Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sandbox mmorpg ne demektir?


SÝNEQ

Öne çıkan mesajlar

Sandbox MMO:


Player driven oyunlar. Kuma oturup elimizde ne varsa kürek kazma kova oyunu biz şekillendiriyoruz. Ekonomi, Bounty Sistemi, Housing...vs.vs. Herşey değilse bile çoğu şey oyuncuya bağlı. Mesela atıyorum şehir kurmak, şehir yıkmak...vs. vs. Her serverın klon olmaması diyebiliriz herhalde.

Theme Park MMO:


Devler ne koymuşlarsa yapmışlarsa onlara binerek eğleniyorsun. WoW mesela.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

hep istenen ama yapilamayan mmo demek :D


Yapildi, "Eve Online".
Elflerin olmamasi, kilic kalkan kullanilmamasi ve /dance emotunu kullanilmamasi yuzunden ve piyasadaki tum diger oyunlara gore cok daha gercekci olmasi yuzunden (hardcore kelimesinden tiksiniyorum) insanlar eve online'i nedense bir turlu anlayamadi.

300bin kisi ayni serverda oynuyor, peak zamanlarda 50bin oyuncu ayni serverda ticaret, pvp, pve yapiyor, topraklar alinip veriliyor maden kaziliniyor, kara deliklerden baska yildiz sistemlerine geciliyor.
Oyuncular, gunlerini harciyip uzay istasyonlari kuruyor sonra baska oyuncularabu istasyonlari/topraklari ele geciriyor. Yillar sonra bu istasyon 2006 yilinda falanca alliance tartafindan kurulmustu ruhlari saad olsun deniyor.

Politika, entrika donuyor ve tum bu olan bitenler tamamen oyuncularin kontrolu altinda tek bir severda suruyor.

Baya yapilmis gibi geliyor bana?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

darkfall da sandbox yapıcaz die çıktı da yola sonra massive pvp oyunu haline geldi sadece, kimseyi farklı yollara itecek bişey sunamadı, yanlıi dizayna gitti

Ultima Online ın ilk halleri atası zaten sandboxın
Eve Online canlı olan ve başarılı olan bi sandbox ama ne yazık ki oyun çoğu insan için sıkıcı ben de çok beğeniorum sistemini ama nedense oynayamiorum

Mortal Online da işte uo gibi bi sisteme doğru gidior, betada teknik sorunlar vs olsa bile harbiden sandbox olmayı başardı şimdiden, crafterlarından tamerlarına savaşçılarından keşifcilerine kadar. Herkes takılıo istediği gibi. Ama daha yolu var işte ve paraları da yok, ne olur ilerde belli olmaz .


Bunlar dışında da yapılan sandbox oyunları var galiba dawntide mı ne vardı o da baya yapım aşamasında galiba


Wow dan themepark zevkini çıkariorum zaten ki bi sonraki oynıcam themepark mmo swtor olacak, ama HALA SANDBOX açlığım bitmeedi benim de , umarım şu mortal böle devam eder gelişir de keyfimiz yeirne gelir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MMO oynayanların 25 yaşına kadar peşinde koştukları , üniversite bitip asker dönüşü işe döndükten sonra eski tadını alamıycaklarını farkedip , bırakıp , theme park mmolara döndüğü oyun türüdür.

günde 1-2 saat oynayarak çok bişey yapılamıyacak , üzerlerinde gerçekten emek sarfedilmesi gereken oyun türleridir. mümkün mertebe , sağlıklı bireylerin uzak durmaları gerekir. özellikle iyi yapılmışı insan hayatında derin yaralar açabilir :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben en başta kendimden biliyorum , sandbox mühendis adam/mühendis adayı işi değil :)

akşam olsun , guildimle 2-3 saat event yapıyım , task force olsun raid olsun , ne yapıcağım belli olsun.. ventte 2 muhabbet edip exp mi alırım , oyun da bi daha açılana kadar kapanır.

pati yaş ortalaması bunu istiyor artık bence :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

farinal o dediklerini theme park bi mmoda da yapabilirsin ; sandbox demek craft demek değil sadece.. SWGdeki craft sistemi gibi bi sistem daha gelmez oyun dünyasına , boşuna dertlenmemek lazım (mortaldaki sistem , kağıt üzerinden daha da gelişmiş gerçi onu unutmamak lazım)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
öle de, oyunda ki eventleri playerlar mı yapıyordu gm ler mi?

Sandbox olayı güzel, özellikle eve bu konuda çok başarılı,
ama bazen insan theme park arıyor,
blizz yapmış olsa, wow sandbox olmuş olsa
biraz daha guzel lore a oturtulmuş olsa
level sistemi olmasa, tamamen playerlara bırakılsaydı oyun
gelmiş geçmiş gelecek en güzel oyun olurdu.
ama bu kadar satmazdı tabi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...