Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsveç'ten İngiltere'ye..

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Erasmus sebebiyle İsveç'teyim, şu an burda oturma iznim var. Schengen dahilindeki ülkelere girip çıkabiliyorum, hatta yine burdan birileri oturma izni>schengen demişti sanırsam.

Şimdi İngiltere'de uzun süredir görmediğim bi arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum. İngiltere'nin vize olayını hiç anlamıyorum bir bilen varsa çok hora geçer.

Benim vize almam gerekiyor değil mi? Yani burda böyle yarı vatandaş gibi felan gözüküyorum sosyal zart zurt numaram felan var ama.. bi faydası olur mu bunun?

Eğer vize zorunluysa çok uğraştırırlar mı beni yoksa zaten buraya geri döneceğim için rahat mı verirler?

tenk yu şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

vize alamayabilirsin bile abi, ugrastirmayi gectim (evet vize alman gerekiyor bu arada)

ben isvecteyken amerika vizesi icin (erasmus bittikten 2 hafta sonra amerikaya gidecektim staja) gittim stockholm'de abd konsolosluguna, muhabbet soyle gecti, bu arada profesorden davetten tut her turlu banka zart zurtlari 200% hazir gittim yani.

ben: merhaba ben vize alacagidim
adam: sen ne kadardir buradasin?
ben: 3 ay
adam: ne kadar daha burada kalacaksin?
ben: 2 ay
adam: sen amerikaya gidince geri donmezsin isvece
ben: ? (mavi ekran gecti gozumden)
ben: evet donmeyecegim tabi ki, erasmusum bitince isvecle bi alakam kalmayacak ki niye geri doneyim?
adam: tamam iste isvece donmezsin amerikadan geri, o yuzden vize veremeyiz.

son 2 satiri 5 defa tekrarladik sonra, reddimi de yedim. sonra turkiye'ye geldim amerikali adam acti dosyami guldu, naptin isvecce ogrendin mi dedi, evet dedim, kufur ogrendin mi dedi, ahah kufursuz dil mi ogrenilir dedim, 2 gun sonra gelcek pasaportun dedi bana niye gidiyosun bile demeden bi tane mektuba bakmadan verdi. artik isvec bu konuda killigiyla unlu oldugundan mi, oradaki amerikan konsoloslugundan mi nedir bilmiyorum. ingiltere bundan cok daha kolay olur tabi de olur mu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Jönköping'teyim. Bu arada sağolun cevaplar için. Amerika konsolosluğunun ne kadar cins bi yer olduğunu biliyorum evet, İngiltere'nin de benzer olması muhtemel tabi.
Bu davet olayı nasıl olacak peki bi makam aracılığıyla felan mı göndermeleri lazım bunu? İngiltere vatandaşı bi de onlar; davet işe yarayabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Arkadaşın İsveç'e gelsin, sen kasma hiç.

Oturma izni>vize diye ben demiştim galiba ama o kadar da değil.

Bu arada springbreak'te Avrupa'da bi yerlerde olabiliriz, bekleriz.

Yav ben İngiltere'yi görmek istiyorum onun da etkisi var. Bi' de onlar orda geçici değil yani kız evlendi yerleşti ev görmeye gidicem sdfdsf..
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bu tür konularda bence davet daha tehlikeli...
Çünkü adamların korkusu başı boş adamların gidip oraya yerleşmesi..Mesela o yüzden İsveç vs aile kütük belgesi gibi şeyler istiyor,orada yaşayan akraba,eş dost var mı diye..
Benim tavsiyem,kesinlikle akraba ziyareti/arkadaş diye başvurmayın,işi kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor...
Yapın bir dandik hotel rezervasyonu,turist olarak gideceğim diyin kaç günse artık...
Sadece İngiltere değil,bütün vizeler için,özellikle Şengen bölgesi,o akraba/arkadaş işinden tırsıyor adamlar...
Sosyal ağlarda paylaş

oturma izni buyuk bi vizedir ama her vizeyi oturma izni diye alma. ogrenci vizeleri dunya'da oturma izni statusunde degildir. ornegin amerika'da kanada da avustralya da kalici oturum izni al, cogu ulkeye yine vizesiz gidersin. isvecte oyledir, kalici oturum iznin olsa vizesiz gidersin, pasaport gibi kabul ederler. cunku kalici oturum izni ile vatandaslik arasinda 2 fark vardir. oy veremessin, ayrica pasaportunu alamazsin. butun haklari verirler genelde.

ogrenci vizesi tirt bi vizedir, ona aldanma yani. her ne kadar oturabiliyosan, sinirli bi oturumdur, ogrencilik bitince donersin, turist vizesi gibi git 3 ay otur, ya da 6 ay, sonra don.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bana da burda demişti onu birisi.. Tabi ki öğrencilik sürem için geçerli bu oturma izni kalıcı bi izin değil yani ama merak ettim bi etkisi olur mu diye sadece.. Fakat dediğine göre olmuyor pek bi faydası.
Sosyal ağlarda paylaş

Cd- said:

xaty said:

Arkadaşın İsveç'e gelsin, sen kasma hiç.

Oturma izni>vize diye ben demiştim galiba ama o kadar da değil.

Bu arada springbreak'te Avrupa'da bi yerlerde olabiliriz, bekleriz.

Yav ben İngiltere'yi görmek istiyorum onun da etkisi var. Bi' de onlar orda geçici değil yani kız evlendi yerleşti ev görmeye gidicem sdfdsf..

o halde tek yapman gereken davetiye istemek.
hatta eşi vs. ingiliz ise ondan alman gerekir.
o zaman çok kolay ve hızlı bir yolla alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...