Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti bankasını kötüleyen reklam

Dynun

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Ohaa! Pompei'de inanılmaz sanat eswerleri var. Villaların duvarlarındaki yada tabanlarındaki mozaikleri görsen dibin düşer. İnanılmaz yani. Zaten zengin şehriydi orası, adamlar sanata önem veriyorlardı taa o zamandan, güzel güzel sanat yapmışlardı. Karşılaştırılamaz bile. Hani Pompeii'yi karşılaştırabileceğin antik şehir dünyada belki 5 tanedir. İyimser olursak

dunyanin en buyuk mozik muzesi de hataydaki sanirim. gecen lezzet turuna gittigimde muzeye de girdik. baya imba.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

nileppezdel said:

Ohaa! Pompei'de inanılmaz sanat eswerleri var. Villaların duvarlarındaki yada tabanlarındaki mozaikleri görsen dibin düşer. İnanılmaz yani. Zaten zengin şehriydi orası, adamlar sanata önem veriyorlardı taa o zamandan, güzel güzel sanat yapmışlardı. Karşılaştırılamaz bile. Hani Pompeii'yi karşılaştırabileceğin antik şehir dünyada belki 5 tanedir. İyimser olursak

dunyanin en buyuk mozik muzesi de hataydaki sanirim. gecen lezzet turuna gittigimde muzeye de girdik. baya imba.
Evet Hatay da ve çok süper bir yer ayrıca Efes var İzmir'de es geçmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir şey diyeyim mi, cidden hayretler içerisinde izledim konunun gidişatını. hani uzun zamandır ahey nilep şöyle fail, böyle falan filan deniliyordu da, bi kurban buluyorlar, saldırıyorlar yine diye düşünüyordum, yanılıyormuşum.
gerçekten cevap vermeye değer bir şey yok, cidden trollüyorsun bizi başka bi açıklaması olamaz yani.

hasankeyf'i az önce duydun ilk defa. gittin stonehenge ile karşılaştırdın, "o taşları taşıdılar, hasankeyfi de taşırlar aga" dedin. tarihi eserlerin değerleri farklı, baraj daha süper dedin. o kadar arkeolog da boşuna yırtınıyo kaç aydır hasankeyf sular altında kalmasın diye di mi. adamların ülkeye garezi var, baraj yapılmasın aç kalsın herkes. hasankeyfin turistik getirisi olmaz dedin, kültürel mirasa "maddi getiri" gözüyle baktın. scuba turizmine değinmiyorum. dışarıdan enerji kullanmayalım, nükleer kuralım dedin. türkiye'de her yerden uranyum fışkırıyor ya. neyse. yok abi üşeniyorum daha yazamicam. ciddiye alınası fikirlerin olduğunu düşünmüyorum artık.

özet geçiyorum:
nileppezdel said:

Ben cidden bilmediğim için soruyorum, nedir bu hasankeyf'in önemi? Bir Pantheon mu? Parthenon mu? Colosseum mu? Aya Sofya mı? Notre Dame katedrali mi? Bilmemkaç yüzyıllık da olsa köy deil mi abi? Sanki çok önemli büyük bir sanat eseri var gibi konuşuluyor da var mı öyle bir şey?

nileppezdel said:

Ya tarihi yerlerin de değerleri farklıdır ben de bunu söylüyorum.

nileppezdel said:

Ya ben açıkçası objektif olarak bakamıyorum da stonehenge ile hasankeyf bir tutulamaz yani. ... Burada hasankeyfi gezmeye gelen insan sayısı hiç de büyük olmaz ve ekonomik açıdan en az on katı kar ettirir bir baraj. Bu kadar iddialıyım. ... Ha yok edilmesin, taşınsın hasankeyf. Yine müze olsun. Ama baraj da yapılsın.

nileppezdel said:
Banka konusunda: Evet de Garanti kapasitesinde kaç tane banka var bu ülkede? Ülkenin 2 tane büyük banaksı var biri Akbank diğeri Garanti. Ötekiler yeterli olamıyorlar.

nileppezdel said:
Ülkenin ekonomisi düzeldi, açlar doydu da tarihte mimari olarak hiç bir devrim yapmamış, çok önemli bir niteliği olmayan tarihi bir kasabayı kurtarmaya çalışıyoruz. Ha kurtaralım da bu baraj yapmayarak olmasın, kasabanın en önemli kısımları taşınır biter olay. Köylünün yaşadığı kerpiç evi de kurtarmayıver, şimdiki insanlar daha iyi evlerde yaşasın diye. Ülkenin ekonomisinin gelişmesi öncelik olmalı bence

nileppezdel said:

Ha ayrıca, scuba turizmi yapılır orda çok kral. "Hasankeyf harabelerini görmek için dalın!" diyerek. Sonuçta yok olmayacaklar, çok eğlenceli vir turist atraksiyonu olarak da kullanılabilir

nileppezdel said:

O nükleeri çevreciler kapattıracak zaten muhtemelen. Çok ağlıyorlar çok. Kontrol altında tutulabildiği sürece zararı olmayacak bir şey. Hemen çernobil olcakmış gibi yaklaşıyorlar olaya. E onu kapatırlarsa geriye baraj kalıyor. Enerjiyi niye dışardan alalım hasta mıyız enerjiyi dışarıdan alıyoruz? ...
Tarihi değer vs. ekonomik değer demişsin de bu ülkede 10 milyon insan açlık sınırında falan yaşıyorken zaten en önemli tarihi eserlerimiz korunuyorken antik bi kasabayı feda et de ekonomi gelişsin, insanların karınlarının doyması için bir şansları olsun. Tarih önemsizdir asla demem, tarih çok önemlidir ama gerçekçi olalım. Şu anda Türkiye'nin paraya ihtiyacı var, Türk halkının da ekonomik kalkınmaya

oturdum, bütün yazılanları okudum, ve nilep, cidden boşa vaktini harcama:
nileppezdel said:

Sanat tarihi kitabı okuyorum 3 gündür hatta şu anda 250. sayfadayım derdin oysa. Feda edilebilecek ve edilemeyecek tarihi eserler kavramından bahsediyorum. Bunu anlayamıyorsan yazık. Bye.

hayır zamanıma yazık. mal gibi oturup okudum millet fail falan deyince merak edip.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

ya öyle yok vay adam yine saçmalamış hadi üstüne gidelim heyo tarzı aktivitelerden pek hoşlanmıyorum. umarım yazdıklarımı eleştiri olarak alırsınız sevgili patidaşlarım. ayar verme çabası falan yok aman diym.

Uğraşcak halim yok ya, zaten gerek yok da uğraşmaya. Güzel yazmışsın ne diyeyim. Ama görüşüm değişmeyecek, ben sadece büyük eserler kalsın, gerisi silinse de olur diyorum. Demeye de devam edecğim, sanmıyorum bu konudaki görüşümün değişeceğini. Zaten 100 yıl içinde dünya savaşı yada soykırım falan olmazsa benim dediğime gelecek muhtemelen. Çünkü yer kalmayacak seve seve yapmayanlar başka türlü yapacaklar böyle wonder olmayan tarihi yerleşimlerin üzerine yenilerini.

Hepinizi çok seviyorum, siyu
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

ya öyle yok vay adam yine saçmalamış hadi üstüne gidelim heyo tarzı aktivitelerden pek hoşlanmıyorum. umarım yazdıklarımı eleştiri olarak alırsınız sevgili patidaşlarım. ayar verme çabası falan yok aman diym.

anti-çevreci propogandası ile doldurulmuş kişilerle konuşmak zor, senin hatan değil.
"çevrecilerin yaptığı her şey kötüdür, bizim tarihi eserlerimiz dünyaya kıyasla değersizdir" düşünceleri hakim ülkemizde.

her olayda "önce ekonomi önemlidir, bu olayın ekonomiye kıyasla hiç bir önemi yoktur" deniyor mesela.

Erdal İnönü'nün bir lafı vardı ekonomiyle ilgili,
biz bilimi zenginleştikten sonra yapılacak bir lüks gibi değerlendiriyoruz,
oysa zenginleşmek için bilimin gelişmesi lazımdır.
onu hatırlatmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam
+1 +11 + 111

böyle "gelişmek" "güçlenmek" "teknoloji" isimleri altında yapılan yıkımların, bir kısım insana rahatlık sağlarken bir kısım insanları da açık seçik yerinden yurdundan bağlı olduğu değerlerden uzaklaştırmak olduğunu farkedebilmek lazım.

İnanın bu dünyanın düzeni çok çok çok farklı olabilirdi. Eğer şimdiye kadar yapılmış en büyük işleri, zeki oldukları kadar duyarlı ve duyguları da olan insanlar yapmış olsalardı, "teknoloji" çok ileri bir seviyede ama sıfır zarar veren sevecen bir kavram olabilirdi. Bahsetmek istediğim insanlar, Edison,Newton,Graham Bell gibileri değil. Onların bulduklarından kâr edebilmek adına hiç sınır tanımadan çok büyük değişiklikler yaratmış olan insanlar... Bu faydacı insanlar yaptıklarının farkında olsalardı, şu anki dünyada "teknoloji" dediğimiz şeyden çok daha farklı bir şeye sahip olabilirdik.

Şu anda kurulu düzenin gerekliliği olarak ve diğerlerinden geri kalmamanın mecburiyeti olarak görüp de attığınız her yıkıcı adımda, bu ezici ve haksızlık dolu düzeni korumak için bir adım daha atmış oluyorsunuz. Paranın kontrolsüz güce dönüştüğü bir düzenimiz var. Her şey insanlık adına değil, parası olanlar adına yapılıyor. Bu barajdan elde edilecek enerjinin %83'ünü (barnacle rakamı) ileride başka yıkımları gerçekleştirecek olan sanayi kurumlarına para karşılığında satmayacaklar mı? Hava bedava su bedava iken, oraya sudan elektrik üretmeyi sağlayan 10 liralık teknolojiyi, barajı yapanlara 1000 liraya mal ettiren diğer yıkıcı kurumlar da sadece kendileri için, sadece para için yapmıyorlar mı bu işi. Bu adamlar benim yaşadığım yerin havasından suyundan bu kadar paralar kazanırken, hangimizin evine bedava veya en azından üretim maliyetine geliyor enerji? Devletler, kendi insanlarına hizmeti sağlayabilmek için mi çalışmalıdır sizce, yoksa hizmeti satabilmek için mi?

Bırakın Garanti Bankası'nı, "banka" diye bir kurum hiç var olmamış olsa, dünya çok daha güzel bir yer olurdu. Siz, size dayatılan, paracıkların kendini büyük sanan içi beş para etmez adamların arasında dolandığı, bu tek tip dünyanın düzenine "evet" demeye devam edin, "mecbur" demeye devam edin. Ama inanın "o yapmasa başkası yapardı" "banka bu, yapacak tabii" "dünyanın düzeni böyle" demek yerine, sırf birkaç insana daha düzenin yanlış olduğunu anlatabilmek için bu animasyon gibi çıkışları da yapmazsak, farkındalık hiçbir zaman yaratılamayacak.

"İnsan" yaratığı olarak, Dünya tarihi boyunca büyük veya küçük yaptığımız bütün hataların farkına varıp, herşeyi sıfırdan başlatabileceğimiz bir zamanda yaşıyoruz aslında. Ama %83'ümüz böyle bir şeyi yapabileceğimizin farkında bile değil.

Hasankeyf'den konuyu buralara nasıl getirdim bilmiyorum. Ama bu anlattıklarımı saçma buluyorsanız, barajı mantıklı buluyor olmanızı anlayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

"roket adam" said:

Uğraşcak halim yok ya, zaten gerek yok da uğraşmaya. Güzel yazmışsın ne diyeyim. Ama görüşüm değişmeyecek, ben sadece büyük eserler kalsın, gerisi silinse de olur diyorum. Demeye de devam edecğim, sanmıyorum bu konudaki görüşümün değişeceğini. Zaten 100 yıl içinde dünya savaşı yada soykırım falan olmazsa benim dediğime gelecek muhtemelen. Çünkü yer kalmayacak seve seve yapmayanlar başka türlü yapacaklar böyle wonder olmayan tarihi yerleşimlerin üzerine yenilerini.

Hepinizi çok seviyorum, siyu

Git iki gıdım araştırma yap konu üzerine o zaman, görüşlerinden anladığım kadarıyla çok zeki değilsin en azından cahil kalma.

Bu konudan daha önce burda da bahsettim, denk gelmemişsin demek ki, basında yıllarca yer alan haberleri görmemeni tamamen zeka zeviyenle orantılı buluyorum ama. Dünya'nın en büyük, en çok çeşide sahip olan 2. mozaik müzesi eskiden Gaziantep Arkeoloji müzesiydi. Bu müzenin içeriği tamamen Zeugma ve Hasan Keyf'ten çıkan eserlerden oluşuyordu ki, büyük bir kısmı (%80) sergilenemiyordu dâhi, alan yetersizliğinden ötürü.

Zeugma'nın da bir kısmı Birecik Barajının büyümesi sonucu sular altında kalacaktı, sular altında kalmaması için bir çok kampanya yapıldı, ama nafile. Şu an 3 alandan bir tanesi kaldı sanırım su altında olmayan. Ve fakat bu olan biten sayesinde yeni bir müze açılabildi en azından.

Zeugma Arkeoloji Müzesi kuruldu, şu an dünyanın en büyük mozaik müzesi, eşi benzeri yok yani.

Zeugma'dan çıkan eserler arasında, senin gibi insanların bile daha önce görmüş olabileceği eserler var.

http://www.kaliteliresimler.com/data/media/1436/gaia.jpg

Bir çok kampanyada falan da kullanıldı bu, Zeugma sular altında kalmasın'dan, Türkiye'yi promote eden turistik videolara kadar.

Bilmiyorum yeterince büyük bir eser mi senin için Zeugma ve Hasan Keyf, ama Hasan Keyf'teki yerleşim birimleri takdir edersin ki mozaik gibi taşınabilir şeyler değiller.

Süleyman Demirel'in çocuğu gibi bir dünya görüşün olabilir, ama sen bile tarihi esere paha biçemezsin, üzgünüm.

Ama ne olur aptal olmayın arkadaşlar, BÜYÜK ESERLER, KÜÇÜK ESERLER gibi kafalara girmeyin, elmalı hazinesi falan gibi şeyler var, araştırın da oturup ağlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

...
Tarihi değer vs. ekonomik değer demişsin de bu ülkede 10 milyon insan açlık sınırında falan yaşıyorken zaten en önemli tarihi eserlerimiz korunuyorken antik bi kasabayı feda et de ekonomi gelişsin, insanların karınlarının doyması için bir şansları olsun. Tarih önemsizdir asla demem, tarih çok önemlidir ama gerçekçi olalım. Şu anda Türkiye'nin paraya ihtiyacı var, Türk halkının da ekonomik kalkınmaya

arkadaşlar bence nileppezdel SERDAR ORTAÇ'ın accountudur. ve bundan adım gibi eminim belgelerle kanıtlayabilirim de.
beni destekleyenler lütfen çekinmeden yazsınlar.

-banane hasankeyften! Ben bu yardım işini anlamıyorum. Abuk subuk yerlere yardım etmek hevesi başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...