Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-book Reader ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Eğer B&N'den aldıysan wifi'ye bağlandın anda otomatik iniyor, başka br siteden aldıysan Adobe Digital Editions'a indirme linki veriyor, o program aracılıyla Nook'a yolluyorsun, Amazon'dan aldıysan DRM kırığ format çevirerek yüklüyorsun, yasadışı yollarla edindiysen USB belleğe atar gibi atıp okuyabiliyorsum ama Calibre gibi bir e-kitap yönetim programı aracılıyla atman daha iyi olur. Calibre'ye eklersin kitabı add book diyip, send to device diye de Nook'a yollarsın. Korsan kitaplar bazen justified olmuyor, kapakları filan olmuyor; Calibre bunları da halediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
E-mail atma Nook'da olmuyor, Kindle özelliği o.

Yenilenmiş ama refurbished işte. Pili hemen bitiyor, kasası çizik diye filan mağazaya geri verilen ürünler. Tamir edip öyle Nook'u geri getirenlere başka birini veriyorlar. Dediğim gibi, normalde alınmaz bunlar; ama Türkiye'de Nook sorunlu çıkarsa götürebileceğimiz bir yer olmadığı için daha mantıklı geldi bana.

Yenilenmiş demen bozuk demek değil, öyle bir korkun olmasın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

yurt dışından arkadaşa aldırdığımı bilerek açtırıp 1-2 hafta kullandırmıştım arkadaşa. dediğin gibi sıfır arızalı çıkarsa çöp olur Türkiye'de =) gittigidiyor fln gibi siteden alacaksanız get ilan ile alın en azından 1-2 gün kullanıp onaylayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende o linkten aldım Gerge. Şu yenilenmiş olayını bilmiyordum :/. Şimdilik bir sorun yok, umarım olmaz. Hatası olan ürünlerin, hataların düzeltilmiş versiyonları di mi ?

Bi sorum olacak. Bu alet sürekli ekran koruyucuda kalınca güç harcıyor mu ? Yoksa ekrana görüntüyü yapıştırıp, ufak bi güç mü harcıyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Eğer B&N'den aldıysan wifi'ye bağlandın anda otomatik iniyor, başka br siteden aldıysan Adobe Digital Editions'a indirme linki veriyor, o program aracılıyla Nook'a yolluyorsun, Amazon'dan aldıysan DRM kırığ format çevirerek yüklüyorsun, yasadışı yollarla edindiysen USB belleğe atar gibi atıp okuyabiliyorsum ama Calibre gibi bir e-kitap yönetim programı aracılıyla atman daha iyi olur. Calibre'ye eklersin kitabı add book diyip, send to device diye de Nook'a yollarsın. Korsan kitaplar bazen justified olmuyor, kapakları filan olmuyor; Calibre bunları da halediyor.

Hiç mi anlamaz hale gelmişim ben teknolojiden yahu. HİÇ Bİ ŞEY anlamadım. Yakında yurtdışına çıkıcam bi e-book reader alayım diyordum bunu okudum omuzlarım çöktü vazgeçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

GERGE said:

Hiç mi anlamaz hale gelmişim ben teknolojiden yahu. HİÇ Bİ ŞEY anlamadım. Yakında yurtdışına çıkıcam bi e-book reader alayım diyordum bunu okudum omuzlarım çöktü vazgeçtim.

abi drm denen şey lisanslı kitap. adobe digital editions bilgisayarına indirdiğin kitabı senin alete atan program. calibre de ona benzer.

yeterince türkçe kitap olsa alacağım ben de bitane şundan ama idefix'teki ebooklar da hayvan gibi pahalı. adamlar ebook mantığını çözememiş sanırım. digital kopya satıyorsun bari onu ucuzlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Kindle FTW bence. 12 senedir nerdeyse ara vermiş olduğum kitap okuma alışkanlığımı resmen bu yılbaşı aldığım kindle ile geri kazandım. Deliler gibi kitap okuyorum. Ekran değişme anı dışında yoka yakın enerji harcıyor e-inkler hatta belki sadece saati çalıştırıyordur içinde o kadar. Türkçe kitaplarda güncel kitap bulması zor eğer best seller falan değilse AMA bende yaklaşık 500-600 türkçe kitap oldu yabancının sınırı yok. Ama zaten komik olan bugunden itibaren nerdeyse 20 yıl falan sürüyor bütün kitaplarımı okumak yani kitap bulamam korkusunu bahane etmeyim alacaksanız. En kötü ühtimal ingilizce kitap okursunuz pratiğiniz artar okuma olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Absolut said:

Benim kızlara bi tane ebook almam lazım ama sağlam bişi olması lazım yani tuğladan hallice olmalı.

Nook baştan sona rubberized, ötekilere göre daha bir darbe alım gücü var yani. Bir de kılıf takınca sağlam oluyor.

Ama özel olarak sağlam olsun diye yapılmışı yol be eReader'ların.
Sosyal ağlarda paylaş

6" olanlarda tam sayfa görüntüleme sırasında bazı yazılar küçük oluyor baya. 10" olan versiyonlarda okuyorlar genelde mangayı. ama pdf'e çevirip o şekilde denedim 1-2 kere 6" kindle'de. yer yer zoom yapmaya ihtiyaç duyulsa da idare ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...