Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samurai sword Vs. Smith & Wesson

Draven

Öne çıkan mesajlar

yaf kılıç yaparken suya sokma olayı yalan
suya sokarak soğutma çeliği bozar herzaman suya sokmak çok zarar verir
kendi halinde soğutmaya bırakmak zorundasın hatta sırf daha sağlam olması için 20 25 saatte çok yavaş bir şekilde soğutuluyor bazı metaller
mesela tüpleri öyle yaparlar demir dökülür sonra fırınlanır saatlerce fırın açık durur sonra kapatılır çok yavaş bir şekilde soğur

suya sokunca aniden soğuyan atomlar aralarındaki büzüşmeden dolayı olan boşlukları kapatamaz ve bağları kopar eğer yavaş soğutursan atomlar soğurken olan boşluğu yavaşca kapatır (kılıç küçülmüyor tabi:P)

Hah saminkini okudum adamlar harbiden aşmış suya sokunca metal gevrek olur kolay kırılır ama sert olur yavaş soğutursan esnek olur bağlar kuvvetli olur adamlar birleştirmiş yuh:)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...

[Bu mesaj Chemical tarafından 23 Temmuz 2004 05:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Katanayı kınından çekerken,eğer ki kullanmayı bilmeyen biriyse,4 parmağı birden gidermiş"
"gerçek bir katanayı bağlayın solunuza, çekin sağ elle, kabza eğer düzgün ve doğru teknikle tutulmazsa, kılıç çıktığında tek parmaklı biri olursunuz"

ankarada katana bulamadım daha. pratik olarak deneme imkanım olmadı.
ama teorik olarak saçma buluyorum ben.

yani adam kının üstünden tuttuğu sürece, kınından çıkarttığında eline nasıl gelsin ki.
bende bi sabre var (onun da curve hedesi var), onla deniyorum dediğinizi de imkansız birşey.
silah ne kadar mükemmel olursa olsun, kılıcı çektiğinizde kının ucundan çıkar, parmağınıza değmez.

ha, katananın kılıfının ucunda bir hadise varsa kesik felansa o zaman o kesik kısmından tutarsanız parmağınız kesilir, ama sonuçta o da katanadan değil, kılıftan.[signature][hline]iyi kötü çirkin
Sosyal ağlarda paylaş

kılıfı kesiyon işte:P[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek katanalar (zencilerin sattıklarından bahsemiom :)) kınına girince sol başparmak vasıtası ile biraz öne ittirilerek çekilir (bakınız animeler ve savaş anları) ... eğer bu şekilde ittirilmezse, mal gibi zart die çekince biraz zorlanır, bu esnada dikkatsizlik yapmak mümkün olduğundan sol el kabzanın ucuna doğru kayabilir ve sonrasında da kaçınılımaz olan olur :)

ha bu diğer kılıçlarda olmaz çünkü diğer neredeyse tüm kılıçlar, belde takılıyken kişi atlasa da zıplasada yeterince ağır olduğundan (bakınız yer çekimi) içinde kalır; e katana (tekrar ediyorum gerçek olanlar, ki bunlardan bir tanesine almanyada bir aile dostunun evinde şahit oldum, havada çıkardığı ses bile muhteşemdi) dediğimiz alet oldukça hafiftir, (last samurai'da tom cruise'a senin kılıç daha hafif evlat abart demişler o kadar da farklı değil amerikan ordusundaki suvari kılıçlarından ağırlığı) bu sebeple de kınına girince (deminki postta ne hikmetse kabza dedim) üstteki boğum içerde tutar ...

su olayına gelince, su son soğutma işlemine kadar olan bişidir ... son soğutmaya kadar, katman oluşturmak için buzdolabında şoklayamayacağına göre, suya sokmaktan başka çaresi yoktur amcamın (blacksmith de denir :))
Sosyal ağlarda paylaş

Bonecrusher suya sokma olayı samin dediği gibi sert yüzey için yapılabilir ama kılıcın tamamına yaparsan gevrek olur kolayca kırılır

Birde evet katkat yapıp suya soktuktan sonra fırınlarsan ve tekrar yumuşatıp soğutmaya alırsan benzer etki olur ama hiç suya sokmassan çok daha etkili olur

tabi ikisi arasındaki fark çok büyük birşey değil

makine mühendisi matematik hocam saolsun çok şey biliyorum metaller hakkında(ablam saolmasın hiçbişi bilmio o nıhe)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!

[Bu mesaj Chemical tarafından 23 Temmuz 2004 05:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

geyik/efsane vardır katanalar hakkında

katana yapıldıktan sonra fazla hızlı akmayan bir dere/nehire gül yaprakları bırakılır. katana bir şekilde sabitlenir ve gül yaprakları gelip katanaya değip kesilmezse o katana olmamış demektir.[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Sosyal ağlarda paylaş

o efsane değil be hakikaten o kadar keskin yani..
misal
bodyguard filminde bir katana sahnesi vardı;
katanayı böyle keskin yüzü tavana bakacak şekilde koyuyor üstünede havada adeta süzülen ( hafiflikten) tül ya da şalımsı maddeyi atıyordu yavaş yavaş geliyor ve ikiye ayrılıyordu...[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ?
Sosyal ağlarda paylaş

keskinliğinde sınırı var yaf ne yaparsan yap 1 atomdan keskin yapamıcan nasılsa:P[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
Sosyal ağlarda paylaş

lol kenshin'in beşinci bölümündeki olayı canlandırmışlar.. :-p aslında kurşunun parçalarını da yakından göstermeleri gerekirdi duvardan çıkarıp, ve sanıyorum ki katanayı uygun bir açıda tutup uygun mermi kullanarak mümkün olabilir. zırh delici ya da değişik malzemelerden yapılmış mermiler de var..

http://en.wikipedia.org/wiki/Katana

Production methods
Japanese swords and other edged weapons were manufactured by an elaborate method of repeatedly heating, folding and hammering the metal. This practice was originated from use of highly impure metals, stemming from the low temperature yielded in the smelting at that time and place. In order to counter this, and to homogenize the carbon content of the blades (giving some blades characteristic folding patterns), the folding was developed (for comparison see pattern welding), and found to be quite effective, though labour intensive. Contrary to popular belief, this does not result in super-strength of a blade. The process of repeatedly folding the blade is performed in order to purify the metal.

The distinctive curvature of the katana is partly due to the differential heat treating it is subjected to. Unlike swords produced in many other locations, Japanese smiths did not harden the entire blade, but only the cutting edge. The hardening process will make the edge part of the blade contract less than the untreated steel when cooling down, something that aids the smith in establishing the curvature of the blade. The combination of hard edge and soft back of a katana and other Japanese blades is what cause them to be resilient and yet retain a good cutting edge.

Though seeming to be an indestructable blade, if the sword is not wielded with proper technique, the edge can be easily warped or rolled from the cutting of nearly any material (soaked reeds for example) resulting in lower effectiveness as a weapon.

Composition
Traditional Japanese steel is considered to be one of the best for creating swords. The total composition varied from smith to smith and load to load of ore.

One more modern formula (from WWII) called for:

composition: 0.04% molybdenum
0.05% tungsten
0.02% titanium
1.54% copper
0.11% manganese
0.1% to 3% carbon
a varying amount of silicon
and a few other traces
Iron was the balance (made up the bulk of the steel).

The high percentage of carbon gave the blade strength while the silicon increased the flexibility of the blade as well as its ability to withstand stress. Katanas were designed only to cut flesh, so the composition was not always adequate to effectively break armor.

Technique
The katana is designed for two specific functions, cutting and thrusting. Rather than slashing, chopping or slicing, the sword is made to cut through a target in a straight line. Cuts that do not cut all the way, or follow an arc on their way through the target can easily result in a warped or rolled edge.

There are other reasons for the curvature of the blade. Samurai were primarily cavalry, often charging on horseback into battle. A curved blade is much more effective in a cavalry charge than a straight one. This is the same reason curved sabres were given to officers and cavalry units in Europe and America in the 17th and 18th centuries.

...

[edit]
Myths
Many myths surround Japanese swords, the most frequent being that the blades are folded an immense number of times, gaining magical properties in the meantime. Note that with each fold made by the maker, every internal layer is also folded, and so the total number of layers in a sword blade is two to the power of the number of folds made. As for magical properties, see above.

It is also a myth that Japanese swordmaking techniques were vastly superior to those of the rest of the world. The Bible already mentions a Damast blade (made in Damascus with the distinctive Damast pattern on the steel) that would cut through a silk scarf that was dropped down on the edge. Toledo steel swords from Spain are another example of legendary quality swords from outside Japan.

benim rastladığım en akademik bilgiler bunlar bu konuda, linke bakarak ilgili başka başlıklara da ulaşabilirsiniz.. (iadio demişsiniz mesela)

ha ayrıca düzgün yapılmış bir plate'i (mesela gothic plate) öyle tereyağı gibi kesmek mükün değildir, her katana da bir değil zaten anlatılmış. feodal japonya'da en zengin samurainin zırhının bile sadece breastplate'i metalden idi. geri kalanı işlenmiş bambu ve sertleştirilmiş deri vs kombinasyonları olduğundan kesilmeye elverişliydi bu bölgelerdeki zırh. plate'in zaten ana olarak korduğu silah sınıfı kesici olanlardır. öte taraftan flamberge gibi çift elli ağır kılıçlar öyle sadece stun filan yapmaz, doğrudan biçer insanı.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?
[i][The Terminator visualizes: 'POSSIBLE RESPONSE: YES/NO; OR WHAT?; GO A
Sosyal ağlarda paylaş

katanalara yapı olarak benzeyen türk kılıçları da vardır. bağımsız olarak aynı teknoloji burda da üretilmiş. misal yatağan. bi de süvari kılıçları vardı ama.. hatırlamıyom adını.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

sanmıyorum yatağanın katana kadar iyi olacağını çünkü gördüm bi tane cidden baya sağlam bişi ama sağlamlığı dövülüş tekniğinden ziyade kalın olmasına bağlı, yatağanlar da curve un iç tarafı keskin oluyor, dış tarafa doğru kalınlaşarak v şeklinde geliyor dış tarafı 1-2 cm kadar var yani. kendi gözlemlerimden yatağan ın cok yakın mesafeden kullanılması gerektiğini anladım, yani 1e 1 karşılaşmalar yaptım aklımdan izlediklerime dayanarak yatağanda direk adama doğru koşup boşluğunu bulup kılıcı sallaman gerekiyo çünkü nereye gelirse gelsin yatağan bi yerleri kopartacak cinste olduğundan bi hamlede biter olay, kesinlikle duel tarzı bişide şanşı yok diyorum(ha kullanan kişi akrobat olursa ayrı) longsword tarzı thrusting silahlarda mesela öncelikle rakiple güreşirler filmlerde fln da öyle izleyin dediğimi anlarsınız, öldürücü darbe rakip kılıcını düşürmüşken, yada yerdeyken vs vs de gelir[signature][hline]bilgisayar kafayı yemişti 1 ay formatlı şekil kaldı sonra icq kafayı yedi, zaten sonrada, "o"nu buldum bilgisayar neydi bilmez oldum :) ondan dolayı bana icq dan bi mesaj sallarsanız sevinirim:110525456
Sosyal ağlarda paylaş

haaa ok :) pard ölese :)[signature][hline]bilgisayar kafayı yemişti 1 ay formatlı şekil kaldı sonra icq kafayı yedi, zaten sonrada, "o"nu buldum bilgisayar neydi bilmez oldum :) ondan dolayı bana icq dan bi mesaj sallarsanız sevinirim:110525456

[Bu mesaj Aegean tarafından 23 Temmuz 2004 13:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

samurai ın sürekli hareket halinde iken ıskalama şansı yüksek olacağından ben samurai alır diyorum böle bi kapışma olsa :P ama sam'e özenip çirkinleşebilirizde *!traoaartoraoataroart* yani...başka söze gerek yok 8-)[signature][hline]bilgisayar kafayı yemişti 1 ay formatlı şekil kaldı sonra icq kafayı yedi, zaten sonrada, "o"nu buldum bilgisayar neydi bilmez oldum :) ondan dolayı bana icq dan bi mesaj sallarsanız sevinirim:110525456
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...