mani Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 gözlük döver her türlü. düzgün bi çerçeve olgunluk katıyor insana görünüş olarak kesinlikle. böyle acayip bi etkisi var. lens olayı titiz insan işi. tak çıkar, temizle , yüzünü yıkaman gerekir dert olur, banyoya girersin dert olur, gözüne toz kaçar dert olur, spor yaparsın dert olur. çizdirme desen çok erken yaşlarda çok mantıklı değil gibi. ilerde tekrardan göz sorunu olursa 2. kez çizdiremiyorsun galiba. ayrıca başka yan etkileride oluyormuş. kısacası gözlüğe alıştığınız zaman süper. uzun süredir gözlük takanlar ve camlarını pırıl pırıl tutanların deneyimi vardır. resmen unutursunuz gözlük taktığınızı. fıldır fıldır aradığınız olur gözlüklerinizi ama o herzaman gözünüzdedir. hey yavrum gözlük. iyiki bozmuşum gözleri zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Nefr said: BonePART said: lens kullanmamak hata zaten hele numaranda ufaksa dunyanin en huzurlu seyi lens oyle de, astigmat varsa yamultyor adami hem lens boyutu artiyor, hem de eee, o kadar, boyut artiyor tatsiz yani. ustelik lensi duzenli cikartta, temizle de, sakla da bilmemne titiz adam isi. gozluk oyle mi? yatarken at kenara dursun, kalkinca al tak bitsin, mis şu anki gözlüğüm 2 senelik falan üstüne yüzlerce defa basmışımdır; yamult, düzelt, tak mis gibi. lens temiz adam işi evet, gelmez bana da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 işte bir gözlük neferi daha! ne güzel bi noktaya değinmiş calimero. gözlüğü çıkar koy kenara. gözünü kaşıyacağın zaman parmağını camın altından uzat haşır huşur kaşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 5 yaşımdan bu yana 16-17 yıldır takıyorum. insanlar gözlüksüz halimi görmediklerinden kendi çevremde öyle bir sorun yaşamıyorum. birde gözlüğüm var diye beni sallamayacak küçük görecek insanı bende pek sallamam ciddiyet ve gözlük arasındada bir ilişki olduğunu düşünmüyorum. bu arada lens sux gözlük iyidir candır (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 baba gözlüklüye karşı standart trip atılır her yerde.. alış verişte ürün iadesi demişler.. evet millet işler çirkinleşince gözlüklüyü ezmeye çalışır.. kalabalıkta yol soran falan olsun misal, gözlüklü bilir diye gelir sorar. özgüven eksikliği sende gözlük takınca gelişiyor mu? bilemem oun ben. ama milletin davranışı değişir. birisi bi kitapta şöle bişi yazmıştı (oha çok muğlak oldu bu kısım) ırkçı olmadığı söyleyen beyazlar bile çok kara zenci birisi ile tokalaşırken çekinme yaşayabilirler.. bazı şeyler toplumun yüzyıllar süren dayatması sonucu oluşuyor. gözlüklü= daha çekingen ama daha zeki ve okumuş insan profili olarak algılanıyor.. halbuki çok saçma nan.. yok öle bişi. edit: türkçede standart imiş, standard değilmiş.. 2kere düzelttim standart kelimesini.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 abi gözlüklüyken özgüvensiz hissetmek ne, 9 yıldır gözlük takan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, gözlüğümün camının değiştiği birkaç gün özgüvenim sıfıra iniyor. Çevreyi görmüyorum abi bi kere, çıplak geziyor olsam gözlerimle göremeyeceğim o derece kötü bişey, 3.5 derece miyop yani. kedi gibi kenardan kenardan gidiyorum arabanın biri vurmasın diye, nasıl özgüveniniz gidiyo sizin gözlüklüyken sdff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 gözlük karizma bişi buna inan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 kızlar bayılıyo gözlüğüme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 bende gözlüklüyken daha oturaklı daha sakin daha olgunmuşum gibi yada öyle davranmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.. sanki gözlük +10 yaş katıyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 çerçeve ile alakalı durum sanırsam. bende alışamadım yeni çerçevelerime böyle yürürken sanki arkadan üstüme meteor düşecek tır fln çarpacak gibi hissediyorm. gözlüğü çıkardığım anda gidiyor bu his. önceki çerçevede böyle saçma hisler yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 huun said: hiç öyle düşüncelere kapılmadım, sen niye kapılmışsın onu da anlamadım; ama kendini rahat hissetmiyorsan lens kullan tabii. benim lise yıllarımda lens furyası olmuştu, gözlüksüz hayal edemediğimiz arkadaşlar bile kullanmaya başlamışlardı. beni etkilemedi; çünkü aksesuar gibi birşey artık. saat neyse gözlük de o. ki lensi kullanabilen var kullanamayan da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karasakal Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 7 yıldır gözlüklüyüm, gözlüğü seviyorum açıkcası, biraz paraya kıyıp sağlam/şık bir çerçeve alınca gözlük neredeyse yüzü şekle sokuyor. Açıkcası zorunlu olmadıkça gözümü çizdirmeyi düşünmüyorum, son aldığım gözlük TommyHilfiger idi, 300 tl bayıldım ama gerçekten kaliteli, ve şık duruyor. Artık Yüzümü gözlüksüz düşünemiyorum bile diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 3 numara miyop gözlerim, dışarda 1metre yakınıma gelmeden milletin yüzünü bile göremiyor olmama rağmen takmam gözlük, lens kullanamam, gözümü de çizdirmeye korkarım onun için kör dolaşıyorum. pc başında, bir şey okurken falan takıyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 2010 ve gözlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Bende de tersi var gözlüksüz baya rahatsız hissediyorum kendimi sanki olması gereken bir ağırlık yokmuş gibi. Benim için gözlügün en kötü yanı soğuk bir yerden sıcak bir yere geçince buğulanması böyle görüş mesafesi sıfıra iniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delucia Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 gözlükle karizmalarına karizma katan ünlülerden bi tanesi mesela coni depp ; http://www.urbanoptiques.com/wp-content/uploads/2009/11/Johnny-Depp-Moscot.jpg bu birazcık karşıya yansıttıklarınızla alakalı . Sen kendinden emin bir şekil sergiledikten sonra kimse oturupta farklı muamele etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 ampliyobi yoksa gozlukten de hoslanmıyorsa gogo lazer bro astigmat yoksa eski haline donme sansı da cok cok az dunya goz hastanesindeki dr nin dedigine gore 1 bile degil.gozluge ısınamamıs olmanin nedeni belki de yanlıs cerceve sorunudur yardım istersen öm 20 senedir cercevelerimi kendim seciyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 23 yaşında ne özgüveni yahu burnum ağrıyor vs desen kabul de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feliss Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 insanlar lens konusunda çok önyargılı.kullanamazsın,takması çıkarması zor,gözün mikrop kapar,lensleri düşürür kaybedersin vs. bu yüzden ben de biraz çekinerek başladım kullanmaya cidden abartıldığı kadar büyük sorunlar yaşamıyorum. ufak tefek sorunlar oluyor özellikle gözlerimi çok yorduğum ya da kamp gibi steril olmayan ortamlarda bulunduğumda ama bu rahatlığa değer diyorum. gözlük konusuna gelince.. çerçevesiz hafif ince tasarımlı gözlüklerle daha rahat hissedebilirsin belki.'Gözlük takıyorum' hissini minimuma indiriyor çünkü bu tip modeller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 gözlük iyidir gözünüze toz kaçmaz, saçınız girmez vs ama insanlar gözümün rengini gözlüğü çıkarınca farkediyor mesela, gözlüğe odaklanıyorlar çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rubrubbakidibakbak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 11 12 senedir gözlük takan biriyim. 2 senedir de lens kullanıyorum. ancak hala gözlüğü daha çok tercih ediyorum. çok daha rahat. lensi de mesela gömlek giymişsem giyen biriyim. nedendir bilmem ama gözlük ve gömlekli olmak hoşuma gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Borastus said: Benim için gözlügün en kötü yanı soğuk bir yerden sıcak bir yere geçince buğulanması böyle görüş mesafesi sıfıra iniyor. fısfısı var onun. gözlükçülerde bulursun, rahata erersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Ben yalnızca pc başındayken bazen takıyorum geçen makarnanın suyunu süzcem derken camlar bir buhar yaptı yanıyodum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Uzun zamandır gözyorucu işler yapmadığımda gözlüklerimi kullanmıyorum. Hipermetrop ve gayet 4 ile 2.5 numaraları gözlerimin. Ancak doktoruma sorduğumda göz yorucu(kitap okumak,tv izlemek,bilgisayar başında olmak vs.) gibi aktivitelerin dışında gözlüğü istersem kullanmamakta özgür olduğumdu. O günden beri de aynı şekilde devam ettiriyorum hayatımı. Bir süre bende lens olayını düşünmüştüm ancak çok küçük derecede bir astigmat olduğundan dolayı gözümde 6 aylık lenslerden kullanabiliyormuşum bunun yanı sıra gözlerimden birisini tansiyonunu ölçtürürken bile açamıyorum o rutin aletlerde lens takamam zaten . Gerçi çok titiz olmak lazım mış zor o biraz. Ameliyatta olamadım hipermetrop zaten tekrarlıyomuş ne gerek var 2-3 senelik bir rahatlık için ameliyat olmaya. Ancak dediğin gibi sanki kötü bir etkisi varmış gibi hissediyorum üzerimde. Ne biliyim kızlar bile sanki gözlük takan erkeklerden hoşlanmazmış gibi bir his var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2010 7 yıldır lens kullanıyorum astigmat miyop numarasıda düşük değil ayrıca.büyümesi dursada lazer olsam diye bekliyorum.eğer numaranız büyümüyorsa hiç vakit kaybetmeyin... uraşılmaz ne lense ne gözlükle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar