soulberry Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kanun önünde ne durumdadır bu insanlar? yasadışı yollardan kesin çözümler yaratmak yerine neler yapılabilir bu insanlara? paticik avukat adaylarına soruyorum.
kermit Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kira sözleşmesi varsa hacizlik olmazmı ?
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 tam olarak olmuyor ilk once kanunen bir ihtar cekmen gerekiyor noterden ya da valilikten sanırım ezgi ne muabbet ver telefonlarını dayım mafya skrm deyip kapatayım
soulberry Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kontrat var evet. ne zaman ne kadar ödemesi gerektiği yazıyo (şu an annem söylüyo bunu, ben okumadım). ki burda aşırı gecikme söz konusu. aylarla ifade edilen bi birikme var.
vaniLLe Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 http://www.turkhukuksitesi.com/makale_554.htm söle bisi var, yardimci olur belki.
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kira sözleşmesi yoksa zaten haneye tecavüz bile yaparsın sdf
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 avukat tanıdıgı olan birini bulamazsan emlakcı tanıdıgı olan birini ara,onlar iyi anlar bu isten
kermit Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 borcun ne kadar olduğunu özelden yaz eğer uğraşmaya değer bi para ise cidden bi şekilde yardımcı oluruz hehe
Maedhros Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kontrat yoksa ihtarla 2 ayda kontratlı 5 ayda çıkarabilirsin diye hatırlıyorum ama kaynak yok malesef .
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 türkiyede kanun saçmalık derecesinde kiracıya yandaş olduğu için işin zor.
Red Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 ne kadar saçma konusuyosunuz ya.kiracı kötü niyetli değilse bi süre hosgormek lzm.en son artık haciz maciz evden cıkartma işlemleri yapılmalı.ama kiracı hem ödemeyip hemde pislik yapıyorsa sonuna kadar. bu devirde kira ödeyememek suan gayet normal.iyi kiracı bulursan bırakmicaksın.kiracıyı evden atmak yada haciz koymanın ev sahibine hiç bi yararı yok.insanların televizyonunu alsan nolur.
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 oturup konuşursanız iletişim kurarak çözülür belki
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Maedhros said: kontrat yoksa ihtarla 2 ayda kontratlı 5 ayda çıkarabilirsin diye hatırlıyorum ama kaynak yok malesef . ben de öle biliyorum.. ilk aksamada uyarı geçiyorsun.. ikinci ayda ise işlemleri başlatıyorsun avuktla diye biliyorum. ama uyarıdan sonra ödeme gelir genelde.. ha bi de yeni yasalar kiracıyı çok fazla koruyor diye duymuşluğum var.. ya bi de kötü kiracı öle berbat bişiyki.. bize rezil bi kiracı düşmüştü.. teyzemin tee lisedeyken arkadaşımıymış neymiş. kadın göğüs kanseri, çocuğu spastik diye elimizden geleni yaptık. kirayı ödemedi vs hiç ses çıkartmadık.. her neyse, sonra bunlar herşeyi suistimal etmeye kastılar.. evden çıktıklarında ise evi rezil etmişlerdi.. kısaca kiracı dediğinin iyisini bulmak GÜÇ! çıldırtmıştılar bariz elemanlar.. naletle anıyorum kendilerini..
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 bize aynısı oldu şu anda dava surmekte adam ne cıkıyor ne kıra oduyordu ıste ıhtar mı ne cekıyorsun bı adı var onun bılmıyorum çektik, adam bize dava açtı borcum yoktur diye sımdı ıste dava devam edıyor , kesin kazanırsınız dıyorlar oturdugu sure boyunca olan kırayı da toptan alırsınız dedıler butun masraflar dahıl bılemıyorum tabı nolcak daha bıtmedı dava
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 o iyiymiş yine. bizimkine 2 ayda bir ihtar çekiyoduk böle. 2 ayda bir ödeyerek sözleşme 5 seneyse 5 sene bile oturur.
soulberry Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Red said: ne kadar saçma konusuyosunuz ya.kiracı kötü niyetli değilse bi süre hosgormek lzm.en son artık haciz maciz evden cıkartma işlemleri yapılmalı.ama kiracı hem ödemeyip hemde pislik yapıyorsa sonuna kadar. bu devirde kira ödeyememek suan gayet normal.iyi kiracı bulursan bırakmicaksın.kiracıyı evden atmak yada haciz koymanın ev sahibine hiç bi yararı yok.insanların televizyonunu alsan nolur. biz zaten "çık dükkandan bana ne sokakta kal nihaha" diyen insanlar değiliz aile olarak. dışardan öyle görünebilir gerisini bilmediğin için. ama başka insanların göstereceğinden çok daha fazla tölerans gösterip karşılığında saygı bile görememek insanı hukuki yollara başvurmaya itebiliyo. ki sadece bu yollara başvuruyoruz her zaman. bu normal bi şey. kiracı mazlumsa biz de mazlumuz sdf. emrah muhabbeti gibi oluyo ama anla artık. üç kuruşun hesabını değil, hakkımız olan, ihtiyacımız olan ve aşırı geciken bi miktardan bahsediyoruz. ayrıca bu olaydaki eleman bizimkiler ne zaman kira almaya gitseler "işteyim, montaj yapıyorum, servisteyim" gibi şeyler söylüyo ve ortadan kayboluyo. bu kadar işe(!) rağmen ufacık bi miktar bile ödeyemiyosa art niyet aramak normal. neyse, sonuç olarak yarın avukata veriyoruz. ilginenelere teşekkür ediyorum.
Law Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Kontrat varsa, gidip ihtar çekin noterden. Senede iki haklı ihtar tahliye sebebidir. O zaman polis nezaretinde zorla çıkarılır. Aynı şekilde kira alacağı için icra takibi yapabilirsiniz. Kısaca bir avukata gidin. İşler gayet hızlanır. Size tavsiyem her kiracıdan "Tahliye taahhüdü alın". Yani kiracı kira kontratı bitimi ile gayrimenkulu boşaltacağını kabul eder, internette örnek bulabilirsiniz. Fakat dikkat geçerli olması için kira kontratının başlangıç tarihi ile tahliye taahhüdünün yapıldığı tarih aynı olmamalı. Kira kontratı 01.01.2010 'da başlamışsa, tahliye taahüdüünün yapıldığı tarih hanesini boş bırakın, 3-5 ay sonraki bir tarihi atın. En azından kiracının arızalı çıkması halinde daha uzun süre çilesini çekmemenizi sağlayan garanti bir yoldur. Edit: Sözleşmeniz varsa, daha kolay bir yol var onu atladım. Zaten 4 aydır kira ödemiyor. İcra müdürlüğünden hem tahliye hemde borçların ödenmesi için bir takip açıyorsunuz. Karşı tarafa tebliğdne itiabren 30 gün içinde borç ödenmez ise, icra mahkmesinden tahliye istersiniz (icra mahkemeleri yoğun değildir en fazla 1-2 ayda duruşma günü gelir9 ve tek celsede tahliye kararı çıkar. Ondan sonra hem alacağınız için haciz işlemlerine başlar hemde zorla dışarı çıkarılır kiracı. Avukat'a gidin en güzeli.
Spiegel Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Birisi penguendeki karikaturu koyacak mi diye bekliyorum
Law Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Red said: ne kadar saçma konusuyosunuz ya.kiracı kötü niyetli değilse bi süre hosgormek lzm.en son artık haciz maciz evden cıkartma işlemleri yapılmalı.ama kiracı hem ödemeyip hemde pislik yapıyorsa sonuna kadar. bu devirde kira ödeyememek suan gayet normal.iyi kiracı bulursan bırakmicaksın.kiracıyı evden atmak yada haciz koymanın ev sahibine hiç bi yararı yok.insanların televizyonunu alsan nolur. Kiracı iyiniyetli olsun, kirasını ödemedğiğ zaman bir gelsin kapıyı çalsın yada arasın durumu bildirsin, halden anlar insan müsamaha gösterebilir ama göstermek zorundada değil ve kimsede neden göstermiyor, insanlık öldümü gibi bir ahlaki sorgulamaya girişmesin çünkü insanlık öldü ve bu durumun insanlık ile ilgiside yok, televizyonunuda alırlar adamın zorla evine girip kapının önünede koyarlar. Ben mağdur olacağıma o olsun.
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Kiracı kötü niyetli ise aylarca çıkmayabilir.
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 allah göktengri veya diğer bir takım yüksek mertebeden türevler, insanı kötü kiracıyla karşılaştırmasın. bir dönem bi evimize bir kiracı yerleşti ki, böyle bir aile olamaz. evde 15 kişi falan kalıyorlar (normal 3 artı 1 daire bu) ve bir süre sonra kira da ödememeye başladılar. her türlü yasal yolu denedik, yemedi, dava uzun sürüyomuş bilmemneymiş. farklı yollar deneyince de evde kırılmadık kapı, duvar, cam çerçeve bırakmadan kaçıp gitmişlerdi. mutfak tezgahını bile ortadan kırabilecek hayvanlıkta insanlar. insan denirse tabii. doğudan istanbula göçüp bi evde aşiret halinde yaşayanlardandı işte. böylesine güzel cezalar vermek lazım da işte.. onların kaybedecek bir şeyi yok, bizim var.. aman diym. dikkatli olun.
Dregoth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Law said: Size tavsiyem her kiracıdan "Tahliye taahhüdü alın". Yani kiracı kira kontratı bitimi ile gayrimenkulu boşaltacağını kabul eder, internette örnek bulabilirsiniz. Fakat dikkat geçerli olması için kira kontratının başlangıç tarihi ile tahliye taahhüdünün yapıldığı tarih aynı olmamalı. Kira kontratı 01.01.2010 'da başlamışsa, tahliye taahüdüünün yapıldığı tarih hanesini boş bırakın, 3-5 ay sonraki bir tarihi atın. En azından kiracının arızalı çıkması halinde daha uzun süre çilesini çekmemenizi sağlayan garanti bir yoldur. Edit: Sözleşmeniz varsa, daha kolay bir yol var onu atladım. Zaten 4 aydır kira ödemiyor. İcra müdürlüğünden hem tahliye hemde borçların ödenmesi için bir takip açıyorsunuz. Karşı tarafa tebliğdne itiabren 30 gün içinde borç ödenmez ise, icra mahkmesinden tahliye istersiniz (icra mahkemeleri yoğun değildir en fazla 1-2 ayda duruşma günü gelir9 ve tek celsede tahliye kararı çıkar. Ondan sonra hem alacağınız için haciz işlemlerine başlar hemde zorla dışarı çıkarılır kiracı. Avukat'a gidin en güzeli. Bu tavsiye kanun dışıdır. Bir sürü durumda da Yargıtay'dan dönmektedir. Aynı kalemle atılması gibi bir sürü faktör var yargıtay'ın kararlarında. İşin özü, bu yol kullanılması ne hukuki, ne de etik olacaktır. Böyle yollar tavsiye edilmesininde yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Paticik'te o kadar yaygara çıkarıldı siyaset için, bir kişi gelipte demedi "ulan kanun dışı yollar yazılması ne zamandan beri pati kuralları dahilinde oldu?" diye.
Öne çıkan mesajlar