Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iş vs okul.

kermit

Öne çıkan mesajlar

üniversitenin tek güzelliği o yıllarda yaşanılanlardır. ben bitirdiğim bölüm üzerine kasmadığım için bilemicem gerçi, elbette üniversite mezunu olmak önemlidir iş başvurusu yaparken ama artık herkes üniversite mezunu bunu da hatırlatmak isterim. yani üniversite bitti, gelsin iş teklifleri olmayacak. şu anda son sınıfta olan arkadaşlarım "ben nası iş bulcam lan" nidaları eşliğinde depresyonlarda yaşıyorlar. amaç para kazanmaksa bence serbest meslek erbabı ol üniversiteye ve hazırlanmaya vereceğin parayla. az buçuk kafan çalışıyorsa girişimciliğe, hayatını kazanacak ölçüde yırtarsın. yine dediğim gibi amaç para kazanmaksa sertifika programları çok daha önemli bence üniversite diplomasından, çünkü üniversitede bir halt öğrenmiyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

öss'ye gir gökalp.
sonra "keşke" dememek için gir, şansını dene.
bak o tonton hoca vardı ya bizim okulda gördüğün öyle hocan olsun,erasmuslu güzel kızlar olsun sınıfta,sonra istanbulda oku,yurtta kal falan.
hayat öğrencilere güzel.
yaparsın sen,inanıyorum ben sana (tu)
yeterki dene sen.

kazanırsan 1 kutu gofret 1 kasa gazozun benden sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

aynı şeyleri yaşamış biri olarak öss ye gir derim ben. ama bölümün matematik diye kendini sınırlama bence. 23 ve sonrası insanın kendisini tanıdığı nelere ilgisi olduğunu ne yaparken zevk alacağını anladığı yaşlar. sen matematik bölümündeymişsin ama acaba gerçekten istediğin alanmıydı matematik düşün bence.

2 yıllık 4 yıllık diyede ayırma. yaparken zevk alacağın bir alan bul ve 2 yıllıkta olsa git.

atıyorum yemek yapmayımı seviyosun git 2 yıllık gastronomi bölümüne gir. yada denizimi seviyosun. güverte bölümüne gir. bahçeyle toprakla uğraşmak hoşuna gidiyosa ziraat yaz. 2 yıllıklara zaten önce meslek lisesi mezunlarını alıyolar sonra açıkta kalan kontenjanı diğer tercih yapanlarla dolduruyolar (en son böyleydi) yani öyle çok kasmanada gerek yok öss yi.

böyle radikal bi değişiklik yapman lazım bence. insanın para kazandığı işten zevk alabilmesi çok önemli. sınırlama kendini bölümün metamatik diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

agalinovic öss ye falan girme.
kazanamazsın adam gibi bi yer.
antalyaya dön bak kurs murs gidersin mis gibi
süründürme kendini orlarda

+1

Dershanede yarım dönem kaçırmışsın ki yakalaman zor olur. Oldu da kazansan bile 30 yaşında mezun olupta iş deneyimi olmayan birinin iş bulması çok zor olur.

Burada ÖSS'ye girmeni destekleyen arkadaşların büyük çoğunluğu öğrenci herhalde ki bu kadar rahat bir şekilde "Öss'ye gir" diyebiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

abi dikey geçiş var doğru aslında
ama ondada sorular çok basit
süren yetersiz kalıyo
1 kere denedim yani ordan biliyom. pek hazırlanmadıydım ama matematik baya canlı yaptıydım türkçe yetiştirememiştim.

ya ben çok okumadım tüm mesajları da

öss'ye çalışmaktansa deli gibi dgs kasman çok daha mantıklı olur yahu bariz bi şekilde (ya da benim muhakeme gücüm yeterli değil ya da tahmin edilemeyen başka ortam şartları mevcut olmalı)

E çünki kendin diyosun sorular basit ama zaman lazım. Öss de çok farklı değil össde hem soruların hepsi basit değil hem gene zaman önemli. İkisinde de çalışmak gerekiyor

dikey geçişte öss'nin ilk bölümünden soruyolar sanırım?
sen o ilk bölüme çalış deliler gibi hem bildiğin konular hızlanman için çalışçaksın. öss'ye de girersin. 1.bölümle alan 4 yıllık bi kaç yer var oralara bakınırsın ama dgs'yi daha çok önemser ordan vurmaya çalışırsın turnayı falan
filan

kolay gelsin. az değil yalnız 5 ay yapılır bişiler ama zor, öss zor.

YA DA; Aöf okuyabilirsin işletme falan

onların da var bu dikey geçiş muhabbetleri onları da araştırabilirsin. Hem açık okurken çalışırsın hem de vakti geldiğinde kasarsan bi yerlere girebilir geçrek üni'de okursun

tam bilmiyorum bu konuyu da var böyle bişiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...