Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sandbox mmorpg ne demektir?

SÝNEQ

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

öle de, oyunda ki eventleri playerlar mı yapıyordu gm ler mi?

Sandbox olayı güzel, özellikle eve bu konuda çok başarılı,
ama bazen insan theme park arıyor,
blizz yapmış olsa, wow sandbox olmuş olsa
biraz daha guzel lore a oturtulmuş olsa
level sistemi olmasa, tamamen playerlara bırakılsaydı oyun
gelmiş geçmiş gelecek en güzel oyun olurdu.
ama bu kadar satmazdı tabi..

Bir sürü event yapılıyordu abi. İki tane playerların kurduğu şehir düşman olup birbirlerine raid düzenleyebiliyorlardı mesela daha ne olsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

senin benim kabul etmem gerekmiyor zaten. gulmeye devam gulelim eglenelim. gelmis gecmis dedigimiz anda bizlerin kriterleri pek onemli olmuyor zaten. sen daha iyisini biliyorsan anlat dunyaya inansin :)

ama oyun tarihine bakildiginda gulsekde wow su an icin en iyi mmolarin basinda. hayir bunu soylemenin nesi sakincali anlamiyorum zaten. oynadigim bir oyunda degil 2-3 sene cikinca oynadim bana yasattiklari yeter zaten. bir baska mmo da (swg nin baslari da guzeldi) bunlari hissetmedim.

varsa daha iyisi gulmenin yaninda yazsanda tartissak. tabii aciklayarak su bu bunlar ve bu nedenlerden dolayi daha iyi vs seklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

-'ler

Housing yok, Player City yok, Open World PvP yok (bi tek bgler yokken vardı), bir oyuncu hiçbir şekilde serverı etkileyemiyor mesela sabah akşam her bgyi horde kazansa da alliance hiçbir zarar görmüyor, item manyaklığı, oyuncu kitlesi.

Daha aklıma gelmedi şuan açlıktan ölcem yemek yedikten sonra +ları yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

hayir yahu ben cikmis tum mmolar icinde senin icin en iyisi hangisi onu sordum. cunku sen ya da ben herhangi bir mmoyu en iyi olarak kabul etsek dahi karsi taraf onlarca eksi yazar. 2004 de ciktigindan beridir tum dunyada bir mmo var ve mmo dunyasi onun cevresinde donuyor bir sekilde, cikanlari eritiyor, cikacaklari iptal ettiriyor, tum rakiplerini bertaraf ediyor vs. enteresandir kullanici kitlesi hep artiyor falan filan.

yani millet salak degil daha iyisi olsa veya ciksa idi gecerlerdi tum diger mmolarin basina gelen sey wow unda basina gelirdi ama bir turlu olmuyor.

mmo demek tum oyunu ile cevresindeki destekle, sirket ile, oyunculari ile, guidelari kulturu vs ile cok farkli bir olay. en iyi grafigi yaptimla, housing koydumla, craftingi abarttikla olmuyor, bir sekilde dunyanin mmo oyuncularinin kabullenmesi ve sahip cikmasi ile oluyor, 7-77 yasindan herkesin bir seyler bulabilecegi bir dunya ile oluyor, filmleri, videolari, dunya siralamasi guildleri, yarismalari, marketing ve reklamlari, ek urunleri, kazanci, ses muzik vs bok pusur binlerce etkenle benim gozumde bir mmo dunya devi olabiliyor. bunlari en iyi gerceklestiren bence! wow.

ha biri cikar eve online der, digeri aoc birisi warhammer, ama bunlarin hic birisi o binlerce detayin bir cogunda wow kadar basarili degil. olsalardi zaten wow tukenirdi, cunku bir cok wow oyuncusu lanet olsun bir sey ciksinda ona gecsem diye bekliyor, sonra bir seyler cikiyor deniyor ve geri hadi be bune diye donuyor.

mmolardan ve en iyiden benimanladigim bunlar. kucuk detaylari degil genel mmo dunyasindaki etkisi.
Sosyal ağlarda paylaş

swgdeki craft sistemini anıp sandbox mmorpg övmek hatadır , o apayrı bişeydi

burda öven kaç kişi swgde "iyi derecede" craft yaptı onu da düşünmek lazım. normal bi hayatı olan insan için gereksiz kafa kurcalayan bişeydi , üniversite hayatımın en güzel yıllarını (!) yedi heh
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
reampage said:

Tamamen oyuncuların şekillendirdiği limitlerin olmadığı bir sandbox yok, second life belki ama onuda bilmorum tam olarak.

oyun değil o.

sen mesela gerçek dünyada bir şirket kurup o şirkette second life'ta satabileceğin ürünler tasarlayıp, oyun içerisinde açacağın bir dükkanda şirketinin tasarımları olan ürünleri satabilirsin. girişimcilik yapabilirsin yani. veya gayrimenkul işine girebilirsin, ev yapıp satabilirsin falan.
Sosyal ağlarda paylaş

2010 konusu ama şuraya birşey yazmak istiyorum. bence oyunun sana yapmanı söyleyemeyeceği şeyleri yapabilmen sandbox.

yaratıcılık katılabilecek şeyler yani. hep housing verilir buna örnek. şimdi atıyorum toki gibi prototype vardır. koyarsın içine sims gibi cisimleri alırsın yerleştirirsin. aha sandbox. bok sandbox.

duvarını çekerim. sıvamı yaparım. istediğim şekilde yaparım. müzik gibi. şablon verip HADİ BESTE YAP demeyecek. verecek elime do re mi fa. ben yazıcam. 4/4lük 9/8lik ben karar vereceğim.

mesela mace yapıcam ya, yapacağım macein topuzunda ne meltali var kaç çıkıntı var, o çıkıntılar nerede ben ayarlayağım.(hatta bunu silahı alanın görememesi falan efsane olur, mesela evrende bi blacksmith olacak böyle deneyecek birsürü şeyi, bir recipe tutturacak o şekilde yaptığı silah o silah türünün en iyi atağını verecek. hepmizi abi bönö yööp nölüör diyeceğiz) (o da vermeyecek coca cola recipe style)

aynı olayı food zart zurta da uygulayacaklar. zaten şunu yapabilirlerse sandbox olayı tamamlanacak.

bunu neden yapmıyorsunuz ya. eşşek gibi şirketler var.
Sosyal ağlarda paylaş

full sandbox morpg olamaz. her zaman birileri bir seyler ister bekler. yok oyle %100 sandbox. anca crafti cok guclu yaparsin sandbox crafting olur, iste skill verirsin onu gelistirir millet sonsuz olmadigi icinde oda bir sure sonra bayar zaten, ev koyarsin zaten craftla alakali, swg desek oda bir yerden sonra tikaniyordu zaten.

milletin dilinde hep bir sandbox da ancak bir kac ozelligi ile yakalanabilir bir sey sandbox bence. full bir mmo dunyasini sandbox yapmak su aralar yemez sanki. iste biri alir pvpsini ozgur birakir digeri crafti birisi sosyalligini digeri grupca bir seyler yapmayi vs.

insan oynuyor abi sunlari herif hayattan beziyor mmoyami takilacak sandboxx diye :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...