Bella Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 var mı? birtakım sorularım olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 yapmadim ama iclerinde beles olani isvec sanirim. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 hepsinde yüksek yapan tanıdıklarım var, isveç değil de norveç var, ama aynı şey o da zaten hehe. ingilteredeki hariç bayağı konuşuyoruz temel şeylerse cevaplayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 isveç bedava, ingiltere ve amerika pahalı genelde, kanada'yı zorla sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 sevgili bella, baktın mı bilmiyorum ama bu başlıkta alacağın bilgilerin ötesinde şu başlıktaki linkler de oldukça yardımcı olabilir sanıyorum... Ayrıca Avrupa' da hukuk alanında zilyon tane burs var onu da söyliyem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 ben almanya veya us dusunuyorum su an icin yaklasık 1bucuk sene icinde mezun olcam konuyu uzun zamandır arastırıyorum ve arastırmaya devam edecem istersen bilgi paylasımı yapabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 direk sorulari yazmis olsan, yapmis olan da cevaplasa. hatta ondan once zaten boyle konular var mi diye baksan, cok sahane olurmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 "nutella yerim" said: ben almanya veya us dusunuyorum su an icin yaklasık 1bucuk sene icinde mezun olcam konuyu uzun zamandır arastırıyorum ve arastırmaya devam edecem istersen bilgi paylasımı yapabiliriz tek taraflı bir paylaşım olur muhtemelen zira pek bilgim yok danışmanlık şirketine falan mı sorsam napsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 spesifik bir sorum yok işte. genel olarak anlatmasını rica edicektim. süreci sorucaktım.hangi okulda?şartlar nasıl nerde kalıyor okulla ilgili bilgi isticektim vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 her gece parti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Bella said: "nutella yerim" said: ben almanya veya us dusunuyorum su an icin yaklasık 1bucuk sene icinde mezun olcam konuyu uzun zamandır arastırıyorum ve arastırmaya devam edecem istersen bilgi paylasımı yapabiliriz tek taraflı bir paylaşım olur muhtemelen zira pek bilgim yok danışmanlık şirketine falan mı sorsam napsam. danısmanlık sirketi yalnızca yolar seni ha tanıdıgın varsa o ayrı en guzeli uzun vadede kendin arastırman universitede yurtdısı egitim gecmisi olan hocalarına danısarak baslayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 zaten bi iki hoca var aslında kafamda okul başlayınca sorucam bi,sadece eğer yüksek yapan varsa dediğim ülkelerde tecrübelerini ve süreci öğrenmek için açmıştım topiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 uluslar arası iliskiler departmanına gidebilirsin okulun (erasmus etkiligi duzenleyen yer) orada calısan gorevliler uzun sure yurt dısında kalmıs/yasamıs/okumus insanlar arasından secilir,onlara da danısabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Amerikada lisans yapıyorum. Yüksek yapan çok arkadaşım var..soruları alalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 sayın vekil dönmüş gözümüz aydın. :) ingiltere'de her ne kadar yüksek yapmamış olsam da fazlaca bilgim vardır. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 bizim okula kanadada yuksek ile ilgili kagıtlar gelmisti. vatandaslık vs bile veriliyor orda bazi sartlari da yerine getirirsen. gerci sanirim bilgisayar muh. icindi bu ama emin de deilim sacma olur sadece onun icin ise. cok dehset yardımcı oldum farkındayım. bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stanne Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 3 ay oldu döneli Isveç'ten, yuksek lisans yapmistim orda. Yardimci olabilirim :) Edit: isveç'te egitim bedavaydi evet, ya da cok cok kucuk bir ucret oduyordun senelik ( 50 ytl civari ! ) ancak en son 2010 ya da 2011 itibari ile normal avrupa birligi ulkeleri gibi onlar da okullarda ciddi bir ucretlendirme politikasi baslatacaklardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 ben hala soru bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 ben sorayım madem, kanadada quebec universitesiydi sanırım, sadece 2.75-3 ortalama lazım diyordu başvuru için, bir de fransızcadan x ingilizceden y sınavından şu derecede olmanız lazım diyordu, başka detay bulamamıştım pek şöyle bir göz atınca merak ettiğim, ben şu şu şu okulları kabul etmiyorum tarzında bir liste türevi doküman ilan ederler mi genelde yoksa mail atıp şu okulu ipliyor musunuz, başvurayım mı şeklinde sormak mı gerekir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Isvecte egitim 2011 itibariyle parali olcak sanirsam. Ama egitime cok önem veren bi ulke, cok pahali olurmu bilemiyorum(nede olsa super uber tercih edilecek biyer degil, cok soguk yerlerde var). Norvec demis bi arkadas, norvece bedava bile gitseniz zaten norvecte yasamak icin ödeyeceginiz para egitime ödeyeceginiz parayi gecer, hayat COK pahali.En dandik yerdeki en boktan sallama cay 25 kron civari ki 6 liraya denk geliyo. Alkol ve sigara cok pahali, turkiyede 5 lira olan bi sigara norvecte 15 lira(muhtemelen dahada fazla).Ve evet COK SOGUK. Isvec yine tercih edilebilir ama imkaniniz varsa, yine para ödicekseniz, us veya canada falan dusunun derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 @Fly, üniversiteye mail at abi, türkiyede x üniversitesi y bölümündeyim, sizin şu bölümünüzle bu nedenle ilgileniyorum detaylı bilgi alabilir miyim? diye. Ya da o üniversitedeki türk öğrenci ya da akademisyenleri bul, onlarla görüş. Kesinlikle 1-2 akademisyen ya da öğrenci var her üniversitede türk olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 stanne said: 3 ay oldu döneli Isveç'ten, yuksek lisans yapmistim orda. Yardimci olabilirim :) Edit: isveç'te egitim bedavaydi evet, ya da cok cok kucuk bir ucret oduyordun senelik ( 50 ytl civari ! ) ancak en son 2010 ya da 2011 itibari ile normal avrupa birligi ulkeleri gibi onlar da okullarda ciddi bir ucretlendirme politikasi baslatacaklardi. 2011 diye biliyodum. ne üzerine yapmıştın yüksek? ve süreci anlatabilir misin rica etsem? okula kabul edilme sürecini. isveçte yaşamı? nerde kaldın yurt mu? ev mi? kiralar nasıl? ama en önemlisi okula kabul edilme süreci? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stanne Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Evet, sanırsam 2011'miş ordaki arkadaşlar öyle diyorlar. Ben yüksek lisansı robotik ve kontrol üzerine yaptım. Okulum Stokholm'deki KTH ya da diğer adıyla Royal Institute of Technology. Chalmers Üniversitesi ile beraber İsveç'in en iyi mühendislik okulu, dünyada da mühendislik eğitimi sıralamasında ilk 100'de yanılmıyorsam. Okula kabul süreci çok zorlamadı, belirli formlar ve istenilen belgeler var bunlardan ikişer kopya hazırlayıp okula yollamıştım. Ama şimdi yeni bir merkezi sistem gelmiş, o belgelerden tek kopya hazırlayıp yolluyorsun bir kuruma, işler daha da kolay. Ayrıca eğer önşartlarla ilgili kafanda bir sorun oluşuyorsa, direk program direktörüne email ile ulaşabilirsin, hatta telefon açabilirsin ki soğuk ama bir o kadar da samimi insanlar İsveçliler, nasıl oluyorsa artık :). İsveç'te yanılmıyorsam sadece Stokholme özgü olmayan bir yurt sistemi var. Bir kurum var SSSB diye, buraya 18 yaşını geçmiş herkes bedava üye olabiliyor ve üye olduğun andan itibaren gün başına 1 kredi kazanıyorsun. Haftalık olarak bu sitede evler ya da koridor odaları kiraya çıkıyor. Kredisi en yüksek olan alıyor auction hesabı. E haliyle benim gibi İsveç'e geldiğin gün siteye kayıt olursan dımdızlak kalıyorsun :). Ama bizim okul ilk sene zaten yurt veriyor öğrencisine, Chalmers mesela vermiyor böyle bir hizmet. Eğer aklında belirli bir okul adı varsa o okula spesifik daha detaylı da yardımcı olabilirim. Aklına takılan soru olursa yine yardımcı olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 radyo-televizyonu bitirmiş bir üniversite öğrencisi ingiltere'de mba yapmak için hangi yolları seçmeli ? ve eğer bütçeyle ilgili bir sıkıntı çekiyorsa yani öyle ha babam bütçe derdi de yok ama biraz normalini araştırıyor kendisi. ben de tavsiye olarak danışmanlık şirketleriyle görüşürsen ve onlara durumu açıklarsan daha rahat bir yol haritası oluşturabileceğini söylemiştim. ekstra bir düşünceniz var mıdır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 Buarada isvecte yasamla ilgili baya bi konusmustuk, adi neydi konunuda hatirlamiyorum. Yurtdisi egitim yada yasam diye aratirsan cikar muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar