DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 kalecilik nasıl zeka istemiyor yahu öeh, defansı toparlayan direktif veren hatta atağa çıkarken yön veren kalecidir, zeki olanı çok şey farkettirir. kalecileri sadece kaleye top geldiğinde engelleyen pasif adamlar olarak düşünmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 tecrübe lazım lafıda tam bir klişe oldu.1-2 maçla tecrübe olmuyor.kaleciyi koyacaksın kalene uzun yıllar.o hakkı kazanmak ztn ayrı bi mesele oluyor.öndeki as kaleciyi kesmek yada o gititkten sora başka bir as kaleci alınmaması için bence yetenek ve zeka gerekiyor. iyi tecrübe gerekiyor da nasıl vericez o tecrübeyi:) volkanın fiziği çok iyi ve yetenekli.ztn daha zeki olsa farklı yerlerde olurdu.suan volkan fenerbahçe kalecisi olmanın avantajını kullanıyor.fenerden gitse kimse aramaz onu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 rüştü'yü senelerdir sevmem, yerden yere vururum ama şu son haftalarda ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gördüm. tecrübe oynadıkça olan bişey, zeka ise doğuştandır. oyun kurma zekası olcak, oyunu yönlendirebilecek, defansı koordine edecek, en kötü durumda bile moralini bozmicak ve gerektiğinde takımı ateşlicek. bi futbolcunun illa 10 numara giymesi gerekmio zeka sahibi olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 abi rustu mu guzel oyun kuruyor yapmayın lutfen. fenerbahcedeyken adam sinir krizleri gecirtirdi bana, adamın oyunu elle baslatmak diye bi huyu yoktu sureklı ayakla baslatırdı. ayakla baslattı hemen her top da ya taca ya da rakıp oyuncuya gıderdi. ofsaytla alakası olmasın pozisyonarlda bile defansı bırakıp hakeme itiraz ederdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Baggio said: Wispy said: Baros sabit duruyor cezasahasında, arkası da dönük görmüyor bişi. Herif geldi bindirdi barosa sonra da dayılanıyor. Adam gibi tarafsız izleyin pozisyonları, sonra çemkirin lütfen. Baros arkasına dönüp bakıyor, Volkan'ın geldiğini görüp kafasını tekrar öne çeviriyor gayet. edik: Hallolmuş zaten. :p konu kaleci olunca faulün kuralları değişiyor, kaleciye vücut çalımı atamazsınız bi yere yürümek istiyosa ve orada duruyorsan sen gslisin demektir. SARI KART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 O pozisyon direk sarı, Baros gayet isteyerek engelliyor, hatta omuz atıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Sarı değil bence pozisyon, sadece faul. Baros kartı itirazdan gördü diye algıladım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 kalecilik hakikaten zeka gerektirmiyor yapmayın. Yetenek, refleks ve tecrübe işi sadece. Defansa nerede duracağını zaten t.direktör söylüyor, tecrübeli iyi defans zaten biliyor. Kaleci bir tek baraj ayarlamada falan etkili o konuda onları da tecrübeyle sağlıyor. Geriden oyun kurmayı popescu tarzı defansif adamlar da yapıyor zaten. Van Der Sar 38 yaşında ve kalede çünkü adam inanılmaz tecrübeli ve hala refleksleri yerinde (gençliği kadar deil tabii ama o kadarı da olacak) sırf tecrübesiyle nerede ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor. Bir kanat, forvet, orta saha oyuncusu zekası sayesinde çok daha etkili olabilir, bir anda atağı ters kanada çevirmek, aniden koşu yapmak ya da rakibe bir fake atarak adamları üzerine çekerek arkadaşını boşa çıkarmak falan gibi şeyler yapabilir, oyunu kurup nereden nasıl atak başlatsa kime pas atsa daha iyi olacağını analiz edebilir. kalecinin bu konuda yapacağı çok iş yok. Yapacağı sınırlı iş de zaten tecrübeyle ve taktiksel uyarıyla belirleniyor. Yanlış anlamayın zeki kaleci olmaz demiyorum ama zeki olmasının oyununa etkisi pek olmaz diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Baggio said: Sarı değil bence pozisyon, sadece faul. Baros kartı itirazdan gördü diye algıladım ben. Barosun pozisyonunu ilk izlediğimde bayağı kızdım ne alakası var adam görmüyo bile arkasından koşan volkanı saçmalığa bak falan diye sonra tekrarı izledim ve gördüm ki volkanı görüyor ve çekilmiyor üstüne omzunu çıkarıyor. Faul olup olmadığı tartışılır. Çünkü adam sabit olduğu yerde duruyor, onun üzerine koşan adam volkan. Gidip volkana omuz atsa anlarım da adam sabit halde. Sarı kart olmaması doğal, evet itirazdan gördü kartı ki normal o kadar itirazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 o pozisyon net faul çünkü engelleme var, ceza sahası içinde her zaman kalecinin avantajı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Zeka nasil onemsiz olur ya: ) Maymun koyalim hem manyak reflex hemde. .. maymun iste.. masrafsiz muzla idare eder falan: ) Zekadan bahsediyoruz ya ayirt edici ilk ozellik bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 teknik direktör zaten söylüyor ama teknik direktör sahada top oynamıyor.oyun içi dialog denen birşey yok mu yahu.barajı teknik direktör mü kuruyor.yada duran top yan top vs de kaleci hiç yönlendirme yapmıyor mu ? tecrübe kazanabilecek kadar forma şansı bulmak için yetenek ve zeka lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Rewendor said: kalecilik hakikaten zeka gerektirmiyor yapmayın. Yetenek, refleks ve tecrübe işi sadece. Defansa nerede duracağını zaten t.direktör söylüyor, tecrübeli iyi defans zaten biliyor. Kaleci bir tek baraj ayarlamada falan etkili o konuda onları da tecrübeyle sağlıyor. Geriden oyun kurmayı popescu tarzı defansif adamlar da yapıyor zaten. rewendor kusra bakma ama şu sözlerinden, bir futbol takımında oynamadığın ve hatta seslerin seyirci tarafından bastırılmadığı bir maç izlemediğin belli oluyor. televizyondan izlediğiniz gibi değil her şey, her maç sonrasında daime kalecilerin sesi kısılıyorsa var bir olayı. saha içinde defansı yöneten kalecidir. ha her kaleci yönetir demiyorum, genelde böyle ve olması gereken de bu. volkan zeki değildir yönetmiyordur olabilir, ama kalecilerde aranan bir özellik bu. kaptandan sonra kaleci durur takımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Kanuni said: Zeka nasil onemsiz olur ya: ) Maymun koyalim hem manyak reflex hemde. .. maymun iste.. masrafsiz muzla idare eder falan: ) Zekadan bahsediyoruz ya ayirt edici ilk ozellik bence Maymuna kaleciliği öğretebiliyosan koy tabii, hem direklere falan da tırmanır. Kaleci dediğiniz şeyin zaten yapacak 3-5 tane şeyi var topu topu onu da zamanla tecrübeyle oturtur, refleksleri falan da iyiyse canavar kaleci olur. Zeka gerektirmiyor diyorum çünkü kaleci için "vizyon" önemli değil. Hani bir ortasaha oyuncusunun vizyonu dar oldum mu yeterince geniş düşünecek zekası olmadım mı ne kadar yetenekli olursa olsun belli bir kalibrenin üstüne çıkamaz mesela. Kalecide bunlara gerek yok. Hepsini geçtim Volkan işte yahu gözünüzün önünde örnek. Adamın zeki olduğunu iddia eden bir tane forum üyesi var mı şu anda? Ama adam milli takım kalecisi, 3 büyüklerden birinin kalecisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 DoruK said: rewendor kusra bakma ama şu sözlerinden, bir futbol takımında oynamadığın ve hatta seslerin seyirci tarafından bastırılmadığı bir maç izlemediğin belli oluyor. televizyondan izlediğiniz gibi değil her şey, her maç sonrasında daime kalecilerin sesi kısılıyorsa var bir olayı. saha içinde defansı yöneten kalecidir. ha her kaleci yönetir demiyorum, genelde böyle ve olması gereken de bu. volkan zeki değildir yönetmiyordur olabilir, ama kalecilerde aranan bir özellik bu. kaptandan sonra kaleci durur takımda. Dediğin gibi olsa GS yandı o zaman. Franco hangi dilde anlatacak Servet'e Sabri'ye derdini de onları yönetecek? Ha kaleci defansı yönetir evet. Ama bunu tecrübesiz defansa ya da kısıtlı duran toplarda falan yapar. "Barajı biraz sağa alın" ya da "adam kaçıyo sağdan tutun lan" yapar işte. Tutup da ordu yöneten generallik değil yaptığı, o kadarını yapmaya da Einstein olmak gerekmiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 abi defans malsa kaleci yönetir, sağa sola geçin şunu bunu yapın der tabi, ama defans bunları işitçek kadar malsa uygulamada da sıkıntı çeker ki kaleci bi işe yaramamış olur yine o açıdan. zeka iyidir de bence de pek önemli değil kalecilik mevkiinde, ya da şöyle diyeyim; diğer oyunculardansa kalecinin aptal olması daha iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 abi tvde maç izlerken ben duyuyorum leo franco "sabırii gerii" diye bağırıyor falan yani, bazı kelimeleri öğrenmek çok zor değil, "servet kademe" falan diyor duyuyorum ben tvden bile öküz gibi bağırıyor. sanctis de bağırıyordu çok şeker oluyodu hatta. ha işin öteki yanı, bu yüzden pek çok ülkede yerli kaleci olayı vardır. ingilizce bilmeyenler genelde kendi vatandaşları oluyor çünkü. pek çok kulüp örnek verilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 hah Fromthehell anlamış demek istediğimi daha basit anlatmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 anlatamadım ben. kaleci satranç tahtasında piyon sürer gibi yönetir demiyorum. misal sabri ileri çıkmış soldan santos kaçacak, kaleci gördü ve neill'in oraya gitmesini söyledi. her saniye oluyo tabi bu tip şeyler, soldakini tut, kademeye gir, taca at, yardıma git vs. vs. yani bunları da adam gibi görebilmek ve sezebilmek için biraz zeka gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 abi volkanın fiziği nasıl iyi ya. Adamın stoper gibi fiziği var, kalecilikle alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Rewendor said: Tutup da ordu yöneten generallik değil yaptığı, o kadarını yapmaya da Einstein olmak gerekmiyor :) çoğu zaman defans adamları sadece topa ya da tek kişiye kitlenir ve geri kalanlardan habersizdir sahada olan. iyi bir kaleci dendiği gibi defanstakilerin gözü olup onları yönetebilmelidir . benzer bir şeyi başka bir başlıkta daha konuşmuştuk gerçi. böyle üstün özellikleri olan kaleciler zaten zor yetişiyor ve dünyada sayılı. fenerin vardı bir tane eski aklıma gelmiyor adı sarı hani, taffarel bunlar şanslı olup izleme imkanımız olan kalecilerdi. dilin sorun olduğunu düşünmüyorum bu arada bu konuda. basit ingilizce, yabancı oynatan her takımda oyunculara öğretilir. sabri bile öğrenebilir hatta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 @rewe van der sar manu kalesinde bu yaşında çünkü oyun zekası var diye. oyun kurabiliyor diye. bunlar için zeka gerekmiyorsa ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 kaleciye gereken güven, özveri ve tecrübe. Volkan da bu var, gösterdi dün akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 rahatsiz said: kaleciye gereken güven, özveri ve tecrübe. Volkan da bu var, gösterdi dün akşam. sdfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Myshkin said: abi volkanın fiziği nasıl iyi ya. Adamın stoper gibi fiziği var, kalecilikle alakası yok. Buna zamanında bir sezon sonu kaleci antrenörü "kondisyon çalış" demiş, bu salak nasıl anladıysa gitmiş body çalışmış, ondan öyleymiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar