Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bi domuz gribi vardı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

ya hava alanlarına alınan ısıya duyarlı aletler?Başka yerde olsa hükümet düşer biz de yapan yaptığıyla kalır.

tüm dünya ülkeleri benzer aletleri satın aldı..

yaşasın anarşi..
Mesaj tarihi:
aslında bitmedi.
bazen sağlık bakanlığından memurlar çıkıyor, "nasıl bitti gördünüz mü, herkesi aşıladık zaten, biz bitirdik" diye konuşuyor haberlerde.
Mesaj tarihi:
Zaten başından beri böyle abartılacak birşey değildi ki. Bokunu çıkaran medya oldu.

Her gün haber her gün "domuz gribi nedir?" yazı dizisi, ekmeğini medya yedi, sonra da unutturdu yine aynı medya. Bugün birisi domuz gibiyle ilgili haber yapsın yine çıkar aynı şekilde ortaya.

Ben ilaç işinin de hatalı olduğunu düşünmüyorum aslında. Sosyal devlet dediğin bu tarz önlemleri almalı, bizden başka yapan ülkeler de var zannediyorum bu tarz bi uygulamayı. Kameralar da söylenmiş, sadece domuz gribi değil, ileride her türlü salgında kullanılabilir yani, kenara atılacak değil ki.
Mesaj tarihi:
Evet kamera uygulaması dünyada birçok ülkede yapıldı zaten bizede sonra geli aşı olayıda öyle oldu ama aşı olayında çok kişi indirdi cebe bu bir gerçek özellikle tedarikçiler götürdü işi
Mesaj tarihi:
az sayıda doktor zaman zaman tv e çıkıp söyledi. normal gripten bi farkı yok bunun, aşısıda yok o yüzden diye. bu grip aşıları her yıl değişir o yıl en etkili olan mikropların 2-3 tanesine karşı etkili aşı piyasaya sürülür. her bölgede, her kıtada farklıdır hatta sürülen grip aşısının içeriği.

global krizi paraya çevirdi işte ilaç şirketleri. kimbilir kaç ülkede kaç ilaç şirketi, aracı kurum, bürokrat bu krizden zengin olarak ayrıldı.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

bir yakınımızın çocuğu şu anda ankarada hastanede domuz gribi teşhisiyle. solunum cihazıyla yaşıyor. bitti diye birşey yok tam olarak.

Geçmiş olsun da domuz gribi bitti denirken dünyadan silindi artık öyle bi hastalık yok demiyorlar heralde...
Mesaj tarihi:
Medyanın gazı, yetersiz araştıran devlet, daha da zengin olan firmalar. Bundan sonra daha çok domuz gribi paniği olur alışmak lazım adamlar kolay parayı gördüler.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Medyanın gazı, yetersiz araştıran devlet, daha da zengin olan firmalar. Bundan sonra daha çok domuz gribi paniği olur alışmak lazım adamlar kolay parayı gördüler.
+1
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Zaten başından beri böyle abartılacak birşey değildi ki. Bokunu çıkaran medya oldu.

Her gün haber her gün "domuz gribi nedir?" yazı dizisi, ekmeğini medya yedi, sonra da unutturdu yine aynı medya. Bugün birisi domuz gibiyle ilgili haber yapsın yine çıkar aynı şekilde ortaya.

Ben ilaç işinin de hatalı olduğunu düşünmüyorum aslında. Sosyal devlet dediğin bu tarz önlemleri almalı, bizden başka yapan ülkeler de var zannediyorum bu tarz bi uygulamayı. Kameralar da söylenmiş, sadece domuz gribi değil, ileride her türlü salgında kullanılabilir yani, kenara atılacak değil ki.

tamamen katılmakla beraber sadece ilaç işinde biraz rant dönmüş olma düşünceside var bende ama çok ciddi inanamadığım için söyleyemiyorum :p
Mesaj tarihi:
benim metabolizmam çok cool,herkesin geçirdiği hastalıkları olmaz gider milletin adını dahi bilmediği hastalıkları bulur.senelerdir bir türlü grip olamadım,bu seferde evde herkes domuz gribi geçirdi,bunu da olmadım
  • Yeni Oluştur...