Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Türk Lirası(YTL)

Apache

Öne çıkan mesajlar

garantiden mail gelmis,bilgilenelim

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Türk Lirası'ndan altı sıfır atılacak ve yeni para birimimiz Yeni Türk Lirası olacaktır. Yeni para birimi hakkında çıkan kanun, 31 Ocak 2004 tarihli ve 25363 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Hayatımızın her alanına girecek Yeni Türk Lirası hakkında sizi bilgilendirmek, hazırlıklarınıza ışık tutmak ve bankamızın bu konudaki çalışmaları hakkında bazı bilgiler sunmak istiyoruz.

5083 Sayılı Yeni Türk Lirasına İlişkin Kanunun
1. Maddesi uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin para birimi, 1 Ocak 2005 tarihinden geçerli olmak üzere Yeni Türk Lirası (YTL), Yeni Türk Lirası'nın alt birimi ise Yeni Kuruş (YKr) olacaktır.

2. Maddesi uyarınca, Türk Lirası (TL) değerleri Yeni Türk Lirası'na dönüştürülecek ve bu dönüşümde 1,000,000 Türk Lirası'nın bir Yeni Türk Lirası'na (1 YTL) eşit olduğu değişim oranı esas alınacaktır.

3. Maddesi uyarınca, kanunlarda ve diğer mevzuatta, idari işlemlerde, yargı kararlarında, her türlü hukuki muamelelerde, kıymetli evrak ve hukuki sonuç doğuran diğer belgeler ile ödeme ve değişim araçlarında Türk Lirası'na yapılan atıflar, yukarıda belirtilen değişim oranı esas alınarak, Yeni Türk Lirası'na yapılmış sayılacaktır.

Geçici 1. Maddesi uyarınca, halen tedavülde bulunan Türk Lirası banknotları ve madeni paralar, 1 Ocak 2005 ve 31 Aralık 2005 tarihleri arasında, Yeni Türk Lirası banknotları ve yeni çıkarılacak madeni paralarla birlikte tedavülde kalacaktır.

Söz konusu kanun uyarınca, bankamızdaki tüm kaydi tutarlar, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Türk Lirası'ndan Yeni Türk Lirası'na dönüştürülecek, muhasebe kayıtları ve size gönderdiğimiz bankacılık işlemlerinize ilişkin tüm dokümanlar da bu tarihten başlayarak Yeni Türk Lirası üzerinden düzenlenecektir.

Bankamızın Yeni Türk Lirası'na geçişle ilgili çalışmaları kapsamında, her ürün ve hizmet grubunu temsil eden proje ekipleri, yıl başından itibaren çalışmalarına başlamıştır. Türkiye Bankalar Birliği ile yürütülen ortak çalışmaların sonuçları, bankamızın uygulamaları doğrultusunda ekibimiz tarafından değerlendirilmekte, geçişin sağlıklı olarak yapılmasını sağlamak amacıyla, bankamızın tüm sistem altyapıları Yeni Türk Lirası'na hazır hale getirilmektedir.[signature][hline]|-_-|
have no fear,vlad is here! -vlad
o zaman geldiimii gazlaa gitsiin..
allah allah deyip geçer genç osman..

[Bu mesaj Apache tarafından 12 Temmuz 2004 03:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen.
Bu arada bu ihmalin son noktası.
Ekonomisi kötü olan bütün ülkeler sürekli olarak sıfırlar.
Bizim ne eksiğimiz var anlıyamıyorum...

Ayrıca eha, Ingiltereye gidenler bilir.1 poundluk bozukluklar var.Altında üretim tarihi var.
Ben en eski 53 54 gibi birşey görmüştü.
Elizabeth genç falan.
Ilginç geliyor insana.
Bizim öyle bir sorunumuz yok mesela.
Bütün paralar 2000 basım 2001 2002 2003 2004 öyle gidiyor hehe.[signature][hline]Nerden bileyim aşık olmamaya çalışmanın zaten aşık olmak olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben kuruş dönemini ucundan accık da olsa hatırlayan dinazorlardan birisi olarak teyy teyyy diyorum ve o günü hasretle bekliyorum. Birde muhasebe programlarında ilk başta deli karışıklığa yol açacak olsada sonrasında çok büyük rahatlık sağlayacak. Bir rapor hazırlayacağım, 10 değişik rakam olunca hangisi sayfanın neresini sığdıracaksın şeklinde deli problem oluyordu, programda hafızanın yarısını rakamlar kaplıyordu filan, bütün bunlardan kurtulacağız.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 12 Temmuz 2004 09:03 tarihinde demiş ki:
evet 1 süre gecerli olucak ikisi ama ya genede insan bi garipser abi . Şimdi 50 milyon iyi bi para büyük güzel bi para 50 milyon'a 5 milyon diyicen :D komik lan :D .anne ben 50 mil istiorm diyemezsinde bi 5 kaat atsana dersin ya :D işin espirisi bi yana cok entersan olacak gibime gelio

50 milyon,5 milyon olmayacak 50bin olacak[signature][hline]|-_-|
have no fear,vlad is here! -vlad
o zaman geldiimii gazlaa gitsiin..
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkeninin ekonoisinin düzelmesisin tek yolu nüfus planlamasıdır kardeşim.bunu bilirim bunu sölerim,gerisi boş!nufüs plannlaması!yıllar önce türkiye tarım da kendine yeten bir ülkeydi ama artık değil.tavşan gibi çoğalıyoruz.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...