıl bir şey olduğunu ateist olmamdan biliyorum. bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Boş popülist eylem. Evet. dfsdf seningibi olmayanlar senle aynı haklara ve özgürlüklere sahip olmamalı di mi? Faşist dğeilsin bi de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Loxias said: Hiç bir demokratik devlet, azınlıkların ezilmesine ve dışlanmasına izin vermez. Sizin ticaret yaptığınız bir yer varsa bu devletin kurallarına uymak zorundasınız. O ülkedeki her bireye eşit davranmak zorundasınız. Vermez mi cidden ya? Emin miyiz buna? He genel olarak katiliyorum, birakin gaylerde yiyissin! Ama benim onumde olmasini tercih etmeyecegim gerçegini degistirmek zor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 E ben de kadınların önümde türbanla dolaşmasını tercih etmiyorum da terccihimize kalmış bir şey eğil. Kimseyi dini, dili, ırı, cinsel tercihi gibi sebeplerle ayıramazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 gayler devlet dairesine girmesin.özel sektöre girmesin.iş bulmasın.çalışmasın.ev tutamasın falan yapamasın dense sonuna kadar haklısınız iki erkeğin opusmesini gormek istiyen ne çok adam varmış arkadaş.muhtemelen onunuzde iki erkek dil milli opusse kusucak olursunuz.ama işte burda birer halk kahramanısınız. ben opusen gayleri gorunce kusarım, içimden ıyy derim ama onların ozgurlukleri için savaşırım haklarını savunuruum.böylede modern insanım düşüncesi herhalde. hani çıkıpta kafamı çevirmem yada içimden bir laf geçirmem diye kimseyi kandırmayın yani :).o daha kötü.sinsice olur o zaman.aa ne kadar şirin demiceksinizdir. bunun hak hukuk ozgurlukle bir alakası yok.hadi herşey normal.hayvanlarda da var bu.doğanın bir kanunu diyelim.iki erkeğin opusmesi aykırı birşey değil diyelim. yinede igrenç bir görüntü olur.sokakta biri kakasını yese nasıl igrencse bu da igrenc olur ve iyi düşünmeyiz.sonuçta kaka bizim bi ihtiyacımız dimi onu dışlamayız.hepimiz ypamaya mecburuz.burda kakanın gerekliğinini ve doğanın kanunu oldugunu sabaha kadar anlatırsınız.ama sokakta yiyenini görünce igreniriz.o yuzdende o adamın tuvalette yapmasını isteriz. böyle saçma örnekler vermek zorunda bıraktınız yani :) gayler iyidir hoştur insandır.gezsinler tozsunlar yesinler içsinler.ama sekslerini insan içine cıkarmasınlar.bunu savundunuz yani sayfalardır ayıptır gaylikten turbana girip konuyu degiştirme nilep şimdi.bi tane tül parçasının siyasete karışması insanlık ayıbıdır.onla bir alakamız yok suan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 uluorta öpüşen kaç erkek gördünüz bugüne kadar, olmayan şeyi tartışıyorsunuz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Biliyorum konu oraya gelsin istemedim zaten de hoşumuza gitmeyen görüntü var diye ellerinde alamayız kimsenin hakkını. Heteroseksüeller de öpüşmesin, kimse öpüşmesin diyene laf etmem de yani heteroseksüeller öpüşebilir ama gayler öpüşemez diyene laf ederim. beğenmezsin ben de beğenmiyorum ama onların hakkı. Öpüşmek bizim hakkımızsa onların da hakkı yani. Bunu anlamak neden çok zor? Eyvallah iğrenç geliyor size de bu bir kıstas değil yani, ve muhtemelen eşcinsellere de heteroseksüellerin öpüşmesi iğrenç geliyordur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Myshkin said: uluorta öpüşen kaç erkek gördünüz bugüne kadar, olmayan şeyi tartışıyorsunuz zaten. bi ümraniyede bakkalköyde göremeyiz belki ama nişantaşı taksim gece kluplerinde oluyor.oralarda bulabilirsin.ztn kabul edilebilir bir hareket olsa her köşe başında genç aşıklar görürdük ayrıca evet heyerde goremediğimiz birşeyi savunuyorlar :) savunanların coguda görmemiştir muhtemelen.maksat modernliklerini göstermek.biz sığ insanlarız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 nileppezdel said: Boş popülist eylem. Evet. dfsdf seningibi olmayanlar senle aynı haklara ve özgürlüklere sahip olmamalı di mi? Faşist dğeilsin bi de... Bugünü bi kenara not edicem, ilk defa nileppedzelle aynı fikirdeyiz. Düz mantıkla bu demek oluyor ki haksızım, ama argümanlarıma bakıyorum bi taraftan da haklıyım. Çok acaip bi durum lan. Yani bir eşcinselin hakkını savunan bi heteroseksüel ancak ve ancak popülistlik adına, entel dantel olmak ve kendini toplumun üzerinde görmek adına bu eylemi yapıyordur. Biraz daha farklı bakalım. Senden farklı düşünen herkes haksız ve tek amacı antin olmak. O zaman çok da tartışmanın bi anlamı yok ben baya baya haksız duruma düştüm seninle aynı görüşte olmadığım için. Şöyle şöyle argümanlarım var desen bi yere kadar, ama farklı düşündüğüm için bildiğin haksızım. Peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 bu arada gay halarini savunanlarin gay oldugunu dusunuyorum diyen bi kac okuz war ya abi biz evcenek cok alindik ya agladik burda kendini parmaklayanlar oldu abi biz yillardir farketmemeisiz ibneymisiz biz diye aeuhueauhe abi ciddi ciddi tartistim bende su topikte ya hala kafa seviyesi bu insanlarin uzucu olan bu ciddi ciddi bole diyince alindimizi felan mi dusunuyo ki bu adamlar yllardir soluyorum ben sevmiyorum diye insanlar degismek zorunda deil herkes istedigi gibi yasar hayatini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PublicEnemy Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 birincisi okuz senin babandır, adam gibi konuşmayı öğretemediği için. ikincisi de işin ironik yönü benim başkalarına saygı duymamı beklerken sende başka görüşe saygı duymuyorsun. ciddi tartıştım dediğinde iki satır bişey yazmışsın sanki bana sayfalarca yazı yazdı. ne komik adamlarsınız biri çıkar faşist, öbürü okuz falan bi de bu adamlar gayleri bile hoş gören tipler lafta. hiç biriniz çıkıp sokakta şu lafları söylemezsiniz hatta gayler size gelip dese gelin sokağa çıkıp gay haklarını savunalım kaçarsınız ama klavyede yazarken gayden daha çok gay hakları savunucususunuz benim popülist dediğim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 PublicEnemy said: birincisi okuz senin babandır, adam gibi konuşmayı öğretemediği için. ikincisi de işin ironik yönü benim başkalarına saygı duymamı beklerken sende başka görüşe saygı duymuyorsun. ciddi tartıştım dediğinde iki satır bişey yazmışsın sanki bana sayfalarca yazı yazdı. ne komik adamlarsınız biri çıkar faşist, öbürü okuz falan bi de bu adamlar gayleri bile hoş gören tipler lafta. hiç biriniz çıkıp sokakta şu lafları söylemezsiniz hatta gayler size gelip dese gelin sokağa çıkıp gay haklarını savunalım kaçarsınız ama klavyede yazarken gayden daha çok gay hakları savunucususunuz benim popülist dediğim bu. abi bana homoseksuel demen mi adam gibi tartismak ya bi bas git tartisma tartisma diyip insanlara gay homoseksuel diyosun tek sundugun da bu zaten baska bisi sunmuyosn ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 siyaset yasaklandı 40 sayfa gay tartıştık durum vahim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Red said: gayler devlet dairesine girmesin.özel sektöre girmesin.iş bulmasın.çalışmasın.ev tutamasın falan yapamasın dense sonuna kadar haklısınız iki erkeğin opusmesini gormek istiyen ne çok adam varmış arkadaş.muhtemelen onunuzde iki erkek dil milli opusse kusucak olursunuz.ama işte burda birer halk kahramanısınız. ben opusen gayleri gorunce kusarım, içimden ıyy derim ama onların ozgurlukleri için savaşırım haklarını savunuruum.böylede modern insanım düşüncesi herhalde. hani çıkıpta kafamı çevirmem yada içimden bir laf geçirmem diye kimseyi kandırmayın yani :).o daha kötü.sinsice olur o zaman.aa ne kadar şirin demiceksinizdir. bunun hak hukuk ozgurlukle bir alakası yok.hadi herşey normal.hayvanlarda da var bu.doğanın bir kanunu diyelim.iki erkeğin opusmesi aykırı birşey değil diyelim. yinede igrenç bir görüntü olur.sokakta biri kakasını yese nasıl igrencse bu da igrenc olur ve iyi düşünmeyiz.sonuçta kaka bizim bi ihtiyacımız dimi onu dışlamayız.hepimiz ypamaya mecburuz.burda kakanın gerekliğinini ve doğanın kanunu oldugunu sabaha kadar anlatırsınız.ama sokakta yiyenini görünce igreniriz.o yuzdende o adamın tuvalette yapmasını isteriz. böyle saçma örnekler vermek zorunda bıraktınız yani :) gayler iyidir hoştur insandır.gezsinler tozsunlar yesinler içsinler.ama sekslerini insan içine cıkarmasınlar.bunu savundunuz yani sayfalardır ayıptır gaylikten turbana girip konuyu degiştirme nilep şimdi.bi tane tül parçasının siyasete karışması insanlık ayıbıdır.onla bir alakamız yok suan verdiğin örnek, mantığın şu mesaja kustuğun herşeyin o kadar iğrenç ki umarım forumdan defolursun evet öpüşmekle bok yemek birbirine eş değer örnekler tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 MrLevie said: Gimli said: Sevişmenin amacının yalnızca ÜREMEK olduğunu düşünen arkadaslar, prezervatif almayı bıraksınlar genlerini yaysınlar güzel güzel. Eşcinsellik insanlık tarihi kadar eski bir olgu olay. Bir seçim değil çoğu zaman. Hani doğa kanuna aykırı diyenler, eşcinsel yılan, kurbağa vb gibi doğadaki diğer canlıları nasıl açıklarlar bilemiyorum. sevişmenin temel hedefi üremektir. doğadaki eşcinsel hayvanlar tamamen sevişme içgüdüsüyle hareket etmektedir. ve hiçbiri tek eşli değildir. escinsellerde sevisme icgudusuyle hareket ediyo, tek eşlide değiller. gec boş konusuyosun, ayrıca yobazsın birazda aptalsın. kacıncı kez cevap verildigi halde aynı seyleri tekrar ettigine gore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 hahahaha sevişmenin temel amacı üremektir sdfadsa prezervatifi de yasaklayalım madem diyen oldu mu bu adama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 noldu öpüşmüşlermi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 hemen kişisel saldırı yap aman laf sok ölürsün yoksa.adam gibi yazarsın ne yazıcaksan.rororoo defol sende diyince büyük adam olmuyosun. hemen düşüncelere göre defollara başlıosak herkes herkeste beğenmediği bir düşünce bulabilir.sen lolosun bence defol yazık diyebilirim sana yani. benim anlatmak istediğim 2 erkeğin opusmesi kaka kadar igrenctir.dogru yada yanlış.benim gorusum budur. ben gayleri sevmek zorunda değilim.desteklemek zorunda da değilim.benim gibi sığ olma sen kurtar gaylerini madem ortaya dogru yada yanlıs fikirler düşünceler sunuluyor.sen direk düşüncenin sahibine saldırıosun. sonuçta ben sana ne desem boş.tanımam etmem.sende kasma yani laf sokacam diye.fikrini belirticeksen dogru durust cevap yazılabilir sana ayrıca mrlevie nin demek istediği opusme koklaşmayı sevişme kategorisine sokarsak cinsel birleşme olmuyor o.ayrı birşey.cinsel birleşmenin öncelikli amacı üremek değil midir. insanoglu bunu zevk için kullanıyor.prezervatif sasnki dünyanın olusumuyla birlikte varmıs gibi konusmanın anlamı yok. ayrıca zevk için cinsel ilişkiye giren bir tek yunuslar var bildiğim kadarı ile.insan dışında.insanın dışarı bırakma iradesi olmasa ve prezervatif icad edilmese eğer 2 taraftan birinde bi problem yoksa her cinsel birleşme cocuk ile sonuçlanırdı. hayvanlarda eşcinsellik hakkında bi fikrim yok.o belgesellere denk gelmemişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Werewolf said: hahahaha sevişmenin temel amacı üremektir sdfadsa prezervatifi de yasaklayalım madem diyen oldu mu bu adama temel değil de doğal amacı dersek doğru diyor yalnız adam. Sevişmekten zevk almanın sebebi de üremeyi cazip kılması, içgüdüsel şartlandırma. Eşcinsellik de işte defekt oluyor. Prezervatif dediğin de bir nevi hile, yine o zevke ulaşıp bi yandan da üremeyi disable eden, zaten prezervatif de "doğal" bişey değil :) Ha, ama eşcinselliği defekt olarak görünce hemen tırt sevgi böcükleri bunu kötüleme ayrımcılık olarak görüyor, hata burada. Düztaban adamınki de defekt, yürümesini kısıtlayıcı bir durum, miyopunki de defekt, çevre algılamasını kısıtlayıcı bir durum, eşcinselinki de defekt, üremesini kısıtlayıcı bir durum. Hepsinin de çözümü oluyor tıp sayesinde yine doğal olmayan yollarla, lens-gözlük, ayak tabanı, taşıyıcı annelik/evlat edinme vs gibi. Ha, eşcinselleri küçümseyici ya da aşağılayıcı bir görüşüm yok, bu olay da doğruysa pi'ye karşı eylemi de eşcinsellerin kendi sosyalleşme haklarını da haklı buluyorum. Ama doğruya doğru durum da bu. Hani bu anomali hayvanda da var insanda da var. O kadar saplantılı, vıcık vıcık, yapmacıklığa varan ve bilinçsiz bir hümanistlik çabası var ki, bunları dile getirmek hemen ayrımcılık ya da aşağılama varsayılıyor. Kişisel görüşümü de söyledim, eşcinsellere bir karşıtlığım yok, abartmadıkları sürece (herkes gibi) istedikleri gibi barda cafede elele gözgöze de dursunlar öpüşsünler de. Abartacaklarsa bi zahmet gözümüzün önünde değil evlerinde yapsınlar. Sadece onlar değil ama heterosu homosu hepsi için geçerli. Kimse cuma akşamı bara arkadaşlarıyla kız arkadaşıyla falan giderken sağda solda öküz gibi yiyişen çift görmek istemez, hetero homo farketmeksizin. İşin hümanist yanına gelince, aşırı hümanist bir adam değilim, hatta fazla hümanizmin şu anki dünya sorunlarının büyük çoğunluğunu oluşturduğunu düşünüyorum. Aman ona da yazık aman bunlar fakir onlara destek aman şu bu diye diye iyice doğal dnegeyi bozduk, 7 milyar kelleyi bulduk geçiyoruz dünyada ne kaynak kaldı ne düzen. Bunun sonucu olarak da "modern toplumların atığı olan" işsizlik artışı, tutunamayan ama hayatta kalmış kesim vs giderek yükseliyor, dünya üzerindeki kutuplaşmayı arttırıyor. Şimdilik sorun yok gibi gözükse de ileride su, yiyecek, petrol sağlık sorunları arttıkça iyice beter hale gelecek bu durum. Tabii bu durum direkt olarak konuyla alakalı değil de, demek istediğim fazla hümanizm de aslında çok iyi bir şey değil işin tam boyutlarına bakıldığında. Aynı şekilde hani aman o üzülür aman buna ayıp olur aman ayrımcılık yapılır falan gibi saçma sebeplerle doğru bir şeyin söylenmemesi/belirtilmemesi bence saçmalıktır. Ayrımcılığa karşıtlık farkları reddederek değil kabullenip sindirerek ve önemsiz sayarak yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar