Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UO Arbeit


Eques

Öne çıkan mesajlar

Arbeit, almanca iş ve güç anlamındadır. Arbeit ismi almancadan gelmiştir, çünkü biz bu projeyi bir "iş" olarak benimsemiş ve sonucunda bir "güç" doğacagını bildigimiz için emek verdik/veriyoruz.


Website: http://www.uoarbeit.com

Sunucumuz, klasik ultima online sunucularından çok daha farklı bir yapıyla çalışmakta. Geliştirilmiş bir level sistemiyle bir döngü yaptık. Üstüne bir çok yeni etkinlik ve görev hazırladık. Klasik MMORPG görevi al-yap-öldür-al-getir döngüsüyle sizi bekliyen onlarca görev bulunmakta.


[Bineklerin Görüntüleri]


Aslında yeni binek karşıtıyımdır. Ancak RunUO nun özünde olan binekleri eklemek zorunda kaldım.


Binek Adı: Sea Horse
Avantajları: Denizde binebilirsiniz size suda yürüme avantajı verir.
Dezavantajları: Karada yürüyemezsiniz.

Binek Adı: Hell Steed
Avantajları: Necromancy büyüsüyle süreli olarak ortaya çıkar.
Dezavantajları: Sürelidir.

Binek Adı: Beetle serisi
Avantajları: Çantaları vardır yük taşıyabilirsiniz ve binebilirsiniz
Dezavantajları: Stat ve Skilleri çok düşüktür.

Binek Adı: Unicorn
Avantajları:
Dezavantajları: Sadece bayanlar binebilir

Binek Adı: Kirin
Avantajları:
Dezavantajları: Sadece erkekler binebilir

Her gördügünüz bineğin serisi ve rengi olabilir, Ekranda gördügünüz shire,mustang,renkli forest ostard,renkli frenzied ostard sadece o renkte değildir. Çok çeşitlidir.

NOT: Binek sayısı çok oldugundan dolayı süreleri uzun olacaktır.
NOT2: Llamayı ise görevden kazanıyorsunuz.


[Genel Özellikler]
Oyun Emülatörü: RunUO ancak, özelleştirilmiş bir şekilde runuo oldugunu anlamiycaksınız.
Oyun Arayüz Programları: 2D,3D,IRIS2
Oyun Kullanım Programları: 3RD Programlar
Oyun Türü: PVM-PP-PVP
Haritalar:
Malas
Ilshenar
Felucca (bazı yerleri)
Andromeda (kadromuzun hazırladıgı bir harita)
Reklam Anlaşmaları Yapılacak Websiteler: uo-developer.com, uo-player.com, ultima-strike.com ve diğer bir kaç website

[Yetkili Kadrosu]

Eques
Teknik Sorumlu

Slothere
Genel Yönetim

Ronald
Oyuncu Desteği

Rhys
Oyuncu Desteği


Bizimle Çalışmak Istermisiniz?

Websitemiz henüz açılmadıgından burdan kısa bir bilgi vermek istedim, runuo bilgisi hiç önemli olmaksızın, göz zevki sağlam olan, olgun ve türkçeyi iyi kullanan, sorun yaratan değil çözen karakter tipini benimsemiş arkadaşlar ([email protected]) benle irtibata geçebilirler.

[Skill Gain]

Sunucumuzda, başta class seçimi yaparak istediğiniz classın becerilerini alıyorsunuz. Skill cap (Beceri kasma sınırı) genelde tüm sunucularda 7x olmasına rağmen bizim sunucumuzda isterseniz tüm becerilerinizi kasabilirsiniz. Herhangi bir sınırlama yok.

Peki Skill Gain (PH) Oranı nasıl olacak derseniz,
%20 PH tüm skillerde ancak, kasmak istediğiniz skille göre bonuslarımız var.

Bunlar neler?


1) Özel günlerde PH, %100 olarak açılacak.
2) Her gün belirsiz bir saatte PH %50-60 olacak ve 30 dakika o şekilde kalacak. Bu size oyun içinde bir gump(haber kutucugu) şeklinde gelecektir.
3) Her becerenin belirli bir şehri olacak, örneğin Felucca haritasından örnek vereyim. Blacksmith in PH'ı Britain de standart %20 iken, Minoc şehrinde %35 olacak. Bu her beceri için geçerli olacak ve her beceriye belirli bir şehir vereceğiz.

[Level Sistemi]

Sunucumuzdaki level sistemi, çok esnek bir şekilde kodlandı. Bu sayede herhangi bir eksiklik veya aksaklıkta hemen duruma müdahele edebiliyoruz. Ve Level sistemindeki en kücük bir değişiklikte, herşey loglara yazılıyor.



Level algoritmasına gelirsek,


Kişinin fame(ün) i + Kişinin öldürdüğü yaratığın exp'i + Party Sisteminin Bonusu / EXP PH'I


[Party Sistemi]

Level sisteminin bir alt kolu, Ekranınızda görünen ve party de oldugunuz her bir kişi için alıcağınız exp + 0.125 fazlalaşır. Bu PH yükselebilir veya düşürülebilir.

Önemli bir notta şudur ki eğer partydeki biri ekrandan çıkarsa döngünün kırılacağı ve bonusun gelmiceğidir. Razorun Follow sayesinde afk kalacak arkadaşlar istediği oyuncuyu otomatik olarak takip edebilecek.

[Tarihe Göre Hediye Sistemi]
UOGamers oyun sunucularından gelen bir gelenek. Artık özel günlerde hediyeler alıcaksınız. Peki bu hediyeler neler;
Her özel günün anlam ve önemini taşıyan hediyeler olacak. UOGamers daki döngüyü bu sunucumuzda uygulamayı başarırsak 2011 yılbaşında ücretsiz aldıgınız bir hediyeyi 2012 yılbaşında çok fahiş bir fiyata satabilirsiniz!

Hediye sisteminde bizim belirledigimiz tarihler ve saatler arasında en az 48 saat oyun süresi olan herkez hediye alabilir.Örneğin kurban bayramında çantanıza bir öküz heykeli gelirse hiç şaşırmamanızı tavsiye ederim!

[Helper Sistemi]
Staffların yükünü azaltmak ve en iyi gözlemci olan "player"ın gözünden bazı şeyleri görebilmek için yapılmış bir sistem. Sunucumuzda çok fazla yetkili yok. Bunun amacı sizlere adaletli bir oyun tadı yaşatmak. Bu nedenlede böyle bir çözüm bulduk.

Helper, gizli oyun görevlisi anlamına geliyor, bizim sunucumuzda.

peki, Helperlar kimler olabilir?

Bizim gözümüzü kırpmadan canımızı emanet edebiliceğimiz, realden görüştümüz hatırlı arkadaşlarımıza verilebilir. Yani güvenimizi senelerdir sarsmamış ve sarsmicağına emin oldugumuz kişiler ancak bu görevin bir üyesi olabilir. Bu tabire uymiyan herhangi bir kişi kesinlikle helper yetkisinde olamaz.

Helper olunca ne oluyor?

Bir yönetim paneliniz oluyor. Pagelere bakabiliyorsunuz ama pagelerin kimler tarafından gönderildiğini göremiyorsunuz. Pageleri cevaplamanız mümkün ama cevaplarken bile kimliginiz gözükmüyor.

Şüpheli bulduğunuz hacker,speed açan oyuncu (imkansız dahi olsa) yada bir açığı kendi emelleri için kullanan bir oyuncuyu (bug abuse) gördükleri an onu jaile atıp yetkilerini alıp stafflardan biri gelene kadar oyuna girmesini engelleyebilir.

Alan ihlali vb. gibi eylemlerde bulunmuş bir oyuncuyu taş kırdırtma cezasına çarptırabilir.

Küfür eden bir oyuncuya süreli susturma cezası verebilir.

Helper'ın kötü tarafları?

Günde en az 3 saat online olmak zorundadırlar.
Herhangi bir hata yaptıklarında normal bir oyuncunun alıcağı cezanın 3 kat fazlasını alırlar.
Görevleri süresince bir eşitsizlik veya örnek olmiyan bir davranış yaptıklarında yetkileri elinden alınır.
Yaptıkları her hareket log sistemi tarafından kayıt altındadır.

Helper Kontrol Paneli:



[Shrink Sistemi]

Shrink sistemi, bilinenin aksine bir deed tarafından değil küçültücü iksirler aracılıgıyla yapılmaktadır. Bu iksirlerin adı Shrink Potiondır. Alchemy becerisi olan arkadaşlar yapabilir. Vendorlardan ise çok yüksek bir fiyata alabilirsiniz. Bar,kilise,kutsal tapınaklar gibi oyun içinde inanç teşkil eden yerlerin önünde resimde gördügünüz direk benzeri Hitching Post lar bulunur. Onlardan ise ücretsiz şekilde bineklerinizi küçültmeniz mümkün. Bineğiniz küçültügünde bir deed şeklini almaz, gerçekten küçülmüşcesine minyatür bir modeli olur.



[Banka Güvenlik Sistemi]
Güvenliğiniz için yapılmış, bilindik alternatif koruma eklentilerinden biri. Sıfırdan kodlamayla E-Bank sitelerini aratmiyacak bir sanal klavye sistemi hazırlıyorum, bitmiş kısmını resimde görebilirsiniz.




[Standart Etkinlik Sistemi]
Bilindik oyuncu etkinliklerini yönettigimiz etkinlik paneli aşşağıdaki resimde gördügünüz gibidir. Etkinlikleri gün saat ve tarihe göre otomatik olarak kurabiliyoruz. O tarihte istediğimiz etkinlik yapılıyor. Etkinlik alımları başladıgı anda, tüm oyunculara resimde gördügünüz bir teklif menusu gonderiliyor tabii ki istemiyenler hariç.

Diğer etkinlikler ise farklı bir kontrol panelinden manuel olarak yapılmaktadır. Örnekte gördügünüz ise Engelli Koşu'nun etkinlik paneli ve oyunculara gelen tekliftir.




[Duyuru Sistemi]
Sunucuda manuel etkinlik ve benzeri durumların duyurulucağı bir sistem. Aynı zamanda log kayıtlı oldugundan dolayı daha sonradan giren oyuncular duyuruları okuyabiliyor. 30 dakikada bir solda duyuru yazı olarak textmenu tarzında geçiyor. "[bcs" komutuyla yapılan duyuruları bir menu halinde görebilirsiniz.

Duyuru Yazar Paneli:

Duyuru Okuyucu Paneli:

Duyuru Text Görünüşü:



[Kelle Sallandırma Sistemi]
Ilerde çok daha geliştirilicek olan bu sistem kelle puanı sıralamasında sizi liste başına taşıyabilicek önemli bir etken, aynı zamanda aile puanınada etki ediyor.
Bu nedenle kelle çok asmaya ve astırmamaya bakın, kelle sistemiyle birlikte ilerleyen görevler var bu görevlerle ünvan sahibi olabilirsiniz.

Görüntüler:




[Classların Ayrımı]
Oyunun başında bu seçimi yaparsınız, daha öncedende açıkladıgım gibi seçtiginiz classın becerilerini alırsınız. Ama beceri sınırı olmadıgından istediğiniz skilli kasmakta serbestsiniz.

Görüntüler:


[Aile Sistemi]
Günümüz aile sistemlerinden bir nebzede olsa farklıdır. Bir deede bağlı değildir. Aile kurmak için cesaretli olmalı iyi bir ekibiniz olmalıdır. Bunun yanında maddi olarakta bir gücünüz olmalı elbette.

Aile içi olan tüm eylemlerinizi; aile kurmak,aileye üye almak/çıkartmak, aile dostlugu veya düşmanlıgı gibi, muhtardan yapmalısınız.

Aile kurmak için muhtarı gargoyle şehrinde bulmalısınız. Size rastgele bir yere gitmenizi ve ordaki yaratıkları öldürmenizi ve bir eşyayı getirmenizi isteyecek. Ancak bunu tek başınıza yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Bir aile kurmak için aile gibi örgütlenmiş olmanız gerekiyor, görev en az iki kişiyle geçilebilir.

Daha sonra, istediği özel eşyayı ona verdiğiniz zaman, ilk ücreti isteyecek sonra aile adınızı sorucaktır. Aile reisinin 500k tokeni, 20 level karakteri ve 5.000 fame'i olmalıdır. Daha sonra size aile body sash'ınızı verecektir.

Daha sonraki işlemleriniz için muhtara gidip normal oyunda bir oyuncuya yazdıgınız gibi "işlemler" veya "islemler" demeniz gerekmekte.

Görüntüler:






[Ada Kiralama Sistemi]
Haftalık ücretle bütçenize uygun bir ada kiralayabilmeniz mümkün. Bu ada aynı evinizde ne yapabiliyorsanız onu yapmanıza yarıyor. Yani kutu koymak eşya kitlemek veya birini evden atmak. Adalar haftalık kiralama yöntemiyle kiralanabilir veya açık arttırma yöntemiyle belli bir sürede satılıga çıkartılabilir. Gerisini görüntüler anlatsın bence,

Görüntüler:






[Şehiriçi Kiralama Sistemi]
Mantık tamamen ada sistemiyle aynıdır, aynı özellikler ve yetkiler vardır. Kendi evinizmiş gibi kullanabilirsiniz. Açık arttırmayla satılır. Otomatik sistemle kiralanır.




[Ostard Egg Sistemi] (Sphere Alıntısı)
Çoğunuzun alıştıgı bir sistem, özellikle spherecilere çok tanıdık gelecektir. Ben biraz bu durumu değiştireyim dedim.

Ostard egg sisteminde,
%40 Forest Ostard (renksiz)
%40 Desert Ostard (renksiz)
%10 Mid Ostard
%5 Frenzied Ostard (renksiz)
%3 Forest Ostard (renkli)
%2 Frenzied Ostard (renkli)

çıkmaktadır. Ancak bu durum tamamen luck/şans ile oluşuyor. Yani eğer yumurta açıcaksanız üstünüzde nekadar luck özellikli eşya varsa giyinmenizi tavsiye ederim.
Bu takdirde renkli bir frenzied ostardı 5 yumurtadan 3 ündede çıkartmanız çokta imkansız değil.

Ostard yumurtaları, gargoyle city nin hemen sağ tarafında bulunan dağın içindeki ejderhadan çıkmaktadır. Ejderhanın ismi random olarak belirlenir ve değişir. Bu nedenle ejderha(dragon) diyorum. Ejderhayı öldürmenize gerek yok sadece onu atlatıp yumurtasını çalıp kaçabilirsiniz. Ejderhayı öldürürseniz içinden 2 adet daha yumurta çıkar ve bunlardan renkli binek çıkma şansı fazladır.

Ostard egg'i aldıktan sonra bir sun crafter bulup ona kuluçka yaptırmanız gerekiyor. Kuluçkaya yumurtanızı koyduktan sonra isterseniz bankanızda isterseniz evinizde isterseniz çantanızda taşıyabilirsiniz yumurtanızı, Sadece yere koyarsanız kırılmaması gerekiyor (üstünden geçilmemesi gerekiyor).

Yumurtaların oluşum süresi de, 12 ile 24 saat arasında değişmektedir.



[Bodcu Sistemi]
Runuo da en önemli unsurlardan biridir. Crafterların canlılıgını bodcu sistemi sağlar. Peki bod nedir?
BOD = Bulk Order Deed = Sipariş

BOD bir deed halinde size verilir, Bodda, size örneğin

Bana 5 adet katana yap veya 10 tane shadow katana yap veya 25 tane kusursuz spear yap diyebilir.

Hepsinin zorluguna göre ödülleri vardır.

BODCU sistemi ise uzun senelerdir, sayın venüs (murat) ın yaptıgı sistemden farklı değildir. Karakterin bod hakkını diğer karaktere geçirir onun dışında bir janjanı yoktur.

Bizim sunucumuzda ise 6 dakika içinde bir bod çıkar kimin alıcağı ise şansa dayalıdır.
Bulk Order Booklarla, bodlarınızı düzenli olarak bir kitaba sokabilir ve gerektiğinde çıkartabilirsiniz.

Görüntüler:




[Kalaslı Ev Sistemi] (Sphere Alıntısı)
Kalaslı ev sistemi sphereci arkadaşlara çok tanıdık gelecektir. Runuo craft sistemiyle birleştiği zaman çok daha kusursuz oldu. 3de 1 yapma şansınız 3 de 2 malzemenin harap olma şansı var.

25 Kalasla küçük evlerden yapabiliyorsunuz.

1 Kalas = 100 log a değer 100 log ile 1 kalas yapabiliyorsunuz.

Görüntüler:



[Golem Yapımı] (Sphere Alıntısı)
Golem yapımı runuoda bir görevle oldukça karmaşık ve güçsüzdü. Sphere sunucuların golem sistemine benzettik, artık golem hem daha güçlü hemde yapımı sphere oyuncularına çok daha tanıdık.

Golemi 100.00 Tinker skilliyle, %33 ihtimalle yapabilirsiniz (yani 3 de 1)
Golem yapımı için Clockwork Assembly(1), Power Crystal(1) ve Arcane Gem(3) gerekmektedir.

Golemin birde yeni görüntüsü var resimde en üstte solda gördügünüz, %50 ihtimalle earth elemental görünümüyle %50 ihtimal yeni görüntüsüyle çıkabilir/yapabilirsiniz.

Güçleri ikisininde aynıdır.

Görüntüler:



[Chat Sistemi]
Açıkcası çevrede bir çok chat sistemi var, ama bunların çoğu kullanışsız hatalı veya çok bilindik. Sıfırdan yazımda ise çok büyük bir efor sarf eder yeni ve gelişmiş birşey yapabilirdik. Bunun yerine neredeyse hiçbir serverda kullanılmamış bir ölü runuo scriptini canlandıralım dedik. Runuo chat sistemini aktifleştirdik. Menu barda ki chat butonuna tıklıyarak ve bir nick girerek kanallara bağlanabilirsiniz.

Nickiniz bir kere girilir ve birdaha değiştirilemez. Unutmadan bir kaç kanal var, ve guild toplantısı gibi durumlarda kendiniz kanal açabilir ve bu kanalı şifreleyebilirsiniz.

Görüntüler:





[ArgBug Web Eklentisi] (Web Sistemi)
ArgBug ın açılımı, Araştırma ve Geliştirme Bug Merkezidir. Yani bu aparatta, yöneticiler önerilerini ve buldukları bugları tüm yöneticiler bilsin ve görsün, oylasın yada çözümlendigini haber alsın diye tek bir sayfada topladıgımız yerdir. Arayüz çalışmamız henüz yapılmadıgından görüntülerde görüceğiniz tema çok değişecektir, işte görüntüler,





[OnlineLog Web Eklentisi] (Web Sistemi)
Sunucumuzda, staffların log kayıtları, oyuncuların log kayıtları, kim nerde ne itemı düşürmüş, kim hangi bineği ehlilleştirmiş gibi birçok log kayıdı bulunmaktadır. Bu log kayıtlarını artık websitemizden görüntüleyebiliceksiniz.

[Guild Yapım Sistemi]
Artık parayla guild almak yok, unutun!
Mephitis adlı champion dan, her ölümünde 15 adet magical stone çıkıyor. Guild stone 3 de bir şansla 100 magical stone ile yapılıyor. Luck'ın önemi burda çok büyük elbette.
Guildstone, tinker becerisiyle yapılıyor.





Bu konu altında güncellemelerim devam edicektir, yeniden bakmayı sakın unutmayın.

Son Güncelleme: 14 Mart 2010 14.51
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lord_gorthaur said:

ev yapımı bence olmamış gibi, resimde min. yetenek tinker 90'diyor, ev yapımı carpenter ile olmalı, tinker daha çok mekanik işi, incik-bocuk işi ile ilgilidir


Evet logla , board la ev dikilecekse carpanter olmalıydı bencede , mesela stonecrafting ile tower castle felan olabilir vs vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla eline sağlık uğraş vermişsin ama şöyle bişivar
sanane ve bundan 5-6 sene önceki nebuladan sonra sphere serverlar zaten gg olduydu
run uo serverlarda bana göre Avatürkü avalon serverinden sonra tad vermedi
şu yok frostlu firelı itemler, yok suda yüzen binekler falan tamamen saçma sapan şeyler.
ha ufak yaştaki kitle onları sevip geliyoda ben en orjianl ilk halli uo olsun yeter
daha fazla zevk alırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işin başındakiler ne kadar iyi niyetli, çalışkan ve yaratıcı olsa da, söz konusu uo olunca 10-15 yaş oyuncu kitlesi çoğunluğu oluşturacağından, 10-15 yaş aralığında olmayanlar tabii ki oyundan zevk alamayacaktır. bizzat yaşadım gördüm.

biz de 12 yaşında olsak beraber zevk alırdık. veya oynayan herkes 20-25 yaş aralığında olacak olsa eyvallah. ortamın önemli olduğu bir oyunda uygun oyuncu kitlesi yoksa zevk almıyor oyuncu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

emeğinin karşılığını almış uo shardı iki elin parmağını geçmez iken, şuna reklam vericez bunu yapıcaz idaaları arasında hatrı sayırılır bir emek vermek cesaret ister. arbeit uo yu cesaretinden ötürü kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...