Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-book Reader ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

kobo glo icin 3.0 firmware yukledim sorunsuz. bu sefer yuklenen kitaplari hic gormuyordu :) denemek icin kobo'nun sitesinden ucuz bi kitap aldim, onu duzgun gosteriyordu.

tekrar fabrika ayarlarina donup, 3.0 yukledim yeniden. bu sefer kitabi goruyor ama kitabi acinca agirlasiyor. onceki 2.6 firmware gibi sadece kapagi gosteriyor geri kalani yok. bos sayfalarda sayfa da atlamiyor, cok agirlasiyor, adete donuyor alet. kitap icinde bir kelime arattim, bir suru buldu, kelimenin gectigi cumleleri verdi bana ama yine cok ama cok agir.

bu arada galiba alet patladi :) kelime secimlerini getirdigi ekrandan ana sayfaya donmeye calisirken son nefesini verdi gibi. direkt geri gondermeye calisayim ben aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kindle'ların tek kıskandığım özelliği şu Readability ve Instapaper gibi şeylerle ya da Chrome eklentileriyle, PopClip ile filan Kindle'a okumak için webden yazı göndermenin çok kolay olmasıydı. Kobo'ya son gelen 3.0 ile (3.0.1 var bende) Pocket eklentisi geldi ki zaten benim sonra oku servisleri arasında tercihim de Pocket.

Sonunda eksiksiz bir cihaz olmuş bence. Aura HD alıyorum bu arada, Kobo'dan ayrılmam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kopyalama limiti yk ama cihaz limiti var. Eski cihazları silmen gerek. Ama sorun bu olsa ben burada açmam der, öyle diyor yani. Seninki açmış.

Calibre'nin Kobo eklentisiyle (forumun bir yerinde detaylı anlatmıştım) korsan yüklemeyi dene bir bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten butun gun bununla ugrastim diyebilirim, sikinti basti. Korsanla ugrasamam, zaten elimdekiler bitince yine dr ya da idefiksten alicam kitaplari. benim icin en guzeli adamlarin benim elimdekini degistirip, yenisini gondermeleri. yapacaklarini saniyorum. sonucta her markanin bazen bozuk/hatali urunu cikabiliyor.

yardim icin tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Konuyu takip eden bir yil kadar once filan B&N'den Kobo'ya gectigimi hatirlayabilir. Bu durumda elimde sadece tablet ile okuyabildigim 100 kadar kitap kaldi. Sunu kullanarak DRM'yi kaldirim Calibre'ye ekleyebiliyorsunuz onlari: http://apprenticealf.wordpress.com

Cogu ulkede kendi kullanimin icin, kendi aldigin kitaplarinin DRM'sini kaldirmanin yasal oldugu hukmedildi. Bizde konuda bir hukum yok ama bunu vermekte de bir sakinca yok. Kitaplari paylasmak yasak tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

DrStein said:

Zaten butun gun bununla ugrastim diyebilirim, sikinti basti. Korsanla ugrasamam, zaten elimdekiler bitince yine dr ya da idefiksten alicam kitaplari. benim icin en guzeli adamlarin benim elimdekini degistirip, yenisini gondermeleri. yapacaklarini saniyorum. sonucta her markanin bazen bozuk/hatali urunu cikabiliyor.

yardim icin tesekkurler.

Değiştimezlerse ve elinde patlarsa,o Kobo Glo yu satın almak isterim.
Bende de Ekranı çatlak var bir tane , Ekranı lazım. İnternette bulamadım ekranı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Quo-Vadis said:

Bende de Ekranı çatlak var bir tane , Ekranı lazım. İnternette bulamadım ekranı.

ya bir suredir ugrasamadim, isler yogun. elimde patlar mi bilemiyorum. ben kambocya'da yasiyorum, buradan gondermek falan zor olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Okumayı seviyorsanız Ebook reader her zaman dış ortamlarda okumak için daha uygundur..
Örneğin havuz başında okuyacaksınız, burda tabiki Ebook Reader ile okumanız tavsiye edilir çünkü daha dayanıklı.
Kindle'da var olan hafif ışıkta okuma kolaylığı gibi özellikleri zaten Ipad bir tablet'e isterseniz Kindle app'ı indirerek sahip olabilirsiniz. Fakat yok ipadime bişey olur mu diye kibar davranmak istemiyorsanız Ebook Reader alın.
Sosyal ağlarda paylaş

Söylemeden edemeyeceğim çok önemli bir şey daha var:
iPad Mini ve diğer tabletler arkadan aydınlatmaya sahip LCD screen kullanıyorlar. Bu durum karanlıkta veya az ışıkta okumak isteyenler için süperdir. Eğer parlak güneş ışığı altında okumak istiyorsanız çok kötüdür. Bu yüzden EbookReader'lar her ortamda okumak için çok iyidir, hem gözünüzü yormayan bir teknolojiye sahiptir hem de her ortamda okumak için çok daha kullanışlıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

DrStein said:

Quo-Vadis said:

ya bir suredir ugrasamadim, isler yogun. elimde patlar mi bilemiyorum. ben kambocya'da yasiyorum, buradan gondermek falan zor olur.

Ne diyorsun ? Taa kambocyalara nasıl gittin ? Yattı bizim iş o zaman. Tüüh bulamadım şunu ekranını arkadaş ne bulunmaz ekran mış.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...