pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 said: Japonya'da Shizuoka Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırmanın sonucunda çöp atıkları kullanılarak üretilen yeni teknolojiyle kömürden daha fazla ısı verecek yakıt geliştirildi. Üniversite, çöpten elde edilen atıktan elde edilmesi mümkün olan yeni yakacak maddenin üretildiğini ve 3 yıl içerisinde bu ürünün kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Kömürün ısı enerji miktarının kilogram başına 6 bin 750 kilokalori olduğunu belirten yetkililer, yeni üretilen yakıtın kilogram başına enerji miktarının 7 bin kilokalori olduğunu, böylelikle kömüre alternatif yeni bir ürün olacağını belirttiler. Çöp dönüşüm sisteminin dünyada yaygınlaştığı, fakat bir çok çöp maddesinin dönüşümünün olmadığı ve özellikle yiyecek, sebze ve meyve atıklarının dönüşümünün olmamasının büyük enerji sarfiyatı getirdiği belirtiliyor. Bu sebeple üretilecek yeni yakıt teknolojisiyle 400 kilogram çöpten 200 kilogram yakıt üretmenin mümkün olduğu, böylelikle dünyanın en büyük sorunlarından biri olan enerji sarfiyatına büyük katkı sağlanacağı açıklandı. Yeni üretilen teknolojik yakıtın en önemli taraflarından birinin de yakıldıktan sonra ortaya çıkan küllerin fosfor ve diğer bazı besin maddeleri içermesi sebebiyle gübre olarak da kullanılması mümkün oluyor.
mani Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 çingenelere gün doğdu. yüzyılın yeni mesleği
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 said: Technology to produce fuel with the same heat output as coal from raw garbage and waste plastic has been developed by a group of Japanese researchers. Takeshi Sako of Shizuoka University's Faculty of Engineering and other researchers developed a way to produce fuel from food waste in plastic containers that were discarded from convenience stores and supermarkets, and from the non-edible parts of agricultural products. They hope to put the development methods to practical use in three years. When raw garbage and waste plastic is mixed in superheated water at 200 degrees Celsius and 20 times normal atmospheric pressure for about 30 minutes, burnable particles form around plastic that is broken down into fragments measuring between 1 and 5 millimeters in diameter. This becomes a powdered fuel, which can be compressed into pellets without any additives. The heat output of coal is about 6,750 kilocalories per kilogram, while the powdered fuel developed by the researchers reached between 6,250 and 7,000 kilocalories per kilogram -- roughly the same level. In addition, the fuel produces no sulfur oxide, and the output of nitrogen oxide and dioxins is far below the standards adopted at regular garbage incineration plants. Using the production method, it is possible to create 400 kilograms of the fuel from one ton of raw garbage and 200 kilograms of waste plastic. The incineration ash is minimal -- just a few percent of the size before burning, and since it contains phosphorous and other nutrients, it can be used as fertilizer. At some local bodies in Japan, refuse-derived fuel (RDF) plants have been set up to produce fuel by combining raw garbage with an adhesive and lime, turning it into pellets. However, the heat output of RDF is low, and heavy oil and other combustion boosters are sometimes required. In addition, lime remains in the ash from burned RDF, which adds to disposal costs, and there has been reported trouble with fires occurring -- apparently as a result of a buildup of methane gas produced during fermentation. As a result, RDF plants have not caught on. But with the latest technology, such problems can be avoided. e güzelmiş.. düdüklüye atmışlar amcalar çöpleri bi nevi =)
Cuce Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 sorun kömür azlığı değil, yaktığımızda ortaya cıkan toksik ve carbon miktarı. bu metodla aynı enerjisi daha az karbon üreterek elde edebiliceklerse anlamı var yoksa geciniz
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 zeytin çekirdeklerini presleyip yakarlar bizim oralarda.O bundan daha iyi.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 çöpe giden araziden de kazanıyor adam diğer taraftan. toprakta kirlenme de söz konusu değil. artığından da gübre olarak faydalanabiliyor. ii olmuş. genelde caponun çevre adına yaptığı icatlar gereksiz oluyor ve fiyatları sebebiyle kullanılamıyor.. silen printer haberi mi ne vardı geçen haftalarda. yaptığın masrafa değmezdi.. bu olmuş ama.
huun Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 bu yeni bi fikir değil, zaten yapılıyordu; demek ki tekniği geliştirdi limon suratlar.
Odeon Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 e varki zaten boyle bisey. ozel sobasi var. manyak enerji veriyor. torbalarla satiliyor sekerleme gibi bisey.
MadOrca Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Back To The Future II Dr. brown yapmıştı bunu ztn, blendera çöp atiodu hatırlarsanız ve bu sayede Delorean'a yakıt sağliodu, uçuodu alet =)
mamothus Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 bunla mangal yanmaz, cop eti kokutur coal rocks!!
Bone Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 böyle haberlerin "kömüre alternatif yeni icat" diye sunulması çok komiğime gidiyor. alternatif bir sürü farklı yenilenebilir enerji teknolojisi var ama bunları pas geçip "kömüre alternatif" diye dar bir kategoriye sıkışıyoruz.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 kömüre alternatif olduğundan olmasın ? mesela nükleer enerjiyle yarışacak bir miktarda enerji sağlasa, nükleere alternatif derdik kanımca. sonuçta bir nevi fosil yakıt, ve verdiği enerji de kömüre çok yakın.İfade doğru bence.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 ürettiği toksik gaz miktarı hakkında bilgi var mı ben mi göremedim? sadece çöp yakma işleminden çok daha az denmiş ama bu bir kıyas değil zaten sdf
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 dediğin gibi bundan başka bir bilgi içermemesi kötü said: In addition, the fuel produces no sulfur oxide, and the output of nitrogen oxide and dioxins is far below the standards adopted at regular garbage incineration plants. Using the production method, it is possible to create 400 kilograms of the fuel from one ton of raw garbage and 200 kilograms of waste plastic. The incineration ash is minimal -- just a few percent of the size before burning, and since it contains phosphorous and other nutrients, it can be used as fertilizer. ama daha çalışacaklarmış arkadaşlar üzerinde.. herhalde hoş olmayan bi değerler var şu an. henüz onları sölememişler ama düşürebileceklerini düşünüyorlar ki ajanslara servis olsun diye açıklamayı geçmişler.. böle bişi olsa gerek herhal.. belki... bi ihtimal
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 kalitesiz kömür kadardır çevreye etkisi tahminim. ancak alternatif katkısı var.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 onların yakıldığı santrallerde kullanılan filtrelerinde takılan ufak zararlı parçacıkları çimento sanayinde falan sıklıkla kullanıyorlar. geri dönüşüm verimi iyi ve kâr oranı makul olduktan sonra hayata bi şekilde geçebilir diye düşünüyorum.. hayat geçebilir yanlış aslında yaygın kullanım demek istedim.
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 çimentoda kullanılan cüruf için yeniden değerlendirme projesi ihalesine teklif hazırladı geçen bizim şirket. tamamen tavşanın suyunun suyunun suyu durumu söz konusu.
Öne çıkan mesajlar