cihant Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 aradılar şimdi ingiliz bi lavuk anlaşılmamak için binbir takla atarak konuştu resmen. sınav saatini değiştirmişler,yarın 10'da giriyorum sınava.heyecan katsayısı arttı tabi bide alacağınız olsun lan insan iki kelime şuna dikkat et,böyle böyle yap der.onu bile diyemiyosa bari aslansın kaplansın yaparsın fln der lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 serbest kısımda basit düşüneceksin çok.hiç kasmana gerek yok bilindik klişe kalıplarla cevap vereceksin. mesela bende dünya haberlerini takip etmek iyi midir tarzı birşey çıkmıştı, gayet düz başladım iyidir tabi çünkü bana bakış açısı kazandırır, ders verir falan dedim. örnek olarak çinde deprem oldu mesela ordan dersler çıkardık falan yazdım ilkokullu gibi. hem cümlelerine de daha dikkat edebiliyosun yazacağın şeyleri kafana takmayınca.grammerin bağlaçların net oluyo. zaten paragraf başlarında kullanacağın kalıplara karar ver. seç örneklerden. sonra küçük çocukmuşsun gibi düşünüp anlat derdini. aklına ilk gelen şeyleri anlat. diğer kısımda da copy paste yapıp ana hatlarını, yani bahsetmem gereken cümleleri, belirledim.sonra üzerinde biraz değişiklik yaptım. bağlaç falan ekledim. sonra da listeningden not aldığım şeyleri arkalarına yazdım bu kadar. umarım biraz yardımı olur ben de senin gibi napcam diye yardım istiyodum ama 25 falan almıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 jakabolar toefl ile kasmayın kendinizi ben de 2011in başında bin lira verip toefl kursuna gittim ilk deneme sınavım 54tü ümidim kırıldı sonra eylüle kadar takıldım bana toefldan 80 ielts'ten de 6 lazımdı sadece 1 ay dandikten ielts çalıştım kendi başıma ve ilk denememde 6 aldım listening: 6.5 reading : 6.0 writing 5.5 speaking 6.0 daha adam gibi çalışsam +7'yi zorlardım çünkü speakingde heyecan yaptım ve biraz saçmaladım writingden de sanırım yazım hatalarında bulundum kısaca toelf boş iş ieltste insan faktörü önde speaking kısmında bildiğin etine dolgun hatunlarla muhabbet ediyosunuz ama toelf'da 4 saat bilgisayara bakıyosunuz bildiğiniz gebertiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 kişiye göre değişiyor o, sınavdan önceki gece 2 3 saat baktım, 105 geldi, bu demek değil ki herkes ielts i bırakıp toefl a geçsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Lopeth said: kişiye göre değişiyor o, sınavdan önceki gece 2 3 saat baktım, 105 geldi, bu demek değil ki herkes ielts i bırakıp toefl a geçsin bence herkes toefl'ı bırakıp ielts'e geçsin özellikle listeningi bu kadar kolay olan başka bir sınav görmedim ben. writing biraz kasış kabul ama pratikle giderilebilir. reading resmen monster kill ama toeflda farklı mı sanki. speaking de en güzeli karşında insan var yahu monitör değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Şimdi buna nasıl kayıt oluyoruz, nasıl çalışıyoruz? Kaplan ın kitabına çalışmak yeterli deniyor, doğru mudur? İşin bürokrasisi nasıl işliyor? Kontenjan lafı filan gördüm birkaç yerde, çok mu limitli bu kontenjanlar? Soruların aynısı ayrıca ielts için de geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 www.ets.org sitesinden kayıt yaptırıyorsun.sınav tarihleri yerleri fln yazıyor orda.önce bi üyelik al ondan sonra hangi tarih senin için uygunsa o zamana alıyorsun.sınavdan 1 hafta öncesine kadar alman lazım.1 haftadan az kalınca seçemiyorsun. ben compass all diye bi kitaptan çalıştım fena değildi,kaplan'ı bilmiyorum nasıldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 ya ben bu konuyu açalı 2 sene olmuş da girmedim sınava ama bir çok arkadaşa oldukça yardımcı olmuş bir başlık olduğundan kıvanç içindeyim.. ..çıkma diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 @shadow kaplan falan iyidir de benim tavsiyem nette barrons'ın toefl için çıkardığı yazılım gibi öğrencilerin ielts için hazırlamış olduğu yazılımlar var çok faydalı oluyor zaten ielts'in listeningi bildiğin kelepir acayip kolay speakingde insan faktöründen ötürü görece daha kolay..reading öküzvari kasış writing ise daha ılımlı ben gireceksen ieltse gir derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 toefl total 79 + writing 24 mü ? ielts 7 mi? toefl 78 w21 gelmişti ocak'ta girdiğimden :( ielts'i hiç bilmiyorum.hangisine daha rahat ulaşılır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 ben ieltse girdigimde en son ingilizce ders goreli yillar olmustu ama boyuna wow vs oynamaktan kafam cok rahatti. hazirlanmadan girip overall 7 almistim. sinav kac saat suruyodu hatirlamiyorum da, cok uzundu. tam bitti heralde derken yeni kagit getiriyolardi. zor dayanmistim. listening bolumunde ses kalitesi cok etkiliyo cizirtili, yankili falan olursa anlasilmayabiliyo. bir de kacirdin mi tekrar dinleme sansi yok. orasi kotu. 2 kere dinletiyolardi sanirim total. onun disinda gayet basit gelmisti sinav. tek problem uzun surmesi. speakingde de karsindaki adama bakar. yok iste nereye gitmek isterdin, nereleri gezmek isterdin vs diye sorular sormustu bana. turkce sorsa biyere gitmek istemiyorum birak eve gideyim diyecegim icin kitlenmistim. suraya gitmek ister miydin falan diye zorlayinca uydurmustum biseyler. konusmakda zorluk cekiyosan burasi zorlayabilir. tabi toeflda nasil bilmiyorum onun icin karsilastirma yapamiycam. bir de hazirlanmasi da cok kolaymis, http://www.britishcouncil.org/turkey-learning-exams-how-to-prepare-for-ielts.htm emin degilim ama, sanirim bu kitapti benim gordugum, gercek ielts sinavina girer gibi ayni tarz sorular vs. coz coz alistirma yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Marty said: ben ieltse girdigimde en son ingilizce ders goreli yillar olmustu ama boyuna wow vs oynamaktan kafam cok rahatti. hazirlanmadan girip overall 7 almistim. sinav kac saat suruyodu hatirlamiyorum da, cok uzundu. tam bitti heralde derken yeni kagit getiriyolardi. zor dayanmistim. listening bolumunde ses kalitesi cok etkiliyo cizirtili, yankili falan olursa anlasilmayabiliyo. bir de kacirdin mi tekrar dinleme sansi yok. orasi kotu. 2 kere dinletiyolardi sanirim total. onun disinda gayet basit gelmisti sinav. tek problem uzun surmesi. speakingde de karsindaki adama bakar. yok iste nereye gitmek isterdin, nereleri gezmek isterdin vs diye sorular sormustu bana. turkce sorsa biyere gitmek istemiyorum birak eve gideyim diyecegim icin kitlenmistim. suraya gitmek ister miydin falan diye zorlayinca uydurmustum biseyler. konusmakda zorluk cekiyosan burasi zorlayabilir. tabi toeflda nasil bilmiyorum onun icin karsilastirma yapamiycam. bir de hazirlanmasi da cok kolaymis, http://www.britishcouncil.org/turkey-learning-exams-how-to-prepare-for-ielts.htm emin degilim ama, sanirim bu kitapti benim gordugum, gercek ielts sinavina girer gibi ayni tarz sorular vs. coz coz alistirma yap. toefl yaklaşık 4 saattir ielts ise 2.45 ..ses kalitesi girdiğin merkezin ses sistemiyle alakalıdır toeflda da aynı şey vardır headset dandikse aynı kalitede dinlersin. iki sınavda da tekrar dinletme diye bişe yoktur toeflda bireysel dinlersin yani kulaklıktan ieltste ise salondaki hoparlörden. speaking kısmı da toefla benzer ama daha kolay cünkü antin kuntin şeyler yerine daha adam akıllı şeyler soruyolar. toefl ve ieltsten başarılı olmak için hayal gücü şart. toefldaki konuşma çok daha kasış insan faktörü yok makina sana bi soru sorar yaklaşık 1dakika içinde giriş gelişme sonuç saçmalığı kalabalığına kelimelerini sığdırarak cevap vermen beklenir. 1 dakikadan ne önce ne de sonra bitirmelisin konuşmanı maksimum puanlar hep tam zamanında yapılan konuşmalardan gelir. ieltste daha genel sorular sorulurken toefl'da çok salak muhabbetler döner hakkaten yani mesela ben makina mühendisiyim toefldaki biyoloji ve tarih saçmalıklarından isyan ediyodum arkadaş herkes biyolog olacaksa herkes mühendis de olsun anasını satiyim. hazırlık için sınava kayıt yaptırdığında sana siteden bi login id veriyolar orada hangi soruya nasıl cevap vermen gerektiğine dair videolar var gerçekten çok faydalı onun dışında korsan yazılımlardan(öğrencilerin hazırladığı) ve kitaplardan çalışılığ geçilebilecek bir sınav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 5 Mayısta girdiğim TOEFL un sonucu bugün açıklandı ilginç bir şekilde, 30R, 30L, 29W, 23S ile 112. Geçen sınava göre üç kısım aynı speaking de üç puan düşüş var, canım sıkıldı. Speaking ile ilgili ne yapılabilir Türkiye sınırları dahilinde? - İlk dil dile değmeden ehere mehere diyene gelinin dayısından bir trabzon burması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Benimde puan 100 bir şeydi. En düşük konuşma gelmişti. Konuşmayı pek yapamıyoruz sanırım çünkü konuşmanın pratiğini yapacak yerimiz yok. Listening olsun reading olsun writing olsun yabancı kitap okuyarak, filmleri orjinal dilinde izleyerek vs. belli seviyede tutulabilen şeyler. Bunları yapan insanlar zorlanmadan yüksek puan alabiliyorlar çünkü TOEFL'da gramer bilgisi, noktayı virgülü nereye koyduğundan çok denileni anlayıp anlamadığın ölçülüyor. Ama Türkiye sınırlarında ingilizce konuşma pratiğini düzenli yapmak çok zor. Ben şahsen yapamıyorum, haliyle o kısım bayağı düşük geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Ya bu toefl'a sadece kimlikle giremiyor muyuz? sınavım 10 gün sonra ve pasaportumun vadesi bitmiş. Öğrenci belgesi falan da kurtarmaz mı ? Siz nelerle girdiniz sınava ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Native speaker arkadaşlar bulup sabah akşam muhabbet edeceksin başka çıkar yolu yok. İngilizce'yi yabancı dil olarak konuşan başkalarıyla çok gelişmiyor İngilizce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Ben günlük hayatta ingilizceyi akıcı ve rahat konuşuyorum. %100 dilbilgisi'ne riayet etmesemde, çok kuvvetli bir kelime haznem olmasadamda gayet giderim var. Eger toefl'da 80'i geçersem iyi maaş zammı alıcam, o yüzden benim için önemli. Benim seviyem içi kaynak olarak ne önerirsiniz ? Yada genel anlamda, kullanıpda memnun oldugunuz bir kaynak varsa gerçekten yararlı olur. İyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 deadwoll said: Native speaker arkadaşlar bulup sabah akşam muhabbet edeceksin başka çıkar yolu yok. İngilizce'yi yabancı dil olarak konuşan başkalarıyla çok gelişmiyor İngilizce. Bence gelişiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Sen İsveç'teydin sanırım, orası sayılmaz, yanlış ülkeye geldim herhalde diye düşündüm ilk gün oteldeki temizlikçi, marketteki kasiyer falan ingiliz gibi konuşunca :P Şu an Almanya'dayım ben, almanlar mesela çok akıcı konuşuyorlar ama %80'i almancayla karıştırıyor bazı kuralları, kelime bulamadıkları yerde almancasını söylüyorlar vesaire. Pratiklik kazanır insan tabii de doğru pronunciation ve gramer öğrenmek adına pek faydalı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Valla tamamen bilmeden girdim, 109 almışım. Bu ne kadar iyi bir skordur? CV'ye yazıldımı güzel gider mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 harvard'a girersin sddfdfs 109 iyi,cv'ye ekle tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2013 109 eğer tek bir alandan bayağı kötü almadıysan çok iyi (misal her şey 28-29 falan writing 18 gibi) CV'ye yazarken 109/120 olarak falan yaz bir de, TOEFL'ın kaç üzerinden olduğunu bilmeyen İK'cılarla saçma diyaloglara girme benim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 113 aldım lan oye Reading: 28 Listening: 30 Speaking: 27 Writing: 28 Total: 113 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 reading'e şaşırdım ben çok kazık sorular gelmişti bi tarih text'inden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 oha adam bildigin native. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar