Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Mum_Chamber said: seni oyalayacak kitabi cevirmek iki dakikalik is. Dert bu değil abi, çevriliyorlar ama kayıp oluyor. ePub embedded fonts gibi, farklı format ayarları gibi (düz romanda fark edilmiyor ama şiir, deneysel şeyler filan okurken düşün) Kindle'ın formatında olmayan özelliklere sahip. Oradan çeviri dert olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Şunu alayım diyorum. http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/amazon-kindle-touch-wi-fi-ebook-son-kampanya-54834848 Birkaç sorun var ama, 1- Kindle, Barnes and Noble ebooklarını çalıştırmıyomuş sanırım. Bu sorun olur mu ? 2- Ebookları, internetten alış-verişte bilgisayar üzerinden cihaza yüklenmesinde sıkıntılı bir durum oluyor mu ? 3- Bu ürünün yanında şarj için filan ek bir şey almam gerekiyor mu ? Kusura bakmayın çok yabancıyım bu konuda. Bu kadar sayfa olmuş ama araştıracak vaktim yok maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Roqq said: Şunu alayım diyorum. http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/amazon-kindle-touch-wi-fi-ebook-son-kampanya-54834848 Birkaç sorun var ama, 1- Kindle, Barnes and Noble ebooklarını çalıştırmıyomuş sanırım. Bu sorun olur mu ? Kindle hiç bir ePub'ı çalıştırmıyor. D&R'dan filan aldığın kitapalrı da açmaz. DRM'yi kırıp format çevirerek okuyabilirsin ama. said: 2- Ebookları, internetten alış-verişte bilgisayar üzerinden cihaza yüklenmesinde sıkıntılı bir durum oluyor mu ? İnternetten aldıktan sonra cihaz kendisi indirir wi-fi üzerinden. Cİha üzerinden de alabilirsin. Ama Amazom US adresi istiyor fatura için. said: 3- Bu ürünün yanında şarj için filan ek bir şey almam gerekiyor mu ? Kılıf iyi gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Çok teşekkür ederim Gerge. Nook alayım ben o zaman. En mantıklısı o görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Nook Simple Touch aldım. Bu sabahtan beri kurcalıyorum, epey epey daha iyi. İçinde oyun, internet, müzik yok ama onları kırk yılda bir kullanıyordum zaten. Dokunmatik ekran fazlasıyla duyarlı, ekranın kenarlarına kızılötesi alıcılar koymuşlar, ekrana dokunma mesafesine gelmen yetiyor. Manyetik alan ya da baskı kullanmıyor yani, ilginç bir teknoloji, ilk kez burada gördüm kendi gözlerimle örneğini. İyi çalışıyor. Ne yaklaşırşa dokunuldu algılıyor, çantaya koyarken uyku durumuna almak şart bu yüzden. Eski Nook'dan bir Amasis fontu kalmış ama kullanmıyorum onu (eskiden sırf onu kullanırdım) artık. Yeni fontlar çok iyi ama resim koymadan anlatmanın bir manası yok. 3 serif, 3 sans. Sansların biri Helvetica. Serifler için yeterli ama. 167 PPI ekranı var. Eskisinin sayfa gibi olduğunu söylerdim ama bu gibi değil, tam sayfa olmuş yani. Arka plan daha beyaz, harfler daha siyah. %40-50 bir gelişme var açıkça. Sayfa değişimi de en aşağı iki kat daha hızlı geldi bana. Xperia'nın 233 PPI'sinin daha iyi göründüğünü söylemeliyim ama, günün birinde eReader'lar da o seviyeye çıkabilir belki, ya da baskı seviyelerine. Yine de iyi yani. Sayfa görünümünü istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Çerçeveyi ve satır aralıklarını ayarlayabiliyorsun. Yazıtipi boyutları daha iyi, okunabilir limitler içinde 4 boyut var eskinin 2 boyutuna kıyasla. Okunabilirler arasına koymadığım şu süper küçük boyut kalkmış, aşırı büyük boyutlar duruyor hala. İçinde ilk duyduğumda eReader'a ne gerek bu dediğim bir OMAP3621 işlemci var. 800 Mhz Cortex-A8 bu. Gerekliymiş ama. Eskiden yazıtipi ayarı değiştirince 4-5 sanıye eklerdim, burada tüm format ayarlarının değişimi sayfa değiştirme kadar hızlı. Sonuç olarak, tavsiye ederim. Yeni eReader arıyorsanız, ya da eski Nook'u kullanıyorsunuz bunu alabilirsiniz. Yol dahil 235 TL'ye mal oldu bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Bence içinde oyun, internet, müzik filan olmaması daha iyi zaten. Kitap okumak için alınan bi cihaz neticede. Amazon Tr'ye getirmiyor. B&N getiriyor mu ? Yoksa hemen alıcam. Eğer getirmiyorsa sen nasıl aldın ? Bildiğim kadarıyla Kobo getiriyor Tr'ye. Ama o da pek bi format çalıştırmıyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 http://arama.gittigidiyor.com/?aramakelime=Nook&aramakategori= Ülkeye gelmiyor. Getirenlerlerden alacaksın ya da http://www.borderlinx.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Yeni Nook'ın wifi çok garip. Wifi'yi aç düğmesine bastıktan sonra bağlanması (şimdi ölçtüm) 4 saniye sürdü. Ne bilgisayar, ne de telefon nöyle bağlanamıyor. İlk başta çok körü bağlanıyormuş, firmware güncellemesi çıkarmışlar. Firmware'i bellenim diye çevirmişler Türkçe'ye bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Bu e-book olayına tamamen cahilim , eminim geri kalan sayfalarda daha önce sorulmuştur ama , çok uzuuun olmuş topic , araya ben de sorayım. Bu e-book'lar da birkaç çeşit var , her çeşit belli başlı aletlerle çalışıyor sanırım , doğru mu biliyorum ? E-book reader , tablet PC varken gereksiz değil mi ? Çıkar bütün kitapları pdf veya başka formatta , o şekilde sat . Tablet Pc lerden okunsun ? Noobluğumu bağışlayın konuyla ilgili heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 kısa süreli okumalarda tabletle işini görebilirsin ama oturup saatlerce okuyorsan kesinlikle reader tavsiye ederim. e-ink teknolojisi yüzünden göz yormuyor arkaplan ışığı yok. kağıt gibi görünüyor. gereksiz olduğunu düşünenler aleti gördükten sonra fikrini değişiyor genelde. =) uzantı olayına gelince ticari olarak satılan 2-3 tane temel format var. epub uzantısı nook başta olmak üzere piyasadaki çoğu cihazın desteklediği bi format ve türkiyede ebook satan firmalar genelde bu uzantıyı tercih ediyor. yani türkçe içerik istiyorsan ve orjinal alacaksan bunları seçmen lazım. kindle ise teknik olarak en güzel alet ama epub desteklemiyor. kendi uzantısı mevcut. ingilizce kitap okuyorsan her kitabı bu formatta bulabilirsin o yüzden uzantı dezavantaj olmuyor. korsan kullanıyorsan yine her formatı her alete bulabilirsin. bulamadığını da saniyede çevirebiliyorsun drm olmadığı için. sonuç olarak türkçe içerik istiyorsan nook seç. ingilizce istiyorsan kindle seç bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 E-Pub MOBI'ye çevriliyor bu arada 2 tıkla, o kadar büyük bir engel değil E-Pub formatı Kindle almak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Yeni Nook daha geçen sayfada anlattım: GERGE said: Nook Simple Touch aldım. Bu sabahtan beri kurcalıyorum, epey epey daha iyi. İçinde oyun, internet, müzik yok ama onları kırk yılda bir kullanıyordum zaten. Dokunmatik ekran fazlasıyla duyarlı, ekranın kenarlarına kızılötesi alıcılar koymuşlar, ekrana dokunma mesafesine gelmen yetiyor. Manyetik alan ya da baskı kullanmıyor yani, ilginç bir teknoloji, ilk kez burada gördüm kendi gözlerimle örneğini. İyi çalışıyor. Ne yaklaşırşa dokunuldu algılıyor, çantaya koyarken uyku durumuna almak şart bu yüzden. Eski Nook'dan bir Amasis fontu kalmış ama kullanmıyorum onu (eskiden sırf onu kullanırdım) artık. Yeni fontlar çok iyi ama resim koymadan anlatmanın bir manası yok. 3 serif, 3 sans. Sansların biri Helvetica. Serifler için yeterli ama. 167 PPI ekranı var. Eskisinin sayfa gibi olduğunu söylerdim ama bu gibi değil, tam sayfa olmuş yani. Arka plan daha beyaz, harfler daha siyah. %40-50 bir gelişme var açıkça. Sayfa değişimi de en aşağı iki kat daha hızlı geldi bana. Xperia'nın 233 PPI'sinin daha iyi göründüğünü söylemeliyim ama, günün birinde eReader'lar da o seviyeye çıkabilir belki, ya da baskı seviyelerine. Yine de iyi yani. Sayfa görünümünü istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Çerçeveyi ve satır aralıklarını ayarlayabiliyorsun. Yazıtipi boyutları daha iyi, okunabilir limitler içinde 4 boyut var eskinin 2 boyutuna kıyasla. Okunabilirler arasına koymadığım şu süper küçük boyut kalkmış, aşırı büyük boyutlar duruyor hala. İçinde ilk duyduğumda eReader'a ne gerek bu dediğim bir OMAP3621 işlemci var. 800 Mhz Cortex-A8 bu. Gerekliymiş ama. Eskiden yazıtipi ayarı değiştirince 4-5 sanıye eklerdim, burada tüm format ayarlarının değişimi sayfa değiştirme kadar hızlı. Sonuç olarak, tavsiye ederim. Yeni eReader arıyorsanız, ya da eski Nook'u kullanıyorsunuz bunu alabilirsiniz. Yol dahil 235 TL'ye mal oldu bana. Şundan ekranı da: http://forum.paticik.com/read.php?6,6205943 Nook ya da Kindle bu arada, başka alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 df said: kısa süreli okumalarda tabletle işini görebilirsin ama oturup saatlerce okuyorsan kesinlikle reader tavsiye ederim. e-ink teknolojisi yüzünden göz yormuyor arkaplan ışığı yok. kağıt gibi görünüyor. gereksiz olduğunu düşünenler aleti gördükten sonra fikrini değişiyor genelde. =) enteresan. Koskoca tablet kendini ayarlıyamıyor mu yani , e-reader gibi ışık mışık seviyesini app aracılığı ile . Satış olsun , e-reader cılarda satış yapsın diye yapmışlar sanki biraz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 ışık olayı hiç yok reader'de. mürekkep mantığı var. sayfa değiştirdiğin an ekrana mürekkep yapışıyor ve sonraki değiştirmeye kadar sıfır güç harcıyor. karanlıkta hiçbir şey göremiyorsun. bu sayede 1 ay şarj gidiyor. kağıt gibi olmasının nedeni o zaten. gözünle görmeden değerlendirme bence =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 bir ışık kaynağına doğrudan uzun süre bakmak çok rahatsız edici olurdu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 deadwoll said: Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?7,6206456,6206684#msg-6206684 Redeagle said: Bilgisayarda kitap okumaya kalktığımda genelde gözüm yoruluyor benim. Yolda 5 saat falan harcayan biri olarak sürekli kitap mitap okuyorum ama e-bookta aynı randımanı alamıyorum malesef ._. Zorunda kalırsak okuycaz tabi yapacak bir şey yok. Birde kitabın evde kütüphanede durması hoşuma gidiyor benim. Abi e-book =/= bilgisayar ekranı. Alın kindle, nook vs. kağıttan farkını anlayamazsınız muhtemelen. Ayrıca fontları vs. istediğiniz gibi ayarlama seçeneği var, hangi font gözünüze daha hoş/rahat geliyorsa onla okursunuz. Hatta yetmedi diyelim, körsünüz, makine kitabı size okuyor. Kitap okurken müzik falan dinlediğimden sesli kitapla işim olmaz diye düşünüyorum. Gereksiz bence. Kitabı da bilgisayar vb.'den okuyamam, çok yoruyor ama gidip e-book için ayrı cihaz alıp ne kadar farkediyor diye denemedim. Benim ailem gazeteci evde kamyonlar dolusu kitap var. Buluyoruz yine de yenisi için. Çok zorda kalmadığım sürece bana gerekecek bir alete benzemiyor. Yolda bir kitap taşıyacağıma bir alet fazladan taşıyacağım sonuçta. Bilemem o aletler ne kadar gözü yorar, ne kadar randımanlı. O anki durumum fazla kitap stoklamamayı gerektiriyorsa denerim bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 bu arada mp3 de çalıyor kindle. müzik dinleyerek okumak mümkün =) kişinin ihtiyaçları doğrultusunda gereksiz olabilir tabiki ama ben özellikle ingilizce kaynaklara ulaşmak için almıştım ve bu konuda mükemmel rahatlık. popüler olmamış bir ingilizce kitabı tr'de edinmek için hem yüksek maliyete yurtdışından kargo yapman gerekyor hem de 10 gün en az sürüyor. kindle ile saniyesinde elinde oluyor. mesela "a dance with the dragons" u ön siparişle alıp amerika saati ile 00:00 da dünya ile aynı anda ulaşıp okumaya başlamıştım ve kindle kullanmayan arkadaşlarımın çoğu kindle sipari etmişti. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Göz yorma yok abi, ekran bile değil aslında bunun ekran: GERGE said: Göze hiçbir zararı yok. Tamamen sayfa gibi. Zaten görüntü sadece sayfa değiştirildiğinde yenileniyor, sonra sabit kalıyor. http://static.ideefixe.com/img/e-kitap/e-kitap_cihazlar_top.gif Burada da göreceğin gibi gerçek sayfa gibi. Görüntü fiziksel gibi. Ekran ışık da yaymıyor. Yansıma da yapmıyor. Işık altında kullanılıyor. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Soleil_et_ombre_sur_un_bouquin_%C3%A9lectronique_iLiad.jpg Ekran yarı fiziksel çalışıyor yani, aynı ekran. Bu resimdeki alet de çok eski bir alet, yenilerinde kontras iyi. İki gün önce aldığım 167 PPI mesela, yazı için yetiyor. Serif fontları bile net gösteriyor. Aynı sayfa yani, görmeden inanamıyor insanlar. Tabletler filan apayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 e-ink ekranla lcd ekran (tablet,monitor etc) bambaska şeyler, e-ink'in kitaptan farkı yok saatlerce okunuyor, koku istersem bi kitaptan sayfa yırtıp taşırım yanımda sapık gibi arada koklarım hırf hörf diye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Öyle bir alet olduğunu bilmiyordum , o zaman hoşmuş. Amazon Kindle veya diğerleri fark etmez , hepsi birbirine çevriliyor diyorsunuz. En iyi fiyat/perf hangisinde ? Bir de TR'ye gümrüksüz nasıl geliyor ki onlar ? Yerli kitaplar reader lar için satılıyor mu artık ? Bir de bu işi de ücretsize getiren yerler varsa ÖM atın bakalım , o piyasayı da çökertmişler mi merak ettim :) Büyük zincir elektronik mağazalarda var mı bu aletler , bi denemek istedim böyle anlatınca siz. Edit : Abi bikaç sayfa geriye gittim şimdi , e-reader'ları , yok internete giren androidli , renkli ekranlı falan yapmışlar. E bildiğin tablet olmadı mı o zaman ? Hem kağıt gibi yormuyor ve ışıksız ,hem renkli ekran mı yani ? öyleyse bravo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Mağazada hiç görmedim. En f/p olan Nook Simple Touch. Kindle kullananlar da katılacaktır buna. Gümrük dert değil. Borderlinx'den rahatça alabilirsin ya da Gittigidiyor'dan. Ben iki kere aldım; biri Gittigidiyor'dan (şu yukarda anlattığım), bir kere Sahibinden'den. http://arama.gittigidiyor.com/?aramakelime=Nook&aramakategori= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Türkçe kitap var. Renkli ekranlı yok, LCD onlar. Android benim ki, eski Nook'da Android'di. İnternet'e eski model giriyordu ama kullanılmaz şekilde giriyordu. Bunların ekranı farklı olduğu için internet olmuyor pek. Yenisinde kaldırmışlar zaten: http://www.youtube.com/watch?v=WJGcXibt3DE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 renkli olsun dokunmaçlı olsun süslü olsun falan demiyorsan sadece kitap okumak için olan versiyonları gümrüğe takılmadan gelir rahatça şu anki fiyatları ile. şu benim sony readerım mesela, böyle gözüküyor kitaplar neyin, http://img718.imageshack.us/img718/2149/fot0016.jpg http://img826.imageshack.us/img826/2089/fot0015.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 internet özelliğini pc'den mail aracılığı ile veya satın aldığım kitabı kablosuz transfer etmek için kullanıyorum %80. paticik vs girdim 3-5 kere şehirler arası otobüsteyken. mouse'yi yön tuşlarıyla hareket ettirmek fln işkence geliyor bana. acil işini görür ama keyif için kullanmazsın pek. sevdiğin cümleleri browser'e fln girmeden twitter, facebook fln paylaşımı var kısayol ile. bu tarz şeylerde kullanıyorsun yoksa ahım şahım bişe değil. kindle3 kullanıyorum ben çok memnunum. kargo vs dahil 220 tl ye almıştım. ama almanya ya yollatmıştım kargoyu arkadaşa o getirdi oradan. yani gittigidiyor'dan fln alırsan 50-60 lira fln komisyon koyabilirler. dokunmatik olmayan kindle3 ucuzladı ama dokunmatik çıktıktan sonra o yüzden belki komisyonlu hali öyle olur anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/amazon-kindle-4-wifi-tr-den-1-gunde-elinizde-wow-55077229 En ucuzu Kindle ama 10 lira daha verirsen dokunmatik ekranlı, ePub destekli Nook alıyorsun. f/p olarak Nook bu nedenle birinci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar