Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolph Lundgren (a.k.a Ivan Drago of Rocky IV) (Çüş...)


karpuz

Öne çıkan mesajlar

Dolph Lundgreni bazı dandik aksiyon filmlerinden bilebilirsiniz. ayıcığın tekidir sarı saçlı rus ayıyı oynar hep...
Oynadığı filmlerden en bilineni de Rocky 4 dür ordaki ayı doping alan rusu oynar.
hatta filmde "Öldürceeem" gibi komplike replikleri vardır ve bu replikleri çok iyi söyleyerek ne kadar iyi bir aktör olduğunu da kanıtlamıştır aktör...
Bu adam tam bir mal gibi görünüyo değil mi gözünüze?
oysa kiii
Adam Stockholm's Royal Institute of Technology'ye üye, sydney üniversitesinde burslu olarak kimya mühendisliğinde master yapmış.. bu masterı yaptıktan sonra MIT (Massachusetts Institute of Technology)'den Fulbright Scholarship (fellowship) kazanmış... bi de ayıcığımız 5 dil biliyo e oha dedim...
kaynaklar bi sürü yer (yahoo, imdb vs..)[signature][hline]"Mph Rmph !!"

Prawler, 30 Temmuz 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
Finalın soruları abidik gubidik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oy maşallah :]
Rocky IV de her zaman Rocky tutmamın sebebidir bu eleman :P [italyan aygırı vs Rus sarısı]

*!açıp rocky izleyip gaza gelir yine*[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

[Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende bir uzak dogu sporunda gençler avrupa şampiyonu olmuştu diye bir şeyler duymuştum eskiden

helal olsun ama adama ehe
filmlerden gören kazma biri sanacak[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Zegna, 08 Şubat 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
fasıldan geldım
kafamda darbuka sesi var hala
gecmıyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ufakken mahallesinde cok ezerlermis bunu o yuzden baslamis dovus sporlarina . bir roportajini okumustum orda diyordu . kalibinada bakmayin ergenlik caginin sonlarina dogru boyle at gibi olmus ondan once ciliz bir adammis.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7-8 sene önce çıkan bir haberde Sylvester Stallone erkeklerde Sharon Stone ise bayanlarda Hollywoodda en yüksek IQ ya sahip kişiler olduğu söylenmişti. NAsıl yapabilmişler blmiyorum ama altlarında bir çok kişinin bu konuda röportajı felan da vardı.

O salak dediğiniz Sylvester Stallone Rocky gibi 3 Oscarlık(10 dalda aday) bir film yarattı. Ayrıca 50 filmde oynadı, 18 film yazdı ve 6 film yönetti. Belki eleştirmenlerce yüksek not verilen fazla filmi olamadı ama yıllarca en pahalı oyuncu ünvanını elinde tuttu. Benim küçüklüğümde Sylvester Stallone denince akan sular dururdu.

Planet Hollywood restoran zincirini kurdu (Arnold Swarzenegger ve Bruce Willis ile beraber)

Taaa ki 1997 de Copland' e kadar. O film Sylvester icin donum noktası oldu. Daha sanatsal filmlerde karakter rolleri oynamak isteyen Sylvester kariyerini riske attı. Bu bir çok eleştirmen tarafından yazıldı. Bu yola girerse ya çok daha ünlü olacaktı ya da yokolacaktı. O yine de riske girdi.

Kısacası Öyle uzaktan oynadığı rollere bakarak insanları pek yargılamayın bence. Salak gibi gördüğünüz Syl. Stallone hayatında önemi başarılara imza atmış 180 IQya sahip kısacık boylu kas yığını, biraz da estetikli bir adam.

Her şey ekranda görüldüğü gibi değildir. Yanılmayın.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 03 Ağustos 2004 13:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stallone salak olmayabilir ama odun hehe.copland i sevmiştim de adama yaramamış olsa gerek.pek bi rol kesemedi.

bu dolph lundgren iiymiş, bi sürü 3. sınıf aksiyon filmi var, hep aynı roller.ama bu da bi odun.

odun kelimesi kullandığım şeklinde aptal demek olmuo, rol kesemeyen oyuncu oluyor.böle her rolde aynı oynayan falan.[signature][hline]Spyro, 02 Ağustos 2004 15:21 tarihinde demiş ki:
Walla biz ascra ile her daim kırıntı ve chocolate'a takılıyoruz, yıkılıyoruz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok odundur o dogru. Aslında adamın aten yüzünde felcimsi bir problem de var. Yani mimiklerini kullanması zaten zor ama adam karakter oynamak için kastı. Copland' de de fena değildi aslında da yine de herkes gibi ben de onu bu kadar kahramanı oynamış birini o kadar anti kahraman ezik bir karakterde görmeye dayanamadım.

Aslında odunluktan çok "kameraya karizma yapmak" dediğim bir oyunculuk biçimi vardır. Gerçi bu söyleme şeklim olayı gayet açıklıyor ama biraz daha açıklamak gerekirse oyuncu rol yapma esnasında kamerada en iyi nerden görünür onu bilerek kamerada en iyi çıkmaya çalışarak rol yapar. Yani rol esnasında kısac kameraya poz yapar, karizma yapar. Bu oyunculuk şekli aslında çok kolay bir şey değildir. Kişinin kendini ve özellikle kameradaki koendini çok iyi tanıması gerekir. Bir nevi fotomodel gibi en iyi çıktığı yönleri en iyi mimiklerini bilmesi gerekir. Fotomodel gibi bir anlık pozlar değil gerektiğinde 3 dk. sürebilecek iyi görüntülerini de bilmelidir. Bunları oyunculuğunun içersinde hissettirmeden kameraya karşı göstermelidir. Aslında aksiyon özellikle tek kahramanlı aksiyon filmlerinde kesinlikle çok gerekli bir durumdur. Zaten bu tip sahneler yoğundur (ki ben bunların Rambo filminden geldiğine inanıyorum) bu tip filmlerde. Sylvester Stallone bunun yaşayan en büyük örneğidir. Bu roller tek kişi olarak oynanabilir. Eğer ikinci roldeki kişi de aynı şekilde rol yapan bir kişi ise o zaman film gerçekten tehlikededir.
Sylvester Stallone için bunu en ünlü olduğu dönemlerde de söyllüyordum ama ne zaman Specialist filmini çektiğini duydum o zaman şoka uğramıştım. Sharon Stone da kadınlar arasında bu tarz rol yapan en büyük isimdir. Yaşayan efsanedir bir nevi. İkisinin yan yana gelmesi ikisini de bir değil bir çok adım geriye götüreceğine emindim ki netekim öyle de oldu.
Eğer Specialisti bir yerlerde yakalar bir 15 dakika felan seyrederseniz ikisinin karizmalarının peyaz perde üzerinde çarpıştığını ve yıkıldığını çok rahat görebilirsiniz.

Sharon Stone de aynen Sly gibi karakter oyunculuğu çabasında kendini bayagı bir yıktı. Kaderleri birmiş. Ne de olsa Sharon Stone da Hollywood' un 165 IQ ile en zeki kadın oyuncusuydu.

İşte aslında Sylvester Stallone' deki aslında pek odunluk da değildir. Çünkü bu şartlar altında bundan daha iyi oyunculuk maalesef çıkamaz.
Mesela Hollywood' un sağlam kalaslarından Ben Affleck ile oyunculuğunu bir karşılaştırın. Göreceksiniz ki Ben Affleck kalastır, Sylvester Stallone bir odun. Odun ama dekoratif bir odun.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 03 Ağustos 2004 14:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 02 Ağustos 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
2. resim gayporn sayfalarinda bulunabilecek bir resim gibi geldi bana heuaehaeuh


Hmmm....İlginç bir yorum...Sen nerden biliyosun demek geldi bir an içimden :)[signature][hline]I am the "who" when you call, "Who's there?"
I am the wind blowing through your hair

I am the shadow on the moon at night
Filling your dreams to the brim with fright
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stallone'un IQ su 180 mi??? 180 nedir dedecim? gözünü seviim. benden zeki olması mümkün diil. bu inançla kontrol ederek iqsunun 102 olduunu buldum amcamızın. sharon stone zeki ama evet.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...