Valeron Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Uzun vadeli 1yıl,2 yıl gibi araba kiralama fiyatları hakkında bilgisi olan var mı ? ortalama en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 intercity'e sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 1-2 yıl kiralama parasına sanırım bir araba alabilirsin 2.el olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 leasing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 şirket için araçlar kiralama gayet uygun.ama bireysel hiç gerke olmayan birşey.kredi alıp taksit ödersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 şirket için filo kiralayacaksın olay değişir tabi, onlar için de sadece filo işi yapan şirketler bile var. bankaların leasing bölümleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 soyle hesapla 3 senede arabanin parasini oduyorsun uzun donemli kiralamada, yani atiyorum araba 36 binse aylik 1000 lira oduyorsun. 3 senenin sonunda arac onlara geri donuyor belli bir km sinirida var onlarinda kari iste o ikinci el arac oluyor genelde. bu arada kaskosu tamiri vergisi falan onlara ait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 işte bu yüzden bireysel kiralama için uzun dönem pek karlı olmuyor, şirketler için ise avantajlı. ha bazı şirketlerin uyguladığı bir politika da vergiden düşmelerini sağlıyor. 2 yada 3 senede bir filo alıp yeniliyorlar bütün arabalarını, bu sayede gelir tarafından azalma olduğu için ödedikleri vergi düşüyor, araçların parası çok ucuza mal oluyor şirkete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 şmdi tanıdığımız bi firmayla konuştuk büyük bi firma bu, fiat linea 0 dizel otomatik ayda 600 lira gibi bi para dediler 36 ay vadeli. dolayısıyla 3 yılda 22 lira gibi bi para ediyo ki dizel otomatik linea en düşüğü 38 lira. tam detaylıca öğrenince bilgilendiririm bu firma normalde bireysel kiralama yapmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 iyi fiyat vermişler aslında. yine de o vade ile bir kredi çekilip araba alınması daha karlıdır. 3 sene sonunda 2. el olarak sattığında aradaki farkın üstüne koyarak cebine alıyorsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 3yil sonunda cepten cikan 22bin ve elde kalan 0. kredi cekip vadeyi uzun tut 0 araba al.kullan. elinde araban kalsin. bence daha mantikli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 şöyle bişide var ama bu süreç içerisinde herhangi bi masrafın yok yakıt haricinde,e satması dert onla uğraşman yok. aman orası çizildiburası kırıldı yok. benim bütçem 32 liraydı benim bütçeme göre bile 10 lira kadar kar bırakıyor bana.32 liraya alabilceğim dizel otomatik 0 araç yok yani kredi almaya kalksam bile bişi ifade etmicek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 yani anlatmak istediğim şu. benim 32 lira bütçem var eyv ama ben ne kadar az versem o kadar iyi olur düşüncesindeyim. ne alırsam alıyım araç olarakta 2 yıl sonra satmayı planlıyorum çünkü okulum bitiyo dolayısıyla 2 yıllık araç alıcam. e bu tarz bi kiralamada + kdv bile verseler ayda 700 ediyor 3 yılda 25 lira para eder. aracın 0'ından 13 lira kendi bütçeme göre 7 lira karım var gene ve +1 yılda planlarımdan fazlam var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 15 liralik bi araba al, 3 yil kullan ve sat 12ye. mesela fiat panda 1.2, cok yakmiyo da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 dizel otomatik araç istiyorum,linea'yla da panda kıyaslanabilir diil gibi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Selam, Kârlılık öenmli değil, maksadım istediğim araca ulaşabilir olmak, diyorsan eğer uzun vadeli bireysel oto kiralama yapabilirsin. Adetli kiralama yapan şirketler için ise avantajı fazla; -amortisman ile uğraşmak yerine aracın ödemesi hemen vergiden düşülüyor -sadece kiralama ücreti ödedikleri için bütçe çalışması yaparken daha rahat çalışıyorlar -gider hep sabit olduğu için de maliyet hesaplamaları kolay oluyor -yeri geldiğinde servise giden aracın yerine bir araç sağlayabiliyorlar, işiniz durmuyor. -bakımlar kiralatan firmaya ait olduğundan, gerekirse gece bile çalışan servisleriyle sorunu hallediyorlar. -2/3 yıl sonra araçları satmak ile uğraşmıyorsunuz, yeni model kiralıyorsunuz rahatça. Aksi halde onlarca, bazen yüzlerce, aracı satmak çok bilinmeyenli denklem halini alıyor. -amortisman ile aracın değerini sıfırlarsanız, bu sefer de sattığınızda araç size hepten kâr gözüküyor ve vergi çıkıyor. -firmalar bu mali külfeti maliyetlerine ekleyebildikleri için mali boyutundan ziyade kullanım kolaylığı ve muhasebe avantajına bakıyorlar. Bireysel kullanımda ise esas öncelik maliyet olduğu için uzun vadeli kiralama avantajlı gelmiyor. Dediğim gibi 'maksadım istediğim araca ulaşabilir olmak' diyorsan, tabiki sen de gidip kiralayabilirsin. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 senin fiyat aralığında olan araçlar da var, biraz bakınarak bulabilirsin. ayrıca zaten 0 araba 3 senede elektronik veya mekanik bir sorun çıkartırsa, senin hatalı kullanımın veya kazan olmadığı sürece, garantiye veriyorsun hallediyorlar ücret almadan. onu dışında sadece periyodik bakımların var, bunlar da çok büyük para/zaman kaybı değil zaten. ha ama illa diyorsan ki ben dizel otomatik linea kullanmak istiyorum ve 32 bin lira limitim var, bundan başka çaren yok o zaman. yine de 'kazıklanmak' olarak tanımlanabilir bu yaptığın hareket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Valeron said: dizel otomatik araç istiyorum,linea'yla da panda kıyaslanabilir diil gibi sanki ogrenci adamin lineayla i$i ne X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 eger linea 38 se ve 22 milyarsa 3 senedeki odeyecegin ucret bence gayet iyi niye dersen zaten 3 senenin sonunda o aletin fiyat 28 milyara falan dusecek, belki daha fazla 5 -6 milyarida kaskosu tamiri carti curtu verirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 İkinci el değer düşümü yüzünden ortalama 8 gitse, servise ve kaskoya da bir 5-6 harcasan, taş çatlasa 15-16 lira olur kaybın (matama'nın hesabı da böyle bir şeye denk gelmiş zaten, bakmamışım :p) ve en azından bir malın olmuş olur, arada sıkışırsan satarsın ya da baktın değiştirmeye gerek yok kullanmaya devam edersin. Konfor için 7-8 lira vermeyi tercih eder misin desem, ortada bariz bir konfor yok ki? Pert falan etsen zaten kasko karşılıyor, beklenmedik büyük mekanik arızalar da genelde garantiye giriyor. Otomatik olduğundan kullanıcı hatası şanzıman problemi falan da çıkmaz. Bu Linea gibi "çakma executive" tabir edilen arabalara 40 lira falan vermek yerine daha güzel araçlar bakılabilir gibi geliyor ayrıca bana, sıfırı olsun temiz 2. eli olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 bi onceki sayfada 32 butcem var demis arkadas ve arac kiralarsam 22bin tutuyor 10 kardayim hesabi yapmis. 3yilda 22bin harcayacaksin. kar degil bu zarardir. eger 32bine bi arac alirsan 3yil sonra kasko+2. el fiyat dusunce o araci 22bin liraya satabilirsin yani 3 yilda 10bin lira harcamis olacaksin. buda zarar. ama ilkindeki 22bin zarar ikinci 10bin zarar. hesap basit.araba almak turkiyede nerden bakarsan bak kiralamaktan karli ve mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 valeron bu mantıkla iflasın yakındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 linea ne yahu, fluence varken bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 oha çok saçma. birey için satın almak varken kiralamak? üstüne bi de o kadar araba varken linea kiralamak? bi daha düşünmelisin bence, neden ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 şimdi bi üst klasmandaki araba fiyatlarınıda öğrenicem,anladığım kadarıyla şirket yoksa şahıs üstüne bu çok saçma oluyo. tek güzel yani,göze güzel gözüken yanı ayda 600 600 ödemekti. kredi al diyenler içinde 30 lira kredi alsan 3 yıl vadeli,37 lira ödüyosun yazık günah. linea linea diye özel bi takıntımda yok açıkcası,ki ben şeklini falanda beyeniyorum aslında niye bu kadar tepki göstermiş millet onu anlamadım :d ne var linea da yani :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar