Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antisosyal / Asosyal

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

senko said:

farkı ne ki ikisinin?
ikisi de deli doktoru işte.

Psikolog danışman, psikiyatrist tıbbi doktor.

misal şimdi depresyona girince hangisine gitmek lazım? veya hangi durumlarda psikoloğa hangisinde psikiyatriste gitcez?
Mesaj tarihi:
ben ekonomi mezunuyum. en babaların bile ekonomiyi doğru anladığını sanmıyorum. zaten ekonomi bilimi diye bir şeyin olduğuna bie inanmıyorum. o yüzden rahat olun bu konuda, istediğinizi sallayabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Alexi_Septimus said:

napae said:

Arkadaşlar bu iki kelimenin sürekli karıştırılmasından çok rahatsız olmaya başladım ben. Ne de olsa psikoloji okuyoruzzz. (B))

Bazen topiclerde de görüyorum "Sende antisosyal kişilik bozukluğu olmasın?" gibisinden laflar ediliyor. Antisosyal kişilik bozukluğu hastalarına kısaca sosyopat/psikopat diyoruz.

Asosyal da sosyal olmayan demek.

"Ay çok antisosyalsın yaaa" gibi yanlış kullanımları çok sık duyuyorum.

Burada psikoloji bilgimi konuşturmadım kimse yanlış anlamasın, günümüzde çok sık yapılan bi hata. Doğru kullanalım istedim.

Teşekkürleeeer...

Aslında bunun için psikoloji okumaya gerek yok, zira anti ve a arasındaki farkı gözlemlemek deniz memelilerinin dahi yapabildiği bir şey.

Anti yunanca karşı anlamına gelirken, a ise sahip olmama durumunda kullanılıyor. Burdan yola çıkarak apolitik insanların politikaya karşı sağlam bir duruşları olup olmadığını kolayca anlayabiliriz.

Bunun yanında ASPC de tıpkı ADHD ve diğer kuzenleri gibi, APP onaylı, 21. ci yüzyıl sonrası tanımlanan ve tanımlanmaya başlayan insan psycheleri için bir etikettir, öngörülen doğru sosyal normlara ve toplum düzenine tam olarak ayak uyduramayan ya da uydurmayan insanları tanımlar, ve tarihte daha önce eşi benzeri görülmemiş bir biçimde psikopatolojik yaklaşılan bu insanların üzerinden ilaç şirketlerinin para kazanmasını sağlarken, aynı zamanda status quo'yu koruyup, insanların sistem içerisinde rahat durmalarını sağlar.

ASPC'nin endikasyonlarına bakacak herhangi bir insan (domestik ev bitkisinden bir kuple daha yüksek IQ'ya sahip olan) hemen hemen herkeste biraz eşelenme sonucunda gözlemlenecek bir hadise olacağını da anlar.

Bununla birlikte ASOSYAL gibi APTAL'da yunancadan türemiş bir kelimedir, PTAL'dan yani GIDIM'dan türemiş olan bu sözcük, antik sokak grekçesinde bir gıdım aklı olmayan kimseler için kullanılırdı.

Bence toplum olarak ASOSYAL kimseleri düzeltmekten ziyade APTAL kimselere yoğunlaşmak gerekiyor.

baya iyi.
Mesaj tarihi:
tekstil mühendisiyim, hala boxera paçalı don diyenler var, sene 2010 yapmayın.

bi de "ayh paçalı donu bugs bunnyleağğ" diyolar, kıl oluyorum.
bari yatakta yapmayın
Mesaj tarihi:
Gayet güzel üniversitelerden mezun insanlar bile daha bildiği kelimeyi yazmayı bilmiyor, nerede kaldı böyle nüans farklarını bilecekler. Şirkette bu bağlaç/ek karmaşası bir yana, dünya yazım yanlışı dönüyor paso, "yorulduğumuza DEYDİ" diye mail geldi geçen gün :p

"BEYLER DEYDİ DENMEZ DEĞDİ DENİR BYE" diye konu açaydım ben de keşke.

edik: Bir altımızda "deyince" yerine "değince" yazılmış topak var mesela, uzaklarda aramaya gerek yok :p
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Gayet güzel üniversitelerden mezun insanlar bile daha bildiği kelimeyi yazmayı bilmiyor, nerede kaldı böyle nüans farklarını bilecekler. Şirkette bu bağlaç/ek karmaşası bir yana, dünya yazım yanlışı dönüyor paso, "yorulduğumuza DEYDİ" diye mail geldi geçen gün :p

"BEYLER DEYDİ DENMEZ DEĞDİ DENİR BYE" diye konu açaydım ben de keşke.

edik: Bir altımızda "deyince" yerine "değince" yazılmış topak var mesela, uzaklarda aramaya gerek yok :p
nüans zaten fark demek dostum anlatım bozukluğu yapmışsın.
saygılarımla
GRAMMAR POLICE
  • Yeni Oluştur...